- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi Umutlu1234
Bence acaba diye düşünmeyin. Ben de bir düşük yaptım. Progesteron kullandım. Ama yine de düştü. Üstelik son dönemlerde iğnesini kullanıyordum. Progesteron yüzünden 2 gün ağrı çektim. Hiç yoğun kanamam olmadı damla damla hep. Düşüremedim. Çektiğim ağrıyla kaldım. Sonra kürtaj oldum mecburen. Yani sağlıksızsa o bebek düşüyor Zaten. Ben progesterona bağlıyorum açıkçası. Kullanmasaydım belki adet gibi kanamayla gidecekti.yeşim hanıma ben vajinismus için gittim kadıköyde Banu hanım yumuşak biri Yeşim hanım onun kat kat yumuşağı yoga uzmanı gibi biri, ben vajinismus için gittiğimde amh vb testlerimde arada bezmialemde yapıldı rahim filmim çekildi sağolsun Yeşim hanım getir bende göreyim dedi çünkü kendisi de tüp bebek uzmanı, ısrarla bana kendine normal yollardan şans ver dene ultrasonda gördüm amh değerindeki gibi değil 5 folikül var dedi sonra arada ultrasonla baktı 2 yumurta çok sağlıklı gelişmiş dedi çatlatma iğnesi verdi tutar eminim dedi ve tuttu, o bana 2 ay normal dene olmazsa önce aşılama hatta tek aşılamada pes etme 2-3 aşılama sonrasında tüp bebeği düşünelim çünkü senin fsh lh e2 .... hormonlarında sorun yok rezerv biraz azalmış o kadar tüp bebeğe gerek olmayacak tatlım rahat ol derdi. ilk ay tutunca ben dedim dimi deyip gülmüştü. Bezmialemde 660TL sıra bekleyip eşimle stres olacağıma Yeşim hanımda 1000 TL verip en azından kendimi sakinleştirerek aşılama denemek daha mantıklı gibi geliyor. Daha önce bana ne dese haklı çıktı hatta o bana progesteronda yazmıştı çatlatma iğnesinden 5 gün sonra kullan olurda tutarsa rahim atmasın tutunabilsin rahime demişti tutunduktan sonra bakarız gerekirse takviye kan sulandırıcı falan kullanırsın demişti. progesteronu sadece 2-3 gün kullandım çünkü Banu hanım gerek yok dedi bende vücuduma gereksiz hormon yüklemeyeyim dedim kullanmadım şimdi okuyorum progesteron hormonu düşüklüğünde de bebeğin kalbi durabiliyormuş aynı şekilde annenin kanında pıhtılaşma olduğunda da bebeğin kalbi durabiliyormuş. Yeşim hanımın kontrolleri pahalı olunca aman ultrasonda bakıyorlar iyimi kötümü hepsi aynı diye düşünmüştüm şimdiyse kafam acabalarla dolu![]()
Ama içiniz nerde rahatsa vs kime daha çok güveniyorsanız ona devam edin.