Uyurgezerlik..Artık aşırı korkunç..

yazik camlari balkonlari iyi kapatin atlayanlari cok oluyo annem dayimi besmele ceke ceke yatagina gotururmus hadi gidelim dermis hemen gidermis annemle baska odada yatmayi deneyin madem surekli sizim odaya geliyo

Konu Sahibi tedaviyi kabul etmemesi normal çünkü o yaptiklarinin farkında değil. Farkında olsa zaten yapmaz. O yuzden o sizin odanıza geldiginde telefonunuzdan videoya çekin ve bunu bir kere yapmayin her gece yapıp kendisine izlettirin. Eğer izlemeyide reddederse onun disarida veya senin disarida oldugun zaman watsapptan gonderin.
Kaç yaşında?. Böyle evlenemeyecegini de anlatın. Zaten evlenmeden önce esine bahsetmemek gibi bir hatada bulunmasin.

kaydetme fikri iyiymiş. kaydedip annene babana göster. onlar ne diyor ya? uykuları ağır tamam da seni hiçmi düşünmüyolar anlamadım gitti. gece sana bıçak saplasa o sinirle napıcan

Kapinin kilidini bi an evvel yaptirtin. Olmuyorsada kapiyi degistirin.

Kızlar hepinize tekrar teşekkür ediyorum yorum ve tavsiyeleriniz için. İnternet olmadığı için bugün girip yazabiliyorum.

Dediğiniz gibi kameraya çektim. Öncelikle yine gece yürüdü, odamın kapısını kilitleyip yatmıştım. Sonra seslere kalktım, mutfakta bir şeyleri düşürdü. Baya bir ses olunca kendine bir şey yapacak diye dayanamadım kalktım mutfağa gittim. O arada yine benimle bir şeyler konuştu, işiyle alakalı bir şeyler anlattı. Sanki iş arkadaşıymışım gibi bana işi anlattı. O arada da videoaya çektim. Sonra kızdı, "sen salak mısın ben uyumuyorum sen de iyice abarttın" dedi. Oysa ki eminim uyurgezer yine.. Bunları söylerken de gülüyor. sinirlendi yine.. Bende kendimden şüphe ettim vallahi kafayı mı yiyorum diye..Sonra hadi git yat artık saat çok geç oldu dedim, bu sefer odasında dolandı sanırım sesler geldi. Ki bizim duvarlardan küçücük bir ses bile duyulur diğer bir odaya.. Diğer sabah çektiğim videoyu gösterdim. Ciddiye almamış gibi davranıp güldü. Aşırı sinirlendim artık, ki dün kalktığını bile hatırlamıyor. Kavga ettik gülünce dayanamadım çünkü.. Yorgunluktan stresten oluyor amma abarttın sen işine bak diyor üstüne gidince de.

Annem babam ablam diğer abimde konuştu bin kez hem de. Yok yani mümkün değil doktora gitmiyor. Sinirden birbirimizi parçalayacağız o derece. Evde doktora gitmeden bu yürümesini nasıl durdururuz? fikirleriniz var mı?

Durduramazsınız. Balkondan atlamaya çalıştığı gibi bir senaryo yazın, anneniz ağlasın falan hatta. Belki o şekilde işe yarar.

Durduramazsınız. Balkondan atlamaya çalıştığı gibi bir senaryo yazın, anneniz ağlasın falan hatta. Belki o şekilde işe yarar.

Balkondan atlamaya çalıştın desem iyice psikolojisi bozulur mu ki? Kafasına takıyor mu takmıyor mu bu durumu;onu bile anlayamıyorum. Annem babamda epey yaşlılar. Gerçekten de annem çok üzülüyor. Son çare böyle şeyler uydurmak olacak sanırım.. Çok teşekkür ederim fikriniz için

Bence ufak bir yalan söyleyebilirsiniz .Konunuuzu takip ediyorum da böyle cozulecekse sorun olmaz bence. Esim uyur gezer değil ama evlendiğini ilk aylar uykusunda konusuyordu sürekli, benimde psikolojim alt üst olmuştu. Uyuyordu ama uyanık gibi gayet net konuştuğu için ilk gecemizde düğünden sonra yorgundum öyle derin uyumusum ki baktım sesleniyor'aşkım kalk ışık açık kalmis' tamam dedim baktım ışık açık falan değil döndüm odaya hani ışık falan yokki dedim. Gözleri kapalı'ışık açık aşkım'diyip durdu. Ödüm kopmuştu. Çözüm bulduk biz ama dini meseleleri konuşmak yasak birşey yazamıyorum...

Evet dediğiniz gibi insanın psikolojisi alt üst oluyor. Gözler açık bilinçsizce konuşulunca insan neye uğradığını şaşırıyor. Aylardır ruhen çöktüm, rahat uyuyamıyorum hiç. Odamı da kitlesem bu sefer kendine bir şey yapar diye uyuyamıyorum. Dediğiniz gibi son çare yalan söyleyeceğim yapacak bir şey yok ama hiç sanmıyorum düzeleceğini bu şekilde.. denemediğim şey kalmadı..

Rica ederim. Tedavisi olan bir durum, insanlar sırf doktora gitmeyi acizlik mi artık ne olarak görüyorlar bilmiyorum ama kendilerine ve çevrelerine eziyet çektiriyorlar. Anlaması güç.

Nasil.uyurgezer o yaa anlamadim kameraya cektiginide goruyo ben ilk defa bole bise gordum gerci uyurgezer jic gormedim ama

Ben küçükken uyurgezerdim.. Annem zor zamanlar yaşadı zavallı, bazen onun yatağına gidip x ve y'li denklem çözmeye çalışıyormuşum.. Öyle çok anım var ki, annem telkin yap kendine diye diye beni toparladı. Ki uykum şu an aşırı hafif.

Yaptıklarımı söylüyorum ;

- Her gece uyumadan önce kendime telkinde bulundum, uyandığın an bilincin açık olmalı kirmizi oje, gece gezmemeşisim vs vs. Çocukça gelse de bunları söyledim her gece.

- Her gece ayetel kürsi okudum.

- evdekiler de adımla hitap etmeden sakince "uyanık mısın" vb sorular sora sora bilincimi açtılar her seferinde.

Başlarda uyanığım deyip aslında uyanmadığım çok oldu ama sorularına cevap verirken uyandım çoğu zaman.

Bence doktora gitmesi şart abinizin, onunki daha ağır hemen uyanmadığına göre ama telkin yöntemi bende işe yaradı. En azından böyle ufak ufak denesin, mutlaka psikolojik sayfalarda daha detaylı bilgi olur bununla ilgili.

Çocukken bende de olurdu hatırlıyorum bir gece evden çıkıp gitmişim annem getirmiş ciktigimi farkedip. Başka Birgün okul çantamı alıp ben okula gidiyorum diye yine evden çıkmaya calismisim. Annem kapıları kilitleyip anahtarı saklardi en azından evde durayim diye. Bıçak makas gibi kesici aletleri ulasamayacagim yerlere koyardı ve diken o üstünde uyurdu en ufak sesime kalkardı hemen sakin sakin.konusup yatirirdi yatagima.. zamanla geçti şu an hiç yok öyle birseyim.. ama abinizdeki daha ciddi bir sorun sanırım. Siz evde gerekli önlemleri alin camları kapıları kilitleyin hem abinizi hem kendinizi güvende tutun. Doktora gitmeyi zamanla kabul eder belki evlilik düşüncesi falan olursa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…