Uyurken beslenen bebeği uyanıkken beslemeye alıştırabilen var mı?

Minnosumm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
2.011
1.819
133
35
Merhaba sevgili anneler benim oğlum beslenme reddi bar 2 buçuk aydır ne meme ne mama içmiyor sütüm kalmadı zaten mama ile gidiyoruz ama asla gözü açık içmiyor sadece uykuda içiyor reflümüz var ilaç tedavisi başladık bir buçuk aydır kullanıyoruz eskisi gibi ağlama krizleri kalmadı şükür ama yime mama içmiyor gözü açıkken.artık huy edindi gibi ben bunu nasıl döndürebilirim ya yaşayan aşabilen var mı bu durumu? Ek gıdaya geçirecek doktorumuz ama kaşığı da sevmiyor su veriyorum bazen onu da itiyor yani böyle uyanıkken beslenmeyi bilmiyor bence o yüzden alışması lazım ama hiç ağzına koymuyor bile biberonu 7-8 saat aç kaldığı da oldu (kendim aç bırakmadım uykuda bile içmediği dönemler oldu) yok yani maalesef aşamadık

Merhabalar. Benim kızım 3 aylıkken meme reddi yaptı, ne yaptıysam olmadı, bende uyurken emzirmeye başladım. 1 buçuk yaşına kadar uykusunda emdi asla geri döndüremedim.

Merhabalar. Benim kızım 3 aylıkken meme reddi yaptı, ne yaptıysam olmadı, bende uyurken emzirmeye başladım. 1 buçuk yaşına kadar uykusunda emdi asla geri döndüremedim.
Mama da mı almadı? Benimde önce meme reddetti sonra mama şuan herşeye tepkili

biz de 2 ay nerdeyse uykuda besledik sonra sonra gündüzleri denediğimizde içmeye başladı. ha bu arada mamayı da değiştirmiştik bir de başlığı da.

biz de 2 ay nerdeyse uykuda besledik sonra sonra gündüzleri denediğimizde içmeye başladı. ha bu arada mamayı da değiştirmiştik bir de başlığı da.
Ay kaç aylıkken öyle yaptın kaçıncı ayda geçti ay inşallah bizim de geçer ya çok yoruldum artık gücüm yok uyutmak da aşırı zor saatlerce uyutup yedirmek ile uğraşıyorum .bizim de geçsin artık ya herşeyi denedim bende herşeyi başlıklar biberonlar mamalar neler neler yok olmadı 2 buçuk aylıkken başladı şuan 4 buçuk aylık

Merhaba bende aynı şeyleri yaşıyorum bebeğiniz kaç aylık ne kadar suredir yaşıyosunuz bu durumu doktorunuz ne dedi

Merhaba bende aynı şeyleri yaşıyorum bebeğiniz kaç aylık ne kadar suredir yaşıyosunuz bu durumu doktorunuz ne dedi
Merhaba 5 aylık olduk maalesef devam ediyor reflüsü var ilaç kullanıyoruz ve muhtemelen alerjisi var ama bağırsak tepkili kakası mukuslu başka bir belirti yok mamayı sadece uykuda içiyor gözü açık bazen 30cc felan içiyor bilmiyorum bende inşallah ek gıda ya geçince birşeyler düzelir umudum o yönde

Biz 4 aylıkken tadımlara başladık,belki ek gıdayı yer emmek istemiyodur diye düşünmüştüm malesef ne verirsem yüzünü ekşitiyor ve 3-4 kaşık sonra yemek istemiyor.Bize idrar ve kan tahlili yapılmıştı ama bir şey çıkmadı kakası bizimde mukuslu çoğu zaman.psikolojik olarak çok kötüyüm ne dışarıya adım atabiliyorum ne başka bir şey yapabiliyorum dışarda algıları çok açık diye uyumuyor ve öyle olunca da içiremiyorum siz nasıl başa çıkıyosunuz bu durumla ben psikolojik olarak çöktüm de çünkü

Valla ben korkudan ek gıdaya başlamadım kaşığa da öyle hevesli değil su veriyorum bazen kaşıkla onu da istemiyor o yüzden devam etmedim . Doktorumuz da 5.ayın sonu başla dedi biraz daha diren dedi .bende çok kötüydüm 3 aydır savaşıyorum artık kabullenince rahatladım bu çocuk böyle diyince kabullenince geçiyor geçmiyor ama enazından sen alışıyorsun işte hala daha mesela 2 aylıkken içtiği mamayı içiyor 3-4 saatte 120 cc .dışsrıya bende çıkamıyorum aylardır rezillik çekiyorum vallahi bu son günlerde biraz çıktım ama bizimki ne bebek arabada duruyor ne normal arabada hepsinde bağırıyor o yüzden çıkmak daha bir işkence zaten yemek yok yatmak yok dışarıda hiç yatıramıyorum bende valla bence bu karakterleri ile alakalı sanki ya sevmiyorlar mı dışarıyı anlamıyorum kızım hiç öyle değildi benek arabayla dolaşır dururdum beslenme sorunu da yoktı tabi ama enazından bebek arabada duruyordu gezebiliyorduk oğlum her anlamda zorluyor bizi bilmiyorum ek gıdada umarım zorlamaz . Bizim kaka mukuslu ve son bir aydır pişik oldu geçmedi hala hafif ama öyle yoğun değil. Doktorumuz gıda intöleransı var dedi bapırsağı sindiremiyor mamayı dedi ama önemli değil takmayın 6-9 ay arası geçer dedi bilmiyorum umarım şiddetlenmez de hafifleyerek geçer artık.gerçektne kabus gibi günler yaşadım okadar zor ki bebeğini besleyememek ama işte reflü kesin var bizşmm kusmutor ama ağzına gelince boğazı yanıyor çocuk mama içmek istiyor birkaç yudum alıp bırakıyor belli bir ağrı oluyor yada karnını ağrıtıyor hangisi bilmiyorum ama inşallah artık düzelir de ek gıda bari yer güzelce

Psikolojik olarak kabullenmem 3 ayımı aldı benim 2.ay başladı şuan 5.yadayız birkaç haftadır artık kabullenmiş durumdayım desem size. Ve gerçekten kabullenince rahatladım 30 cc mi içiyor tamam diyorum yapcak birşey tok doktor da zorlamayın diyor zaten. Defalarca 6-7 saat aç kalıp bir yudum bile almadığı da oldu o anda su verdim azcık susuz kalmasın diye . Ama maaalesef ne yaparsam yapayım yemeyince yemiyordu şuan biraz daha iyi ama çok iükür eskisi gibi değil bir dönem uykuda bile itiyordu kafayı yiyecektim ya

Bizim doktorumuz 4.ayda tadımlara başlattı herşeyin tadına az az baktırdım öyle çok vermedim bende.benim bebeğim de kız o kadar zor bi durum ki başta meme reddi yaptığında çok üzülmüştüm ama şükretmem lazımmış biberonu tuttuğu için insan içinde olmadığı sürece bilemiyormuş bu durumu.Bizim bazı günler içiyor bazı günler içmiyor tabi fazla olan kısım içmediği günler.insanlar bebeğin büyümez beslenmezse falan ditolar daha çok stres oluyorum.nerde yaşıyosunuz hangi doktora gittiniz güzel ilgilenen önerebileceğiniz bi doktor var mı tabi biz istanbuldayız ama.bu arada bizimde öyle hevesli bi şekilde mamayı içmeye başlıyor sonra içmek istemiyor.

Bizimde bazı günler uykuda farkedip kalkıyor ve itiyor,o kadar özeniyorum ki bebeğini besleyip gazını çıkarıp yatıranlara ben sırf uyanmasın diye alarmla kalkıyorum her gece en büyük korkum benden önce kalkar da biberonu iter.ki bu sabah öyle olsu 6 saat boyunca hiçbir şekilde içiremedim.kaşıkla içirmeyi de denedim malesef öksürüyor tükürüyor keşke en azından bilmese de tükürmeyi içmek zorunda kalsa,ama malesef.Benim ilk çocuğum ve o kadar zorlanıyorum ki anlatamam size

O korkuyu yalamayan bilemez gerçekten o korkuyla ondan önce kalkıp biberonu vermek itmemesi işin tüm duaları okumak ah okadar zor ki sizi çok iyi anlıyorum. Ben İstanbul’da değilim maalesef Elazığ’da yaşıyorum burada bir gastro profesörüne talipliyiz bizim lansor ve motis başladı ondan sonra enazından uykuda itmemeye başladı şükürler olsun ama bende hevesle içen çocuklara imrenerek bakıyorum benimde önce memeyi bıraktı üzüldüm ama neyse dedim içsin mama içsin dedim sonra mamayı da reddedince dünya başıma yıkıldı. Ama naparsak yapalım içmek istemeyince maalesef 6-8 saat aç kalıyor bekliyorlar yapcak hiçbirşey olmuyor işte su veriyorum minik minik onu bile yarısından fazlasını dışarı çıkartıyor zorla yutuyor

Hiçkimseyi dinleme Buarada bunu yaşamayan bilemez bana da aman aç kalsa yer takma öyle böyle büyğyecke dşyorlar ama asla anlayamazlar bu durumu gerçekten öyle klasik bir dönemlik yememe değil bu beslenme reddi

Bizede motis ve gaviscon verdi ama bebeğim malesef şurubuda tükürüyor sizinki tükürmüyor mu asla içiremiyorum ben motisi

Benimde yaklaşık dört ay uykuda mama içirdim sonra sekizinci ayda emziği diğer elimde döndürerek yada oyuncakla dikkatini dağıtarak verdim o şekilde az az içerek alıştı şükür şuan 9.5 aylık

Seni çok iyi anlıyorum neler çektim saatlerce aç kaldı iki gün de toplam içtiği 200 cc yi geçmemişti bir ara doktorda aynen sizin ki gibi diyordu çok zor Allah yardımcınız olsun İnşalalh geçici olacak

Kilo alımı nasıldı peki benim kilo alımı da çok yavaş doğum kilosu 3170 gram 4.ay kontrolümde 5200dü

Bizede motis ve gaviscon verdi ama bebeğim malesef şurubuda tükürüyor sizinki tükürmüyor mu asla içiremiyorum ben motisi
Motisi o içindeki çubuğu ile veriyorum onu seviyor içiyor verince çubuğu hemen çek az az verip o yutuyor öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…