- 1 Eylül 2014
- 26.185
- 30.516
- 798
- 36
- Konu Sahibi Alittlesunshine
-
onun ailesi sizin aileniz sizin aileniz yemeğe bile gelemiyor bu nasıl iş. tabii ki vermeyin. evlilikte siz ayrı bir ailesiniz artık sürekli başkasının ailesine para vermek ne demek.Selam arkadaşlar. Nasılsınız? 4 buçuk yıllık evli ve 6 aylık hamileyim. Eşimle en başından sıkıntılı bir ilişkimiz vardı. Hep hararetli kavga eder barışırdık. Evlenince de farklı olmadı tabiki..Ben buna cahillik diyorum başka hiçbirşey değil.. İlk yıl eşim resmen beni yaşlandırdı.. Çok anlayışsız bir adamdı. Ne yemek beğenir ne iş beğenir.. Ki ben o zaman atama bekliyordum.. Yani tecrübesizlikte vardı.. Ama şuan anlıyorum bu adam beni sevmiyormuş hiçbir şeyi görmemezlikten gelmiyordu.. Sabah işe gidince uykudan uyandırırdı neymiş çok uyumaya alışır mışım
Bi de herşeye karışan, baskıcı ailesi vardı tabiki.. Ablaları sürekli akıl veriyordu sürekli.. Abisiyle mesajlarını yakaladım abisi diyor yok yüz verme, kendini ezdirme.. Sonra atandım. Paralanınca biraz değişir gibi oldu. Ama ailesine gönderiyordu. Ki evde yine aynıydı herşeye karışır, herşeye laf ederdi. Artık en son depresyona girdim. Hiçbir iş yapamaz hale geldim. En son boşanma aşamasına geldik. Bu süreçte istenmeyen şeyler yaşandı.. Her iki tarafta hoş olmayan şeyler.. Yaptığımın hata olduğunu görüyorum ama milletin baskıları, gelen gidenin laf çarpması, vicdan yaptırmaları vs barıştık. Ve ben hamile kalamama rağmen hamile de kaldım. İlk başlarda iyiydi düzelmiş gibiydi. Sonra ailem gelecekti misafirliğe babası arıyor yüzlerce laf gelemezler onları evine sokarsan hakkım helal değil vs.. Nasıl iğrenç insanlar. Bu olaydan sonra yine değişti. Ben de maalesef sürekli bu konuları açıyorum çünkü çok üzdüler hala devam ediyorlar. Eşimse hemen küfür edip bağırıp, çağırıyor. Bi ton laf sayıyor bende tabiki. Paramı vermeyeceğim sana artık dedim. Çünkü çook alakasız ilgisiz bebeğine karşı bile. Çocuk ailen ve senin diyo. Muhtemelen ailesi dolduruyor. Ne yapmayalım? Kendimi üzmekten bıktım zaten hassas dönemdeyim.
Hamile kalamıyordum ki.. Yani korunmam gerekirdi tabikidebu kadar çalkantılı evliliğe çocuk neden ?
Yazık değil mi o çocuğa ?
Üstelik sorunlarınız hep varmış
İğrenç bir pislik zatenNe biçim laf ? Ne biçim insan ? Atanmış kadınsın. En az 40 defa boşaman lazımdı bu adamı. Silkelen kendine gel.
Annenize kızmayın bende çok güçlü hissedip boşanmak istedim ama çevredekiler laflarıyla mahvettiler hele de küçük yerse. İnsanlar bir kere kadının güçlü olmasına dayanamıyorlar kiInsan omru ne kadar bilinmez. Hayatimizi heder etmeye degermi be konu sahibi. Kotu bir ailede büyüdüm cocuklar babasız kalmasın denilerek, hala babamdan nefret ederim, bunlari bana yaşatan anneme kızarım. Ne gerekti yolları ayirsalarda huzurlu bir çocukluğum olsaydı annem hakkinda fikrim aciz bir kadın değilde güçlü bir kadın olsaydı. Bazen bazi şeyler bitmelidir diye düşünürüm hep. Herkes cocuklari bahane ediyor ama asil kendileri yapamadıkları icin. Annem hep bizi bahane etti. 12 yil once ayrıldık hepimiz yanlarından hala birlikteler demekki olay cocuk degil. Ama anne babalar çocuğum için diyerek kendi guvensizliklerini kapatıyor. Ee simdi sözde bizim icin bosanmadilar iyi mi oldu peki. Bizim ruh sagligimiz bozulduğu haliyle kaldi evde yaşananlar yüzünden. Simdi geriye dönüp baktığımda keşke boşansalardi diyorum.
Sorduğunuz için söylüyorum sadece şunu al derim alır başka aklıma gelmiyorBir tane iyi bir özelliğini söyleyin eşinizin, 4 yıl çocuk bile olmamasına rağmen nasıl katlandınız; neyi iyi yapıyor da bırakamıyorsunuz?
Boşanma raddeinden sonra ailesi kendisini geri çekmek zorunda kaldı benim ailem geldi diye de insanlıktan çıktı yaratıklaronun ailesi sizin aileniz sizin aileniz yemeğe bile gelemiyor bu nasıl iş. tabii ki vermeyin. evlilikte siz ayrı bir ailesiniz artık sürekli başkasının ailesine para vermek ne demek.
onlar insan değilmiş zaten. eşiniz de sırf boşanmayın diye bir parmak bal çalmaya çalışmış ağzınıza. değmez bence böyle bir insana. gerçekten çabası olan adam şey der tamam benim ailem de senin ailen de karışmasın bir kendi yolumuza bakalım böyle deneyelim. o da yok.Boşanma raddeinden sonra ailesi kendisini geri çekmek zorunda kaldı benim ailem geldi diye de insanlıktan çıktı yaratıklar
Evet şu anda yine çabası yok aslında umrunda değil yani. Eşimin hiçbir şekilde bazı huylarından vazgeçmeyeceğindeb artık emin oldumonlar insan değilmiş zaten. eşiniz de sırf boşanmayın diye bir parmak bal çalmaya çalışmış ağzınıza. değmez bence böyle bir insana. gerçekten çabası olan adam şey der tamam benim ailem de senin ailen de karışmasın bir kendi yolumuza bakalım böyle deneyelim. o da yok.
insanlar değişmez zaten. ister evlilik olsun, ister sevgililik ister dostluk...insanlarla ilişkilenme biçimlerimizi bu gerçekliği kabul ederek düzenlememiz gerekir. çok çekilmez huyları yoksa kabullenip yola devam edilebilir. ama hakaret, küfür, baskı, şiddet bunlar hoş görülemez. kk'da ya da genel olarak türkiye'de bakıyorum kadınların yaşadığı sorunların evli olsun, nişanlı olsun, sevgili olsun büyük bir kısmı 1) erkeklerin ailelerinden kopup birey olamamış kocaman birer çocuk olmaları ve aslında evliliğe hazır olmamaları 2) 1. madde etkisiyle eşleriyle olan ilişkilerinde sürekli ailelerinin akıl, yardım ve desteğini alarak kadını ezme çabaları 3) daha kendi çocukken bir de çocuk sahibi olma çabalarından kaynaklanıyor. buraya gelen vahim tablolarda genelde hep bu üçünden biri etkili oluyor.Evet şu anda yine çabası yok aslında umrunda değil yani. Eşimin hiçbir şekilde bazı huylarından vazgeçmeyeceğindeb artık emin oldum
bunu söylemesi kolay belki ama en mantıklısı yolları ayırmak.. ömrünü sana ailene çocuğuna saygı duymayan bi adamla geçirmektense boşanmak daha mantıklı gibi..Selam arkadaşlar. Nasılsınız? 4 buçuk yıllık evli ve 6 aylık hamileyim. Eşimle en başından sıkıntılı bir ilişkimiz vardı. Hep hararetli kavga eder barışırdık. Evlenince de farklı olmadı tabiki..Ben buna cahillik diyorum başka hiçbirşey değil.. İlk yıl eşim resmen beni yaşlandırdı.. Çok anlayışsız bir adamdı. Ne yemek beğenir ne iş beğenir.. Ki ben o zaman atama bekliyordum.. Yani tecrübesizlikte vardı.. Ama şuan anlıyorum bu adam beni sevmiyormuş hiçbir şeyi görmemezlikten gelmiyordu.. Sabah işe gidince uykudan uyandırırdı neymiş çok uyumaya alışır mışım
Bi de herşeye karışan, baskıcı ailesi vardı tabiki.. Ablaları sürekli akıl veriyordu sürekli.. Abisiyle mesajlarını yakaladım abisi diyor yok yüz verme, kendini ezdirme.. Sonra atandım. Paralanınca biraz değişir gibi oldu. Ama ailesine gönderiyordu. Ki evde yine aynıydı herşeye karışır, herşeye laf ederdi. Artık en son depresyona girdim. Hiçbir iş yapamaz hale geldim. En son boşanma aşamasına geldik. Bu süreçte istenmeyen şeyler yaşandı.. Her iki tarafta hoş olmayan şeyler.. Yaptığımın hata olduğunu görüyorum ama milletin baskıları, gelen gidenin laf çarpması, vicdan yaptırmaları vs barıştık. Ve ben hamile kalamama rağmen hamile de kaldım. İlk başlarda iyiydi düzelmiş gibiydi. Sonra ailem gelecekti misafirliğe babası arıyor yüzlerce laf gelemezler onları evine sokarsan hakkım helal değil vs.. Nasıl iğrenç insanlar. Bu olaydan sonra yine değişti. Ben de maalesef sürekli bu konuları açıyorum çünkü çok üzdüler hala devam ediyorlar. Eşimse hemen küfür edip bağırıp, çağırıyor. Bi ton laf sayıyor bende tabiki. Paramı vermeyeceğim sana artık dedim. Çünkü çook alakasız ilgisiz bebeğine karşı bile. Çocuk ailen ve senin diyo. Muhtemelen ailesi dolduruyor. Ne yapmayalım? Kendimi üzmekten bıktım zaten hassas dönemdeyim.
Aileniz arkanızda olur mu boşanmaya karar verirseniz?Sorduğunuz için söylüyorum sadece şunu al derim alır başka aklıma gelmiyor
Kavga ettiğimizde hakaret ediyor maalesef küfür de var.. Ve ailesi inanılmaz baskıcı yani iğrenç yaratıklar burda ne zamandır rahattım kafam iyiydi sonra yine başladılar, ailem gelince. Gerçekten uğraştığım sorunlar da çok normal şeyler değilinsanlar değişmez zaten. ister evlilik olsun, ister sevgililik ister dostluk...insanlarla ilişkilenme biçimlerimizi bu gerçekliği kabul ederek düzenlememiz gerekir. çok çekilmez huyları yoksa kabullenip yola devam edilebilir. ama hakaret, küfür, baskı, şiddet bunlar hoş görülemez. kk'da ya da genel olarak türkiye'de bakıyorum kadınların yaşadığı sorunların evli olsun, nişanlı olsun, sevgili olsun büyük bir kısmı 1) erkeklerin ailelerinden kopup birey olamamış kocaman birer çocuk olmaları ve aslında evliliğe hazır olmamaları 2) 1. madde etkisiyle eşleriyle olan ilişkilerinde sürekli ailelerinin akıl, yardım ve desteğini alarak kadını ezme çabaları 3) daha kendi çocukken bir de çocuk sahibi olma çabalarından kaynaklanıyor. buraya gelen vahim tablolarda genelde hep bu üçünden biri etkili oluyor.
Evet saygı yok çocuğa bir ilgi de yok kendimi harap ettiğime kalıyorum bu adamdan bi halt olmazbunu söylemesi kolay belki ama en mantıklısı yolları ayırmak.. ömrünü sana ailene çocuğuna saygı duymayan bi adamla geçirmektense boşanmak daha mantıklı gibi..
Olurlar sağolsunlar.. Ama pişmanlığım öncede arkamdaydılar keşke çocuk olmadan boşansaydımAileniz arkanızda olur mu boşanmaya karar verirseniz?
şöyle düşünün çocuğunuz falan olunca daha da kötü olacak. çocuğu kim büyütecek kim yetiştirecek kavgası işiniz zor.Kavga ettiğimizde hakaret ediyor maalesef küfür de var.. Ve ailesi inanılmaz baskıcı yani iğrenç yaratıklar burda ne zamandır rahattım kafam iyiydi sonra yine başladılar, ailem gelince. Gerçekten uğraştığım sorunlar da çok normal şeyler değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?