- Konu Sahibi Meryem_meriyem
-
Annesi babası İstanbuldaydi taşındılar memleketlerineYukarıda bir üye yazmış katılıyorum ben de . Güvenlik açısından eşinizin ailesinin evine taşının bir bahane bulup . Allah korusun ters bir durumda fiziki güç kullanacak kişiler olur en azından
Benimde tek temennim ya olmesi yada hapse girmesi tehdit ediyor ölümleYakın akrabam bekarken uyuşturu bağımlısıydı, ailesi belki düzelir diye bu durumu gizleyerek görücü usulü evlendirdiler. Düzelmedi tabi ki. Evlendikten sonra kullanmaya devam etti, para bulmak için başka suçlarda işledi ve yıllarca hapishanede kaldı. Çıktı, tedavi gördü, çocukları oldu. 10 yıl çalıştı, evden işe, işden eve yaşıyordu. Sonra işden ayrıldı, çocuk 11 yaşında ve öğrendik ki bu yine uyuşturucuya başlamış. Velhasıl, geçmiyor, iyileşmiyorlar. Kaçın, hayatınızı heba etmeyin.
Sizin eşinizin ne kullaniyorduDüzelir eğer içinde biraz olsun Allah korkusu varsa düzelir. Benim eşim düzeldi Rabbime hamdolsun.
Keşke devlete guvenebilsem ama kadın cinayetleri o kadar cokki bebegimi düşünmem gerek bana birsy olursa ne ortada kalicakSevgili Meryem,
Bu anlattiklarini birebir, hatta fazlasiyla yasamis biriyim. Sana mumkun oldugunca kisa anlatmaya calisacagim. Oncelikle, uyusturucu kullanan esine vurmani onermem. Cunku yoksunluk aninda bunlari hatirlayacaktir, o da sana siddetle karsilik verecektir. Sinirlerine hakim olmanin cok zor oldugunu biliyorum. Hele disarida esleriyle mutlu gorunen aileleri gordugunde “Benim neyim eksikti?” dedigine eminim.
Sana verecegim tavsiyelere uyup uymamak tamamen sana kalmis. Ama sunu bil, Bu kisiden sana hayir gelmeyecek. Kurtulan insanlar var ama ihtimal cok dusuk. Buna guvenip evli kalirsan, seni cok uzun ve agir bir yol bekler. Bu da senin icin adil bir secenek degildir. Senin de herkes gibi evladinla mutlu bir hayat yasama hakkin var.
Icin ne kadar acidigini ve korkularini cok iyi anliyorum. Ama es dedigin kisi yoksunluk aninda muhtemelen seni tehdit ediyor, bu tehditler de zamanla daha da agirlasacaktir. Sana tavsiyem, Turkiye’deki sistemi arastirman ve siginacak bir yer bulman. Evden is kurmayi dusundugunu soylemissin,bu cok guzel bir fikir, mutlaka arastirmaya baslamalisin. Toplum icinde daha cok arkadas edin, hayat esinden ibaret degil kendini kisitlama.
Kadin siginma yurdu, benzeri guvenli yerler ya da yatili is imkanlarina da bakabilirsin. Unutma, bu kisinin tehditleri bir sure sonra yalvarislara donusecektir. Son tavsiyem: Asla acima! Cunku aciyacak duruma sen dusersin, sevdiklerin bile seni gormezden gelebilir.
Ve bil ki, esinin ailesi onun butun vukuatlarina biliyor ama “el kizina” anlatmazlar. Emin ol, bunlari ogrenmek bile insani yorar. Onlari kendi degerleriyle bas basa birak. Sen sadece kendini ve evladini dusun.
Bir akrabamın çocuğu gibi büyüttüğü akrabası uyuşturucu bağımlısıydı. Bir gece adamı bıçaklayıp mezarlığa atmış. Kendinizin ve çocuğunuzun can güvenliği için bu adamdan boşanın, bir dakika durmayın. Ufak bir sinirlenmesine bakar, işin ciddiyetinin farkına varın.Eşimle 4 senedir evliyiz. 3 düşük yaşadım, sonrasındaki gebeligimde eşimin madde kullandığını farkettim. İlk başta tütün dedi farkli birseyler konulmuş dedi ama inanmadim. Sarhoş gibiydi, esrar kullanirken yakaladim. Sonrası dahada kötü oldu, sürekli kullanmaya basladi. Gözleri kan çanağı gibi eve gelmeye başladı. Bazen ayakta duramiyordu. Ailesine haber verdin. Sözde telefonda uyariyorlardi ama ne fayda... Bebek doğdu bu sürede hep uyardim kizdim bazen ona kafasina birseyler firlattim. Artik öfkemi kontrol edemiyorum. Ailesinin yanına gittik 15 gün bana ne kullandığını bulmam gerektiğini söylediler çünkü onlarda başka birseyden şüpheleniyorlardi. Eşim onlarin yanindada yapiyordu kimse kötü olmadı ben söylüyordum. Ben cebinden küçük bir pecete yakaladim. İşte korktuklari şeydi. Bende yeni yeni öğreniyorum. Sentetik uyuşturucu... Eşime kizdilar kaynim ayağını kiricam diye palavra sıktı ben yok dedim. Konuşun tedavi olsun istedim. Zaten uyuşturucu kullanan insanların birikimi olmaz. Para yetişmez. Sözde bir tedaviden bahsettiler. Cihaza bagliyorlar zihninden siliyorlar. Biraz yüklü bir paraydi bizim için. Eşim ilk taksidini verdi. Devamında gitmedi. Biz tekrar eve geldik kaynanamla evde kullandi kaynanam görüyor ama birsey demiyor. Ben dedim kullandi diye. Kaynanam eşime kızdi. Sözde evi tekedicek falan Eşim bana kızıyor senin yüzünden diye söz verdi falan belli bir süre birakti yeniden basladi. Eve gelmedi işine gitmedi. Oğlumun ilk doğum günüydu içerek geldi onu kovdum. Boşanacağımi söyledim. Aileler araya girdi Sözde onlarin köyüne gidince ortam değişikligiyle birakcakti. Oda olmadi
Oradayken beni tehdit etti beni öldürucegini oğlumu alacağını söyledi. Geldik aynı tas aynı hamam. Kredi kartlarını patlatmış. Kirayi veremiyecek durumda. Bugün eve gelemecegini söyledi. Bende aileri toplayacağımi söyledim. Bilmiyorum o kadar çaresizimki ailemin evinde rahat değilim kendi evimde kira napicagimi Bilmiyorum. Bosanamiyorum oldurmesinden korkuyorum oğlumun almasindan. Korktuğumu belli etmiyorum bosanirim diyorum ama olmuyo annem Dul engelli bir kardesim var ben çalısirim desemde engelli kardesime var annemde. Bosanmasamda bu psikolojiyi kaldıramıyorum. Evden bir şeyler yapıp satsam. Bilmiyorum bana fikir konusunda yardimci olur musunuz. Dua istiyorum. Rabbim kimseyi bu duruma dusurmesin...
Peki peşine düştü mü nasıl uzak kalabildinSevgili Meryem,
Bu anlattiklarini birebir, hatta fazlasiyla yasamis biriyim. Sana mumkun oldugunca kisa anlatmaya calisacagim. Oncelikle, uyusturucu kullanan esine vurmani onermem. Cunku yoksunluk aninda bunlari hatirlayacaktir, o da sana siddetle karsilik verecektir. Sinirlerine hakim olmanin cok zor oldugunu biliyorum. Hele disarida esleriyle mutlu gorunen aileleri gordugunde “Benim neyim eksikti?” dedigine eminim.
Sana verecegim tavsiyelere uyup uymamak tamamen sana kalmis. Ama sunu bil, Bu kisiden sana hayir gelmeyecek. Kurtulan insanlar var ama ihtimal cok dusuk. Buna guvenip evli kalirsan, seni cok uzun ve agir bir yol bekler. Bu da senin icin adil bir secenek degildir. Senin de herkes gibi evladinla mutlu bir hayat yasama hakkin var.
Icin ne kadar acidigini ve korkularini cok iyi anliyorum. Ama es dedigin kisi yoksunluk aninda muhtemelen seni tehdit ediyor, bu tehditler de zamanla daha da agirlasacaktir. Sana tavsiyem, Turkiye’deki sistemi arastirman ve siginacak bir yer bulman. Evden is kurmayi dusundugunu soylemissin,bu cok guzel bir fikir, mutlaka arastirmaya baslamalisin. Toplum icinde daha cok arkadas edin, hayat esinden ibaret degil kendini kisitlama.
Kadin siginma yurdu, benzeri guvenli yerler ya da yatili is imkanlarina da bakabilirsin. Unutma, bu kisinin tehditleri bir sure sonra yalvarislara donusecektir. Son tavsiyem: Asla acima! Cunku aciyacak duruma sen dusersin, sevdiklerin bile seni gormezden gelebilir.
Ve bil ki, esinin ailesi onun butun vukuatlarina biliyor ama “el kizina” anlatmazlar. Emin ol, bunlari ogrenmek bile insani yorar. Onlari kendi degerleriyle bas basa birak. Sen sadece kendini ve evladini dusun.
Peşime düşerler kaçmak bizde namusuzluk eşim olmasa ailesi düşerYatılı hasta bakıcısı olarak işe girseniz uzak bambaşka bir şehirde
İşin ciddiyetini farkındayım kac gece uykularim kaçtı kaçtı defa oturup ağladim iki tarafi pislik değnek. Gitsem yine olucem. Kalsam en azindan bir ihtimal hapis yada mezar olucak sonuBir akrabamın çocuğu gibi büyüttüğü akrabası uyuşturucu bağımlısıydı. Bir gece adamı bıçaklayıp mezarlığa atmış. Kendinizin ve çocuğunuzun can güvenliği için bu adamdan boşanın, bir dakika durmayın. Ufak bir sinirlenmesine bakar, işin ciddiyetinin farkına varın.
Hiç alakası yok. Asla inanmayın öyle şeylere. Öyle bir şey olsa bütün erkekler uyuşturucu kullanırdı. Böyle durumlarda herkes bir sebep veya günah keçisi arıyor. Asıl problem ortada o da bağımlı olan eşiniz. Sonuçta gidip uyuşturucuya siz başlatmadınız yada temin etmediniz. Dediğim gibi olay kişide başlıyor ve bitiyor, ne kimseyi suçlu bulun ne de suçlamalarına izin verin. Bir an önce can güvenliğinizi bakın.Çaresizlik bir çukurunda içindeyim. Ailesi bir kısmı beni suçladı neden mi attigim mesajlari görmüşler ben onu bunalima sokuyormusum onu itmisim. Bir kadın nasil kocasina hakaret edebilirmis
Uzaklaştırma alsam yine gelicek bugün olmazsa yarın mutlaka gelir keşke devlete guvenseydim keşke ailem arkamda dursaydiHiç alakası yok. Asla inanmayın öyle şeylere. Öyle bir şey olsa bütün erkekler uyuşturucu kullanırdı. Böyle durumlarda herkes bir sebep veya günah keçisi arıyor. Asıl problem ortada o da bağımlı olan eşiniz. Sonuçta gidip uyuşturucuya siz başlatmadınız yada temin etmediniz. Dediğim gibi olay kişide başlıyor ve bitiyor, ne kimseyi suçlu bulun ne de suçlamalarına izin verin. Bir an önce can güvenliğinizi bakın.
orada sana iş bulup hayata hazirliyip öyle gönderiyorlar teyzemin kızı eşinden şiddet görüyordu hemde dört aylık olan iki tane ikiz çocuğu vardı bebeklerini de alıp sığınma evine gitti bir kaç ay kaldı sonra iş bulmuşlar bebeklerini nasıl yapıyor bilmiyorum ama devlet yardımcı olmuş sanırım çalışıp çocuklarına bakıyor yine bir köylüm bir kaç sene önce 3 çocuğunu da alıp devlete sığındı öyle boşandı bir kaç ay sığınma evinde kaldı sonra ona da iş bulmuşlar ev kiraladı şuan çalışıyor çocuklarına bakıyor size iş konusunda yardımcı olurlar hayatınızı düzene sokarsınız anlatırken öyle rahat anlatıyorsunuz ki kafasına şunu fırlatım falan uyuşturucu lafını duyunca bile bana bir ürperme geliyor yapmayın böyle şeyler adamla diklesmeyin bir an önce devlette sığınıp terkedin oraya yoksa vahsi bir cinayete kurban gidersiniz Allah korusunSığınma evleri belli bir süreliğine kalabilirim sonrasi..
Ben bu durumda yerinizde olsam alır çocuğu onların evine giderim. En azından can güvenliğiniz olur. Bela onların oğlundan geliyor, çıkış kaçış yolunuz yok, size yardım etmiyorlar oturup baksınlar o halde. Ben ve çocuğum geleceğiz oğlunuzu istemiyorum diyeceksiniz. Kiranız bile ödenmiyorsa zaten mecbur çıkacaksınız evden. Çalışmayı şart koşun ama, ben işe giricem siz de kreş yaşına kadar çocuğuma bakacaksınız diyin. Hem ailesinin evinde size bir şey yapamaz hem de para biriktirirsiniz. Bir gün bir yerde geberir gider ya da birine zarar verir alır içeri tıkarlar bunu. .Kadin sığınma evlerinde belli bir süre kalabiliyorsun sonrası zaten yok. kaçsam aileside peşime düşer. Doğulular bizde doguluyuz.
Saçmalıyorsun şuan satıp para kazanan ne olacak kocan parası bitince sana musallat olur para için vermesende bıçaklar o kafayla mor çatı diye sığınma derneği de var internetten ara onları durumunu anlat onlarında sığınma evi var belki seni alırlar o olmasa da devlette git kararlı durursan sana iş de bulurlar ev de sana az önceki mesajımda demiştim zaten teyzemin kızını kocası dövdüğü tehdit ettiği için doğu tarafından alıp İstanbul muydu İzmir mıydı bilmiyorum o taraftaki sığınma evine göndermişlerdi yerini kimse bilmiyordu ailen uyuşturucu da bile sus elalem ne der diyorsa o aileyi sil konuşma bir daha kocan seni öldürürse yalandan iki gözyaşı döküp hayatlarına bakarlar olan senle cocuguna olur kocanın ölmesine de bekleme ölmez hani derler ya istemediğin ot burnunda biter diye eşleri tarafından çok sevilen erkekler genelde genç yaşta ölüyor bıktım olsun dediklerin ölmez asla senin kaçıp kendini kurtarman gerekAdam tehdit ediyor ölümle. Ailem desen dayan sabret demekten başka bir şey demiyor. Kocamin ailesi zaten takmiyor artik suçu bende görüyorlar. Bende ölsün diye dua ediyorum artik. O kadar çaresiz bir durumki Allah kimsenin başına vermesin. Ne devlete nede aileme siginabiliyorum. Evden en azından birseyler yapıp satmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. En azindan kenara köşeye atardim güvencem olurdu. Bebeğim küçük daha kres yaşında olsaydi evlere temizlige giderdim. Bilmiyorum sarma sarip satsam yada tatli ama onun içinde iş yerine gitmek lazim herhalde.
Ne zaman başladı, hangi maddeleri kullandı, hangi merkeze yattı hangi doktor takip etti, nasıl bir tedavi gördü, ne kadar sürede düzeldi? Yani akşam yatarken dua ettiniz sabah uyuşturucu bağımlılığı puf diye yok mu oldu? Siz şaka mısınız ya, nasıl garanti verebiliyorsunuz? Düzelirmiş, annelerinin kafalarını kesip atıyorlar. Çünkü anneleri olarak görmüyorlar, başka şeyler halüsinasyonlar görüyorlar. Gidin makale yazın yayınlayın paylaşın herkes bilsin. Yoksunluk krizi geçiren kafa kesecek duruma gelmiş birine Allah korkun yok mu senin diyince bağımlılığı geçiyor bitiyor diyin.Düzelir eğer içinde biraz olsun Allah korkusu varsa düzelir. Benim eşim düzeldi Rabbime hamdolsun.
Ölümle tehdit ediyor eşim eğer sığınma evine kaçsam öyle olucak.Eşini bir şikayet eden olsada keşke hapse girse orası onun için bulunmaz bir ıslah evi
Onun haricinde boşanmaya yanasmiyorsun bellliki seviyorsun doğuda da boşanma var ben devlete sığınırım bozarım bunu diye sesli söylesen kimse işin sonunda senle alakali kötü düşünmez
Bende oğlumun ona alısmasını istemiyorum arkadaşınız şanslıymis. Benin sonum ölüm olur. Cunku taniyorumEşi uyuşturucu bağımlısı olduğu için oğlu bebekken ayrılan arkadaşım var. Adam sürekli tehdit etti kapıya dayandı ama arkadaşım geri adım atmadı. O da sizin gibi hamileyken anlamıştı madde kullandığını... çocuk okula başladığında adam bir gece fazla uyuşturucudan öldü gitti. Ayrılın hem kendinize hem çocuğa yazık bu yolun dönüşü çok zor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?