Uykumda duyduklarım,yasadıklarım

gizemjo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
198
0
26
İzmir
Merhaba kızlar senelerdir uykumda sesler,kahkahalar duyuyorum.Az önce de yasadım iyice korkmaya başladım.Uyurken bile kendimi rahatlatlamaya çalışıyorum bu rüya korkma dua oku dıye.Kapkaranlık oluyor her yer bi yandan delice bi uğultu ve kahkaha sesleri.O karanlığın arasından bembeyaz bi göz izliyor beni kulağıma birşeyler fısıldıyor ama uğultudan duyamıyorum.Heryer titriyor resmen bağırmmaya çalışıyorum avazım çıktığı kadar bağıramıyorum hareket edemiyorum nefes alamıyorum senelerdir bu böyle çok korkmaya başladım.Annem karabasan olabilir dedi ama değil.ne ki bu

kahkahalar dışında uyku felci geçiriyor da olabilirsiniz. ama kahkaha ve dış ses görüntüler, felç esnasında gerçekliğini yitirir belki o tarz bir durumla karşı karşıyasınızdır.

kahkahalar dışında uyku felci geçiriyor da olabilirsiniz. ama kahkaha ve dış ses görüntüler, felç esnasında gerçekliğini yitirir belki o tarz bir durumla karşı karşıyasınızdır.

Uyku felcini araştıracağım şimdi hiç duymamıştım :/ teşekkür ederim.Korkmaya başladım artık her gece senelerdir böyle .

Selam canım ne diyeceğimi şaşırdım ama geçmiş olsun demek en doğrusu sanırım.
Haddim değil ama yatmadan evvel abdest alıp,
*35 Besmele
*7 Felak
*7 Nas
*7 İhlas
*1 Ayetel Kürsi okuyarak yatmayı dene.

Bunları uzunca bir süre okumanı tavsiye ederim.

Bunların dışında odanda resimler biblolar peluş hayvanlar (özellikle köpek )varsa bunları kaldırmanı,ayrıca yine odanda çıkardığın iç çamaşırların açıkta ise onları kapalı bir yere kaldırarak yatmayı denermisin.
Arkadaşım bahsettiğin durumda idi kurtuldu çok şükür.Sende de faydası olabilir umudundayım.Senin için dua edeceğim.

Çok çok teşekkür ederim sağolun.Söylediklerinizi kesin yapacağım.Odam da banyo var iç çamaşırlarım falan olabiliyor bazen doğru söylüyorsunuz ona da çok dıkkat edeceğim bundan sonra..

Uyku felci; halk dilinde karabasan olan olayın tıp dilindeki terimidir.
Benim bir ara nerdeyse her gece 8-9 kez başıma gelen bir hadiseydi...
Berbattır, çok fenadır ...
Sonra bir arkadaşım, yatmadan önce abdest alıp öyle uyumam gerektiğini söyledi..
Öyle yaptım, artık başıma gelmiyor...
Gelse bile çok nadir.
Bence deneyebilirsiniz ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çok teşekkür ederim sağolun.Söylediklerinizi kesin yapacağım.Odam da banyo var iç çamaşırlarım falan olabiliyor bazen doğru söylüyorsunuz ona da çok dıkkat edeceğim bundan sonra..

Çok geçmiş zamanda eşimle bazen sorunlarımız oluyordu.Hacı hoca gitmem bilmem ama arkadaşım bizim için sormuş.Kadında aralarında birşey yok sadece bulundukları odada iç çamaşırları açıkta yatmadan evvel bunların üzerini kapatsın demişti.
Çünkü şeytan ve çocukları bizim çıkardığımız kirli çamaşırlarla sabaha kadar oynarlarmış.

Ve onların en sevdikleri yerler hamamlar,tuvaletler,banyolar sazlı sözlü kadınlı erkekli bulunulan ortamlar,açıkta bulunan kirli çamaşırlar,peluş hayvanlar,uzun tırnak araları imiş.
Gerçektende şöyle düşündüğümüzde çıplak olduğumuz yerler banyolar hamamlar,yarı çıplak olduğumuz yerler tuvaletler.Biz olsakta olmasakta onlar hep oradalar.Göremiyoruz bazende senin gibi rahatsız ettiği insanlar olabilir.Bolca dua et canım.Ve sana şimdi özelden yazacağım birşey var bir süre ona da dikkat et olurmu.

Ay tüylerim dıken dıken oldu benim daha çok korktum uyuyamayacağım galiba bu gece banyo benim odam da birde şuan gözümün önünden birşey geçiyor sanki Allahım sen yardım et bi kaç gündür eve örümcek geliyor birde kocaman tüylü tüylü küçük kardeşim öldürdü onu daha fazla gelmeye başladılar her gün ondan ayrı korkuyorum off galiba bu gece annemle yatacağım :))

Bu arada bekliyorum mesajınızı :)

Yazdım canım vesvese yapma korkmana gerek yok.Bahsettiğim çamaşırlarının üzerini kapatıp duanı et.Banyo kapını da kapat.Aklına getirme getirdikçe daha kötü olursun.Odanda örümcekler varsa ki havalar malum sıcak kapalı yerler senin odanda serin o hayvancıklar da kaçacak yer arıyorlar.Mümkünse odanın penceresine tel taktır gelmeleri imkansız olacaktır.
Düşünsene onlardan korkuyoruz ama onlar tamamen zararsız varlıklar.Biz görüntülerinden dolayı panikliyoruz.Oysa eline yavaştan dokunsan ölüverirler.
Böyle düşün sen güçlüsün ve sana istemediğin sürece kimse hiç birşey zarar veremez.Sığınacağın tek liman Allah olmalı.Ona dua ettiğin sürece darda kalmazsın canım.

Allah sizden razı olsun çok yardımcı oldunuz bana gerçekten.İçimi rahatlattınız.Çok sağolun..

Sende de razı olsun canım.Ben uykumda korkmadım hamileliğimde ve doğumda yaşadım al basma olayını ama sonrasında hiç olmadı.Fakat arkadaşım bu yüzden panik atak oldu.Kuzenim aklını yitirecekti şükür ikiside kurtuldular.Bunun için hacı hoca psikolog bir yerden sonra olmuyor.Hoş psikolog belkide hocalar yalan sadece.Sen bolca dua et dediklerimi yap ve bizi durumundan haberdar et olurmu.

Gece gece korkuttunuz kızcağızı ya
Şimdi sen diyorsun ya kahkaha duyuyorum o esnada hareket etmeye çalıştığın halde edememenin sebebi bilincin uyanıyor ama vücudu harekete geçirecek sinirler henüz faaliyete geçmemiş oluyor aslın da karabasan budur daha doğrusu karabasan diye bir şey yok başınıza geldiğin de bilin ki bir kaç sn sonra geçecek .
Kahkahalarının sebebi ise misal ben hep hırsız görürüm rüyam da bundan çok korkarım sen de kahkahadan ürküyor olabilir misin ?

Son düzenleme:
Canım bazen insanın korkuları ile yüzleşmesi lazım.Ben inanıyorum ki o bu gece çok güzel bir uyku çekecek inşAllah.

İnsan korktukça korkuları onu ele geçirmeye başlar.Önemli olan bununla baş edebilmektir.Şimdi gecenin saat 4 ü hatta sabahın.Arkanda pencere olduğunu düşün ve biri seni izliyor.
Gerisini getirmeme gerek yok.Bu şekilde düşünmeye başladığın andan itibaren olmayan şeyleri kafanda kurgulamaya başlarsın.Önemli olan biraz dikkat dua inanç ve kafa dinginliği.
Sevgiler.

Nerden girdim bu konuya
Nasil yatacagim ben simdiiiiiiiiiii ?!!!!!?
Ah ah..
Hepimize tatli huzurlu guzel ruyali
Uykular ver ALLAH im..

Dolaplarin arkasini falan guzelce temizleyip biraz dua ile sakinlesip yatmak ise yarayabilir...
Bazen kucuk oglum elinde bisilerle yataga cikar kirintilar dokulur. Eger iyice temizlemezsem sabaha kadar bende sizin durumunuzu yasarim:) temizlik onemli yani..

bolca duva et canım ben gecen sene daha kotusunu yasadım rabbım yarve yardımcın olsun dedıgın seslerı arada bende duyuyorum benı ısmımı bıle soyluyorlar ama dusunmuyorum dusundukce daha kotu oluyor cunku korkmamaya calıs aklına getırme bolcaa duva et yatmadan once

Son düzenleme:
uyku felci geçiriyorsun

maalesef anlattıkların tamamen bu. erkek arkadaşım da muzdarip bundan onun için iyi biliyorum

psikiyatra gittiğinde bunları anlat sana bir ilaç verecek onu kullandığın vakit geçiyor.

sakın aman ben psikiyatriste gidemem utanırım deme çekilecek bir hastalık değil çünkü bu

sevgilimde gidecek yazın, bir kız arkadaşımızda vardı bundan çeken doktora gitti şu an uykuları çok iyi bitti kabuslar kasılıp kalmalar.

dua tabi rahatlatır ama asıl ihtiyacın olan ilaç.onuda doktor yazacak.uyku felcini netten araştır.

Son düzenleme:

canım bnm çok geçmiş olsun;
ben evlendiğimden itibaren her gece geliyorlardı inanırmısınız uyumak bile istemiyordum uyku felci felan diyorlar ya benimki bambaşka birşeydi sanki üzerime biri oturuyormuş gibi eziliyordum,bir gece beni ayağımdan tutup çekmişlerdi bile.
kızlar korkutmak için yazmıyorum bunları
hocalara gittim,dua muska fekan derken bir sonuç alamadım.
ama komşumuza gelen yaşlı annannesiyle muhabbet ederken boynumdaki muskayı gördü ve sordu anlattım.
bana hiç korkma dedi bana çantasından çıkarttığı kumaştan bir parça yıttı verdi
artık seninle uğraşmayacaklar defolup gidecekler dedi,hakikatende öyle oldu şükürler olsun artık rahat rahat uyuyabiliyorum

bence sizi çekemeyen biri size büyü felan yapmışta olabilir yastığınızı yorganınıza bişeyler sürmüştür..ne olur ne olmaz diye yastık yorgan kılıflarını yenileyin evinizi bi güzel temizleyin etrafta muska felan var mı iyice bakın tabi bunları korkun diye demedim ama olabilir ne insanlar var.. yada sizinki gün içerisinde stres faktörüne çok maruz kalıyorsanız ondan oluyordur belki mutlu olmaya çalışın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…