Uyutmayan Sıkıntılar

Bir iki Dort

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
406
290
18
Herkese guzel gunler diliyorum.
Son iki yildir hayatimda yolunda gitmeyen seyler var.Sinavlara hazirlaniyorum,ailemle problemlerim var,arkadaslar ,ask vb.
Onceden bu kadar stresli degildim.Ama artik kafama taktigim seyler o kadar buyudu ki neredeyse hayatimda bir mucize yada sans lazim birseylerin duzelmesi icin.
Artjk geceleri uyuyamiyorum ne yazik ki..onceden bu derece degildim.ne yazik ki psikolojim alt ust oldu.gunduzleri rahatim ,ama geceleri uyuyamiyorumbenim uyumami saglayacak bir cozum var mi ki? Uyku ilaci kullanmak istemiyorum.Zaten tek basima yasiyorum.Hazirlanmam gereken sinavlar var,basarili bir hayatim olmasina ragmen,ne is hayatinda mesleki olarak tatmin olabildim ne de diledigim gibi bir beraberligim var .En cok annemle ilgili sorunlar geceleri basima ususuyor ,annem yanima gelse ben iki gun kendime gelemiyorum.bu cook ayri bir konu arkadaslar.Suan tek istedigim guzelce uyuyabilmek.oyleki sabaha kadar oturdugum oluyor.bu nedenle ertesi gun ders calisamiyorum.ne olur bana yardim edin.

Youtube'ta çok rahatlatıcı müzikler var uyumaya yardımcı olan. "Relaxing sleeping music" falan yazarsan çıkar mutlaka. Nefes egzersizi yap uzandıktan sonra ve belki bu müzikler yardımcı olur.

Gün içinde kahveyi çok tüketir misiniz? Sigara kullanıyor musunuz? Bunların ikisi stresle beraber çok fazla tüketiliyor. Uykuyu azaltıyor haliyle. Bitki çayları tuketseniz papatya Melisa gibi. Bunları kullanıyorsanız azaltmaya çalışın biraz. Akşam los ışık, dinlendirici müzik iyi gelebilir. Güzel bir kitap da olabilir. Coykw biraz klasik bir şey mesela. Macera romanı değil de.

sınav stresinden uzaklaşmak için kendinize çok oyalamayacak bir aktivite bulabilirsiniz. spor olabilir mesela. ilk başlarda fiziksel yorgunluk da yaşarsınız belki, öyle olunca uykuya dalmanız da kolaylaşır. daha sonra sporun da meyvelerini alırsınız, daha enerjik hissedersiniz daha verimli ders çalışırsınız. motivasyon olur. bu tarz seyler kendinizi iyi hissetmenizi sağlar stresinizi bi nebze de olsa uzaklaştırır diye düşünüyorum. sınavlarda başarılar!

Bende lise 3ten beri gece iş gündüz okul şeklinde bir programım vardı.. O zamanlar gece uyumamak için bol kahve içiyordum.. Artık gece 3 ile gündüz 15:30 un bir farkı yok zihnimde..

-ben kahve içmeyi azalttım.. Artık günde en fazla 1 bardak kahve içiyorum.. Çok çok önemli bir sınavım varsa vb 2 3 bardak içmeme izin veriyorumm..

- gece uykusu konusunda bulduğum en etkili çözüm spor.. Günde 1-1,30 saat olabildiğince agır spor yaptığım zaman 23:30 gibi sızıyorum neredeyse.. Vücut kendini kapatıyor.. Hem stresi de azaltıyor. Okul/iş/ sosyal çevre arasında koştururken en az stresli ve en başarılı olduğum dönemler spor yaptığı ve bol bol yürüdüğüm dönemler :) :)

- ek olarak yukarıda arkadaşların da dediği gibi papatya, melisa vb tüketebilirsin akşam yemeğinden önce ve sonra :)

Hayatında ve sınavlarda başarılar dilerim :)

Evde Leslie ile falan egzersiz yapın havaniz değişir.

Sizi mutsuz eden seyleri bir kagida yazın ve bu mutsuz eden maddelerin nasıl olmasini istediginizi bi kagida yazin.

Madde madde duzeltin sıkıntılı noktaları.

Uyku için yoğurt da tüketin uyku yapar.

Stresinizi atacak bir şey bulun. Günlük stresinizi aksamlari atın mutlaka.
Kendinizi odullendirin.

Her gecenin bi sabahi var evet ve her durum geçici hayatta bunun da sonu gelecek.

Günlük çalışma cetveli / takvimi belirleyin.

Programli ve organize zamanla rutine döner.

Melisa cayini begenmistim.Ama normal siyah cayi daha cok sevdigim icin daha cok siyah cay iciyordum.
Ders calismaya ara verdigim zamanlarda denize gidiyorum.o zaman cok iyi hissediyorum kendimi.Her aksam melisa cayi icecegim bundan sonra,tesekkur ederim.

İns

Hap içmek istemiyorum demişsin ama ben uyku sıkıntımı hapla düzelttim.
Psikatra anlattım her sıkıntımı.
8 ay boyunca rahat bir uyku uyumadığımı.
Gelmekle geç kalmışsın diyerek 2 ilaç vermişti.
O kadar derin o kadar güzel uyuyordum ki , uyanırken derin derin kuyulardan çıkıyormuş gibi hissediyordum.
Ha her güzelliğin bedeli var misali 3 haftada aldığım 10 kg yanıma kaldı.
Tekrar depresyona girdim
Şaka bir yana bence gene de bir psikiyatr ile görüş.
O uykusuzluğun verdiği halsizlik hiç bir şeye benzemiyor.

Siyah çayın içinde kafain var.. Yani içtiğin iki bardak çay bir bardak kahveye denk geliyor.. Sen günde 7-8 bardak çay içiyorsan ciddi anlamda kafein alıyorsun demektir.. Soğuk çayların içinde de kafein var.. Aldığın kafein miktarı uzun vadede uyku reseptörlerini bozduğu için de sorun yaşıyor olabilirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…