- 11 Mart 2021
- 282
- 131
- 23
- 31
- Konu Sahibi Alittlesunshine
-
Ahh zaten üzüldüğüm yavrum ki.. 5.aydan beri mahvettiler beni ne bebeğimin tadını çıkarabildim ne evliliğime bakabildim bunu istediler zaten..Eşim de insann değilmiş azıcık alttan almadı bir konuyu dile getirsem ya bağırdı küfür etti ya tartakladı.. Üzülüyorum sadece. Bazen kendimizden ne kadar ödün verebiliyoruzÖncelikle derin bir nefes alın
Sonra şöyle söyleyin ben ve çocugum çok değerli
Yarına çıkmamın garantısı var mı yok
O zaman ne yapamalıyım her anını dolu dolu ve mutlu yaşamalıyım
Peki beni mutlu yada mutsuz edenler kimler
Eş ve ailesi yada diğer insanlar akraba arkadaş
Bu mutsuz edenlerden nasıl kurtulurum hayatımdan çıkararak
Bunun için adımın ne olmalı iyi bir avukat bulup boşanmak için dilekçe yazmak
İlk bir zor gelecek zehir gibi düşün vücuttan çıkan ama o çıkınca insan sağlığına neşesine kavuşur ya öyle olacak
Hamileyseniz bu üzüntü stres çocugu da çok kötü etkiliyor
Anne karnında bile yaşadıklarımızdan etkilendiğimiz söyleniyor bunu yapmayın ne kendinize ne çocugunuza
Amin çok teşekkür ederim yavruma ve bana dua edin bu insancıklardan kurtulalımHicbir yuva yikilsin istemem ama bu iliski coktan bitmis bile.Daha fazla uzatarak hata yaparsin.Cesaretini topla ve ipleri kopar canim. Allah bebeginin ve senin yardimcin olsun.
Peki ya çocuklar diye yazmaya başlıyorum vazgectim. Burfa yazilmayacak cok şey yaşadım, fatkedebilselerdi bize verdikleri zararın boyutunu eminim ilk baslarda hemen boşanirlardi. Herkesin yaşamı evlilik içeriği birbirinden farklı o nedenle sizinle ilgili bisey demiyorum cocuk gözünden yorumladım. Benim simdi bir çocuğum var ve birde hamileyim ama suan kotu bir aile ortamı yaşasak yada esim yanlis bisey yapsa esimede dedim arkama bakmam bosanirim. Ben yaşadım çocuğum yaşamasın derim.Annenize kızmayın bende çok güçlü hissedip boşanmak istedim ama çevredekiler laflarıyla mahvettiler hele de küçük yerse. İnsanlar bir kere kadının güçlü olmasına dayanamıyorlar ki
Bunu biliyorum zaten beni ezmeye çalışıyor özgğven imi yerle bir etmeye çalışıyor tek yapmak istediği bu. Pislik çocuk olunca da yone başlayacakşöyle düşünün çocuğunuz falan olunca daha da kötü olacak. çocuğu kim büyütecek kim yetiştirecek kavgası işiniz zor.
O vakit tek iyi yönü ne isterseniz almak olan bir adamı çekme zorunluluğunuz yok.Olurlar sağolsunlar.. Ama pişmanlığım öncede arkamdaydılar keşke çocuk olmadan boşansaydım
sizin ezilecek bir durumunuz yok ki. anladığım kadarıyla memursunuz. atandım demişsiniz. bir iş ve maaş garantiniz var. devletten alabileceğiniz haklar var, memuriyet durumunuza göre kreş vs. her türlü şeyi de rahatlıkla sağlayabilirsiniz çocuğunuza. bu adamla olan bağınız nedir ki? sevgi zaten bitmiş, saygı hiç olmamış, minnet vicdan emek bunlar önemsiz kavramlar. kendinizi niye zorluyorsunuz ki?Bunu biliyorum zaten beni ezmeye çalışıyor özgğven imi yerle bir etmeye çalışıyor tek yapmak istediği bu. Pislik çocuk olunca da yone başlayacak
Tabikide haklısınız işte sizin açınızdan da düşünmek lazım ben şuan çocuğumu bahane ediyorum ama çocuğum böyle olsun istemeyecek sizin gibi belki aslında çocuğumu da bahane etmiyoruö hamileliktir dedim en azından bu süreci atlatayım sağ salım ama yok olmadı maalesefPeki ya çocuklar diye yazmaya başlıyorum vazgectim. Burfa yazilmayacak cok şey yaşadım, fatkedebilselerdi bize verdikleri zararın boyutunu eminim ilk baslarda hemen boşanirlardi. Herkesin yaşamı evlilik içeriği birbirinden farklı o nedenle sizinle ilgili bisey demiyorum cocuk gözünden yorumladım. Benim simdi bir çocuğum var ve birde hamileyim ama suan kotu bir aile ortamı yaşasak yada esim yanlis bisey yapsa esimede dedim arkama bakmam bosanirim. Ben yaşadım çocuğum yaşamasın derim.
Aynen öyle öğretmenim ki sağlarım da neden sağlamayım. Bu pisliği hergün çekmektense gerçekten.sizin ezilecek bir durumunuz yok ki. anladığım kadarıyla memursunuz. atandım demişsiniz. bir iş ve maaş garantiniz var. devletten alabileceğiniz haklar var, memuriyet durumunuza göre kreş vs. her türlü şeyi de rahatlıkla sağlayabilirsiniz çocuğunuza. bu adamla olan bağınız nedir ki? sevgi zaten bitmiş, saygı hiç olmamış, minnet vicdan emek bunlar önemsiz kavramlar. kendinizi niye zorluyorsunuz ki?
Düzelmiyor ki.. Artık olan sinirlerime olmaya başladıNe yapmalıyım sorusu için bayağı gecikmişsiniz. Zaten düzelmez böyle biri. Boşanmak en mantıklısı
Cocuk doğduktan sonra boşanmak daha zor olacak cocuk gorusu kavgası ailelerin logusalikta yaptığı baskı vb. O nedenle eğer fikriniz bu yondeyse hamilelikte olmasi daha iyi. Hem cocugunuz büyümeden babaya bağlı laflarına girmeden daha mantıklı benceOlurlar sağolsunlar.. Ama pişmanlığım öncede arkamdaydılar keşke çocuk olmadan boşansaydım
Evet şimdiden onları düşündükçe stres oluyorum hamilelipimi bile yaşatmadılar bunlar lohusalıkta beni hasta ederlerCocuk doğduktan sonra boşanmak daha zor olacak cocuk gorusu kavgası ailelerin logusalikta yaptığı baskı vb. O nedenle eğer fikriniz bu yondeyse hamilelikte olmasi daha iyi. Hem cocugunuz büyümeden babaya bağlı laflarına girmeden daha mantıklı bence
Evet var bir kızım var 3 yaşında en çok da onun icin boşanıyorum zaten çocuklar icin boşanamam lafına çok kızıyorum asıl o çocuklar böyle huzursuz ailelerde harcanıyorÇocuk var mı sizin tek isteğim hamilelipimi sorunsuz geçirmekti nasip olmadı maalesef :)(
Hırpalama tarzı şeyleri oluyor zaten hala hamileyken bile oluyordu..Evet o kadar üzülüyorum ki hamile kalmasam herşey daha kolay olabilirdiBu evlilikte yeterince uzatma olmuş. Çocuğum için devam edeyim derseniz olan çocuğunuza olur. Keşke hamile kalmasaydiniz ama olan olmus bir kere. Bundan sonrasi icin yolunuzu cizmelisiniz. Size kufurler eden siddet de uygulayabilir.
Allah bağışlasın.. pişmanlık fln yok demi karşı taraftaEvet var bir kızım var 3 yaşında en çok da onun icin boşanıyorum zaten çocuklar icin boşanamam lafına çok kızıyorum asıl o çocuklar böyle huzursuz ailelerde harcanıyor
Yani cocukla bosanmak daha zor oluyor genelde. Onu yapan fazlasinida yapar dikkatli ol ve yolunu cizmeye bak.Hırpalama tarzı şeyleri oluyor zaten hala hamileyken bile oluyordu..Evet o kadar üzülüyorum ki hamile kalmasam herşey daha kolay olabilirdi
Kolay mı olabilirdi? 4 yıl çocuksuz katlanmışsınız. Şimdiden sonra hiç bırakmazsınız, o sizi bırakmadıkça. Asla bırakmaz, çünkü neden bıraksın? Bir daha böyle çekeni nerden bulsun?Hırpalama tarzı şeyleri oluyor zaten hala hamileyken bile oluyordu..Evet o kadar üzülüyorum ki hamile kalmasam herşey daha kolay olabilirdi
İlk zamanlar istemedi sonra ciddi olduğumu gördü mal paylaşımı peşine düştü beni kızını kaybettiğini idrak edemedi hasta kafası. Böyle yapması da işime geldi açıkçası iyicd soğudum ondan bazen tabi yine üzüldüğüm oluyor ama kendimi o kadar güçlü hissediyorum ki evladımla çok güzel bir hayat ev hayal ediyorumAllah bağışlasın.. pişmanlık fln yok demi karşı tarafta
Demeyin böyle çekmek istemiyorumKolay mı olabilirdi? 4 yıl çocuksuz katlanmışsınız. Şimdiden sonra hiç bırakmazsınız, o sizi bırakmadıkça. Asla bırakmaz, çünkü neden bıraksın? Bir daha böyle çekeni nerden bulsun?
Böyle hikayeleri okuyunca gerçekten çok üzülüyorum oysaki gerçekten sevmek sevilmek öyle güzel ki. Hayatınızın nerdeyse 5 yılını böylesi kötü bi adamla Allah bilir kendinizi ya da başka şeyleri suçlayarak nasıl da geçirmişsiniz. İnsan ama biraz da kendine etmiyor mu? Keşke başındayken biraz gözünüzü açık tutup aslında adamı iyi tanıyabilip doğru kararlar verseymişsiniz. Bu yaşadığınız sevgi değil saygı zaten yok. Ne ailesinde ne eşinizde insanlık yok ne yazık ki. Ne paranızı ne zamanınızı ne de emeğinizi hak etmiyorlar.Selam arkadaşlar. Nasılsınız? 4 buçuk yıllık evli ve 6 aylık hamileyim. Eşimle en başından sıkıntılı bir ilişkimiz vardı. Hep hararetli kavga eder barışırdık. Evlenince de farklı olmadı tabiki..Ben buna cahillik diyorum başka hiçbirşey değil.. İlk yıl eşim resmen beni yaşlandırdı.. Çok anlayışsız bir adamdı. Ne yemek beğenir ne iş beğenir.. Ki ben o zaman atama bekliyordum.. Yani tecrübesizlikte vardı.. Ama şuan anlıyorum bu adam beni sevmiyormuş hiçbir şeyi görmemezlikten gelmiyordu.. Sabah işe gidince uykudan uyandırırdı neymiş çok uyumaya alışır mışım
Bi de herşeye karışan, baskıcı ailesi vardı tabiki.. Ablaları sürekli akıl veriyordu sürekli.. Abisiyle mesajlarını yakaladım abisi diyor yok yüz verme, kendini ezdirme.. Sonra atandım. Paralanınca biraz değişir gibi oldu. Ama ailesine gönderiyordu. Ki evde yine aynıydı herşeye karışır, herşeye laf ederdi. Artık en son depresyona girdim. Hiçbir iş yapamaz hale geldim. En son boşanma aşamasına geldik. Bu süreçte istenmeyen şeyler yaşandı.. Her iki tarafta hoş olmayan şeyler.. Yaptığımın hata olduğunu görüyorum ama milletin baskıları, gelen gidenin laf çarpması, vicdan yaptırmaları vs barıştık. Ve ben hamile kalamama rağmen hamile de kaldım. İlk başlarda iyiydi düzelmiş gibiydi. Sonra ailem gelecekti misafirliğe babası arıyor yüzlerce laf gelemezler onları evine sokarsan hakkım helal değil vs.. Nasıl iğrenç insanlar. Bu olaydan sonra yine değişti. Ben de maalesef sürekli bu konuları açıyorum çünkü çok üzdüler hala devam ediyorlar. Eşimse hemen küfür edip bağırıp, çağırıyor. Bi ton laf sayıyor bende tabiki. Paramı vermeyeceğim sana artık dedim. Çünkü çook alakasız ilgisiz bebeğine karşı bile. Çocuk ailen ve senin diyo. Muhtemelen ailesi dolduruyor. Ne yapmayalım? Kendimi üzmekten bıktım zaten hassas dönemdeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?