Uzaga gelin gitmek

Ne güzel sevindim senin adina

E

evet ben ilcede oturdugum icin züm ailem ayni yerde
mesafelere hıc takılmayın bence
aynı sehırde olmak zorunda degılsınız
mesela bız senenın yarısını kıbrısta gecırıcez
gazıanteple kıbrıs arası 1 saat
burda evımden annemlerın evıne gıdısım 2 saat suruyor :)
bakacak olursak bambaska yerde olucam ama ıstedıgım zaman gıder gorurum aılemı
esınızde beklemeyın bıle hıc ayarlarsınız aılemı ozledım dersınız gıdersınız hem hava degısıklıgı guzel olur

esının aılesıyle de en bastan mesafenı korursan sorunda yasamazsın bence bosuna stres yapmayın kendınıze :)

Amin insallah

Yol uzak degil gibi geliyor ama uzak aslinda. İstanbul - bursa arası 3.5 saat. Ananem orada otururdu. Biz de ancak bayramdan bayrama. Çoğu bayramda da gitmedik. Hayat meşgalesi sonuçta. Zamanla ara açılır.

Valla bak türkülere bile konu olmuş. Birilerinin canı çok yanmış demektir bu.

Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar,
Aşrı Aşrı Memlekete Kız Vermesinler
Annesinin Bir Tanesini Hor Görmesinler,

Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim.
Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim.

Babamın Bir Atı Olsa Binse De Gelse,
Annemin Yelkeni Olsa Açsa Da Gelse,
Kardeşlerim Yolları Bilse De Gelse.

Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim.
Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim

evlenecek olgunlukta olduğuna emin misin? 3 saat uzağa gideceksin diye neden bu kadar üzülüyosun ki herkesin kendi ailesi kendi hayatı birey olmanın zamanı geldi de geçiyor bile. ben de herkesten uzak olsam diye hayal ederim tam tersi.

Be de Istanbul'dan Ankaraya geldim. Üstelik tek çocugum, aileme cik bağlıyım ve gozum hep arkada. Esas olan esinizle aranizda olan bağ. Sizin başka bir sehirde nefes alacak bir sebebiniz varsa bunu cok önemsemezsiniz. Kimse aklınizi karistirip huzurunuzu bozmasin. Ben anne-babamdan, cevremden, işimden, arkadaşlarımdan, alışkanliklarimdan vaz gecip geldim. Özlüyorum, bazen sıkılıyorum ama kocamla mutluyum cok şükür, işini-gücünü birak Iatanbula taşınalım desem ve orda tuyunamayip gecinemesek mutsuz olsak kendimi affetmem.

He abla is yerinde aglamama ramak kaldi... ben simdiden böyleysem sonra sonra nolucam bilmiyorum

Herkezden uzak olmak baska... bir erkegi sevdigin icin koca farkli farkli insanlari kabullenip kendi ailenden uzak kalmak baska

Herkezden uzak olmak baska... bir erkegi sevdigin icin koca farkli farkli insanlari kabullenip kendi ailenden uzak kalmak baska

bakış açın yanlış. senin ailen onun ailesi ya da ikisinin de olmadığı bir yer fark etmez. benim eşim ailemin yaşadığı yere geldi gözünü kırpmadan. önemli olan eşinle olan sevgindir muhabbetindir. uzak kal ne olacak yani bırakın artık şu aile düşkünlüğünü kendi ailenizi kurmaya bakın. aynı mahallede bile olsan zaman geçtikçe hayat girecek aranıza görüşemeyeceksiniz.

He abla is yerinde aglamama ramak kaldi... ben simdiden böyleysem sonra sonra nolucam bilmiyorum

Sen çalışıyorsun madem işi bırakıp şehir mi değiştireceksin. Ohooo sen evlenmek için hem başka şehire taşınıyorum hem de işi bırakıyorsun.

Ailenin bu yeni şehire gelme imkanı yok mu? Varsa valla söyle beni yaban ellerde yalnız bırakmayın de. Ben universitedeyken çocuk başka şehir kazandı diye taşı tarağı toplayıp üniversitenin şehrine taşınan çok aile gördüm. Belki sizinkiler de öyle bir şey yapabilir

6saatlik bi şehre evlendim eşimin memleketi çalışıyorum uzun tatiller olacak da öyle gidebilcem memleketime. bide bebek var 100kez düşünüyorum nasıl gideyim ne kadar kalayım diye. ailesi de eşim de iyi çok şükür bana burda yalnızlık hissettirmiyorlar ama memleket mi tabi ki bi memleket özlemi oluyor hele orda ailemin beraber bisiler yaptıklarında. ama artık burası benim evim yurdum diye adapte etmeye çalışıyorum.

Kına gecesi olmadan, ağlatacaksın kızı :)

Ben 8 saat uzaktayim. Esimin ailesine de 10 saat falan.
Tabi ki zor oluyor ama alışıyorsun. Hayatin kurali bu ömür boyu ailenle kalacak degilsin. Bir sure sonra kendi duzenin olsun isteyeceksin.
Bu arada herkes kaynana derdi cekecek diye bir sey yok. Ben de bekarken kkyi okuya okuya olmayan kaynanama düşman olmuştum:)
Ama karsilikli anlastiktan sonra iyi niyet olduktan sonra sorun yasamazsin. Allah iyi insanlarla karşılaştırsn. Kendini kimseye ezdirme yeter.

Egerki önemli degilse neden ailenden uzak bir yere tasinmadinda esinin yanina tasinmasini istedin ?

Uzaga gelin gitmek hele birde esinin ailesinin yakini Allah yardimcin olsun insallah gorgulu ve dusunceli insanlardir yoksa benimkiler gibi sabah aksam haftasonu bilmezler cat kapi gelirlerse Allah sabir versin esler asla destek olmuyor cunku.ailelerine birsey diyemiyorlar birde es ailesinin beklentisi cok oluyor gelinlerden iyi dusundimunmu

Egerki önemli degilse neden ailenden uzak bir yere tasinmadinda esinin yanina tasinmasini istedin ?

ben istemedim o buraya atandı ikimiz de ankaradaydık onun ailesinin yanında... sonra buraya gelmek zorunda kaldık inan fırsatım olsa 1 dk düşünmem giderim yani.

Bence sorun onun ailesine yakın, sizinkilere uzak kalmanız. Bir sorun olduğunda yalnız kalacakmışsınız gibi... Sizi anladim, sartlar esit olsa daha güvende hissedebilirdiniz kendinizi. Mesela biz hepimiz aynı sehirdeyiz, sorun yok ama kızlarımın eşlerinin ailelerinin olduğu memlekete gitse, aklım kalırdı. Burda da devreye eşiniz ve kayınvalidenizin kişiliği giriyor. Çalışıyor musunuz? Değilse iş bulmanızı tavsiye ederim. Hem zamanınız değerlenir hem de kayınvalide hanım biraz geri durur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…