Uzak ilişki, evlilik, kafa karmaşası :)

MissLavinia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2007
491
54
318
Merhabalar büyük ablalarıma özellikle evli olanlara danışmak için açıyorum konuyu :)
1 yıllık bir ilişkim var. Sevmeye sevilmeye en ihtiyacım olduğu anda tanıştım onunla. Fakat internetten. Bir müddet konuştuk. Ama içimde öyle bir his vardıki daha önce hiç olmayan. Evli insanlardan genelde şu sözü duyarız: " Onu ilk tanıdığımda evleneceğim kişi olduğunu hissetmiştim." Benim içimdeki ses de bana bunu söyledi sanki. Tabi herşeyi Allah bilir ama şükürler olsunki beni henüz yanıltmadı. 2 ay sonra görüştük. Sadece 5 gün geçirdik, o kadar mutluyduk ki. Hep yanında olayım, hep yanımda olsun istiyordum. Sonra şehirlerimiz ayrı olduğu için ayrılmak zorunda kaldık. Benim oturduğum şehre geldi bir de öyle görüştük.
Özel nedenlerden dolayı bu görüşmelerin arasında malesef zaman farkı vardı. Şuanda işi yüzünden görüşemiyoruz bir türlü ya bana ya ona uymuyor. Bu durum tabiki canımı çok sıkıyor çünkü her ne kadar onu tanıdığımı düşünsem de, uzak olmak bazı şeylere karar vermemi engelliyor. İlişkimizin başından beri ciddi başladık, o şekilde de ilerliyoruz fakat uzak olmamız hem benim hem de çevremin kafasında soru işareti. Nasıl güveniyorsun onu yeterince tanımıyorsun diyorlar. Ona güveniyorum hem de çok. O kadar güzel bir kalbi varki. Beni asla kırmayacağına eminim. Ama evlilik konusunda daha doğrusu ilişkinin adının konması konusunda tereddütlerim var. O evlenmeyi istiyor, en azından ailen bilsin sözlenelim diyor. Annem biliyor ama babama söylemek konusunda çok kararsızım çünkü hiçbir ilişkimi aileme açmadım daha önce. Ne yapacağımı bilmiyorum. Şuan birde atama beklediğim için kafam karmakarışık. Görüşme konumuz bu aralar sıkıntı oluyor yani bazen diyorum evleneyim doya doya yaşayım aşkımı. Ama sonra evliliğin sorumluluğu geliyor aklıma. Farklı bir şehirde yaşam kurmak, ailemden ayrılmak geliyor. Zaten evlilikten korkan biriydim hep. Ona bu durumu açtım anlayış gösteriyor ama üzüldüğünün farkındayım. Fikirlerinizi almak istiyorum

Biz de farklı şehirlerde 1 yıl görüştük. Ayda 1 yeri geldi 2 ayda bir. Ama devam etti. Çok şükür evliyiz şuan. Hiç de değişmedik ilk günkü gibiyiz.

Allah daha da mesut etsin inşallah biz de böyle oluruz, sizin gibi güzel örnekleri duymaya çok ihtiyacım vardı :)
Peki sevgili olduğunuz süreçte telefonla bile olsa onu tanıdığınızı düşünüp evlenmeye bu şekilde mi karar verdiniz?

Evet çok güven verdi bana. Zaten hissedersin az yada çok.

Evlenince ailen esin ve cocuklarin olacak uzaklik sorun olmamali bence

Tabiki sorun olmaz illaki alışırım ona
Benim fikir almak istediğim konu, biz şuan böyle uzaktayız ve ben böyle iki üç ayda bir görüşüyorken evliliğe nasıl karar vereceğim? Evlilik çok önemli bi konu kafam çok karışıyor..

Hemen resmiyete dokme bi sure tanimaya calis.illaki karakterini acik eder.icine siniyorsa evlenirsin.allah hic bir kararindan pisman etmesin

Ben uzaktan ilişki yaşarken çok daha rahat birşeylerin saklanacağını düşünüyorum.Ama aynı evde yaşamadan tanımıyorsun gerçekten.Daha sık görüşmeye çalışın hemen acele etmeyin bence ben evliliğe hiç hazır hissetmiyordum korkuyordum evlilikten annemden kardeşimden ayrı kalacağım diye hala bazen acele ettim geliyor.
Şimdi Söz yapsanız büyükler uzatmayın nişan düğün diyecek.Bence biraz daha zamana yayın

Her ay görüşmelisiniz bence fırsat yaratmaya çalışın

Hemen resmiyete dokme bi sure tanimaya calis.illaki karakterini acik eder.icine siniyorsa evlenirsin.allah hic bir kararindan pisman etmesin
Amin inşallah. Karakterini biliyorum aslında ama çevrem görüşmeden karar verme dedikçe sanki çok tuhaf bir ilişki yaşıyormuş gibi hissettiriyor bana

İnternetten tanıştık eşimle. Ayrı şehirlerde yürüttük 4 yıl. Evlendik geçen yaz Allah' ıma şükür ki ikimiz de çok mutluyuz. Ve şunu da ekleyeyim ben de evlenince ayrı şehre gelin geldim. Burda onun da benim de ailem yok. O yüzden çok şükür rahatım :) Evlilik sorumluluklarını da paylaşıyoruz. Sevgilin de anlayışlı olursa o konuda sorun olacağını sanmıyorum. . .

Haklısınız işin içine aileler girince çok farklı olacak bence de. Dediğiniz gibi zamana yaymak bana da mantıklı geliyor ama onun evlenme isteği bana da bulaşıyor bazen, düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum Siz evliliğinizde neden acele mi ettim diye düşünüyorsunuz peki? Acele karar vermek istemiyorum çünkü bende

Bende sizin gibi bir iliski yasamistim internet üzerinden tesadufen tanistik uzak sehirlerdi tanistikca karsilikli farkli duygular hissetttik sonra yüzyüze gorustuk ikimizde mutlu ayrildik daha sonrada telefonlarla devsm ettik.Ruh ikizimdi sanki oturup kalkmasiyla samimiyetiyle bana guven verdi.Sizin gibi evlenecegim kisi bu dedim öyle sıcak gelmistiki sanki senelerdir taniyordum bunlarin hepsi karsilikliydi.Aileme söyledim karsi çiktilar kendilerince engeller vardı tanimak istemediler kestirip attilar.Eger tsnisalardi eminim onlarda olur derdi.Ailesiyle kendi halinde merhsmetli zararsiz insanlardi.Nasip olmadı ailemin dedigini yapip ayrilmak zorunda kaldim.

İnanın bu zamanda dengini bulmak cok zor ben cok kisi tanidim ilk defa dengimi bulmustum.Eger sizde denginiz olduguna inaniyorsaniz devam edin.Bunun mesafelerle hic bir ilgisi yok en yakinindakilere bile guvenmeyip ayni dili konusamazken en uzağındakiyle cok guzel yaşayabiliyor bu duyguları.Bir süre daha görüşün acele etmeyin.

Kararsızlık konusunda da 1 yıl konusmussunuz bu bir yıl içerisinde ilaki bir kusurunu görürdünüz.bir yerde patlak verir saklayamazdi.
Hem siz memursunuz farkli şehir sizi etkilemez diye düşünüyorum.
Sevgiliniz ne işle meşgul?

Şuan tam da böyle bir örnek arıyordum aynı benim ilişkime benzer :)
Allah daha da mutlu mesut etsin
Sevgilim anlayışlı bir insan ama zamana yaymamız gerektiğinden görüşemediğimiz için karar vermekte zorlandığımdan dem vurdum, şuan alındı galiba evlilik konusunu açmıyor
Peki siz 4 sene nasıl yürüttünüz mesela biz yaklaşık 4 aydır görüşemiyoruz bir türlü denk getiremedik hep birşey çıkıyor. Sanki hep böyle olcakmış gibi geliyor, görüşme sorunuyla zamana yaycakmışım gibi

Bir buçuk yıl oldu ve biz aynı apartmanda oturuyorduk dip dibeydik her gün ama evlenmek için hazır hissetmiyordum birden bi Tamam dedim o kadar ısrar olunca gaza geldim herhalde hala bazen niye Tamam dedi ki az daha bekleseydim diyorum.İçine sinmeden evlenme hazır hissetmek farklı bişey.

Biz de farklı şehirlerdeyiz, tanışmamız tam olarak interneten olmadı ama o beni görmüş internetten peşime düşmüştü Sonra karşıma çııkmıştı falan :) 3 yıllık müthiş bi ilişkimiz var Allahım nazardan saklasın Annemlere vs evlilik aşamasına kadar hiç söylememeyi tercih ederdim ama malesef daha ilk ayımızda yakalandım Çok sıkıntılar çektim ama devam ediyoruz En geç iki yıla kadar evlilik düşünüyoruz, farklı şehirlerdeyiz ama bence önemi yok Eblenince aynı şehirde yaşayacağız nasılsa, evlenince anne babanla aynı şehirde yaşamak zorunda değilsin ya

Ben mesela olduğum şehirden başka bi şehire gitmek istemezdim, devlet işi, tayin vs hariç.
Yani eş başka memleketliyse, ömür boyu orda olacaksak bu bana kumar gibi geliyor. Bilmediğim kültür, aile, şehir...

Netten tanışmak, sevgilinin hiçbir çevresini, yakınını,alışkanlıklarını, sosyal hayatını, eş dostunu görmeden, sadece "seviyorum" diye evlenmek risk kanımca.

Ama tabii nasip bilemeyiz, teknoloji çağı bu tür evliliklerin sayısını arttırdı, mutlu olan da var, olmayan da.. Şans kader işi biraz da..
Ama tanıyın, uzaktan olmaz..
Olur gibi gelir, olmaz.. İyi tanıyın, zaman verin.

Çok teşekkür ederim. Amin, hepimizi inşallah Biz de 3 veya 4 ayda bir ancak görüşebiliyorduk :) Tabi ki sancılı bir süreç oluyor. Ama aradaki sevgi ve güven sağlam olursa öyle yürüyor ancak.

Biz de baya uzak şehirlerde olduğumuzdan netten tanıştıktan yaklaşık 3 ay sonra yüz yüze görüştük. Sonra ara ara görüştük. Dediğin gibi yanından ayrılmak istemiyordum ben de :)

Sana diyeceğim şu, ben de başta düşüncelerle çok savaştım ama sonra yelkenleri suya indirdim ne kadar çok bağlandığımı anlayınca. Sen de şu an zamana bırak. İzle, yaşa ve gör sadece. Burada seni en iyi yönlendirecek tek şey zaman çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…