• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzatmalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi iremmihri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
I

iremmihri

Ziyaretçi
öneclikle selam...ben 20 yaşında deli dolu bir genç kızım...kaç yıllık sağlam ortamımda sevilen birisiyim..
ailem sessiz,sakin,evden dışarı adımın atmayan,değil erkeklerle kızlarla bile konuşmayan ihiç arkadaşı olmayan(abartmıyorum olanlardan sonra başıma bela açacağına evde tek başına otursun diyorlar) birisini istiyorlar..onlar şimdi 40 yaş civarında..biliyorumki ne annem ne babam bir daha 40 yaşına gelecek ne de ben 20 yaşıma gelip gençliğimi yaşicam...
o yüzden onları kırmak da istemiyorum ama yaşayacaksamda kendi hayatımı yaşamak istiyorum..kısıtlı bi yaşamı değil yada başlığı anne-baba istekleri olan bi hayatı değil..
şimdiye kadar baya sorun yaşadık ailemle..hoşlandığım 2 erkek arkadaşım oldu ama ikisiyle de el ele bile tutuşmadım sadece birlikte güzel vakit geçirirdik..ama ailem bunları arkadaşlarından duyunca bana resmen ortalık malı muammelesi yaptı...ondan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı...sen bize yalan attın sen bizi kandırdın sen iğrenç bir insansın,sana güvenmiyoruz vs vs ve tel elimden alındı dışarı adım bile atamadım 7-8 ay...ama istisnasız her gün kaygı,sorun ,stres,korku,üzüntü...sadece erkek arkadaştan değl artık başkaları bakar tehlikesi oluşturmaya başladığımdan beri (10 yıldır) bu böyle...
ama ben artık çok sıkıldım yani madem başkalarıyla konuşmamı istemiyorsun o zmn sen konuş benimle ama laf sokmak için olmasın,kızmak için olmasın..onlar bunu yapmayınca hatta tersine davranınca bende doğal olarak soğudum uzaklaştım...
şimdi arkadaşlarımla hala görüşüyorum,görüşcemde ailem ne zmn beni 7 kat elden daha iyi anlamaya başlarsa o zmn bende onların istediği gibi olurum,ayrıca şu an telim var köşe bucak sakladığım..
ama sonuçta bunları sağlayan yalan...ve ortaya çıkmasada beni de onları da rahatsız ediyor..ders çalışmaya diye çıkıp arkadaşlarımla buluşuyorum ama saklı gizli eve gelincede geçirdiğim saatin 3 katı burnumdan geliyor aynı akşam babam eve gelince korkuyorum acaba takip ettirmişmidir görmüşmüdür diye..
şu an okuduğum ünide son yılım bitince DGS ile başka bi şehre gidicem babam yollamam dedi ama sonuçta mühendislik gibi bişi kazanmış olucam civar şehirlere yollar dye düşünüyorum..tabi bu fikrinin değişmesi için benim herhangi bi yanlış yapmadan şu son 15 ayımı geçirmem gerekiyor..ama sorun burda..sonuçta sık sık arkadaşlarımla görüşüyorum ve 15 ay boyuncada çok defa görüşücem bu arada yanlış yapmadan nasıl geçiricem bu vakti nasıl yakalanmadan tüketcem...çokk fena sıkıldım çok yalvarmıştım Allahıma ya canımı al ya da beni bu evden çıkar diye..sonunda bi çıkış buldum ama .ok uzak görünüyor..
az önce yine kavga ettik annemle yine bomboş bi sebep yine haksız olmasına rağmen gönlünü almam gerekiyor ve yne yarın ders çalışmaya gitmiyorsun diyor...offffffffffffff:a015:

yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim...

ailenle konuşarak çözemedinmi canım yani derdini iyice anlatsan...baban biraz sert durur ama annen belki idare eder anne ya dayanamaz belki...:teselli:

ailenle konuşarak çözemedinmi canım yani derdini iyice anlatsan...baban biraz sert durur ama annen belki idare eder anne ya dayanamaz belki...:teselli:

çok denedim konuşmayı ama daha konuşamadan eski meseleleri başıma kaktılar ben onlara derdimi anlatmaya çalışırken onlar bana kızdılar yine...dinlemediler yani...:1no2:

anne baba işte kızlarının başına kötü bişey gelebilir diye
tedbir almaya çalışıyorlar,ama yanlış..bukadar sıkmakla olmaz...
ama gel görkii bunu anlattığında ne yazıkki anlamazlar...
bencee başka bi şehre gidene kadar,sınavını kazanana kadar
bişeyler yapma...hata yapma onların göznde
sonrasında emin ol gönderrler,eğitim bu sonuçta
ve artık belirli deli çağıda aşmış olduğundan
bukadar karışmazlar umarım:delphin:

canım senn ailen değişmez...kısıtlayarak yasaklayarak engellyeceklerini düşünüyorlar ama bak sen gidip görüşüyosun arkadaşlarınla....bence biran önce kendini kurtarmaya bak...umarım ynlış bişi yapmazsın:Saruboceq:

böyle yapmaları çok yanlış kendilerine yalan söyletmek zorunda bırakıyorlar belki seni korumak amaçlı ama yanlış yapıyorlar...ne diyeceğimi inan şaşırdım dilerim yaptıkları bu hatalı davranışın farkına varırlar.Allah yardımcın olsun :Saruboceq:

öneclikle selam...ben 20 yaşında deli dolu bir genç kızım...kaç yıllık sağlam ortamımda sevilen birisiyim..
ailem sessiz,sakin,evden dışarı adımın atmayan,değil erkeklerle kızlarla bile konuşmayan ihiç arkadaşı olmayan(abartmıyorum olanlardan sonra başıma bela açacağına evde tek başına otursun diyorlar) birisini istiyorlar..onlar şimdi 40 yaş civarında..biliyorumki ne annem ne babam bir daha 40 yaşına gelecek ne de ben 20 yaşıma gelip gençliğimi yaşicam...
o yüzden onları kırmak da istemiyorum ama yaşayacaksamda kendi hayatımı yaşamak istiyorum..kısıtlı bi yaşamı değil yada başlığı anne-baba istekleri olan bi hayatı değil..
şimdiye kadar baya sorun yaşadık ailemle..hoşlandığım 2 erkek arkadaşım oldu ama ikisiyle de el ele bile tutuşmadım sadece birlikte güzel vakit geçirirdik..ama ailem bunları arkadaşlarından duyunca bana resmen ortalık malı muammelesi yaptı...ondan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı...sen bize yalan attın sen bizi kandırdın sen iğrenç bir insansın,sana güvenmiyoruz vs vs ve tel elimden alındı dışarı adım bile atamadım 7-8 ay...ama istisnasız her gün kaygı,sorun ,stres,korku,üzüntü...sadece erkek arkadaştan değl artık başkaları bakar tehlikesi oluşturmaya başladığımdan beri (10 yıldır) bu böyle...
ama ben artık çok sıkıldım yani madem başkalarıyla konuşmamı istemiyorsun o zmn sen konuş benimle ama laf sokmak için olmasın,kızmak için olmasın..onlar bunu yapmayınca hatta tersine davranınca bende doğal olarak soğudum uzaklaştım...
şimdi arkadaşlarımla hala görüşüyorum,görüşcemde ailem ne zmn beni 7 kat elden daha iyi anlamaya başlarsa o zmn bende onların istediği gibi olurum,ayrıca şu an telim var köşe bucak sakladığım..
ama sonuçta bunları sağlayan yalan...ve ortaya çıkmasada beni de onları da rahatsız ediyor..ders çalışmaya diye çıkıp arkadaşlarımla buluşuyorum ama saklı gizli eve gelincede geçirdiğim saatin 3 katı burnumdan geliyor aynı akşam babam eve gelince korkuyorum acaba takip ettirmişmidir görmüşmüdür diye..
şu an okuduğum ünide son yılım bitince DGS ile başka bi şehre gidicem babam yollamam dedi ama sonuçta mühendislik gibi bişi kazanmış olucam civar şehirlere yollar dye düşünüyorum..tabi bu fikrinin değişmesi için benim herhangi bi yanlış yapmadan şu son 15 ayımı geçirmem gerekiyor..ama sorun burda..sonuçta sık sık arkadaşlarımla görüşüyorum ve 15 ay boyuncada çok defa görüşücem bu arada yanlış yapmadan nasıl geçiricem bu vakti nasıl yakalanmadan tüketcem...çokk fena sıkıldım çok yalvarmıştım Allahıma ya canımı al ya da beni bu evden çıkar diye..sonunda bi çıkış buldum ama .ok uzak görünüyor..
az önce yine kavga ettik annemle yine bomboş bi sebep yine haksız olmasına rağmen gönlünü almam gerekiyor ve yne yarın ders çalışmaya gitmiyorsun diyor...offffffffffffff:a015:

bu neya.... kendimi esir kampindan yazan birinin mesjini okuyo gibi hissettim cünkü bende böleydim...iste aynen böle...sonuc ne biliyomusun aileme abilerime karsi sifirim nötr nötr ....hicbisi hissetmiyorum cunku kendilerine gore beni milletten korumaya saklamaya calisirlarken ben onlardan koptum cunku beni kendi hastalikli düsüncelerinden koruyamadilar... disari cikma onu giyme onla konusma erkek vs.vs..ben bekarken 3 aylik okul tatilimi eve kitlenmis sadece camdan disarsini izleyerek gecirdim o yüzden yazdiklarin ayni benim yasadiklarim gibi...sana tavsiyem elinden geldigi kadar karda yürüyüp izini belli etme... belirli sürede olsa arkadasslarinda biraz daha az görüski senin onlara göre yanlis yapmayacagina inansinlar..inansinlarki insaallah mühendislikte basarili olupta kazanirsan gitmek istiyorum dediginde sözüne itimat etsinler zaten sen hayatini kazandiktan sora emin ol sana bu kadar yuklenemeycekler isteselerde sen kendini kanitlamis olacaksinnn...........allah yardimcin olsun canimm

ya gerçekten çok üzüldüm canım ya.
bu devirde bu ne tutuculuk, bu ne cahilliktir ya.
bu kadar baskı altında kalan kızlar sırf bu ortamdan kurtulmak için çok yanlış ve mutsuz evlilikler yapıyorlar. geri de dönemiyorlar hayatları kararıyor. ailen bunu mu istiyor yani anlamadım. sen üniverste çağında genç bir kızsın. tabiki gezip tozacaksın, tabiki arkadaşların olacak. kız veya erkek. şimdi gezmeyeceksin de yaşlanınca mı gezeceksin.
hem ne demek orta malıymış gibi davrandılar. yani sen hoşlandığın erkekle hemen ilişkiye mi gireceksin. kendini korumayı bilmiyormusun.
tabiki kız evladı yetiştiren bütün aileler biraz daha koruyucu ve özenli davranırlar. benim ailem de biz sana güveniyoruz ama etraf çok bozuldu falan derlerdi. haklı olabilirler tabi ama bu kadar da sıkmak hiç iyi değil ve genelde ters teper. ama sen kendini bilen birine benziyorsun oku ve hayatını kurtar canım. sakın ama sakın bu esir gibi hayattan kurtulmak için yanlış biriyle evlenmeye falan kalkma. zamanı gelince sevdiğin, güvendiğin insanla evlen. ama önce okulunu bitir, ayaklarının üzerinde dur. güzel bir işe gir sonra evlen. iş hayatına atılınca ailen de zamanla daha esnek davranır belki. yani en azından iş arkadaşların olur, bir çevren olur. sen de rahat edersin. biraz sabır canım. Allah yardımcın olsun.

Yaşım 31 ve yıllarönce en samimi arkadaşım lisede aynı sorunları yaşadı. Ne zor günlerdi ozman lar bizim için arkadaşımız kahrında ölür bizlerle olmaktan mutluluk duyar ancak ailesi kız arkadaşlarına bile karışır burnundan getiridi.
Arkadaşım 2 defa evden kaçtı ve biz çılgına dönmüştük arkadaşımıza kucak açtık sokağa atmadık diyede bizden kötüsü olmamıştı.
Hatta okuması için kimleri kimleri araya sokmuştuk babası ile konuşması için . Allaha şükür arkadaşım okumaktan başka kurtuluşu olmadığını anladı ve ingilizce öğretmeni oldu. ee yani parasınıda kazandıktan sonra artık aileyede resti çekti . ama bu kadar baskıya rağmen arkadaşımız hiç bir şeyi yaşamaktan geri kalmadı.
Şuanda bir anneyim evet insanın evladını ayrı bir koruma güdüsü oluyor ancak baskı hiç birzaman doğru koruma yöntemi değil. baskı yerine yanında olmak Arkadaşımız ne güzel ifade etmiş" beni yedikat yabancıdan daha iyi anladıkları zaman.."

Sevgili genç arkadaşım durmun gerçekten zor . allah sabır versin ve sana diyebileceğim tek tavsiye ailenin değer verdiği sözünü dinleyeceği bir büyük ile konuşarak senin yaşadıklarını ve nerde yanlış yaptıklarını ailene anlatmalasını istemen . umarım işe yarar.

Kısmen kendi ailemi gördüm yazdıklarında ama biraz abarttığını da düşünmüyor değilim.
Ben de dışarı çıkmasına izin verilmeyen, hele erkek arkadaşı olmasına asla izin verilmeyen, telefonu elinden alınan vs bir kız olarak büyüdüm.
Şimdi iyi ki diyorum, iyi ki öyle yapmışlar.

Hani diyorlar ya, biz sana güveniyoruz, dışarıdakilere güvenmiyoruz diye.
ınsan gençken bu sözler masal geliyor, hadi canım oradan diyor.
Ama biraz büyüdükçe, insanları gördükçe, tanıdıkça bu sözün doğruluğunu anlıyorsun.
Ha ben çok mu büyüğüm ? Hayır 22 yaşındayım.
Ama 20 yaşım ve şu anki fikirlerim arasında dağlar kadar fark var.

Her şeyin bir zamanı, şekli olduğuna inanıyorum ben.
Hoşlandıklarım oldu, ellerini bile tutamadım diyorsun.
Belki seni bu kadar sıkmasalar, sen geri dönüşü olmayan şeyler yaşayacaktın kim bilir ?
Başına belki bu kadar korunmasaydın, manevi sıkıntılar da gelebilirdi.

Asla ama asla Allah'ım ya canımı al, ya beni ailemden kurtar demedim.
Bu yenilir yutulur bir söz değil çünkü.
Ne diyeyim ki sana ?
Allah aileni aratmasın...

Tatlım kız arkadaşla bile görüşmem yasak diyorsun ama,internette yazabiliyorsun.
Ailen bu kadar baskıcı olsa bunada izin vermez.
Bence onlar arkadaş çevreni beğenmedikleri için yasaklar koyuyor olabilirler
Etrafını bir daha iyice gözlemle istersen
Hiç bir anne baba çocuğunun kötü olmasını istemez çünkü

selam
aylen evet biraz abartmis ama bide iyi yönünden bak
ellerini bile tutamadigim dedigin insanlarla belkide hataya düsüp daha baska seyler ola bilirdi
aylenin baskisi olmasaydi dmi ???
ama arkadasa katiliyorum madem bukadar baskici telini melini elinden aliyo nete nasil giriyon ???
bence aylene fazla tepki verme belki ozaman gittmene razi olurlar
ki bence olmazla ama dene istersen neden dersen bukadar gözü önünde olan insani sykarlarsa sence uzaga gönderirmi ???
hakkinda hayirlisi

Tatlım kız arkadaşla bile görüşmem yasak diyorsun ama,internette yazabiliyorsun.
Ailen bu kadar baskıcı olsa bunada izin vermez.
Bence onlar arkadaş çevreni beğenmedikleri için yasaklar koyuyor olabilirler
Etrafını bir daha iyice gözlemle istersen
Hiç bir anne baba çocuğunun kötü olmasını istemez çünkü

ailem bilgisayardan fazla anlamaz ama tel kullanmayı çok ii bilirler :S:S:S
nese yinede yazdıklarınız için teşekkür ederim abartmak derken şu an herhangi bi nesneden farksızım hani ailemi kalkıp size yalan yere kötülesemde derdime derman olmayacak...inanın bana bunları keşke abartmış olsaydım...
ayrıca bu kadar sıkmadıklarında el ele gezmeden daha ötesi olabilirdi demişsiniz kısmen doğru bu zamanda babana güvenmeyeceksin ama şu da var herşey karakterde bitiyor yani ben zaten kalkıpda bi baltaya sap olamayack birini ailemin karşısına alın size damat adayı die çıkarmam...şimdiye kadar hoşlandıklarıma aşık olmamı engelleyen tek şey bu oldu hep bunu sordum kendime "bu çocuk iyi hoş ama ben bunu ailemin karşısına alın ben kızınızsam bu da oğlunuz artık" diyerek çıkarabilirmiyim diye..cevabım hep "hayır "olduğu için hiç ilişkim olmadı..dolayısıyle ilersini hiç düşünmedim bile...
benim şu an arkadaşım dostum dediğim insanlarda en az 7-8 yıllık tanıdığım ve bu arada bırakın yanlış yapmayı ya da onu da geçtim bırakın değerlerine sahip çıkmayı kendileri değer oluşturabilen insanlar...o yüzden kalkıp da aileme bu doğrumu yada yanlışmı diye soramdığım herşeyi onlarla paylaştım ve Allah razı olsun şimdiye kadar onların sayesinde yine bu kadar ayakta durabiliyorum yoksa gerçekten abartmıyorum çıldırırım...Allah kimseyi açlıkla ya da yalnızlıkla terbiye etmesin..ben ucundan gördüm ve kafayı yemek üzereydim :(

offffffffffffff offfffffffff

insanlar büyürken ailenin her söylediği batar insana. genciz biz büyüdük artı deyip ailenin kaygılarını anlayamayız. evet ailen eğer gerçekten böyle davranıyorsa biraz abartmış ama ben kendimi bi anne yerine koyuyorum hemde bi kız annesi işte o zaman film kopuyor.eskiden kızlar daha ağır ve her türlü değerimize sahip çıkarlarmış şimdide öyle yanlış anlaşılmasın ama çok fazla kişi değil. etrafımda o kadar lise öğrencisi üni öğrencisi görüyorum allahım gördüğüm manzara dehşet veriyor. afedersiniz ama milletin içinde kimin eli kimin cebinde misali resmen birbirlerini yalıyolar bi orda şetmedikleri kalıyo. ben bundan kendi adıma çok utanıyorum. hepimiz genç olduk ki hala öleyiz ama ben bunları görerek kızımı saldım çayıra mevlam kayıra dermiydim yada erkek arkadaşım var dediğinde onu arkadaş gibi dinleyip hoş görürmüydüm bilmiyorum. nedeni güven değil korku. istinalar olup çook temiz gençlerimiz de var ama artık yeni nesil yoldan çıkmış durumda. Saygı sevgi değerler namus kavramlarından bi haberler. (gördüklerim de hiiçte azımsanacak kadar değil) işte ailende bundan korkup ya karşısına kötü biri çıkarsa diye düşünüyorlardır. onları anla biraz. güzellikle konuş isteklerinden yapmak isitediklerinden bahset ama az az. annen seni anlayacaktır.

onları değiştirmen çok zor..biraz dişini sıkman gerkiyo bence..yaptıkları çok yanlış ama onlarda bambaşka bi açıdan bakıyolar..

canım aileni suçlama bence şimdi 20 yasındaysan demekkı 10 yıl once 10 yasındaydın
ve ailenin seni o yaşlarda koruması kollaması izin verilmemesi çok normal hemde çok
o yaslarda senin o işlerde ne işin var erkek arkadas için çok erken.
aile çok onemlı bence onları kırmadan şimdi konusup güvenlerini tekrar kazanmaya bak
daha çok geçnsin çünkü...bukadarda dert etme

Back
X