Uykuya dalmadan yerimden sıçrıyorum resmen....

• Konu Sahibi Konu Sahibi durdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

durdi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
24
0
36
İstanbul
selam tekrar arkadaşlar ya bu bir kaç gün çok ilgimi çekmeye başladı sürekli tekrar ettiği için tam uykuya gectiğim an birden yerimden zıplıyorum ama benim ki öyle yüksekten atlama gibi bişey değil daha hiç rüya görmeden oluyor bende bu sizce bunun nedeni ne olabilir... yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden...:18:

Bendede olur bu ama normal diye biliyorum.

Internetde yaziyor. Beyinde selotonin diye birsey salgiliyormus ondan oluyormus.
Dogal yaziyor.

İğne batıyormuş gibi bir acıyla uyanıyorsan dengesiz bir şekilde yattığın için kasların zorlandığından da olabilir.

Hihi bendede cok olur dert etmiyorum sanirim butun gunu stresli gecirince geceyede yansiyor yani ben boyle dusunuyorum bilimsel olarak bilemiycem

bendede çok olur bu.uyur uyanık arasındayken birden sıçrarım eşimde uyanır sonra iki saat uyuyamayız gülmekten..çok komik :))))

Bahsettiğiniz şey pek çok kişinin başına gelen normal bir durum. Eğer stresli bir dönemden geçiyorsanız daha yoğun ya da şiddetli bir şekilde yaşıyor olabilirsiniz.

bendede oluyor, hele kı yoğun ve streslı bı gün geçırdıysem eğer
Hıç araştırmadım nedenlerını ama baksana bı çok kışıde oluyormuş :26:

kullandığın bir antibiyotik var mı? ben 20lik dişim için kullandığım bir antibiyotik de yaşamıştım buna benzer şeyler.. çok ağır gelmişti ilaç.

Bazen insanlar uyurken vücudu kasılır, mesela eşimde çok olur bu ama farkında değil. Bende de az olur ama olduğunda da kendi kasılmama kendim zıplarım Onun gibi bişey olabilir.

Kesınlıkle psıkolojık , sıkıntı ve stres ile alakalı bende de oluyor zaman zaman...

Bana da stresli ve yorgun olduğum zamanlarda çok sık oluyor, bir yerden düşüyormuşum gibi olup istemsizce sıçrıyorum

Çok takma kafana oluyor dedikçe tekrarlar. Bende düşüyormuş gibi hissederim bazen. Ayaklarımın hareketiyle uyanırım.

bende de olur zaman zaman kendi zıplamama uyanırım hatta böyle uyurken yerimden hopladığımı hissediyorum ama anlık olup geçiyor:)
birde bazen aniden biri ses yaparsa ben uyurken öyle zığlıyorum korkarak uyanıyorum bu da çok sık oluyor bana ahh ne korkağım ben ayol

bu normal bir durum bazen bende rüya görmeden uykuya dalacağım anlarda ya sıçrarım yada ani kaıslma ile uykumdan uyanırım.Normal yani.Oğlumda bazen öyle olur sorarım yarım yamalak türkeçesi ile anne düştüm der :)
yani sürekli olmuyorsa bu aralarda sıksa biraz kendini dinle canım bakalım nelre sıkılıyor yada stretemisin

Canim tibbi yonden bir sorun tasimiyor fakat psikolojik olmaya baslamista olabilir. Hemde simdi artik oldugunun farkindasin daha SIKLIKta olabilir.

Dini acidanda Yatmadan once 3 tane ayetel-kursu okumani tavsiye edicem belki yardimci olabilir rahat uyuman icin

Canım dediğin şey Parasoniler(Uykuda Davranışsal Bozukluklar) Seninki ise Uyku Myoklonus'u (Miyoklonik Kasılma) Sıklıkla aşırı gündüz uykusu yada insomni nedeniyle görülebilirmiş, bide uykuya dalıyosun ya solunum sistemi yavaşlıyo, beyin bi an ölüm olayı gerçekleşti sanıyomuş bu yüzden vücuda elektrik dalgaları gönderiyomuş, bende de oluyodu normal bi durum endişelenme Çok sık tekrarlarsa nöroloğa gidersin

hepinize çok teşekkür ederim hemen hemen herkezin başına da gelmiş ama ilaç felan kullanmıyorum bu konuyu buraya yazmanın sebebi daha çok yani internette araştırdım korkutucu şeyler çıktı tırstım wallahi hep ondan buraya yazmakla fayda gördüm saolun kızlar tekrardan cevaplarınız için

bendede olur, hemde öyle bir sıçrarım ki eşim uyanıp bana sarılır,korkma burdayım aşkım der hihiih

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…