• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzgünüm

Eşiniz kaç yaşında siz ne kadar birliktesiniz bilmiyorum.
Bu zamana kadar ilk defa oldu diyorsunuz. Inşallah birdaha olmaz. Olayın
Etkisinde kalmissiniz doğal olarak.
Ilacini uyumadan aldıktan sonra zamanında endiseniz olmasın ıciniz rahat uyuyun. Gelecek kaygısı insanı daha çok yıpratır. Her şeyi oluruna bırakın. Eşinize vereceğiniz en güzel şey korkulu gözler değil gülümseyen dudaklar ve sevgi dolu bir kalptir. Allah im sizi ve eşinizi eşinizi korusun. Kendinize iyi bakın.
Eşim 32 yaşında. 13 yaşında epilepsi teşhisi konmuş. İlacını düzenli içince sıkıntı yok. Bu zamana kadar geçirdiği 3. Nöbet oldu bu. Bir tanesi üniversite sınavına hazırlanırken sınavdan 1 hafta önce yaşamış evde namaz kılarken. O zamanda ilacını bırakmış. Biz 2013 te evlendik. 2. Si 2015 te yine ilacını yarıma düşürdüğünde 3 saatlik uyku ile işe giderken dolmuşta olmuş. O zamanda çok üzüldüm ama görmemiştim. Bu 3. Süydü Allah tan evdeydik. İkindi vakti uykum var deyip yatağa gidip yattı. Birden bir ağlama sesi geldi yatak odasından koştum. Allah tan yatağın tam ortasında ve yan şekilde yatıyordu. Bi yerini çarpacak durumda değildi. Videolarda gördüğüm gibi çırpınma yada köpükte yoktu. Minik kasılmalarla ağlıyor gibiydi. Köpük yoktu ama yastığa biraz tükürük akmıştı. O an çaresiz kalmak çok kötüydü. Şuan eşim iyi. İlaçlarını sabah 1 akşam 1 kullanıyor. Uykuya çok dikkat ediyorum. En geç 1 de yatıyoruz 9.30 gibi uyanıyoruz. Tabi ben elimde olmadan sürekli nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum. Birde ikindi vakti saat 20.08 de olmuştu nöbet tam hava kararırken hergün içim çok kötü oluyor. Bunları atlatmam gerek.

Kesinlikle ilaçlarını düzenli almasını sağlayın.Zaten bebeğiniz olacak heyecanlı yorgun stresli bir dönem geçireceksiniz ilaçlarını almaması nöbetlerini sıklaştırır Allah korusun.
Bende bundan korkuyorum. Şimdi ilaçlarını takip edip ona düzen sağlayabiliyorum ama bebek olunca bunları nasıl yapcam. İnşallah Allah bir kolaylık verir. Şimdi çok şükür ilaçlarını düzgün kullanıyor. Söz verdi bana.

Her an herkesin başına herşey gelebilir ve ölümün nerden geleceği belli olmaz onun basina birşey değilde sizin basiniza birseyde gelebilir onun icin relax olun bebeğinizi düşünün eminim etkileniyordur
Onun etkilenme durumuna çok üzülüyorum. Doğru ölüm bu bilinmez kime geleceği. Genelde soğukkanlı bir insanım ama hormonlardan mı yoksa ilk defa böyle birşeyle karşılaşmamdan mı bilmiyorum biraz fazla etkilendim. Sanırım zaman gerek mümkün olduğumca kendimi rahatlatmaya çalışıyorum inşallah bebişim de iyidir.

18 yıl önce dr kontrolünde bıraktım ilaçlarımi zor bir hastalık sana korku tedirginlik eşinin kas ağrıları ve kendine olan güvensizliği kalmıştır nöbet sonrası korkup tedirgin olma sanada yazık hamile halinle gücün yetmez ama dişlerini sikmamasini sağlayabilsen keşke yoksa yapabileceğin başka şey yok zaten esin ilacını almamıştır yoksa bu nöbeti geçirmezdi kesinlikle dikkatli olması lazim
Hiç nöbet olmayınca mı bıraktınız? Çok doğru tarif etmişsiniz nöbet sonrasını. Bende kaygı, korku ve üzüntü, eşimde kas ağrıları, yorgunluk, korku, kaygı...

Eşim 32 yaşında. 13 yaşında epilepsi teşhisi konmuş. İlacını düzenli içince sıkıntı yok. Bu zamana kadar geçirdiği 3. Nöbet oldu bu. Bir tanesi üniversite sınavına hazırlanırken sınavdan 1 hafta önce yaşamış evde namaz kılarken. O zamanda ilacını bırakmış. Biz 2013 te evlendik. 2. Si 2015 te yine ilacını yarıma düşürdüğünde 3 saatlik uyku ile işe giderken dolmuşta olmuş. O zamanda çok üzüldüm ama görmemiştim. Bu 3. Süydü Allah tan evdeydik. İkindi vakti uykum var deyip yatağa gidip yattı. Birden bir ağlama sesi geldi yatak odasından koştum. Allah tan yatağın tam ortasında ve yan şekilde yatıyordu. Bi yerini çarpacak durumda değildi. Videolarda gördüğüm gibi çırpınma yada köpükte yoktu. Minik kasılmalarla ağlıyor gibiydi. Köpük yoktu ama yastığa biraz tükürük akmıştı. O an çaresiz kalmak çok kötüydü. Şuan eşim iyi. İlaçlarını sabah 1 akşam 1 kullanıyor. Uykuya çok dikkat ediyorum. En geç 1 de yatıyoruz 9.30 gibi uyanıyoruz. Tabi ben elimde olmadan sürekli nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum. Birde ikindi vakti saat 20.08 de olmuştu nöbet tam hava kararırken hergün içim çok kötü oluyor. Bunları atlatmam gerek.

Anlatman çok güzel bir şey. Içine atman sana hastalık ve dert olarak döner. Ben de bu sitede çok sıkıntımı anlatarak iç huzura ulaştım. Değerli yorum yapan iyi kalpli insanlar sayesinde.

Özel bir eşin var. Stresten uzak durmasi gerek. Ikindi vakitlerinde uyumamasina özen gösterin vakitlerde uyumak beyni olumsuz yönde etkiliyormus . Epilepsi olmayan birisi bile o vakitlerde uyuduğunda bir baş agrisiyla uyanıyor.

Hamilesin olumsuza değil olumluya odaklan beyninde sana komut veren hadi yine olursa sesine net cevabın olsun kokulacak bir durum yok. Herşey yolunda ve bir daha olmaz inşallah diyerek o sesi susturabilirsin.

Biz tedbirimizi alalım gerisini oluruna bırakalım.

Babanız da ilaçlarını aksatıyor mu? Nöbet sıklığı ne?

Almayı unuttuğu olurdu.
Nöbet sıklığı bazen senede birken bazen ayda üç olurdu. O dönemki durumuna bağlıydı yani.
Üst üste nöbet olduğu dönem düzensiz hayatla aynı dönemdi.
Biliyorum nöbet anı çok ürker insan.
Dikkatli yaşarsanız korunursunuz. Korkmayın.

Anlatman çok güzel bir şey. Içine atman sana hastalık ve dert olarak döner. Ben de bu sitede çok sıkıntımı anlatarak iç huzura ulaştım. Değerli yorum yapan iyi kalpli insanlar sayesinde.

Özel bir eşin var. Stresten uzak durmasi gerek. Ikindi vakitlerinde uyumamasina özen gösterin vakitlerde uyumak beyni olumsuz yönde etkiliyormus . Epilepsi olmayan birisi bile o vakitlerde uyuduğunda bir baş agrisiyla uyanıyor.

Hamilesin olumsuza değil olumluya odaklan beyninde sana komut veren hadi yine olursa sesine net cevabın olsun kokulacak bir durum yok. Herşey yolunda ve bir daha olmaz inşallah diyerek o sesi susturabilirsin.

Biz tedbirimizi alalım gerisini oluruna bırakalım.
Evet kk ya vajinusmusu yenmek için üye olmuştum. Ve burada hiç tanımadığım birinin yardımıyla yenmiştim.
Sonra çocuk istedik olmadı. Yıllarca bununla ilgili olan bölümlerde yine tanımadıklarımızla teselli ettik birbirimizi.
Arada bdv ye girip okurdum. Buraya konu açmak aklıma gelmemişti ama dün gece bir yere yazma birine anlatma ihtiyacını çok fazla hissettim. Yazdıktan sonra da uyuyabildim çok şükür.
Eşim bugün çok daha iyi uyandı. Bende gelen cevapları okuyunca iyi hissettim.
İnsanların burada birbirlerini tanımadıkları halde yardım etmeleri etmeye çalışmaları çok kıymetli, sizin mesajlarınız da öyle teşekkür ederim.

Almayı unuttuğu olurdu.
Nöbet sıklığı bazen senede birken bazen ayda üç olurdu. O dönemki durumuna bağlıydı yani.
Üst üste nöbet olduğu dönem düzensiz hayatla aynı dönemdi.
Biliyorum nöbet anı çok ürker insan.
Dikkatli yaşarsanız korunursunuz. Korkmayın.
Peki sizi üzmek istemem ama bu duruma alışabildiniz mi? Yani sonra bir daha olursa biraz daha alışmış mı olurum yoksa aynı korku ve duyguları bir daha mı yaşarım bunu merak ediyorum.

Hiç nöbet olmayınca mı bıraktınız? Çok doğru tarif etmişsiniz nöbet sonrasını. Bende kaygı, korku ve üzüntü, eşimde kas ağrıları, yorgunluk, korku, kaygı...
Benim babam dilini ısırır, çenesini o kadar sıkardı ki..
Annem boğulmasın diye çenesini açmaya çalışırdı.
Nöbet sonrası dili parcalanmis olur yemek yerken zorlanırdı. Yüzü mora yakın kırmızı olurdu. Gözleri kızarık olurdu kaç gün.
Bu en ağır nöbetler içindi tabi ççoğudaha hafif geçerdi..
Zor bir hastalık ama şükür ki ilaçla kontrolü mümkün.

Benim babam dilini ısırır, çenesini o kadar sıkardı ki..
Annem boğulmasın diye çenesini açmaya çalışırdı.
Nöbet sonrası dili parcalanmis olur yemek yerken zorlanırdı. Yüzü mora yakın kırmızı olurdu. Gözleri kızarık olurdu kaç gün.
Bu en ağır nöbetler içindi tabi ççoğudaha hafif geçerdi..
Zor bir hastalık ama şükür ki ilaçla kontrolü mümkün.
Anladım Allah şifa versin inşallah babanıza ve herkese. Eşim dilini çok ısırmamış yanlarda biraz minik yaralar vardı. Kas ağrısını çok fazla yaşadı. Birde 3 gün çok dalgın ve düşünceliydi. Yorgundu. Kafasını 3 günde ancak topladı. Kafamın içi boş gibi diyordu. Birde tansiyonu çok düşüktü ve nöbet sonrası istifar etti. Miğdesi çok bulanıyordu. Doktor tansiyon düşüklüğünden kaynaklı bir nöbete benziyor dedi. B12 ve magnezyumu da çok düşük çıktı. Şimdi ilaç ve vitaminlerini kullanıyor. Arada tansiyonunu kontrol ediyorum. Çok korktum ama geçecek alışıcam inşallah.

Peki sizi üzmek istemem ama bu duruma alışabildiniz mi? Yani sonra bir daha olursa biraz daha alışmış mı olurum yoksa aynı korku ve duyguları bir daha mı yaşarım bunu merak ediyorum.

Benim babam 10 sene oldu rahmetli olalı.
Kalp rahatsızlığı da vardı maalesef.
Sağlıklı beslenen, düzenli hayatı olan bir insan değildi. Dikkat etse bu kadar genç ölmezdi belki..

Biz çocukları olarak daha az etkilenirdik.
Nöbetler genelde uykuda olur annem farkeder ve gerekli müdahaleyi yapardı. Onun için kolay olmadı muhakkak. Başlarda korkmuş ne yapacağını bilememistir.

Ama bir zaman hırıltı ve titremelerini duyup anne babam nöbet geçiriyor diye haber verdiğimizde artık daha sakin harekete geçtiğini hatırlıyorum. Ne yapması gerektiğini bilmenin rahatlığı vardı..

Merhaba ben 7 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. Evlendikten sonra birçok sorunla mücadele ettik. Evlenirken eşimin epilepsi hastası olduğunu biliyordum. 20 haftalık hamileyim ve eşim 5 gün önce nöbet geçirdi. Sanırım 3-4 dk. Kadar sürdü fakat benim için sanki 20 yıldı o süre. İlk defa yanımda oldu böyle birşey. O günden bu yana eşimi yalnız bırakmaya çok korkuyorum. Ve gözümün önünden o günkü çaresizliğim gitmiyor. Gece.onun uykusunu, nefesini kontrol etmekten uyuyamıyorum. Bu hamileliğe çok mücadele ederek ulaştık. Gergin olduğum zamanlarda nedense bebeğim daha çok hareket ediyor. Hissediyor mu bilmiyorum 😞 kendimi ne zaman ve nasıl toparlayacağımı bilemiyorum. Daha önce dert ettiğim birçok şey anlamsız geliyor. Herşey gelip geçiyor ama daha önce hiç bu kadar nefessiz kalmamıştım bu nasıl geçecek bilmiyorum. Hep korkarak mı yaşayacağım artık? Bebeğime bu durumdan etkilenmeden nasıl kavuşacağım? Bebeğim doğduğunda eşimin uykusunu bölmemek için farklı odada uyumalıyım ama eşimi nasıl yalnız bırakacağım? Ya ben yanın da değilken birşey olursa? Ya dışardayken yoldayken, ışıklardan geçerken birşey olursa? İlk defa nasıl güçlü olacağımı bilmiyorum. Çok üzgünüm çok.
Geçmiş olsun size.eşiniz ilaçlarını düzenli kullanırsa birşey olmaz.komşumun oğlu vardı oda hep geçirirdı. Anlayabiliyorum sizi.gerçekten korkutucu oluyor.çocuk üniversiteye gidiyordu o kadin çocuğu gelene kadar balkonda beklerdi.herseyi ne dikkat ederdi ya disarda yen olursa diye.düzenli tedavisini yaptılar çok çok azaldi.hiç olmuyo gibi birşeydi.hamileyemişsin kendini çok strese sokma.allaha emanet yapacak bişey yok olacağı varsa heryer de olur

Benim babam 10 sene oldu rahmetli olalı.
Kalp rahatsızlığı da vardı maalesef.
Sağlıklı beslenen, düzenli hayatı olan bir insan değildi. Dikkat etse bu kadar genç ölmezdi belki..

Biz çocukları olarak daha az etkilenirdik.
Nöbetler genelde uykuda olur annem farkeder ve gerekli müdahaleyi yapardı. Onun için kolay olmadı muhakkak. Başlarda korkmuş ne yapacağını bilememistir.

Ama bir zaman hırıltı ve titremelerini duyup anne babam nöbet geçiriyor diye haber verdiğimizde artık daha sakin harekete geçtiğini hatırlıyorum. Ne yapması gerektiğini bilmenin rahatlığı vardı..
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun babanızın. Kalp rahatsızlığı sebebiyle mi vefat etti babanız?
Birde eviniz de kim araç kullanıyordu?

Ben hamile kaldım hasta iken ilaç kullanarak doğurdum kızım 8 aylıktı 10 senedir nöbet yoktu dr azaltarak biraktirdi ben 3 öğün alırdım ilaç oruç tutMadigimi bilirim ilaç yüzünden ama bakın siz ilacı unutmaktan bahsediyorsunuz benim asla söz konusu değildi masada gözünün önünde durdururdum neyse eşinize söyleyin ilaca dikkat etmesi çok önemli her nöbet onu geri götürür ve yaşayan biri olarak kendine güvensizlik oluşturur aç kalmak uykusuzluk stres kaygılanacak üzülecek konular nöbeti tetikler saatle yaşar epilepsi hastaları uykusuz kaldığında öğleden önce uyuşun ikindi uykusunda ciddi rahatsızlık verir ama suda bir gerçekki eşinizi düşünmekten kendinizi bırakmayın sizin güçlü olmanız gerekli bebeğinizi dusunun

Ben hamile kaldım hasta iken ilaç kullanarak doğurdum kızım 8 aylıktı 10 senedir nöbet yoktu dr azaltarak biraktirdi ben 3 öğün alırdım ilaç oruç tutMadigimi bilirim ilaç yüzünden ama bakın siz ilacı unutmaktan bahsediyorsunuz benim asla söz konusu değildi masada gözünün önünde durdururdum neyse eşinize söyleyin ilaca dikkat etmesi çok önemli her nöbet onu geri götürür ve yaşayan biri olarak kendine güvensizlik oluşturur aç kalmak uykusuzluk stres kaygılanacak üzülecek konular nöbeti tetikler saatle yaşar epilepsi hastaları uykusuz kaldığında öğleden önce uyuşun ikindi uykusunda ciddi rahatsızlık verir ama suda bir gerçekki eşinizi düşünmekten kendinizi bırakmayın sizin güçlü olmanız gerekli bebeğinizi dusunun
Hastalığınız kaç yaşında başlamıştı? 18 yıldır dalma vs. Gibi küçük nöbetler de dahil nöbet oldumu hiç? Belki eşimde aralarda bırakmasaydı şimdi başka olurdu. İlaç kilo yapıyor ya bunu biraz sıkıntı yapıyor. Birde genetik kökenlimiydi sizinki yani akrabalarda başka varmıydı?

Back
X