Uykumda duyduklarım,yasadıklarım

korkma korkma dua et bol bol..
bende yalnızım şuanda..benim eşim birazdan gelcek ama sen korkma..dua et arkadaşım
korktukça üstüne geliyorlar çünkü..

zaten düşündükçe korkuyor insan rabbimize sığınmaktan başka çare yok..bana iki sene önce olmuştu böyle durumlar uyuyamamıştım bikaç gün hava aydınlanır öyle uyurdum daha sonra bi yakınımız yatmadan önce 7 kere ayetel kürsi okumamı söylemişti...ozamandan beri hep okurum içim rahatlar okur okumaz...

HESAP
Güneş Sistemi; Güneş ve onun çekim etkisi altında kalan sekiz gezegen ile onların bilinen 166 uydusu,+ beş cüce gezegen ile onların bilinen altı uydusu ve milyarlarca küçük gök cisminden oluşur.
Samanyolu Galaksi ;Günesin içerisinde olduğumuz galaksi olan samanyolu galaksisindeki yıldız sayısı tam bilinmesede 200 ila 400 milyar arasında yıldız vardır. Yani bizim güneşimiz gibi hatta ondan binlerce kat daha büyükleride dahil olmak üzere yüz milyarlarca yıldız güneş vardır
Evrendeki Galaksi sayisi ; Gözlemlenebilir evrende 100 milyardan fazla galaksi olduğu sanılmaktadır
+
ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ ondan suphe yoktur Allah"in bu muhtesem evreni yaratigini biliyoruz, inaniyorumki daha bilmedigimiz çok seylerde vardir
Soru ;-Aklinin bile hayal edemecegi seyleri yaratan güzel allahim neden gece senin iç camasirlarini koklayacak tirnaklarini bakacak tek neşesi seni gece boğacak bir yaratik yaratsin neden böyle bir ceza versin
Sor kendine
Sonrada evindeki bilgisayarda olmadi komsunun bilgi sayarindan bunun aslinda vücudaki bazi sinir sistemiyel ilgi rahatsizlik oldugun okuyacaksin. Allahim sükûrler olsun Kansere bile çare bulundu ,Karabasan kimki yaaaaa

Son düzenleme:

..................ve sonuç olarak

Sorun cozulmus heralde ama kahkaha sesi demissin ya aklima kus-karga sesleri geldi cocuklugumdan beri yasli adam kahkahasi gbi gelir de:)) belki uyku arasinda onu duyuyosundur oyle degilse bile karga bu karga de dua et uyu hihih:))

ilk evlendiğim zaman bana da çok olurdu. bu biraz psikolojik diye düşünüyorum. ben ne zaman eşimle atışsam ya da birşeye canım sıkılsa karabasanlar basar ve ağlayarak uyanırdım. tabi sonrasında eşime de uykusuz geceler görünürdü:) sonra duanın gücüne inandım. her gece zaten duaa okumadan uyumam ama,ne zaman içim ferah yatsam hiçbirşey olmaz. belki de artık eşime tamamen güvendiğim için içim ferah ve böyle şeyler olmuyor. senin ihtiyacın olan senin bir şeyin koruduğuna inanman. bu dua olur ya da güvendiğin birşey olur. gerçi yazılanları okuduktan sonra bu gece nasıl uyurum bilmiyorum:)

Üniversite döneminde yurtta kaldığım günlerde bana da çok oldu 2 yıl sürdü nerdeyse. kimi geceler uyanır sabaha kadar korkudan uyuyamazdım. sonra hoca filan gittim ama pek bir yararını görmedim. sonra şunu farkettim ki bu benim korkmamla alakalı, korkumu yendikten sonra böyle birşey yaşamamaya başladım. sen duanı et ve uyu ..

Bende çok korkak bir insanım ya, bebekkende böyleymişim rahmetli annem çok ürkek olduğumu söylerdi. Gece yarısı çığlık atarak uyanıyorum, çoğu zaman hatırlamıyorum çığlık attığımı? Ya da hatırlasam bile neden attığımı bilmiyorum, yani hani kabus mu, ne beni korkutan onu bilmiyorum? Gece kardeşim tuvalete kalkar, bende o esna da uyanmışsam onu görmemle yine çığlığı basıyorum kız da korkuyor benim, benim diyor ben ancak kendime gelebiliyorum. Evdeki herkes isyan modundaydı bir ara, kız kardeşim tuvalete giderken emekleyerek gidiyorum artık sen korkma diye diyordu.

Hiç ona benzememişim, o evde yalnız kalır uyur, elektirik kesilmiş olsa umrunda değil.. Bir de bana bak, ödleğin tekiyim tabiri cazise.

bazen bılınc altı korkularda buuna sebep olabılıyor.. örnegın cok korku fılmı izlemek.. korku içerıklı kıtap okumak... hurafeler dinlemek.. zaman zaman bendede ouyor.. genelde evde yalnız kaldığımda... dua oku öle uyu...

Herkes bu korkun konusunda fikir vermiş ben de başka bir yöne değineyim. Örümcek, akrep ve hamam böcekleri ailelerine çok düşkündür. Onları öldürmeden yok etmen lazım çünkü öldüklerinde ölülerini almaya tüm aile geliyorlar. Ondan örümcekler evinde çalmış. Deve kuşu yumurtası koy gelmezler.

Bende bu gece bi tuhaf rüya gördüm.

Karanlıkta yolda yürüyorum iki kız biri beyaz biri siyah giymiş sesleniyorlar bana ismimle gidiyorum yanlarına siyahlı kız bana arkadan sarılıyor sıkıyor sıkıyor artık canım çok yanıyor bağırıyorum bırak diye acısını şuan bile hatırlıyorum ardından başka bir rüyanın içinde oluyorum bana karabasan çöktü galiba diyerek dua okumaya başlıyorum okuyorum okuyorum ama hala sıkıştırılıyorum bir türlü bitmiyor rüyadan çıkamıyorum en sonunda sıçrayarak uyandım.

Gece tırsıp uyuyamadım bi müddet

o korktuğum şeylerin gerçek olmadığına inanırsan yok olurlar piskolojik canım

yediğiniz besinler,uyku düzensizliği ve psikolojik etmenler sebep oluyor bu duruma. yalnız mı uyuyorsunuz yoksa kaldığınız yeri paylaştığınız biri var mı ?

canım yaşadığın şey karabasansa eğer öyle kötüdür ki bende bilirim

istanbulda oturduğumuz zaman ev değiştirmiştik bunun yüzünden hatta giresuna geri dönmüştük... her gece istisnasız defalarca olurdu ruhen ve bedenen çok yıpranırdım...

16-17 yaşındaki kız anneme koşarak ağlaya ağlaya giderdim..

işin tuhaf yanı dua okumam gerektiğini bilirdim ama bi türlü dilim dönmezdi okuyamazdım... duadan duaya atlardım deli gibi

cevşen okumaya ve takmaya başladım ve çok şükür kurtuldum. beden temizliğine yattığım odanın temizliğine vs. hep dikkat ettim.

sonra da eve dönünce bir sürü muska tuhaf tuhaf yağlar falan bulduk...
kendi kendime onlardan etkilenmiş olabilirim diye düşündüm

inşallah seninde sorunun geçer canım. dualarda her türlü çare vardır...

UYKU FELCi

Fizyolojik olarak,.REM atonia.olarak da bilinenREM.uykusu sırasında oluşan normal felç ile yakından ilgilidir. Buna göre bazı bilim adamları ve fizikçiler bunun uyku döngüsünün "doğal" bir etkisi olduğuna inanır. Uyku felci.beyin.REM durumundan tamamen uyanık duruma geçse de beden felcinin devam etmesi durumunda oluşur. Bu durum, kişinin bilincinin tamamen açık olmasına rağmen hareket edememesine sebep olur. Ayrıca bu durum ile birlikte hipnopompik sanrılar olabilir.Çoğu zaman, uyku felcine uğrayan kişi tarafından bunun bir.rüya.sebebiyle oluştuğuna inanılır. Bu yüzden, insanların hareket etmek istese de hareket edemediği rüya sayısı bu kadar fazladır. Uyku felcinin sebep olduğu.sanrılar.bazen durumun normal bir rüya olarak algılanmasına, bazen de oda içerisinde hayali şeyler görülmesine sebep olur.

Belirtiler

Uyku felcinin başlıca belirtisi uyanma öncesi veya uyuma öncesi görülen kısmı veya geçici.iskelet kası.felcidir. Diğer bir deyişle, bir kişinin uykuya dalarken veya uyanırken hareket edememesi veya konuşamaması hissidir. Uyku felci ile birlikte hipnopompik sanrılar olabilir.[1].Bu halüsinasyonlar işitsel, dokunsal ve/veya görsel olabilir. Uyku felci kişi tekrar REM uykusuna dönmeden önce veya tamamen uyanmadan önce birkaç saniye veya birkaç dakika sürebilir.[1]. Çok uç durumlarda, 4-5 saat sürdüğü de bilinmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Olası sebepleri

Uyku felci, rüya gören bir kişinin rüyasında yaptığı hareketleri aynen yapmasını engellemek için.REMuykusu süresince oluşur. Uyku felcinin fizyolojisi hakkında çok az şey bilinir. Bununla birlikte, uyku felcinin.beynin.pons.bölgesindeki.motor nöronların.post-sinaptik.inhibisyonu ile bağlantılı olduğu önerilmektedir. Özellikle, düşük seviyemelatonin.kasların uyarılmasını engelleyecek şekilde sinirlerdeki.depolarizasyon.akımı durdurabilir, ve rüyada yaşanan eylemin gerçekte yaşanmamasını sağlayabilir (mesela, rüyasında koştuğunu gören bir kişinin gerçekte koşmasını engellemek gibi).Ayrıca, bu düzensizliği yaşayanlar venarkolepsiden.muzdarip olanlar arasında belirgin bir ilişki vardır. Fakat, değişik çalışmalar çoğu insanın hayatlarında en az bir kez uyku felci yaşadığını göstermektedir.Bazıları, değişik faktörlerin uyku felci ve halüsansyonların yaşanma olasılığını arttırdığını rapor etmişlerdir. Bunlar.:[2]Sırtüstü yatmakDüzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumakFazla stres.[3]Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleriOlaydan hemen önce görülen.berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir.WILD.olarak da bilinir.Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.Uyku öncesi açlık.

Arkadaşım merhaba senin yaşadığın olayın cinle periyle oyuncakla çamaşırla hiç alakası yok bu tıbben açıklanabilmiş bir rahatsızlıktır üstte alıntıladığım yazıyı oku
Aynı şeyi bende yaşıyorum ki bazen gecede 8-10 kere artık alıştım ilaç tedavisi istemediğim için çekiyorum böyle işte
Ama sen istersen bir psikiyatriste gidip ilaç yazdırabilirsin

Çok geçmiş olsun

Son düzenleme:
Her şey olabilir fiziksel ruhsal bir rahatsızlık ya da karabasan cin. Ben inanırım böyle şeylere. Bana hiç karabasan gelmedi. Fakat öğrenciyken evimde göründüydü. Hemde akşam otururken koridordan benim odamın kapısından geçerken gördüm. Anlattığım herkes dalga geçti filan ama ben ne gördüğümü çok iyi biliyorum. Arkadaşların tavsiyelerine kulak ver. Onlar neredeyse her şeyi yazmışlar. Aklıma bir şey gelirse mutlaka tavsiye için yazarım. Geçmiş olsun.

Birisi beni tarif etmişbende ödleğin tekiyim bana birisi sesini yükselte çıglıgı basarım artık herkes benimle konuşurken sesini kısarak konuşuyor erkek kardeşim gece tuvalete kalksa korkarım,hatta 2 gün önce çocuk tuvalete kalkmıştı tabi lamba açık gördüm ben bir bağırdım evde hırsız var diye bütün ev ahalisi kalktı hırsız dedigim kardeşimmiş,gece elektrik kesilse bile yatagımda tek başıma uyuyamam kesinlikle gider kardeşimin yanına uzanırım,bazen gündüz vakti evde tek başıma olursam kapıyı bile kitliyorum benimle dalga geçiyorlar 15.kata kim gelip te girecek diye annem bazen der seni alacak olan kocaya Allah sabırlar versin der eger işi vardiyalı olursa sen gece evde tek başına bile kalamazsın diyor bende diyorum öyle birşey olursa hergece sizin yanınızdayım derim.Kardeşim,annem,babam geceleri ben korkmuyayım diye parmak uçlarıyla yürüyorlar artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…