- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Ay bi de sen mi kıymet bilmiyormuşsun
Gözünü seveyim üç kuruşluk adamlar için üzülme. Tutumluluk çok güzel bir meziyettir de bununki pintiliğin dik alası.
Kurtulmuşsun. Allahın sevgili kuluymuşsun. İlerleyip bi de evlenseydiniz koltuk masa falan da almazdı bu. İki yer minderi bir sini..
Valla böyle bir adamla senelerin geçince asıl o zaman başını vurursun arkadaşım hiç üzülme bak yoluna gencecik kadınsınBaşkalarına o kadar iyiydi ki
Patronu aynı zamanda arkadaşı..ona karşı son derece makul ve iyi davrandıgını gorunce derdim bana da boyle davran...bana dediği o patron aksi takdirde basar tekmeyi...
Ben bassam kaç yazar demekki
Bu arada evli misiniz?Başkalarına o kadar iyiydi ki
Patronu aynı zamanda arkadaşı..ona karşı son derece makul ve iyi davrandıgını gorunce derdim bana da boyle davran...bana dediği o patron aksi takdirde basar tekmeyi...
Ben bassam kaç yazar demekki
Bu arada evli misiniz?
Harika. Bunlar karşındaki için ipucu hemen kaç.
Harika. Bunlar karşındaki için ipucu hemen kaç.
Yok karşındaki sıkılmıştır bilmem ne geçeceksin bunları.
Eğer gelecek planladığın kişinin derdini dinlemeye eksen destek olmayacaksan evlilik neden var ki?
Benim şimdiki eşim bıkmadan usanmadan senelerce derdimi dinledi.
Eski sevgilimden ayrıldığımda o destek oldu.
Sonuç evliyiz
Hiiiç kendini yorma bundan bi cacık olmaz. Zaman kaybı senin icin.
Garip bir tip.Biz de yıllar once oyleydik...Birinden ayrıldıgımda o destek olmuş saatlerce dinlemişti...Saatlerce konusurduk...O zaman anlayışlı konusulabilen biriydi...Meğer maskeymiş..
Sonra sonra ne desem, ne demek oluyor bu diye çıkışan biri haline geldi, cogu seyi anlatmıyordum bile artık..
her işime kosuyordu ayrılmadan once ama benim için ne zaman bişi yapsa ve arkasından bu tarz okuz davranıslara laf etsem nankorsun diye yemediğim laf kalmaz ve hemen ceza olarak iletişim keser
Dedem benim için de babadan öteydi.Kaybedeli 5 yıl oldu ama hala bu dünyada en sevdiğim kişidir.Duygulanmanızı anlıyorum ki öncesinden de sinirleriniz bozulmuş.Uzatma demek nedir yaaa.Diyelim ki ağzından kaçtı,daha o anda hatasını anlayıp lafı çevirmeye çalışmalıydı.Ancak siz kırıldığınızı ifâde edince toplama çabasına girmiş.
Ekmek meselesine gelince..Ben de kadınlar kendi ayakları üzerinde dursun, erkeklerden gelecek lüks hediyelere tama etmesinler diye düşünüyorum.Ama bu öyle bişi değil ki yahuu. Altı üstü 2 ekmek,insan komşusuna alsa lafını yapmaz.2 kuruşun lafını yapan adamdan hayat arkadaşı olmaz.
Uzatma meselesi olsun,ekmek parası meselesi olsun..Bunlar basit şeyler gibi görünse de öyle değil aslında.Satır aralarına bakarsak ben sizi sevmediğini düşündüm.Aşkı geçtim sevgi de yok.Böyle bir ilişkide bulunmayı kendinize reva görmeyin bence.
Kuzu mecbur musun bu adama? Bir erkek kıymet verdiği kadının tınağına zarar gelsin istemez. Değil ateşi maşayla tutmak ateşin içine dalar gözü kapalı. Etliye sütlüye karışmayana, cebinde akrep olana iskele korkuluğu denir kusura bakma.Beni bi mesele yüzünden haksız yere tehdit eden biri vardı, erkek...Konu duygusal veya ilişkisel değil bambaşka bir konu, tehdit eden kişiyide cok tanımam zaten...onemli değil detayı ama haksız
Bizim basbasa zaman gecirdiğimiz trk zaman dilimi kahvaltı oluyordu, sonra işler veya onun gitmesi gereken yerler oluyordu...Baska bi kahvaltı esnasında bu olaydan bahsettim...Hani insan istiyor ki tehdit edemez ben konusurum ver nosunu falan desin..Git şu kişiye danıs dedi, ya da şikayet et dedi...Ben de şikayet edebilmek için elimde kanıt olmadıgını soyledim, etsem de bosa cıkardı...Neyse sonra sustum...Ben susunca hayırdır, benden herhalde konusmamı falan bekliodun dedi, maşa varken neden elimle tutayım dedi...Ayrıca bu konuyu şimdi söylemek zorunda mıydın, kahvaltımı mahvettin diyerek anlattıgım için de suclamıştı...Baska bi kahvaltıda onceki yasadıklarımın etkisiyle de ağladım sanırım o da tuz biber oldu
Belki o kişinin de canı sıkkındı. Belki o kişinin de şefkate ihtiyacı vardı.
Bazen tek taraflı düşünüp fazlasıyla duygusal olmanın anlamı yok.
Kuzu mecbur musun bu adama? Bir erkek kıymet verdiği kadının tınağına zarar gelsin istemez. Değil ateşi maşayla tutmak ateşin içine dalar gözü kapalı. Etliye sütlüye karışmayana, cebinde akrep olana iskele korkuluğu denir kusura bakma.
Bela okuma ama bütün ilişkini de kes bence. Belli ki aranızda saygı, sevgi kalmamış. Hele ki saygının bittiği yerde artık başka bir duygu beklentisine de girilmemelidir.Klasik lafıdır maşa varken neden elimle tutayım...Şu kişiye danıştın mı dedi (konuyla ilgili bilen biriydi) yok dedim...Sana şaşırıyorum gidip ona danışmadığına dedi...Hani akıllı geçiniyorsun ama akıl edememişsini ima ediyor...
Tamamen yalnız kaldım o konuda yani
Sonra zaten ceza verip gitti kendince, tehditi falan kim soracak
Karışmam diyor yani...Ne iyi di mi..
Allah belasını versin
Bela okuma ama bütün ilişkini de kes bence. Belli ki aranızda saygı, sevgi kalmamış. Hele ki saygının bittiği yerde artık başka bir duygu beklentisine de girilmemelidir.
Yorum yapmaya geldim, ama söyleyeceklerimin hepsi tek yorumda söylenmişGüzel bir gün,kahvaltıya gelmişiz. Karşımdaki ağlayıp dursa , benim de tadımı kaçırsa ben de uzatma derdim herhalde. Dışımdan diyemesem de içimden milyon kere derdim.
Herşeyin yeri var zamanı var.
Yani aciniz çok tazeyse, yeni kaybettiyseniz tabii normal ama aylar hatta yıllar öncenin kaybına aglamak için güzel kahvaltı sofrasını bulmak da uygunsuz bence.
Ayrıca siz kendinizi durduramadan ağlarken başka masalardan sanki kavga etmişsiniz gibi size bakıyorlardir kesin- turk insanı aglayana bön bön bakar çünkü. Bu bakışlardan da rahatsız olmuş olabilir.
Ve son olarak hayatınızda o kadar YAKİN olan birisine yalnızım diye aglayamazsiniz. O neci yani?? Sizin hayatının ortasında olduğunuz adam 'cok yalnızım' dese önce tribinizi atar sonra gelir konu acardiniz. Herkes de 'evet ayıp etmis' derdi.
Tribinizi atmışsınız,özrünü dilemiş.
Daha fazla uzatmayın bence.
İnsan bu kadar yakın olduğuna söz söylemeden yüz kere düşünemez ya, o an öyle diyesi gelmiştir. O da zaten sonradan pişman olmuştur yüksek sesle söyledi diye
sürekli babaanne dede muhabbetini döndürdüğünüz içindir. Benim eşimde maalesef çok düşkün her sohbet anında onlardan bahsediyor. Artık ben de sıkıldım.Size en yakın kişi olduğunu düşündüğünüz eşiniz/sevgilinizle (bi arkadaş ta olabilir) pazar kahvaltısı yapıyorsunuz...Bu kişi sizin değer verdiğiniz insanları, ailenizi vs her şeyinizi biliyor uzun yıllardır...ve o dönem aranızdaki sorunların da etkisiyle kendinizi yalnızlaşmış hissediyorsunuz..
Dedenize ve babaannenize küçükken çok bağlısınız ve yıllar önce de olsa kaybetmişsiniz...2. Anne baba gibi..
Kahvaltı esnasında geçmişten konuşurken biranda hüzünlenip gözyaşınız akmaya başlamış.. Karşınızdaki susuyor...Tutmaya çalışırken ortamı bozmamak için biranda istemsiz daha da çok bir ağlama gelmiş. Bu duruma eşiniz / sevgiliniz size "uzatma" dese siz ne tepki verirdiniz?
Bu benim başıma geldi ben de diyeceğin bu mu dedim ben ağlarken karşımda oturup.. Ben kötü bişey mi diyorum kahvaltını yap anlamında senin için söyledim onu diyor ve buna tepki gösterdiğim için suçlu ilan ediliyorum...insan bi sarılır üzülme noldu şimdi falan der diyorum
Sizce abartmış mıyım tepkimde haksız mıyım
Kendi ve oğluna yaptığı harcamalarla kıyaslamak çok doğru değil ama çiçek ekmek olsa nolacak ki..Bir ekmek ne kadar pahalı olabilir...Bir ilişki içindeysen ve iki ekmeğin hesabını yapıosan sen ilişki yaşama bence derler adama..Ayrıca tartışma ortasında borcunu istemek nedir..Olur da ayrılırsanız parası sizde kalmasın istemiş resmen.Siz de o an verilebilecek en doğru cevabı vermişsiniz merak etme paran bende kalmaz diyerek..Öyle konuşan bir adama ne denir ki..Asıl iğrençleşen kendisi..Bence de bırakın her şey o iğrenclikle kalsın..Sanki son sözü o söylemiş de gitmiş gibi durduğu için sizi rahatsız ediyor olabilir ama inanın sizi Allah kurtarmış.Sadaka verin ve pişman da olsa boş sözlerine kanmayın derim..Sevgililik demek biraz da cicim ayları değil midir..Daha sevgiliyken böyle davranan insan evlenseniz daha beter olur,o evin hizmetçisi olursunuz ancak.Ben bu ilişkide mutlu bir son göremiyorum.Çünkü karşınızdaki bir nevi ucuz bir insan..Şükredin ve önünüze bakın bence.Bol şans.Evet dedem olsa ona anlatırdım ondan fikir alırdım keşke desiğim cok an oluyor...Ben gibi olan birine rastlamak güzel..
Ekmek normal ekmek değildi 1 tanesi çiçek ekmekti o da bira daha pahalı oluyor ya ona bozulmuştur...Ama bakıyorum sonra oğlu ve kendi için harcamaları gayet iyi...
Ben para kazanıyorum diye niye ben odeyeyim modunda..
250tl borcunu da istedi bu tartısmanın ardından.
Ben de merak etme paran bende kalmaz dedim...Böyle dedim diye tekrar öfke nöbetlerine girdi lanetler okudu, onu paracı yerine koymusum...E dedim tartısmanın arasında daha beni uzatma diye kırmısken bir de borcunu araya sokuyorsun ne dememi bekliyordun dedim...Aramızda iğrenç atışmalar oluyor bu sekilde dedim.
İğrenç miiii ben iğrencim yani, o zaman bırak iğrençliğiyle kalsın her sey deyip gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?