- Konu Sahibi KedicikMiyavv
-
yardım alacağım.. geleceğimin içindeyim ve etkiliyor..çok üzüldüm ya. 3 kişi mi bir de?
bence bunları tek başına atlatamazsın. ailene anlatamasan bile bir şekilde psikolojik yardım al.
bu yaşadıkların yoksa geleceğini de etkiler.
ya böyle olaylar okudukça insanlardan iğreniyorum ve korkuyorum. çok yazık ya. bir çocuğa nasıl o gözle bakılabilir.
teşekkür ederim. anlatamam..Annene anlatırsan eğer en azından onlarla bir araya
gelmemen için elinden geleni yapacaktır diye düşünüyorum.Psikolojik yardım almanı da
öneriyorum.Yeni bir okul yeni bir hayat seni bekliyor.Umarım her şey dilediğince olur.
herkes hayatını kurmuş.. çalışıyorlar evlendiler..Anlatmalısınız
Ya başka çocuklara da yaparlarsa
Çok zaman geçmiş şikayet yolu kapalı olabilir
Ama çevrenizdeki insanlar tedbirli olurlar en azından
Yaşadıkların çok zor şeyler ama içinde tutarak taşımak daha zor
Sakladıkça zehirler seni
Her gün bu tür şeyler okudukça diyebileceğim: Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın.
sanırım hayır demeyi öğretmekle baslamalı işteÇocuklarımızla ilteişim de burda devree giriyor. Konu sahibi çocuk aklı ile yanlış giden bir şeylerin farkındaymış. Bunu ailesi ile paylaşmasını engelleyen her ne ise onu ortadan kaldırmalıyız çocuklarımızla olan ilişkilerde. Devir o kadar kötü ki bunun için bile internette çocuğunuzla nasıl konuşursunuz üzerine yazılar var. Çocuk kendi bedenine yapılan bir müdahalede direk ailesine koşup durumu anlatmalı, o ortam, o ilişki olmalı. O yüzden hem Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın diyorum ben hem de onun böyle bir durumda direk benimle konuşabileceği ortamı yaratabilirim diye dua ediyorum. Umarım becerebilirim.
Bir örnek:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23417424.asp
ne kadar cok değil mi..çocukken burda anlatamayacağım kendime bile itiraf etmekten korktuğum istismarlar yaşamış biri olarak
gözlerim dolarak boğazımda düğümle okudum.bir önce kendizi kurtarın mümkünse orda yuva kurmayın
öyle anlatsam değişir belki birşeyler ama sadece aleyhimde kötü şeyler değişirYaşadıkların çok zor çok kötü şeyler gerçekten...
Şuanda anlatsanız da bir şeye yaramayacak diye düşünüyorsunuz ama öyle değil..
Ailenizle erken ya da geç demeden paylaşın hiçbir şey için geç değil.
Allah onları vicdan azabıyla süründürsün..başka ne denir ki?
aile içinde sadece kuzen.Aile ici var mi kuzen haric?
19 yasındaym üniversiteye baslayacagm yeni bir hayatım olacakSaklamak hiç bir fayda vermiyor
en iyisi psikolojik yardım almak
çünkü bu yaşadıkların ınan bana
ileride daha çok yük oluyor ruhuna
Zaten böyle taciz gibi durumlarda
6 ayı geçtikten sonra yapacak birşey
kalmıyor.biliyorum unutulmaz ama
hatirlamamaya çalışın.
19 yasındaym üniversiteye baslayacagm yeni bir hayatım olacakAilenize anlatmamak için kendinizce haklı sebepleriniz olduğuna inanıyorum ama lütfen tek başınıza yüklenmeyin bunları. Destek alın, size bu olan biteni anımsatan ortamdan uzak bir yerde yeni bir hayat kurun kendinize. Kendi iyiliğiniz için bu yükü bir uzmanla paylaşın
Malesef oyle dediğin gibi olmuyor Cnmaile içinde sadece kuzen.
19 yasındaym üniversiteye baslayacagm yeni bir hayatım olacak
tüm iğrençlikleri arkamda bırakacagım
inşallah..
19 yasındaym üniversiteye baslayacagm yeni bir hayatım olacak
tüm iğrençlikleri arkamda bırakacagım
inşallah..
evet.. bu dunyaya cocuk getirmek.. hele bu sartlarda..aynı şeyleri ben de yaşadım... hala da bilmezler.. ama annemlerin yanından, o ortamdan uzaklaşınca o kadar rahatladım ki.. sen de rahatlayacaksın... zaman geçiyor ama izi kalıyor... hiçbir şekilde unutulmuyor.. çocuk yapmak bile istemiyorum.. nasıl koruyacağımı bilemediğimden... kimseye güvenemiyorum bu konuda.. o kadar korkuyorum ki..
Malesef oyle dediğin gibi olmuyor Cnm
bende seninle aynı şeyleri yaşadım
ama hala unutamiyorum.her uyandığımda
kabuslsrla kalkıyorum.evliyim cocugum
var bu olayı yaşadığım şehirden de uzağım
ama olmuyor psikolojik yardım ve destek
şarthaberleri bile izlryemiyorum her
istismar tecavüz haberini görünce boğazıma düğümleniyor.ayrıca yaptiginin
cezasını çekmeli pis ruhlu sspiklar
aynen öyle.. sürekli yüzüme carpacak bunlarYemin ediyorum sokaga cikip bagirmak istiyorumm Allah kahretsin boyle hayvanlari ne dunyada ne ahirette mutluluk yuU gormesinler insallahhh ben korkarimki bunlar kendi cocuklarinada bi sey yapicak. Cok dikkatli olmamiz lazim cookk evlatlarimizi bi sn gozumuzden ayirmamamiz lazim bu haberleri duyunca her defasinda cildiriyorum lanet olsunn! Sizin konunuza gelince.. bende olsam soylemezdim sanirim bu saatten sonra madem ispat edilicek bi durumda yok o zaman bu yastan sonra anne babami uzmezdim. Hem ben soylerseniz sonrasinda daha cok yipranicaginizi dusunuyorum. Malum insanlar.. tek basiniza cozemezsiniz gibo geliyor bana bi psikologa giderseniz gonlunuz ferahlar insallah. Allah yardimciniz olsun. Derdinizi unutturacak mutluluklar nasip etsin size insallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?