Uykusuz anneler destek hatti

Biz mi iradesiziz yoksa yataktan ayirma konusunda Yani birakalim da catlayana kadar aglasin mi, anlamiyorum
Öncelikle birbirinize desteğiniz için tebrik ediyorum. Çatlayana kadar ağlatmayın tabi ki ama biraz ağlamasına izin vermek gerekiyormuş. Öncelikle yatağına uyanıkken bırakmanız gerekiyor. Emzirdikten sonra altını değiştirip, yatırdıktan sonra öpüp koklayıp yanından ayrılmanız gerekiyormuş. İlk önce hafif bir ağlama sonrasında şiddetli bir ağlama olurmuş. 5 dk kadar dayanmaya çalışın. Biz daha küçüğüz ilk denememizi geçen hafta yaptık ama ağlarken öksürmeye başlayınca dayanamadık. Bizim odamızı ayırmamız için erken ama odası ayrılacaksa kendini odada huzurlu hissetmesini sağlayın diyorlar. Bir de rutinler yardımcı olabilirmiş. Her gün aynı saatte yatma, uyku öncesi birşeyler okumak ya da banyo yaptırmak. (duvarlara yapıştırılan stickerların uyumalarını güçleştirdiğini okumuştum.) İlk 6 ay odasını ayırmamak lazım ama 4. ay bitince yatağında yatmaya alıştırmaya başlamak gerekiyor. Yabancıların ki bizlere uymaz. Bizde çocuk başka şehirde değilse ya da evlenmemişse anne baba evinde kalır genelde ama onlarda öyle değil (onlara göre anormal). Bu durum da onun gibi. Videoları izlemeye yeni başladım anladıklarımı ben de paylaşırım.

Son düzenleme:
Ben uyku eğitimi ile araştırma yaparken işte tam da bundan bahsediliyordu. Bebekler büyüdükçe hem zihin becerileri hem de motor becerileri her geçen gün geliştiği için eğitim vermek zorlaşıyor.o yüzden istediklerini almak konusunda daha dirençli oluyorlar.en güzeli ek gıdaya başlandığı dönem, yani altı ay.benimkisi on gün sonra tam altı aylık olacak.umarım treni kaçırmadan bu işi halledebilirim. Ufak ufak başladım aslında.ayni saatlerde yatırmaya özen gösteriyorum bir iki haftadır.bakalım inşallah herşey en önce onun sağlığı için,sonrada benim ruh sağlığım için yoluna girer.

Kızlar çoooook mutluyum!!!bugün sabah,öğlen ve akşam uykusunda yatağına bıraktım, eline de bir yazma verdim.üç uykusunu da kendi kendine uyudu.geçen gün annemin ayağında sallarken gözlerine bir örtü örttüğünü ve meleğimin de hiç itiraz etmediğini görünce acaba bundan faydalanabilir miyim diye düşündüm ve bugün denedim.çok şükür bugün işe yaradı. Tabi herhangi bir tehlike olasılığına karşı uyuyunca örtüyü aldım. Bakalım inşallah bu sadece bir reklam kuşağından ibaret değildir de artık sallama sıkıntısı biter. Gelişmelerden haberdar ederim.

selam kizlar ben de uykusuz bir anneydim.on aylik.bir.oglum var hemen hemen duzeldi sayilir. benim sorunum gece cok fazla uyanmasi ve her uyandiginda emmek istemesiydi.9-10 defa uyaniyordu ve bana tak etmisti.
simdilerde gece emmesini birakti cok.sukur.cabalarim sonuc verdi.benim gibi sorun yasayan anneler var mi?

Malesef var. Benim kizim dokuz aylik. Ilk alti ay besiginde yatti ama emerek uyudugu icin alisti galiba yanimda uyumaya. Altinci aydan sonra kiyamet koptu yatagina birakamadim, biraktigim gibi kalkip aglamaya basladi. Su an yanimda yatiyor ve sabaha kadar ortalama 4 5 kere uyandigi oluyor. Eger tam uykuya dalmadan yataktan ayrilirsam hemen aglayarak beni ariyor. Illa orada olmam lazim. Aglayinca bekletirsem öksürerek sesi kisilana kadar agladigi icin besigine birakmaya korkuyorum. Bir an önce büyüse de yatagina alistirsam, simdiki haline laf anlatmasi cok ama cok zor

Inanin bütün bu önemli detaylari yalayip yutmus biri olarak söylüyorum ki, bunlari uygulamasi benim icin cok ama cok zor. Yatagina artik zaten birakamiyorum, kendi yatagimda yatiyor ve buna rahmen hala yanindan ayrilinca kalkip beni ariyor aglayarak. Ilk alti ay besiginde yatan bebek, ayaga kalkmaya basladigi gibi gücü eline aldi resmen. Öyle bir aglama yok, biraksak kendini paraliyacak. Bazen bes dakika yanina gitmiyordum alissin diye ki gündüzleri sadece, onda bile cok agliyor ve isin kötü yani sakinlestiremiyorum. Öyle bir sinir yapiyor ki sakinlestirmek mümkün olmyur bana vuruyor elinden geldigince, öyle bir sinir =(

ben simdilerde bir.duzen tutturmus sayilirim ama tam anlamiyla diyemem.en azindan uyanma sıkligi azaldi.gece belli bi saate kadar emmeden uyuyabiliyor.yanimda yatmiyor.umarim buyudukce degismez

Dün sabah uykusunda da ağlamadan uyudu kızım.sonra kayınvalidemlere gittik. Öğlen uykusunda da yerini yadırgadığından biraz mırın kırın etsede kendi kendine uyudu.akşam artık sallamıyoruz diye ısrarla söylememe rağmen ben yemek hazırlığına girişince kayınvalidem salonda ayağında sallayarak uyutmuş. Acaba gelinlerin birazcık rahat etme olsılıkları bile rahatsız mı ediyor bilemiyorum yani.sonra eve geldik yatağına yatırdım 10 defa yanına giderek uyutmam gerekti. Bu sabahta ağlayarak uyudu. Kızım ağladıkça çıldırdım ya...ama bir daha kesinlikle takipte olacağım.bakalım öğlen uykusuna nasıl yatacak.

Demeyin! Kendi çocukluğumu düşündükçe panikliyorum. Annemlerin yatak ucundaki komidinin üzerinde uyukladığımı hatırlıyorum (kendimi biliyordum malesef). Bu konuda bana çekerse diye aslında onun için üzülüyorum. Dün yine denedik ve yine öksürdüğü için almak zorunda kaldık. Normalde bebekler böyle ağlayınca öksürür mü yoksa biz de problem mi var?

Öfkeden öksürüyor canım.ağlaya ağlaya boğazını tahriş ediyor ve öksürüyor. Midesini bulandıran ve kusan bile duydum.Benim böceğim her geçen gün değişik huylar çıkarıyor. İki gündür geceleri uyanıp hırçın hırçın ağlıyor. Bişeyden mi korkuyor bilemiyorum.ya ben yada babası kucağımıza alıp sakinleştirip öyle uyutuyoruz. Gündüz uykularımız da sallamadan, bazen hemen uykuya dalarak, bazen de ninni söyleyerek oluyor şimdilik. İnşallah tamamen sorunsuz uyuyacağı günler de gelecek.

Çok şükür tam olarak yatağına koyar koymaz uyumasada sallamadan ve her gün aşağı yukarı aynı saatlerde uyuyor bebişim. Nerdeyse iki aydır verdiğim uğraşlar sonucunu veriyor galiba. Maşallah diyeyim kızıma da bana da.

Bebekler o kadar gariplerki bir gün tüm umutlarım suya düşerken diğer gün olacak bu iş dedim hep.ama düşe kalka geldik bu güne. Umarım herşeyden önce kendi sağlığı huzuru ve mutluluğu için uykuları tam olarak düzene girer.

Kizin kac aylik? Ben de hic sallamadim alismadi. Sekizde yatiyorum ve genelde hep ayni saatte uyuyor ama tek sorun uyanip beni yaninda göremeyince kiyamet kopuyor. Bu arada kendi yataginda da yatmiyor. Uyuyor hep ayni saatte aksam ama gece cok uyaniyor ve kendi yataginda yatmiyor iste. Su günlerim gecsin diye bekliyorum.

Kızım altı aylık canım. Dört aya kadar salladım ben,dört aydan sonra sallasmadan uyutma uğraşlarım başladı. Hala tam olarak ağlamadan,yatıp uyumayı öğrenemedi. Ama önceki hallerime bakınca yinede şükrediyorum. İyi kötü bir düzeni var artık.akşam uykularına gelince,saat en geç dokuz buçukta uyutmaya çalışıyorum. Ama akşam uykularına geçerken daha çok ağlıyor.her iki saatte bir kalkıyor.uykularım süzgeç gibi.sabah üstümden tır geçmiş gibi kalkıyorum. Sanırım emmeyi bırakana kadar böyle gidecek. Allah hepimize Sabırlar versin bu arada ben doğduğundan beri hiç yanımda yatırmadım. Beşiği odamızda ama hep kendi yatağında yatti.o yüzden yatağında yatma konusunda sorunumuz yok.

merhaba,bebeginiz aksam uykularina gecerken zorlaniyorsa aksam rutinleri cok yardimci oluyor.ben dogumdan 3 gun sonra yikamaya basladim,ogun bugundur her aksam banyo yaptiriyorum pamuk gibi oluyor oglum,uykuya direnmeye hali kalmiyor tavsiye ederim..ama gece uyanmalari 1 yasina kadar cok normal,hatta bu 1,5 yasa kadar gider.

Offf diyorum o zaman. Önümüzde bir yıl daha var desenize. Zaten bir süredir yine her uykuda ağlıyor.nerdeyse pes edip yeniden sallamaya başlayacağım ama iki aydır verdiğim emeklere acıyorum.napalım artık meleklerimiz için değer uykusuzluğa.

Benim umutlar uç gündür yine sularda. Tam herşey yoluna giriyor derken geçen cuma olduğumuz aşıdan sonra sallamadan uyumayı bırakın, sallayarak bile uyumaz oldu.iki aylık çabalarım heba oldu.gece sabaha kadarki programımızı arzediyorum efendim.saat dokuzda başladığımız uyutma çabalarına karşılık 22:30 da uyuma.23:30 uyanma,00:00 uyumuş gibi yapıp 00:30 yeniden uyanma,01:00uyuma,02:00 uyanma,02:30 uyuma,04:00 uyanma.05:30 a kadar ayakta sallayarak uyutma çabaları sonucunda en azından 07:30 a kadar uyur umuduyla yatağa bırakma,ne yazık ki 06:30 uyanma.şimdide sekizden beri ayağımda sallıyorum.uyusada bende yanına kıvrılsam diye bekliyorum. Henüz derin uykuya geçemedi. Çıldırmak üzereyim ne zaman herşey yoluna girecek. Nolur birileri birşeyler söyleyip beni rahatlatsın.

AğrıBütün annelerin aşı konusunu araştırmasını öneririm. Biz de aşıdan sonra tedirgin olduk ve zararlarını merak ettik. Araştırdıkça şok geçirdim. İnanılmaz! Bu konuda başlık açmayı düşünüyorum ama izin verirler mi bilmem

Devletin uyguladığı aşıları kuzu kuzu yaptırıyoruz canım. Ama rota virüsü aşısını araştırdığımda duyduğum bazı şeyler yüzünden yaptıramadım.konu bebeklerimiz olunca sanırım sürekli her konuda iki arada bir derede kalacağız galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…