• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykularm kayor ok gerginim

azyeb

rabbimin mucizesi beyzam
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
471
19
318
47
İstanbul
2.5 senelik evliyim.eşimin ailesi ilk başlarda beraber oturacağız diye tutturdular.kabul etmedim kiradayım diye çok sorun çıkardılar.
benim çeyizim çoktu abartısız 3 kız daha evlendirir derdi herkes çalıştığım yer çeyiz mağazası olduğu için çok şey aldım.beyaz eşyalarıda aldım almam gereken.kombiyi aldım.evlendikten sonra eksik olan halıları aldım zaten büyük çoğunluğunu ben getirmiştim.eşimin kredi kartı borçlarını ödedim 2.5-3 milyar gibi.yaklaşık 1 sene çalışmadığım halde evin kirasını ödedim vs vs...bunların hepsini çalışarak biriktirdiğim paramla ve evlilik tazminatımla kendi isteğimle yaptım.hem eşim zor durumda kalmasın diye hemde kirada yapamadılar demesinler diye yaptım.neden bunları anlattım
şunun için;
ama sonuç ne oldu çeyiz yerleşirken erkek tarafı 2 yatak 2 bardak tkm getirmişler ay onları öve öve okşaya okşaya nereye yerleştireceğini bilemedi 2 görümcem (5 görümcem var).ben yatak yaptırmamıştım anneme gerek yok ben onunla uğraşamam diye "yatağın var mı diye sordu bende yok yaptırmadım dedim aaa enişten diyorki biz gelince bizi nerede yatıracak"dedi tüm akrabalarımın içinde..akrabalarımda bizim kızlarda istemedi evlenirken dediler ama ben çok rahatsız oldum o lafından.benim eşyalar açılırkınde oturmuş kendi getirdiklerinin üzerine öyle surat 5 karış..ne görümcelerim ne kayınvalidem çeyizim için hiçbir şey demediler.ama kendi akrabalarının olunca ne güzel yapmış dimi diye sözünü ederler.benim içimde ukte kaldı bu ve bir türlü hazmedemiyorum..benim paramı biliyordu görümcem birde demezmi ya dımdızlak gelseydin diye(böylede cahil bir eğitimsiz bir insan).ya ben zaten o kadar çeyiz yapmışım para getirmek zorunda değilimki..yani kendi ezikliklerini böyle bastırdılar.benim ise bunlar aklıma gelip gelip takılıyor ve daha gitmiyor.üzülüyorum hamileyimde.ama elimde değil.benim takıntılı kişilik rahatsızlığım var.sizlerle paylaşmak istedim.desteğe ihtiyacım var.

suan kı bunları yazmanız bence gebelıkden kaynaklanıyordur...
hayırlısı ıle kucagınıza alırsınız bebegınızı ınsallah ..
gecmıse takılarak gelecekde saglam temellı bı hayat kurulmaz
onların yapdıkları onları sevıyesının saygısızlıklarını belırtısıdır ve o sekılde kabul edıp selamınızı sabahanızı mesafelı bıcımde koyun mesafenızı derım siz esınızle dogacak bebegınız ıle yuvanıza bakın derım kapınızı kapatın dısardakılere hıc dusunmeyın bunları .sevgılerle hayırlı dogumlar dılerım.

2.5 yıl önce olanları mı takıyorsunuz kafanıza. Boşverin. Sadece hamilelik döneminde böyleyseniz bence duygusal yoğunluğunuzdan ve başka derdiniz olmamasındandır(umarım yoktur). Ama normalde de böyleyseniz acil değişmeniz gerekli bence.

canım boşver bunları düşünüp sorun etme kendine:olmaz:
inan çoğu evliliklerde aileler arasında buna benzer durumlar yaşanıyo.geçmişe mazi derler sen geleceğe bak.bunlar önemsiz konular kafa yorduğuna değmez
şimdi eşinle huzurluysan hiç düşünme bile bunları:1no2: bak bebeğinde olacakmış sadece onu düşün canım

2.5 senelik evliyim.eşimin ailesi ilk başlarda beraber oturacağız diye tutturdular.kabul etmedim kiradayım diye çok sorun çıkardılar.
benim çeyizim çoktu abartısız 3 kız daha evlendirir derdi herkes çalıştığım yer çeyiz mağazası olduğu için çok şey aldım.beyaz eşyalarıda aldım almam gereken.kombiyi aldım.evlendikten sonra eksik olan halıları aldım zaten büyük çoğunluğunu ben getirmiştim.eşimin kredi kartı borçlarını ödedim 2.5-3 milyar gibi.yaklaşık 1 sene çalışmadığım halde evin kirasını ödedim vs vs...bunların hepsini çalışarak biriktirdiğim paramla ve evlilik tazminatımla kendi isteğimle yaptım.hem eşim zor durumda kalmasın diye hemde kirada yapamadılar demesinler diye yaptım.neden bunları anlattım
şunun için;
ama sonuç ne oldu çeyiz yerleşirken erkek tarafı 2 yatak 2 bardak tkm getirmişler ay onları öve öve okşaya okşaya nereye yerleştireceğini bilemedi 2 görümcem (5 görümcem var).ben yatak yaptırmamıştım anneme gerek yok ben onunla uğraşamam diye "yatağın var mı diye sordu bende yok yaptırmadım dedim aaa enişten diyorki biz gelince bizi nerede yatıracak"dedi tüm akrabalarımın içinde..akrabalarımda bizim kızlarda istemedi evlenirken dediler ama ben çok rahatsız oldum o lafından.benim eşyalar açılırkınde oturmuş kendi getirdiklerinin üzerine öyle surat 5 karış..ne görümcelerim ne kayınvalidem çeyizim için hiçbir şey demediler.ama kendi akrabalarının olunca ne güzel yapmış dimi diye sözünü ederler.benim içimde ukte kaldı bu ve bir türlü hazmedemiyorum..benim paramı biliyordu görümcem birde demezmi ya dımdızlak gelseydin diye(böylede cahil bir eğitimsiz bir insan).ya ben zaten o kadar çeyiz yapmışım para getirmek zorunda değilimki..yani kendi ezikliklerini böyle bastırdılar.benim ise bunlar aklıma gelip gelip takılıyor ve daha gitmiyor.üzülüyorum hamileyimde.ama elimde değil.benim takıntılı kişilik rahatsızlığım var.sizlerle paylaşmak istedim.desteğe ihtiyacım var.

canım ne güzel hamilesin..
bak bu foruma bir çok anna olmak isteyen kadın var..
ne mutluki sen anne adayısın..
hiç bir şey düşünme bebeğine odaklan.
geçmiş gitmiş.bebeğin doğunca istesende kafanı yoramayacaksın..
salla gitsin;tatlı canını sıkmaya değermi Allah aşkına..

Gecti bolunun pazari be güzelim..ne diye bunlara kafa patlatip kendini üzüyorsunki.`?
Hemde bu durumda....? Bosver Allahsen...:1hug:

Esinle huzuruna mutluluga bak....gerisi fasa fiso....:hulya:

Ayrica tebrik ederim seni.....insanin kendi evi gibi yoktur..
Iyki diretmissin....

herkese teşekkür ederim cevapları için..

takıntılı kişilik rahatsızlığı ne?

obsesif kompulsif..yani kişinin elinde olmadan beyne gelen ve tekrarlayan düşünceler..ne kadar saçma olduğunu bilsende elinde olmadan düşünüyorsun.bazılarında temizlik takıntısı vardır bende bu şekilde...

canım hiç üzme kendini bak ne güzel evlat sahibi olucaksın evladını almak nasip etsin allahım kucağına
boşver üzülme ne denilmiş ne yapılmış diye geçmişi takma kafana üzülme geçmişi bırak kalsın geçmişte kapat kapılarını huzurunu yaşa insanın kendi evi gibi yok inan buna

ay bı an benı anlattın sandım kardeşim..
walla bu aynı ewde yasama cabaları
kırada oldugumuz ıcın kırayı wermemeler falan benıde canımdan bezdırdı
esım babasıyla calıyo cunku
oda esıme maas wermıyokı bızde bunalıp aynı ewe gıdelım
ama dırenıyorumwe hamıleyım
daha olmadı babamın bos olan daıresıe tasınırım
sımdılık sabır edıyorum

allah yardımcımız olsun
sende benım gıbıdın o sebepten takma dıyemıyorum
ama en azından cok fazla onemseme canım

ay bı an benı anlattın sandım kardeşim..
walla bu aynı ewde yasama cabaları
kırada oldugumuz ıcın kırayı wermemeler falan benıde canımdan bezdırdı
esım babasıyla calıyo cunku
oda esıme maas wermıyokı bızde bunalıp aynı ewe gıdelım
ama dırenıyorumwe hamıleyım
daha olmadı babamın bos olan daıresıe tasınırım
sımdılık sabır edıyorum

allah yardımcımız olsun
sende benım gıbıdın o sebepten takma dıyemıyorum
ama en azından cok fazla onemseme canım

babanın varsa boş dairesi en son ihtimal oraya git canım bence..onların amacı aynı evde yaşamak ve eşimin maaşıyla geçinmek.çünkü kayınpeder senelerce çalışmamış hep oğullarından geçinmiş.şimdi evdeki görümcemin maaşına kaldılar ya dertleri o..ama biz kirada olduğumuz halde hala onlara yardım ediyoruz.kayınpederin sigortasını ödemeye katkıda bulunuyoruz.bunlarda kirada çocukları olacak diyen yok.ilk evlendiğimizde o kadar borcumuz varken bile birkaç ay sonra başladık bunlara ödeme yapmaya.kimse senin borcun var demedi..daha neler neler......

boşver be tatlım,
takılmayacaksın tavukmu yumurtadan çıkar,yumurtamı tavuktan,işine bak geç....
elinden geldiği kadar uzak tut hayatından,eşin ve doğacak çocuğun senin hayatın gerisi teferruat....

Bende senin yaşadıklarına benzer şeyler yaşadım .çeyiz sermede kaynanam azıcık şey verdi.ben yokken benim aldıklarımı kendi almış gibi göstermiş herkese.ama senin gibi hamile olsam bunları kafama takmam şu anda çocuk olsun diye uğraşıyoruz .sen ne güzel hamilesin düşündüğün şeylere bak. içinde kaldıysa söyleyiver böyle böyle yaptınız diye rahatla ... ben söyledim :hulya:

alla gulum senn yaşadığın olayın neredeyse aynısını ben yaşadım..
ve benmde hamileliğim bu gibi saçma sapan geçmişte kalan duşuncelerle maf olarak geçti..
bugunlerin geçici tadını çıkarmya bak hamileliğiin gunu gelir sende bu yaptıklarının hesabını sorarsn...

Bende senin yaşadıklarına benzer şeyler yaşadım .çeyiz sermede kaynanam azıcık şey verdi.ben yokken benim aldıklarımı kendi almış gibi göstermiş herkese.ama senin gibi hamile olsam bunları kafama takmam şu anda çocuk olsun diye uğraşıyoruz .sen ne güzel hamilesin düşündüğün şeylere bak. içinde kaldıysa söyleyiver böyle böyle yaptınız diye rahatla ... ben söyledim :hulya:

canım allah en kısa zamanda sanada hayırlı evlat versin....çok haklısın ama bu konuları onlarla paylaşıp yüz göz olmak istemiyorum sonra onunda çok lafını edecekler biliyorum.
eğer dayanamayacağım kadar zorlarsa bu düşünceler belki söylerim ve rahatlarım.

alla gulum senn yaşadığın olayın neredeyse aynısını ben yaşadım..
ve benmde hamileliğim bu gibi saçma sapan geçmişte kalan duşuncelerle maf olarak geçti..
bugunlerin geçici tadını çıkarmya bak hamileliğiin gunu gelir sende bu yaptıklarının hesabını sorarsn...

inş canım...inş kendiliğinden böyle bir fırsat doğarda bende yaptıklarını söyleyebilirim.ya da dayanamayıp bir gün kendim anlatırım ama o zamanda bunu sorun yaparlar..doğumdan sonra geçtimi sende peki bu düşünceler..

Back
X