Uzak duran elti

Ya siz niye cevap veriyorsunuz konu sahibiyle muhattabım allah askina artık kimse böyle saçma sapan cevap vermesin.. fikrimi söyledim diye kimsenin imalarini cekemem. Bu konuya gayet saygılı fikrimi yazdım herkes bi laf sokma derdinde bu nasıl bi nefret işiniz mi yok ? @Kazen
Mesajımda ima yoktu.bende sizin mesajınıza fikrimi yazdım.ustelik gayet acik ve anlasilir olarak.kimi isterseniz etiketleyin.

Aynen bende yeni ortamlara giremiyorum kac cocugun var sorusu elbette sorulacak diye gergin bi sekilde bekliyorum, ilk zamanlar naif bi sekilde olabilir bu sorular normal diyordum ama 2 haftada bir gerceklesen komsu oturmasinda herseferinde sorulmasi sanki ben her 2 haftada gebelik olusturacaktim. Baska birisi hamilr haberini verince hemen seninde olur seninde olur gibi tesellilere dayanamaz oldum ve ayagimi kestim, ki ben illa cocugum olacak diye ortamlarda aglamadim neyin tesellisi bu, artik iyice kendime dondum ne aciklama yapacak gucum ne insanlarla kaynasma istegim kaldi. Cocugun olmamasi bi ayri huzun insalarin acaba cocgu yoktami boyle davraniyor dusunmesi ayri bir ironi. Kimsenin kendi elindedegil cocuk sahibi olmakk , belki baska bir derdi vardir belki tedavi goruyordur ilaclar saat saat alindigi icin eskisi gibi gelemiyorlar size. Evet belkide konu sahibi dusundugun gibidir tahammulu yoktur olabilir hepsi siz niye bu kadar taktiniz bu meseleyi?

Aynen bide böyle tipler var.. kadın beni ne zaman görse var mi hamilelik diyor yuh ya daha geçen gün yine sormuştun yani.. ve bu kadının 8 yıl çocuğu olmadı ilk çocuğu tüp bebek... demekki unutuluyor o günler ve başkalarına acı veren sorular sormaya başlıyor.. ben hep diyorumki bu günlerimi 80 yaşına gelsem unutmam ve asla kimseye çocuğun var mi hamile misin sorusu sormayacağım aslaaa...

Aynen bide böyle tipler var.. kadın beni ne zaman görse var mi hamilelik diyor yuh ya daha geçen gün yine sormuştun yani.. ve bu kadının 8 yıl çocuğu olmadı ilk çocuğu tüp bebek... demekki unutuluyor o günler ve başkalarına acı veren sorular sormaya başlıyor.. ben hep diyorumki bu günlerimi 80 yaşına gelsem unutmam ve asla kimseye çocuğun var mi hamile misin sorusu sormayacağım aslaaa...
Insanlar gecmislerini cok cabuk unuturlar benim suan hamileligim tüp bebek yöntemiyle oldu ve hayatımda kimseye cocuk varmi cocuk düşünüyor musun vs diye sordugumu hatırlamam. Sormam çünkü bu mahremdir ama malesef herkes bizim gibi degil canım . Göbeğimden 100 tane igne vurdum neredeyse doktorlara git gel git gel binbir rezalet cektim ama insanların o leş gibi agzindan cikanlari unutmadım. Kaynanam olcak sahis bana daha zayıfsın olmaz cocugun simdi demişti. Hamile oldugumu duyunca kendi kendine pisman olmus olmali ki bana diyorki bana soylemistin ya o ünlü nunde cocugu oldu ama. Bende evet gülşen dedim. 2 defada utanmadan tup bebekmi yaptırdınız tedavimi oldunuz diye sordu. Biz sakliyoruz tup bebek oldugunu (oglunda sperm sorunu oldugunu söylemiştim bide). Simdi cocugumu ona gostermicem bana kisir muamelesi yapmadan düşüncekti asla unutmam sende unutma yoksa kendimize saygımız kalmaz. Evime de almıyorum çünkü unutamiyorum zayiflikla hamileligin ne alakası varsa. Bide benim annemin neredeyse 10 sene cocugu olmadi. Zannettilerki benimde olmicak. Nefret ediyorum insanlardan esimde arada kaldı. Oda umrumda degil cunku zamaninda onlar bana cocuk sorarken o susuyordu. Daha sag salim kucagima alayim internete neler neler yazcam. Ki benim evlendikten 22 ay sonra oldu yani 10 sene olmasa demek neler yapcaklardi. Neler soyliceklerdi demem o ki insanlar baskasinin acısından beslenmeyi cok seviyor

11 yıldır cocugu olmayan insanlarin çocuğu olmadığı zaten aşikar bisey tabiki sorulmaz konusulmaz aile arasinda ve eltiniz kim bilir neler cekiyordur. Ben 22 ayda hirpalandim da cocuklu ortamlara girmez oldum eltinizi kafaniza takmayin onu suan anlayamazsiniz. Muhtemelen sizinle ilgili değil tavırları. Kendinizi üzmeyin. Bunu ancak yaşayan bilir. Evlat sahibi olmak bana gore cok zor ve imkansiz biseydi mesela. Siz aranızı bozmayim tabiki ama artik organizasyonlara davet etmeyin. Gelmez çünkü

Ay bu arada kadını rahat bırakın temalı mesajlardan da gina geldi. Her gun gel de gel diye yalvarıyorum sanacak duyan da. Bir sene icinde iki.kez cagirdim hepi topu. Çagirmasam ayırıyor çağırmıyor olurdu farkında misiniz???

Boş verin buradaki negatif yorumları. Ben sizin gayet naif ve iyi kalpli olduğunuzu anladım buradan ve amacınızı da elbette. Gerçekten takdir ettim sizi güzel bir üslupla anlattığınız halde ısrarla anlamayanlar ve asıl empati yapmayanlar olmuş genede hanımefendi'liğinizi bozmadan cevap verdiniz. Bence eltiniz çok şanslı sizin gibi bir eltisi var. Neyse konuya gelirsek kaynınıza eşiniz durumu bildirsin görüşmek istemiyorsa görüşmesin eltiniz ama kaynınız her zaman gelip, çocuğu sevip görebilir mesajinida versin.
[/QUOTE]
Anladiginiz icin tesekkur ederim. Cidden kendimi ifade edemedigimi düşünmeye başlamıştım ki hiç de öyle bir sorunum yoktur. Bazı arkadaşlar kendileri de benzer sorunlar yaşadığı icin fazla hassaslar mantıklı düşünemiyorler belki ama bazıları da sir f polemik amaçlı yazıyor farkındayım.
Cumartesi günü kahvalti ettik amcayla. Orda söyledim abi sen ve x her zaman gelebilirsnz beklerim dedim esim de söyledi. Biz üstümüze düşeni yaptık gerisine karışmam artik

11 yıldır cocugu olmayan insanlarin çocuğu olmadığı zaten aşikar bisey tabiki sorulmaz konusulmaz aile arasinda ve eltiniz kim bilir neler cekiyordur. Ben 22 ayda hirpalandim da cocuklu ortamlara girmez oldum eltinizi kafaniza takmayin onu suan anlayamazsiniz. Muhtemelen sizinle ilgili değil tavırları. Kendinizi üzmeyin. Bunu ancak yaşayan bilir. Evlat sahibi olmak bana gore cok zor ve imkansiz biseydi mesela. Siz aranızı bozmayim tabiki ama artik organizasyonlara davet etmeyin. Gelmez çünkü
Evet etmeyeceğim artik defalarca gelmedi. En son ctesi günkü kahvaltiya da gelmedi. Zaten onu kvalidem organize etmişti. Benden yana bir davet gelmez artik. Amacım zaten onu huzursuz etmek değil sadece belirsizlik canımı sıkıyordu cagirsam bi dert çagirmasam bir dertti. Artık cagrilmamayi istediği belli

Evet etmeyeceğim artik defalarca gelmedi. En son ctesi günkü kahvaltiya da gelmedi. Zaten onu kvalidem organize etmişti. Benden yana bir davet gelmez artik. Amacım zaten onu huzursuz etmek değil sadece belirsizlik canımı sıkıyordu cagirsam bi dert çagirmasam bir dertti. Artık cagrilmamayi istediği belli
Bencede canim belli etmis artık dedigim gibi seninle ilgili bir durum değil yani bu bence. Onun ruh hali şuan bambaska. Sende haklısın tabi ama dedigim gibi iste. Bu arada cocuguna Allah uzun omur versin anali babali büyütsün insallah🤲

Aynen bende yeni ortamlara giremiyorum kac cocugun var sorusu elbette sorulacak diye gergin bi sekilde bekliyorum, ilk zamanlar naif bi sekilde olabilir bu sorular normal diyordum ama 2 haftada bir gerceklesen komsu oturmasinda herseferinde sorulmasi sanki ben her 2 haftada gebelik olusturacaktim. Baska birisi hamilr haberini verince hemen seninde olur seninde olur gibi tesellilere dayanamaz oldum ve ayagimi kestim, ki ben illa cocugum olacak diye ortamlarda aglamadim neyin tesellisi bu, artik iyice kendime dondum ne aciklama yapacak gucum ne insanlarla kaynasma istegim kaldi. Cocugun olmamasi bi ayri huzun insalarin acaba cocgu yoktami boyle davraniyor dusunmesi ayri bir ironi. Kimsenin kendi elindedegil cocuk sahibi olmakk , belki baska bir derdi vardir belki tedavi goruyordur ilaclar saat saat alindigi icin eskisi gibi gelemiyorlar size. Evet belkide konu sahibi dusundugun gibidir tahammulu yoktur olabilir hepsi siz niye bu kadar taktiniz bu meseleyi?
Takmadim. Konuyu kahvaltiya çağırıp cagirmamak konusunda emin olmadigim icin fikir alma amaçlı yazdim. Konuma hemen her yazana cevap veriyor olmam gece gündüz eltimi düşündüğüm anlamına gelmiyor.

Belkı cocuktan degıldır cocugu olmayan her ınsanı cocuknolduktan sonra dıye yargılamak sacma belkı sorunu vardır kımseyle gorusmeknıstemıyordur. Belkı bı hatanız olmustur gorusmek ıstemıyordur bısuru sebepnolabılır kendı halınde takılsın kadın bunu nıye dert ettınızkı.

Bu durumda siz eltinizin yerinde olsaydınız sizde çıkmak gelmek istemezsiniz bence

Bu durum gerçekten çok hassas

Belkı cocuktan degıldır cocugu olmayan her ınsanı cocuknolduktan sonra dıye yargılamak sacma belkı sorunu vardır kımseyle gorusmeknıstemıyordur. Belkı bı hatanız olmustur gorusmek ıstemıyordur bısuru sebepnolabılır kendı halınde takılsın kadın bunu nıye dert ettınızkı.

446436 kere yazdığım gibi dert etmedim. Çocuktan sonra olduğu cok bariz bir sürü sebep saydım. Aramızda herhangi bir sorun da yoktu

Takmadim. Konuyu kahvaltiya çağırıp cagirmamak konusunda emin olmadigim icin fikir alma amaçlı yazdim. Konuma hemen her yazana cevap veriyor olmam gece gündüz eltimi düşündüğüm anlamına gelmiyor.

Cagirmayin, bircok kisi empati yapmis eltinizin durumuyla kendilerindende ornek vermisler siz anlayabildinizmi biraz eltinizin olabilecegi piskolojisini? Banada yakinlarim hep siz gelin bizim cocukla gelmemiz zor oluyor diyorlar evet kotu anlamda demiyorlar ama hep birseylerin eksikligini yuzune vuruyor insanin bu durumlar. Ben kacmiyorum elbette cocugu olan ailelerdenki cocuk isteyen bir kiside kacmaz zaten hicbir cocuktan, ama onlari kiskanan sakinan anne babalardan kacabilir, cocuguna surekli nazar degdigini hastalandigini ortamda soyleyen insanlar var:)
Ister istemez insan aliniyor acaba banami soyledi benim cocugum yok diye nazar ediyorum gibisinden...belki oda boyle ortamda soylenen seylere aliniyordur. 2 tane yakinimiz bize dogumlarina cok az kala gebe olduklarini soylemediler uzakta oldugumuz iicin tabi gorusmuyorduk yuzyuze, insan sorgulamiyormu kendini niye herkes biliyorken benden saklandi diye??

Klasik anlaşamayan eltiler profilinden uzaktık aslinda biz. Eşimin abisiyle eltim 11 yıldır evliler. Biz de eşimle 12 yıldır tanışıyoruz, 5 yıldır da evliyiz. Yani eltimi uzun zamandır tanıyorum ve ilk tanistigimizda cok tatlı biri olduğunu düşünmüştüm. Kendisi benden 8 yaş büyük, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve eslerimizin de arasında cok sıkı bir bağ olmadığı için pek görüşemiyoruz. Anca bayramda seyranda veya aileden birilerinim dogum gunu

Eltimin cocugu yok. Olmuyor mu vs hic konusu olmuyor aile icinde. Kvalidem basta olmak üzere herkes bu tür konularda hassas ailede. Bizim 1 yıl once bebeğimiz oldu. Eltim hamileliğimi öğrendiğinden beri resmen benden kacar oldu. Evet öncesinde de cok bir samimiyetimiz yoktu ama en azından dogum günlerimizde arardık kutlardık birbirimizi. Iki doğum gunum gecti tik yok mesela. Veya kvalidem de bizim de olduğumuzu öğrendiğinde gelmiyor. Benim olduğum hiç-bir organizasyona katılmiyor. Bebegim doğdu sadece 9 günlükken eşiyle ve kvalidemle ziyarete geldiler onda da cok kisa oturdu neredeyse hiç muhabbet etmedi. Hep benim sorularıma cvp verdi o kdr. Bir kez de bundan 4 5 ay sonra bayramda kvalidemin evinde bir araya geldik yarimsaat oturmadan bi yere geçeceğiz deyip kalktilar. Surat hep beş karış.

eltim cocuk konusunda hassas olabilir, psikolojisi belki bazı şeyleri kaldırmıyor olabilir. Samimi olmak konusunda onu zorlayacak halim yok. Bebegimin mevlutune, dogum gününe vs hiç-bir sey e davet edildiği halde gelmedi. Yalniz kaynım çocuklara cok düşkün ve surekli eşimi arayıp oğlumu kastederek x i cok özledim foto at video at, bize getir deyip duruyor. E eşin fellik fellik kaçıyor çağırınca gelmiyor denmiyor haliyle. En son kaynım gecen gece ickiliyken arayi p x de benim bi oglum.ama az görüyorum cok özlüyorum zaten benim çocuğum olmuyor niye sık görüşemiyoruz vs demiş eşime.

size sorum şu, kaynimi severim ve bu konuşmasi da içime oturdu acikcasi. Acaba bi h.sonu bize kahvaltiya mi cagirsak veya kvalidem de mi toplanmayı teklif etsek yeğenini görmesi icin? Yoksa eltim zaten istemiyor hic zorlamayayım mi görüşme konusunda? Ha diyeceksiniz belki sizden hoşlanmıyor cocukla alakasi yok. Ama bebegimdeb once hic kacma durumu yoktu davete de icabet eserlerdi. Nerdeyse 2 senedir bebekle beraber gorusemez olunca ister istemez boyle dusunuyorum. Yerimde olsanız su kahvalti teklifi konusunda ne yapardınız? Görüşmesek kaynım gene arayıp x i bize getirin demeye başlayacak

Canım öncelikle kalbin çok temiz onu söylemek istiyorum . Kendini eltinin yerine koy ve çocuğun olmasa bu konuda hassas da olsan eşinin yeğenine ilgi göstermesi , aslında çocuklara ölüp bitiyorum da benim olmuyor hissi uyandırması seni daha da üzerdi. Eltin de sizi bebek sevmeye çağırsa nispet yaptığını düşünürdün belki daha da zoruna gidebilirdi.
Ben senin yerinde olsam öyle olup olmadığını bilmiyorum tabi ama eltimle yalnız kalmaya çalışır , onu hiç konuya dahil etmeden ben ovulasyon takibiyle gebe kaldım hiç duydun mu bilmiyorum , o kadar sene boşa her ay beklemiş heyecanlanmışım vs. gibi cümleler kurarak onun içi dökmesi için ortam hazırlardım belki ben onu da denedim ama yine olmadı der , belki de nasıl bir şey ben de deneyeyim der , en azından ondan yana olduğumu hissettirmiş olurdum. Kendime göre böyle düşündüm işte :)

Insanlar gecmislerini cok cabuk unuturlar benim suan hamileligim tüp bebek yöntemiyle oldu ve hayatımda kimseye cocuk varmi cocuk düşünüyor musun vs diye sordugumu hatırlamam. Sormam çünkü bu mahremdir ama malesef herkes bizim gibi degil canım . Göbeğimden 100 tane igne vurdum neredeyse doktorlara git gel git gel binbir rezalet cektim ama insanların o leş gibi agzindan cikanlari unutmadım. Kaynanam olcak sahis bana daha zayıfsın olmaz cocugun simdi demişti. Hamile oldugumu duyunca kendi kendine pisman olmus olmali ki bana diyorki bana soylemistin ya o ünlü nunde cocugu oldu ama. Bende evet gülşen dedim. 2 defada utanmadan tup bebekmi yaptırdınız tedavimi oldunuz diye sordu. Biz sakliyoruz tup bebek oldugunu (oglunda sperm sorunu oldugunu söylemiştim bide). Simdi cocugumu ona gostermicem bana kisir muamelesi yapmadan düşüncekti asla unutmam sende unutma yoksa kendimize saygımız kalmaz. Evime de almıyorum çünkü unutamiyorum zayiflikla hamileligin ne alakası varsa. Bide benim annemin neredeyse 10 sene cocugu olmadi. Zannettilerki benimde olmicak. Nefret ediyorum insanlardan esimde arada kaldı. Oda umrumda degil cunku zamaninda onlar bana cocuk sorarken o susuyordu. Daha sag salim kucagima alayim internete neler neler yazcam. Ki benim evlendikten 22 ay sonra oldu yani 10 sene olmasa demek neler yapcaklardi. Neler soyliceklerdi demem o ki insanlar baskasinin acısından beslenmeyi cok seviyor

Malesef öyle canım.. insanoglu bunu kendi başarısı sanıyor.. rabbimin mucizesi olarak görseler keşke... bu kulaklar neler duydu...
Sabaha kadar yazsam bitmez...
Artık herkese uzak bir hayat yaşıyorum...
Kimse beni anlamıyor anlayamaz da zaten...
RABBİM bilsin beni başkası bilmese de olur...
RABBİM sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım bizim gibiler için de dua eder misin lütfen hepimiz mutlu sona ulaşırız inşallah çok emek veriyoruz...

Ben cocougu olamayanlarin cocugu olabilenere düsman gözüyle bakmasini hic anlayamiyorum, ikiside allahtan. Tamam zor bir durum ama bu nedenle küsüp iliskiyi kesmek asiri garip ve kusura bakmasin eltinizle ayni düsünenler ama bence fesat bir davranis ayni zamanda

ay çok gıcık oldum şu an gerçekten
insanlar ne kadar kötü kalpli

Bu durumda siz eltinizin yerinde olsaydınız sizde çıkmak gelmek istemezsiniz bence

Bu durum gerçekten çok hassas
Yani belki istemem bilemiyorum. Empati yapmaya çalışıyorum tabii ki dk.l başı burun buruna olmak istemeyebilirdim ama oglum doğduğundan beri sadece iki kez bir araya geldik biri tesadüfen oldu. Oglum bir yasina basti aradan uzun bir süre gecti. Sanki arada problem varmis gibi bir hava oluştu resmen. Bu bana cok anlamsız geliyor. Cocuk konisunda degil belki ama hepimizin bulunmak istemeyeceği ortamlar oluyor kimimiz kayinvalideyle anlaşamıyoruz kimimiz belki bir iş arkadaşımzla. Çözüm o kişiyi hic görmemek istenmeyen ortamda hic bulunmamak mi? Nerde kaldi medeniyet nerde kaldi o zamana kadarki hatir? Hepsi birden çöpe atılınca dengeler bozuluyor iste. En başta kendi kocası icin sorun oluyor.

Ben cocougu olamayanlarin cocugu olabilenere düsman gözüyle bakmasini hic anlayamiyorum, ikiside allahtan. Tamam zor bir durum ama bu nedenle küsüp iliskiyi kesmek asiri garip ve kusura bakmasin eltinizle ayni düsünenler ama bence fesat bir davranis ayni zamanda
Açıkçası ben de cok farkli düşünmüyorum ama eltimle benzer seyler yaşayanlar fazla o yuzden cok da uzatmak istemiyorum bu konuda. Üstteki arkadaşa da dediğim gibi zamanzaman hepimizin bulunmaya bayilmadigi ortamlar oluyor ama medeniyet çerçevesinde idare ediyoruz. Is arkadaşımızla tartıştıysak yarin ise gitmeyeceğim demiyoruz mesela. Zaten her allah'ın günü görüşen insanlar değildik gene bayramda seyranda görüşsek yeterdi. Bana fark edem bsy yok ama amca rahat ederdi yani

Back
X