• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzgünüm

ayllllliiiin35

her kışın ardı bahar...
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.221
2.960
133
Merhaba ben 7 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. Evlendikten sonra birçok sorunla mücadele ettik. Evlenirken eşimin epilepsi hastası olduğunu biliyordum. 20 haftalık hamileyim ve eşim 5 gün önce nöbet geçirdi. Sanırım 3-4 dk. Kadar sürdü fakat benim için sanki 20 yıldı o süre. İlk defa yanımda oldu böyle birşey. O günden bu yana eşimi yalnız bırakmaya çok korkuyorum. Ve gözümün önünden o günkü çaresizliğim gitmiyor. Gece.onun uykusunu, nefesini kontrol etmekten uyuyamıyorum. Bu hamileliğe çok mücadele ederek ulaştık. Gergin olduğum zamanlarda nedense bebeğim daha çok hareket ediyor. Hissediyor mu bilmiyorum 😞 kendimi ne zaman ve nasıl toparlayacağımı bilemiyorum. Daha önce dert ettiğim birçok şey anlamsız geliyor. Herşey gelip geçiyor ama daha önce hiç bu kadar nefessiz kalmamıştım bu nasıl geçecek bilmiyorum. Hep korkarak mı yaşayacağım artık? Bebeğime bu durumdan etkilenmeden nasıl kavuşacağım? Bebeğim doğduğunda eşimin uykusunu bölmemek için farklı odada uyumalıyım ama eşimi nasıl yalnız bırakacağım? Ya ben yanın da değilken birşey olursa? Ya dışardayken yoldayken, ışıklardan geçerken birşey olursa? İlk defa nasıl güçlü olacağımı bilmiyorum. Çok üzgünüm çok.

Merhaba ben 7 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. Evlendikten sonra birçok sorunla mücadele ettik. Evlenirken eşimin epilepsi hastası olduğunu biliyordum. 20 haftalık hamileyim ve eşim 5 gün önce nöbet geçirdi. Sanırım 3-4 dk. Kadar sürdü fakat benim için sanki 20 yıldı o süre. İlk defa yanımda oldu böyle birşey. O günden bu yana eşimi yalnız bırakmaya çok korkuyorum. Ve gözümün önünden o günkü çaresizliğim gitmiyor. Gece.onun uykusunu, nefesini kontrol etmekten uyuyamıyorum. Bu hamileliğe çok mücadele ederek ulaştık. Gergin olduğum zamanlarda nedense bebeğim daha çok hareket ediyor. Hissediyor mu bilmiyorum 😞 kendimi ne zaman ve nasıl toparlayacağımı bilemiyorum. Daha önce dert ettiğim birçok şey anlamsız geliyor. Herşey gelip geçiyor ama daha önce hiç bu kadar nefessiz kalmamıştım bu nasıl geçecek bilmiyorum. Hep korkarak mı yaşayacağım artık? Bebeğime bu durumdan etkilenmeden nasıl kavuşacağım? Bebeğim doğduğunda eşimin uykusunu bölmemek için farklı odada uyumalıyım ama eşimi nasıl yalnız bırakacağım? Ya ben yanın da değilken birşey olursa? Ya dışardayken yoldayken, ışıklardan geçerken birşey olursa? İlk defa nasıl güçlü olacağımı bilmiyorum. Çok üzgünüm çok.

Geçmiş olsun

Ama farkli oda olayını unutun

Öncelikle onun nöbet sırasında fizyolojik olarak zarar görmediğini bilin ve içinizi rahatlatın. Bu onun beyin hücrelerinin gösterdiği orantısız enerji yayılımının sonucu ve geçici..
İkincisi ise devamlı onun yanında olmak gibi bir misyon edinmeyin, çünkü yanında olsanız dahi yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Uzun yıllardır birlikteymişsiniz, hiç olmamış. Bu da nazar boncuğu olsun. İçinizi rahat tutun.

18 yıl önce dr kontrolünde bıraktım ilaçlarımi zor bir hastalık sana korku tedirginlik eşinin kas ağrıları ve kendine olan güvensizliği kalmıştır nöbet sonrası korkup tedirgin olma sanada yazık hamile halinle gücün yetmez ama dişlerini sikmamasini sağlayabilsen keşke yoksa yapabileceğin başka şey yok zaten esin ilacını almamıştır yoksa bu nöbeti geçirmezdi kesinlikle dikkatli olması lazim

Eşiniz kaç yaşında siz ne kadar birliktesiniz bilmiyorum.
Bu zamana kadar ilk defa oldu diyorsunuz. Inşallah birdaha olmaz. Olayın
Etkisinde kalmissiniz doğal olarak.
Ilacini uyumadan aldıktan sonra zamanında endiseniz olmasın ıciniz rahat uyuyun. Gelecek kaygısı insanı daha çok yıpratır. Her şeyi oluruna bırakın. Eşinize vereceğiniz en güzel şey korkulu gözler değil gülümseyen dudaklar ve sevgi dolu bir kalptir. Allah im sizi ve eşinizi eşinizi korusun. Kendinize iyi bakın.

gecmis olsun. ilaclarini duzenli kullanirsa nobet ihtimali cok duser. endise etmeyin. bebek olunca da baska odada uyumaniza gerek yok. erkekler zaten bir sure sonra duymuyorlar hic, bosuna kendinize ezoyet etmeyin. hem o da babaligini bilsin.
Haklısınız. Oda ile ilgili eşim daha iyi uyuyabilsin diye öyle düşündüm. Uykusu normalde de çok hafif alışır mı acaba tereddüt ediyorum.

Babam epilepsi hastasiydi.
Onun nöbet zamanlarından çıkardiklarimiz:
Düzensiz ilaç alımı, düzensiz uyku, yorgunluk nöbete sebep..

Kısacası düzenli bir hayat yaşadıkça korkmayın.
Dikkat edin.
Bebeğiniz için sakin kalın.
Allah acil şifalar versin.
Babanız da ilaçlarını aksatıyor mu? Nöbet sıklığı ne?

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Oda olayını birçok kişi yazmış ayırmaya gerek yok diye. Aslında ilk bebeğimiz olacağı için bu konuda net bir kararım yok bilemiyorum daha doğrusu. Eşim için daha iyi olur uykusunu atlatmaz diye öyle düşünüyordum. Uykusu biraz hafif alışır mı acaba? Bir de yatak odamıza malesef beşik sığacak yada sığamayacak o da belli değil.

Kesinlikle ilaçlarını düzenli almasını sağlayın.Zaten bebeğiniz olacak heyecanlı yorgun stresli bir dönem geçireceksiniz ilaçlarını almaması nöbetlerini sıklaştırır Allah korusun.

Her an herkesin başına herşey gelebilir ve ölümün nerden geleceği belli olmaz onun basina birşey değilde sizin basiniza birseyde gelebilir onun icin relax olun bebeğinizi düşünün eminim etkileniyordur

Allah şifa versin.
Zerdeçal kürlerini araştırın. Epilepsi nöbetlerine iyi geliyor.

Back
X