Uzaklara gelin gitmek

Sizin yine eşiniz yanınızda eş ailesi yakınınızda bi çoğumuzun eşi herzaman yanımızda olamıyor maalesef sizin kendi hayatiniz var eviniz Eşiniz ailenizi özleyince arar görusursunuz bu kadar büyütecek bir şey değil dünya da bir tek siz değilsiniz gurbete gelin giden eşinizi seviyorsanız uzaklık çokta sorun edilecek bir şey değil

8500km uzaktayım, farklı bir kıtada yaşıyorum.
Eşim Türk değil, o yüzden kısa vadede Türkiye' ye dönme gibi bir planımız yok, ama ilk hedefim avrupa kıtasına taşınmak. En azından uçakla 10-11 saat yerine 3-4 saatte aileme ulaşabileceğim bir ülkeye taşınabilsek kendimi şanslı sayacağım :) Onun dışında çok yakın oturmak istemem aileme ama tatile gidip gelmenin daha kolay olmasını isterdim. Bu sene pandemi sebebiyle Türkiye' ye gidemeyeceğiz mesela, bulunduğum ülke sınırları açmadı henüz açacak gibi de durmuyor.

Çok zor oluyor. Şimdiki aklım olsa gitmezdim. Çocuğun oluyor. El gibi büyüyor. Tek başına çırpınıp duruyorsun. En iyisi aynı şehirde farklı ilçelerde oturmak.
Bende bende. Arabaya binip uzaklaşıyoruz ya o an dank etti. Şu an o kadar hissediyorum ki. Esimde çok iyi ama misal hastalandigimda annemle babamın benimle olmaması o kadar zor ki. Eşimin ailesinde yemek yerken bazen lokmalar boğazımda diziliyor yutamıyorum. Çok zor gerçekten. Ama ilk evrelerde insan anlayamıyor :(

Eşinin ailesiyle de uzak olsaydın bu kadar koymazdı. Bi sorunun var mı onlarla
Hiçbir sorunum yok. Bana karşı çok iyiler. Kızım diyor ikiside ama o bile o kadar agirima gidiyor ki. Yani nasıl anlatsam, kendi anne babamı bıraktım, bu yabancı aile bana kızım diyor. Bu aile mutlu ama benim annem babam yalnız kaldı, ben onları arkamda bıraktım gibi. Bilmiyorum anlatabildim mi

Ben de ailemden başka şehirdeyim ama arabayla 1 saat trenle yarım saat. Farklı bir şehir bile sayılmaz hatta İstanbul şartlarına göre mesela ama adı öyle işte. Pandemiden önce özledikçe atlayıp gidiyodum. Benim için atlatması daha kolay oldu ama artık ayrı bir ailenizin olduğu bilincine varmanız gerek. Allah onları başımızdan eksik etmesin uzakta olsunlar ama sağ olsunlar

Abartmayin ya. Aileniz saglikliysa, hala seslerini duyabiliyorsaniz neyi sorun ediyorsunuz? Ara ara gider gorursunuz ailenizi.

Yok olmuyor diyorsaniz, evlenmeseydiniz o zaman. Cocuk gibi aglamak neyin nesi?

Valla olmuyor diyorsaniz da bosanin, ailenizin yamacina yerlesin.

Okuduğunuzu iyi anlamıyorsunuz galiba...

Eşe "bakkal çırağı" demedim ama siz kadının ailesine "bakkal çırağı" diyorsunuz bu durumda

Ayrıca beni niye alıntıladınız....

Konu sahibine zaten adaletli bir durumda değil...

Ortada bir şehre değil, eşinin memleketine yerleşmiş....

Belkide üzüldüğü nokta ailesine uzak olmakla birlikte eşinin ailesine yakın olmaktır....

Bir daha alıntı yapmayın mesajımı, konu sahibine yazın
Yani ne var ki doğup büyüdüğümüz baba evi gerçekten ayrılık çok zor oluyor kaç yaşında olursanız olun ama bu bir süreç zamanla buna da alışıcaktır ben d eeşimşe bu yüzden sorun yaşıyorum annem bşr saat uzak mesafe de oturuyor yanımıza taşınmıyor alıştığı yer diye ben de ay da iki kere geliyorum tek yaşıyor çünkü bize muhtaç buna rağmen eşimle sıkıntıya düşüyoruz allah herkese kolaylık versin

Bende ailemden birkaç saatlik uzaklıkta bir şehirdeyim bir yıldır evliyim.
Bende bir aralar sizin gibiydim ailemi çok özlüyordum ağlıyordum ev beni boğuyordu neyaptım ben diyordum hala özlüyorum ama artık evim var diyorum beni seven sayan değer veren bir insan var. Evlendim uzaktayımdiye onun hayatını zindan etmek istemiyorum. Çok zor aileden uzakta yaşamak ama evimde mutluyum huzurluyum. Ben mutluysam annem babamda mutludur. Hergün birkaç kez görüntülü konuşuyorum.
Azda olsa hasret siniyor.
Umarım en kısa sürede bu durumu atlatırsınız

Bizim annemin tarafından da olsun, babamın tarafından da, bütün kuzenlerim ve çocuklarımız dünyanın her tarafına dağıldık. Biz almanyada iz, barasilyada kuzey im ve ailesi var, güney afrikada kızım yaşıyor, kanadada kuzeynim ailesiyle, Belçikada, Norveç'e, dubai da, avusturalyada, Kıbrıs da ve Türkiyen in cesitli şehirlerinde yaşıyoruz. 2 senede veya 18 ayda bir haftalığına, annemin büyüdüğü köyde hepimiz bulusurduk. Çok eski bir ev, ama bağ gibi bahçesi, orman ve deniz yakınında, 3 odalı ev. Yatakları, köyde döşek derler, döşekleri akşama yerlere bir sererdik, hepimiz bir girerdik yatağa, sabaha kadar dan dan dan, ha ha ha, hi hi hi, anlat bakalim anlat. Öğlene kadar uyurduk, yaşlılar börekleri, çörekleri hazırlardılar, ıhlamur ağacının altına büyük bir masaya hepimiz bir otururduk, bir sohbet, bir sohbet, çocukluğumuzda yaptığımız her şeyi çıkarıp anlatırdık, yaşlılar anlatır, sarılırız öperiz birbirimizi. Bir hafta sonra herkes yine yaşadığı memleketine uçar giderdi, ve hoplaya zıplaya buluşturduk aynı öyle hoplaya zıplaya ayrılırdık, öyle zırlama ağlama olmadan. o buluşma bize bir enerji tank edermiş gibi gelirdi. Simdi artık yaşlıların hepsi rahmetli oldu ama biz daha hala buluşuyoruz. Çocuklara küçükken sıcak bir yuva verilmesi lazım ama büyüyünce kuvvetli kanat, uçup gidip kendi yaşamlarını yaşasınlar ve mutlu olsunlar. Her annenin ve babanin hedefi esasinda bu olması lazım. Çocuklarının kuvvetli sırtı ve mutluluğu. Maalesef bunu her anne ve baba beceremiyor ve çocuklarını kendilerine çok bağlıyorlar.

Zamanla alışırsın. Sıkıntı yapmana gerek yok.

Bende başka bir şehire taşındım. Aile akraba vs onları değil de istanbulumu özlüyorum. Benim ki memleket hasreti ;)

Ailesinden coook uzağa evlenen var mı?
Nasıl dayaniyorsunuz? İnsan ne zaman alışır?
Sürekli Allahım ben ne yaptım ben ne yaptım demekten kafayı yiyicem. Valizimi alıp ailemin evine geri dönmek istiyorum
Eşimi çok seviyordum. Hala seviyorum da ailemin özlemi çok daha ağır basıyor şu an 😭😭😭😭😭😭😭😭
Ben alışamadım

Lol. Evlenmeseydiniz o zaman? Eşinizin suçu günahı ne? Aile evinden ayrılıp kendi ailenizi kurabilecek bilinç ve dirayetten bu kadar uzaksanız dizinizi kırığ otursaydınız.

Bir de her telefon gorusmesinde karsilikli agliyorlarmis. Komediye bak.

Evlenmeseler, bu sefer de yalniziz, evlenemedik diye aglarlardi. O cok duskun olduklarini soyledikleri ailelerinin esamesi okunmazdi o zaman.

Aglamak isteyene bahane cok.

Otobusle 30 saatlik mesafede uçakla 2 saatlik mesafedeyim.
Eşim genellikle gececi.. ne benim ailem ne de onun ailesi burada.. mutsuz değilim insan sevdiklerini arıyor illaki ama şuan mecburi durum yapcak birşey yok.. sen yaşamaya bak bu hayatı.

Back
X