Uzak duran elti

Bu mantıkla ben de kimseyi eğlendirmek zorunda degilim kafama gore davranayım. Kimse alınır mı vs diye dusunmeyeyim. Sizin hayat düsturunuz bu mu? @Minnie Mouse
Yaşadığınız sey ayni mi sizce? O kadının yaşadığını tahmin edebiliyor musunuz? Ne kadar zor onun icin. Allah yardımcısı olsun. Sizi görmemek yada bebekli bAska birisini, ona iyi geliyor. Bundan kacması gorusmekten. Allah askina rahat bırakın kadini ya hu. Kayniniz gormek istiyorsa is çıkışı gelsin gorsun gitsin veya baska bi sekilde. Bunun baska yolu yok

Yaşadığınız sey ayni mi sizce? O kadının yaşadığını tahmin edebiliyor musunuz? Ne kadar zor onun icin. Allah yardımcısı olsun. Sizi görmemek yada bebekli bAska birisini, ona iyi geliyor. Bundan kacması gorusmekten. Allah askina rahat bırakın kadini ya hu. Kayniniz gormek istiyorsa is çıkışı gelsin gorsun gitsin veya baska bi sekilde. Bunun baska yolu yok
Şu rahat bırakın lafından da gina geldi vallahi. Her gun nolur görüşelim diye yalvarıyordum ben de

Gerçekten konuyla cok alakalı ve faydalı bir yorum oldu sag olun
Bence en faydalı yorum. Size sorun diyorum. Çocuğa bağlamışsınız kendinizce. Kim bilir sebep ne? Belki hamile kalınca tesadüf başka bir durum oldu?
Bir lafınıza kırıldı. Belki fırsatı yok. Benim çocuğum var onun yok demek ki bundan diye düşünmek ne kadar iyi niyetli???

Bence en faydalı yorum. Size sorun diyorum. Çocuğa bağlamışsınız kendinizce. Kim bilir sebep ne? Belki hamile kalınca tesadüf başka bir durum oldu?
Bir lafınıza kırıldı. Belki fırsatı yok. Benim çocuğum var onun yok demek ki bundan diye düşünmek ne kadar iyi niyetli???
Çünkü her sey bunu gosteriyor. Sebeplerini yazdim. Hamile kalmamla basladi bu sogukluklar gelmemeler. Ne ben ne de onun etrafındaki kimse bunla ilgili kırıcı bir sey söyleyecek insanlar degiliz. Kimseden bir ima olumsuz bir sey duymuş olamaz. Zaten üremenin bir meziyet, hava atılacak bir sey olduğunu düşünecek kadar çiğ bir insan degilim cok sukur. Ama ortada lök gibi duran bir durum var.

Arkadaşlar dün kahvalti yaptik bilin bakalim ne oldu? Eltim gelmedi. Böylelikle ben bana düşen davetleri vs yapmış oldum.onun vermek istediği mesajı da net bi biçimde anladim. Nasıl davranayim ikilemim ortadan kalkmış oldu rahatladım desem yeridir
Boşverin en doğrusu olmuş.
Amca yeğen babanne baba keyifli zaman geçirirler, elti de evinde rahat oturur.
Umarım gün gelir eltinizin de bebeği olur. O zaman tekrar bir araya gelir kuzenler oynarken izlersiniz.
Şimdi böyle olması daha iyi olmjş herkes için

Boşverin en doğrusu olmuş.
Amca yeğen babanne baba keyifli zaman geçirirler, elti de evinde rahat oturur.
Umarım gün gelir eltinizin de bebeği olur. O zaman tekrar bir araya gelir kuzenler oynarken izlersiniz.
Şimdi böyle olması daha iyi olmjş herkes için
Evet ayne oyle oldu amca deli divane oluyor zaten rahat rahat takıldılar. Amin Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin inşallah

Siz evlat hasreti çekmediniz sanırım hiç.. Allah çektirmesin de..
Fikrimizi söyleyince linç yiyoruz imali bir şekilde evlat hasreti çekmemizi temenni eden bile oldu nasıl kötü kalpli insanlar var.. eltinizi haksız buldum diye sabahtan beri linç yiyorum yani bu neyin kafası anlamadim 🤷🏼‍♀️ @Mune yorumlari okur musun lutfen
Beni ima ediyorsanız ben yürekten diledim. İmalı şekilde evlat hasreti çekmenizi temenni etmedim. Kendim çekiyorum. Düşmanım dahi çeksin istemem. Sevmediğim ya da anlaşamadığım insanın çocuğu olmadığını duyduğum da bile dua ederim Allah ona da versin bana da diye. Neden böyle anlaşıldı bilmem..

Klasik anlaşamayan eltiler profilinden uzaktık aslinda biz. Eşimin abisiyle eltim 11 yıldır evliler. Biz de eşimle 12 yıldır tanışıyoruz, 5 yıldır da evliyiz. Yani eltimi uzun zamandır tanıyorum ve ilk tanistigimizda cok tatlı biri olduğunu düşünmüştüm. Kendisi benden 8 yaş büyük, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve eslerimizin de arasında cok sıkı bir bağ olmadığı için pek görüşemiyoruz. Anca bayramda seyranda veya aileden birilerinim dogum gunu

Eltimin cocugu yok. Olmuyor mu vs hic konusu olmuyor aile icinde. Kvalidem basta olmak üzere herkes bu tür konularda hassas ailede. Bizim 1 yıl once bebeğimiz oldu. Eltim hamileliğimi öğrendiğinden beri resmen benden kacar oldu. Evet öncesinde de cok bir samimiyetimiz yoktu ama en azından dogum günlerimizde arardık kutlardık birbirimizi. Iki doğum gunum gecti tik yok mesela. Veya kvalidem de bizim de olduğumuzu öğrendiğinde gelmiyor. Benim olduğum hiç-bir organizasyona katılmiyor. Bebegim doğdu sadece 9 günlükken eşiyle ve kvalidemle ziyarete geldiler onda da cok kisa oturdu neredeyse hiç muhabbet etmedi. Hep benim sorularıma cvp verdi o kdr. Bir kez de bundan 4 5 ay sonra bayramda kvalidemin evinde bir araya geldik yarimsaat oturmadan bi yere geçeceğiz deyip kalktilar. Surat hep beş karış.

eltim cocuk konusunda hassas olabilir, psikolojisi belki bazı şeyleri kaldırmıyor olabilir. Samimi olmak konusunda onu zorlayacak halim yok. Bebegimin mevlutune, dogum gününe vs hiç-bir sey e davet edildiği halde gelmedi. Yalniz kaynım çocuklara cok düşkün ve surekli eşimi arayıp oğlumu kastederek x i cok özledim foto at video at, bize getir deyip duruyor. E eşin fellik fellik kaçıyor çağırınca gelmiyor denmiyor haliyle. En son kaynım gecen gece ickiliyken arayi p x de benim bi oglum.ama az görüyorum cok özlüyorum zaten benim çocuğum olmuyor niye sık görüşemiyoruz vs demiş eşime.

size sorum şu, kaynimi severim ve bu konuşmasi da içime oturdu acikcasi. Acaba bi h.sonu bize kahvaltiya mi cagirsak veya kvalidem de mi toplanmayı teklif etsek yeğenini görmesi icin? Yoksa eltim zaten istemiyor hic zorlamayayım mi görüşme konusunda? Ha diyeceksiniz belki sizden hoşlanmıyor cocukla alakasi yok. Ama bebegimdeb once hic kacma durumu yoktu davete de icabet eserlerdi. Nerdeyse 2 senedir bebekle beraber gorusemez olunca ister istemez boyle dusunuyorum. Yerimde olsanız su kahvalti teklifi konusunda ne yapardınız? Görüşmesek kaynım gene arayıp x i bize getirin demeye başlayacak

Davet etmeyin lütfen...
11 yıl dile kolay... çocuğu olan hiç kimse anlayamaz bu duyguyu...
Benimde çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
5 yıldır mücadele veriyorum...
Bizim kimsenin çocuğun da gözümüz yok..
Ama çocuklu ortamlar rahatsız ediyor bizi..
Bu farklı bir duygu siz bunu kıskançlık diye bile adlandıra bilirsiniz ama bunu sadece yaşayan anlar anlatılmaz bu duygu...
Çevremde kimseyle görüşmüyorum..
Sorulardan imalı imalı bakışlardan çok yoruldum.. biriyle karşılaştığım da haa sordu haa soracak diye yüreğim ağzımda geziyorum sokakta... belki size abartı gelecek ama benim eşimin bir çocuğu sevmesi bana çok acı veriyor o anda keşke yer yarılsa da içine girsem... yaşaması acı ve zor bir sınav... sayfalarca yazsam yanlış anlaşılmaya el verişli bir konu bu... lütfen eltinize izin verin mesafesini korusun... onu anlayamazsınız.. saygı gösterin yeter...

Eltınız istemiyor, zorlamayın.

Bebegı olmadigi sızın oldugu ıcın canı falan acimıyordur eltının. Zaten samımı degılmıssiniz. Can cıger olsanız sonradan kopsa belkı derdım.

Cocugum olmadı. Cocugu olmayıp cocuklu ortama girince canı acıyanlarla empati yapamıyorum oysa en buyuk hayalım anne olmaktı. Keske bende anne olsam dersin de, can acıması nedir mutsuz olmak nedir ben bunu anlamıyorum. Anlamakta istemiyorum.

Davet etmeyin lütfen...
11 yıl dile kolay... çocuğu olan hiç kimse anlayamaz bu duyguyu...
Benimde çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
5 yıldır mücadele veriyorum...
Bizim kimsenin çocuğun da gözümüz yok..
Ama çocuklu ortamlar rahatsız ediyor bizi..
Bu farklı bir duygu siz bunu kıskançlık diye bile adlandıra bilirsiniz ama bunu sadece yaşayan anlar anlatılmaz bu duygu...
Çevremde kimseyle görüşmüyorum..
Sorulardan imalı imalı bakışlardan çok yoruldum.. biriyle karşılaştığım da haa sordu haa soracak diye yüreğim ağzımda geziyorum sokakta... belki size abartı gelecek ama benim eşimin bir çocuğu sevmesi bana çok acı veriyor o anda keşke yer yarılsa da içine girsem... yaşaması acı ve zor bir sınav... sayfalarca yazsam yanlış anlaşılmaya el verişli bir konu bu... lütfen eltinize izin verin mesafesini korusun... onu anlayamazsınız.. saygı gösterin yeter...
Eşimle abisi kahvalti organizasyonunu ayarladılar ve eltim gelmedi. Israrla uzak durmaya kararlı olduguni gordum ben de. Elbette saygı duyarım bundan sonra. Kendi tercihi. Allah size ve tum isteyenlere tez vakitte nasip etsin inşallah

Eşimle abisi kahvalti organizasyonunu ayarladılar ve eltim gelmedi. Israrla uzak durmaya kararlı olduguni gordum ben de. Elbette saygı duyarım bundan sonra. Kendi tercihi. Allah size ve tum isteyenlere tez vakitte nasip etsin inşallah

Amin inşallah canım...
Eltinize içten içe kızmayın nolur gerçekten zor bir durum bizim piskolojimiz farklı...
Bazen dayanabiliyoruz bazen hamile görmeye bile dayanamıyoruz...
Belki o gün çok ağladı belki yüzü gözü şiş görünmek bile istemiyor kimseye..
Belki yine adeti geldi ve yine hüsrana uğradı...
Diyorum ya o kadar çok şey varki yazacak anlaması anlatması zor bazen eşimiz bile anlamıyor bizi... RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah sağlık lı hayırlı evlat versin Inşallah....

Eltiniz bence ayıp ediyor. Üzülüyor olabilir ancak her çocuğu olandan kaçacak kendini eve mi kapatacak? Çok mantıksız.. amcası çocuğu görmek istiyor ve görmek hakkı.. Bence bi konuşun neden mesafe koyduğunu acikca sorun belki sorun bebek değil de başka birseydir ?
Umarım böyle bir ayıba sebebiyet verecek durumu hic yaşamazsınız..

Cocuk sahibi olamiyor olmak karışıkbir psikoloji.kacmak degil ama hayatımda yeri olmayan konuya dair sürekli konusulan ortamlara girmeyi tercih etmez oldum.Surekli hamilelik,bebek,dogum hikayeleri dönünce bir süre sonra ortamdan hizla kacarak uzaklasmak istiyorum.nasıl onların dunyası çocuğu,dogumu,hamileligi ise benimkide degil onlarda konusma hakki goruyorum.kendime de o ortamlardan uzak durma hakki veriyorum.bu uzaklasmanin farkli sebepleri olabilir mesela tedavi asamlarinda surekli cocuk muhabbeti donerken kendimi baskı altinda düşünceleri atamıyorum.bana iyi gelen ne ise onu yapmak elbetteki hakkım.

Umarım böyle bir ayıba sebebiyet verecek durumu hic yaşamazsınız..
Ya siz niye cevap veriyorsunuz konu sahibiyle muhattabım allah askina artık kimse böyle saçma sapan cevap vermesin.. fikrimi söyledim diye kimsenin imalarini cekemem. Bu konuya gayet saygılı fikrimi yazdım herkes bi laf sokma derdinde bu nasıl bi nefret işiniz mi yok ? Kazen Kazen

Ay bu arada kadını rahat bırakın temalı mesajlardan da gina geldi. Her gun gel de gel diye yalvarıyorum sanacak duyan da. Bir sene icinde iki.kez cagirdim hepi topu. Çagirmasam ayırıyor çağırmıyor olurdu farkında misiniz???
[/QUOTE]

Boş verin buradaki negatif yorumları. Ben sizin gayet naif ve iyi kalpli olduğunuzu anladım buradan ve amacınızı da elbette. Gerçekten takdir ettim sizi güzel bir üslupla anlattığınız halde ısrarla anlamayanlar ve asıl empati yapmayanlar olmuş genede hanımefendi'liğinizi bozmadan cevap verdiniz. Bence eltiniz çok şanslı sizin gibi bir eltisi var. Neyse konuya gelirsek kaynınıza eşiniz durumu bildirsin görüşmek istemiyorsa görüşmesin eltiniz ama kaynınız her zaman gelip, çocuğu sevip görebilir mesajinida versin.

Anlamasınıda çok beklemiyorum acıkcası vicdansızca yorum yapılmasına üzülüyorum sadece ben evden bile çıkmak istemiyorum çocukla ilgili insanlar soru soracak diye

Aynen bende yeni ortamlara giremiyorum kac cocugun var sorusu elbette sorulacak diye gergin bi sekilde bekliyorum, ilk zamanlar naif bi sekilde olabilir bu sorular normal diyordum ama 2 haftada bir gerceklesen komsu oturmasinda herseferinde sorulmasi sanki ben her 2 haftada gebelik olusturacaktim. Baska birisi hamilr haberini verince hemen seninde olur seninde olur gibi tesellilere dayanamaz oldum ve ayagimi kestim, ki ben illa cocugum olacak diye ortamlarda aglamadim neyin tesellisi bu, artik iyice kendime dondum ne aciklama yapacak gucum ne insanlarla kaynasma istegim kaldi. Cocugun olmamasi bi ayri huzun insalarin acaba cocgu yoktami boyle davraniyor dusunmesi ayri bir ironi. Kimsenin kendi elindedegil cocuk sahibi olmakk , belki baska bir derdi vardir belki tedavi goruyordur ilaclar saat saat alindigi icin eskisi gibi gelemiyorlar size. Evet belkide konu sahibi dusundugun gibidir tahammulu yoktur olabilir hepsi siz niye bu kadar taktiniz bu meseleyi?

Back
X