Uykusuzluk ve can sıkkınlığı

Sunshine11111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2022
375
134
53
Merhaba, özellikle son 2 haftadır geceleri uykum olmasına rağmen uyuyamamaya başladım. Ekstra bir derdim yok şükür ama sıkıntı basıyor. Gün içinde de gece de vakit geçmiyor. Bir şeyle oyalanamıyorum.
Sürekli bir huzursuz haldeyim sanki kötü bir şey olacakmış gibi.

Böyle olunca ne yapıyorsunuz

Böyle durumlarda yazarak ya da kendime sorular sorarak beni asıl etkileyenin ne olduğunu bulmaya çalışıyorum. Hiç aklıma gelmeyen bir şey bile olabiliyor. Hiçbir şey yoksa dua ediyorum, kitap, video ve benzeri şeylerle odağımı değiştirmeye çalışıyorum.

Böyle durumlarda yazarak ya da kendime sorular sorarak beni asıl etkileyenin ne olduğunu bulmaya çalışıyorum. Hiç aklıma gelmeyen bir şey bile olabiliyor. Hiçbir şey yoksa dua ediyorum, kitap, video ve benzeri şeylerle odağımı değiştirmeye çalışıyorum.
Dizi açıyorum, temizlik yapıyorum ama odaklanamıyorum. Uyumak için diziyi kapatınca sessizlikte hiç uyuyamıyorum bir ses gerekiyor. İçim daralıyor :(

Menopoz olabilir mi? Değerlerinize baktırın. Ben de eskiden hep kafamı yastığa koyduğum an uyuyan biriydim ama son 1 yıldır bende de böyle bir sorun başladı. Başka sıkıntılar da var. Hormon replasman tedavisi almayı düşünüyorum.

Menopoz olabilir mi? Değerlerinize baktırın. Ben de eskiden hep kafamı yastığa koyduğum an uyuyan biriydim ama son 1 yıldır bende de böyle bir sorun başladı. Başka sıkıntılar da var. Hormon replasman tedavisi almayı düşünüyorum.
27 yaşındayım ama belki ilaç etkisi de olabilir haklısınız hormonlara baktırmak lazım. Size de kolaylıklar diliyorum menapoz zor dönem

Dizi açıyorum, temizlik yapıyorum ama odaklanamıyorum. Uyumak için diziyi kapatınca sessizlikte hiç uyuyamıyorum bir ses gerekiyor. İçim daralıyor :(
Meditasyon ve mindfulness çok işe yarıyor.
En başta öğrenmesi ve rutine bindirmesi zor, sıkıcı gelebilir, düşüncelerini susturmakta zorlanabilirsin ancak alışınca zihni inanılmaz temizliyor.

Bılıncaltınızda kaygı stres mı var. Kendınızı eve kapatmayın bolca yuruyuse cıkın. Farklo aktıvıteler yapıp kendınızı odullendırın

Back
X