Uykuda karabasan yaşıyormusun?

sazan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2010
432
6
46
Ankara
küçüklüğümden beri bu durumu yaşıyorum
tam uykuya dalacakken birden boşluğa düşüyormuş gibi oluyorum
konuşamıyorum hareket edemiyorum
sanki ölcekmişim gibi hissediyorum
o esnada sürekli içimden dua okuyorum
ve sadece dua okuyunca açılıyorum
bu durum nerdeyse her gece oluyor
buna halk arasında karabasan diyorlar ama sizlerde böyle bir durum oluyormu
televizyonda doktorum programında bu konuyu gündeme getirmişlerdi
buna rem uykusu diyorlarmış

ben birkaç kez yaşadım bunu....
Acaip kötü bişey..
Bağırsan duyulmuyo yerinden kalkamıosun sanki uyanıksın ama bişeyler üstüne oturmuş gibi..

evet aynı şeyler ama ben bunu nerdeyse her gece yaşıyorum bir dönem hiç olmuyor
bu aralar yine sıklaştı

canını sıkan problemlerin yüzeye cıkmasıyla kabuslar ortaya cıkar eğer kabusların temeline inebilir, sorunlarının çıkış noktasını bulabilirsen kabus görmekten kurtulabilirsin canım.
genellikle kaygi ve stresle alakali bisey oldugunu biliyorum, bir doktora gitmeni tavsiye ederim

Bunun ismi Halk arasinda Karabasan olsada, Tipta buna ,,Uyku Felci,, deniliyor.

Dua okumaniz cok gzl, rabbim kabul etsin, ama yinede bir doktora görünün bence.

Allah yardimciniz olsun insaAllah.

Bencede doktor desteği almalısın çünkü aralıklı değil sürekli tekrar ediyomuş. Psikolojinide çok etkiler bu durum.

ben de bi ara epey sık yaşıyordum bu aralar olmuyor çok şükür
yatmadan önce dua okuyordum yine de oluyordu başımda yasini şerif duruyor felak-nas-ayetel kursi iyi gelen dualarmış öyle demişlerdi yani bi ara ne yapsamda oldu ama şu sıra yok neden oluyor bilmiorum psikolojim bozulmuştu uyku uyumaya korkar olmuştum halada düşündüğümde korktuğumda oluyor bazen uzun sürüyor içinden çıkamıorum sesim zaten çıkmıyor hiç kurtulamıcakmışım gibi girdiğim karanlıktan çok kötü bişey ne kadar anlatsam eksik kalır

çok kötü bir durum tekrar uykuya dalmaya korkuyorum
uyku merkezi olan bir hastaneye gitmem gerekiyormuş
ve çok enterans dua okuyunca birden açılıyorum bütün sıkıntı gidiyor

sadece boşluğa düşsem o kadar kormuyorum ama cumartesi gece çok korktum
babam şehir dışındaydı annemin yanına yattım
gece kalktım su içtim tekrar yattım ve daha uyumadım ama tam dalmak üzereydim
başımda annem ben yine kitlendim hareket falan edemiyorum
böyle sinirli bir yüz ifaesi var ama annem yanımda uyuyor
o an panikle içimden ne dua geldiyse okudum ama acayip korktum

bende oluyor zaman zaman, tıp degılde gercekten karabasıan gıbı bıseyın oldugunu dusunuyorum cunku bugune kadar bende sadece nefes alamadıgımı ve sesımın cıkmadıgını sanıyordum ama 2,5 ay once bır gece gercekten kendımdeyken boyle bır olay yasadım. bırı gogsume coktu sesımı cıkaramadım esım yanıma yatırıyordu dondum benı uyandır dıye seslenıyorum ama sesım cıkmıyor harekette edemıyoum en son bu ne dıye yukarı dogru baktım ve acayıp beyaz ve cekık gozlu bısey gordum. kehrıbar gozlu derler ya oyle bır erkek gıbı bıseydı. hemen nas ve ayetel kursı okudum tabıı okuyana kadarda ayrı ıskence bırturlu sonunu getıremedım duaların. en son uyandım ve esıme kalkıp neden benı uyandırmıyorsun 2 saattır sana seslenıyorum dedım. adam sok oldu tabıı

Bir kac sene öncesinden bende cok yasiyordum. Dua ve namaz iyi gelmisti. InsaAllah bu durumdan tez zamanda kurtulursun. Hem doktora görün hem bol bol dua et yatmadan önce.

siyah giyimliler benimkiler genelde bide çekik kırmızı gözleri var. çok korkunç ya gerçekten uzun zamandır olmuyorum allah korusun olmayayımda...

bol bol dua oku yatarken ayetel kürsi okumadan yatma. birde yattığın odanın heryerini sirke ile sil eşiklere sirke dök. bazı kişilere şaka gibi gelir ama yaşamayan anlamaz çok kötü bir duygu. bende olurdum ama sesim çıkmaz ağlayarak uyanırdım. bir gece eşim zor uyandırmış beni sarsıyormuş dualar okuyormuş uyanmıyormuşum felan uyandığımda ise saatlerce ağladım dua okuyamadım resmen eşim başımda okudu durdu sonra rahatladım. şimdi üzerimde dua ile dolaşıyorum. şaka gibi ama bunlar gerçek. allah hepimizi kem gözlerden fesat kişilerden korusun...

aynen canım okuduğum dualarda yarım yamalak dilim dönmüyor bir türlü
birkerede böbreğimin üstüne basmıştı o an canım çıkıyor sandım
cumartesi gece anneme uzanmaya çalışıyorum ama olmuyor
birde ben bunları yaşadığımda odamda yanlız daha çok korkuyorum
yorganın içine giriyorum iyicede büzülüyorum terleye terleye uyumaya çalışıyorum

siyah giyimli falan seninkiler daha korkunç
allah korusun

ya sormaa. pek konuyu açmak istemiyorum aslında da.. 2 açıklaması var bunun biri dini diğeri bilimsel... dua ediyorum bende bu durumda. manevi rahatlatıyo beni... fazlada bahsetmiyim yine bilinçaltıma girmesin bu amcalar.. ama dua et yatarken bolbol..

okumadığım dua yok inanın ama yinede oluyor
hemde küçüklüğümden beri öyle bende bir anormallik var kesin
allahın gücüne gitmesin bir ara sabah namazına kalkardım her gün namazı kılıp yatınca olurdu
birde ramazanda oruca kalkıp yiyip yatınca olurdu

annemde hocaya gidelim diye tutturdu nuska falan yazdıralım dedi ama
ben bunun doktorla çözülmesi gerektiğine inanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…