Uykusuz sahur gecesi sohbetleri(iftar zamanı da bekleriz:))

Yok canım ne ciddisi
Birkaç mesaj sonra "tadını çıkarayım bari" filan demeye başladı.

Aaaa evde bilgisayar mühendisi var ve bilgisayarın bozuk mu ohaoldumsmile
Çok ayıp :mymeka:

Erkek o zaman hoşuna gidiyor erkelerin kadınların görüşünü almak..

Ayy yok evde endüstri mühendisi var ama yazılım işiyle uğraşıyor
o yüzden damarına bastım pc mi kurcalama sen bilg mühendisi değilsin dedim.o da gaze geldi bozdu alsanaalsanasmile

ben henüz girmedim doktorumda istemedi :) biraz büyüsünler öyle dedi nedense. benimkilerin babasıda yeşil gözlü benimde ela bakalım nasıl olucak. maşallahh ya kuzuşuma.

mucizeler onlar zaten benim için hem iğneyle korunurken hamile kaldım hemde en mutsuz anımda öğrendim varlıklarını üstüne bide ikiz duyunca dünyalar benim oldu..

çiçeği burnunda anneleriz :) onlar yorsunlar razıyım ben :)):CüvCüv:zemuszemus

Ah sen hiç tutamıyorsun dilini lmaz:
Adamı gaza getir sonra da kız alsanaalsanasmile
Senin suçun bikere, olumlu motive etsene :umursamaz:

amin canım ama söle düşün en azından derdin büyük bebişler de 2 tane unuttururlar sna biraz da olsa onların o minicik ayaklarını yerm ben :icecream::icecream:

gelişleri mucize benim için bitanemm
hem yumurtalık tembelliğim vardı hem iğneyle korunuyodum ona rağmen hamile kaldım ve en mutsuz zamanımda öğrendim hamile olduğumu üstüne bide doğal ikiz olunca dünyalar benim oldu.. darısı başınaa meleğim..

ayyyyyyyyyyy aminnnnnnnnnnn inşaallah allahın işi işte görüyomusun

ya o durumda hiç aldırmayı düşünmedin dimi bibaskası olsaydı yapabilirdi sonucta sevmediği ayrılacağı bi insan istemezdi

ama helal olsun sana

wayy meslektaşım var demekk

evet cunku daha kucukler annesi biraz daha buyusunler 20inci haftani gecince girebilirsin daha net oluyor goruntu ve elleri yuzleri burunlari herseylerini gorebilirsin secebilirsin henuz halen gelisme asamasindalar.

bizimde babamiz ela gozlu baba baskin olur diyorlar bilmiyorum:)saglikli olsunlarda farketmez renkler:ecrin_bebek:

ben emzik verip vermeme konusunda cok kararsiz kaldim bazi arkadaslarim alistirma biraktirmasi cok zor olur diyorlar bide damak dis yapisina zarari olurmus yamuk cikar disleri diyorlar aman herkafadan bir ses cikiyor en iyisi doktoruma sorucam bunu

tşk canım hb..konu ne neyı tatışıyoruz:)

havadan sudan balkondan pcden ne istersen kaydirigubbakcemile3

ben sizden mahrum kalıcam böhüü..
netten facebookdan herşeyden gerçi haftasonu sınavlarım var
gitti açılmıyor system has error böhüüüüüüüüüüüüüüüüü mafoldumben

böhüüüüüüüüü diyipte içimizi sızlandırma canım :gitme:
sen söyle bişey yapalım yeterki sensiz bırakma bizi :gitme:
vallada böhüüüü billada böhüüüüüü :gitme: :gitme:
hain pc alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile

Hevinim buralardasın hala Şeniz

demin geldim sarissam, teldeydimde :jeyyar:

düşündüm canım tahlil yaptırmaya gitmeden önce düşündüm sonradan mucizeme nasıl kıyarım diye düşündüm bidahada aklımın ucundan geçmedi kıymak onlara..

çocuk gelişimi dersinde bu konu çok dikkatim çekmişti ben verilmesi taraftarıyım ama öle her ağladığında değil mesela bebegi alıştırırsan uyuyacağı zaman verebilirsin sadece çok fatdasını görürsün hatta bi makale buldum bak;

Emzik ne zaman verilebilir?

3 yaşına gelmiş hala emzik emen çocuklar gördüğümüzde hepimiz yadırgarız ve belki de bebeklere en baştan hiç emzik verilmemeli diye düşünürüz. Çoğu yeni anne emziği gereksiz ve kötü bir alışkanlık olarak değerlendirir. Ama emziği denemeye başladıklarında bu fikirleri değişebilir. Bazı bebekleri emzirirken ilk 20 dk boyunca iyi beslendiğini ama devam eden zamanda pek süt çekmiyor olsa da memeye yapışık bir şekilde kalıp emme hareketleri yapmaya devam ettiğini görebilirsiniz. Bu durumda bebeğinize bir emzik verirseniz ilk denemede kabul etmese bile zamanla emme ihtiyacını emzikle karşılamaya başlayacağını görebilirsiniz. Bu durum sizin için de rahatlatıcı olacaktır.

- Bebeklerde emme refleksi neden olur?

Emme refleksi insan yavrusunun beynine güçlü bir şekilde yerleşmiştir. Ayrıca, bebeklerin sakinleşmesini en çok sağlayan aktivitelerden biridir ve bebeklerin üzerindeki gerginliği atma ve sütünü bitirdikten sonra kendi kendine gevşeme yoludur.

- Neden bazı bebeklerin emme ihtiyacı daha çok olur?

Bazı bebeklerin emmeye diğerlerinden daha çok ihtiyacı olur. Bu bebekler annenin memesinin daha uzun bir süre boyunca emerler sonra yumruklarını, battaniyelerini ya da ebeveynin parmak eklemlerini emmeye devam ederler. Bir emzik emmek aynı derecede rahatlatıcı, sakinleştirici ve hatta bebeğiniz için gerekli bir aktivite olabilir. Bu davranışın içgüdüsel temelleri vardır.

- Emzik dil gelişimini engeller mi?

Emziğin bebeğin dil gelişimini engellediğinden endişe edilir. Eğer emzik aşırı kullanılıyorsa yani bir ebeveynin bebeğin çıkardığı sesler karşısındaki ilk tepkisi emzik vermek ise evet önünde sonunda bebeğin cıvıldama ve sesleri keşfetme ihtiyacını zedeleyecektir. Bebeklerin çoğunun emziğe duyduğu ihtiyaç kelimeleri kullanmaya başlamadan çok önce 4 ya da 5 aylıkken azalır.

çook yakışıklı olucak bence annesii yerim yaa.. mis kokuları yeter..
20.haftamıza az kaldı zaten.. karnım patlıycak diye korkuyorum ben ya :)
baba baskınsa yeşil gözlü olabilir benimkiler desene güzel güzel

ben vermem gibime geliyo canım hijyenini sağlamak da zor olur diye düşünüyorum ben bırakıp işe gidicem bi süre sonra bakıcının umrunda mı yere düşmesi ağzına sokması çocuğun onu falan.. sor sor prensin sağlığını riske atma..:CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…