Üzüldük açıkcası

Evet bencede.. Bende akraba evliligini sevmem sahsen
Ama yine de kardes degil "gibidir" oda kisiye gore degisir ben kardes gibi gormedigim icin.. normal bi akrabam gibi goruyorum. Bence de genetik varsa herkes den gelebilir imtihan .. yoksa akraba disindanda gelebilir harici de geldigi oluyor Rabbim onun sinavini verecekse vericek her sekilde yani Allah kolaylik versin belki yurur doktora filan goturur iyice baktirmakta fayda var insallah

“Kuzen kardeş gibi değildir” diyenleri şaşkınlıkla okudum. Kuzenle kardeş gibi hissedecek kadar duygusal bir bütünlüğünüz olmasa da, kuzenle arada kan bağı vardır. Siz kuzen gibi hissetmiyorsunuzdur bize ne? Tıp hissediyor ama akraba olarak. Kafanız mı güzel yahu? Az kaldı akraba evliliğine eyvallah diyeceksiniz. Enteresan.

Konu sahibi, sen istediğin kadar üzül, biz de üzülelim hepsi boş. Bugün git çocuğun kolundan tut doktora götür eğer çözüm istiyorsan. Ahla vahla çözülmez.

Evlenince sorun olacağını bile bile hala neden evlendirirler akraba çocuklarını...çevresinden destek alacağı gerçekten kimse yok mu kuzeninizin? Hayır küçük bebek zaten herhalukarda kontroller için doktora gidiyordur diye tahmin ediyorum ama inşallah yanılmıyorumdur. Birde bebeğini doktora götürmesi için çevresinden destek almasına falan da gerek yok kuzeniniz bu kadar mı aklını kullanamıyor?

Bir hastalık kalıtsal olarak çocuğa geçerse sadece anne ya da sadece babadan geçmez. Her ikisinden de o hastalık genini almış olması gerekiyor. Bir taraf saklamistir geni ailesinde gorunmemistir. Ama akraba iseniz hastalık genlerini iki eşin de taşıyor olma riski daha fazladır. Çok nadirdir sadece bir gen ile açığa çıkan hastalıklar.

Olabilir hastaligin turu ya da derecesinden bahsetmiyorum ben.. diger turlude oyle bi ihtimal var yani

o kadar haklısınızki 3 4 senedir görmediğim kuzenlerim var o kadar uzağız birbirimize ama genede aklımın ucundan geçmez ya kan bağı var neticede arada.

Kuzenle evlenmek meşru mu sizce? Ya da olağan mı?
Ben dini boyuttan bakarim ise:) ama o sulara girnek istemiyorum:) Mesru derken? Mesru olmasa T. C yasasinda yasaklanirdi.. ztn mesrunun kelime anlamina bakarsan tam ne demek istedigimi anlarsin.

o kadar haklısınızki 3 4 senedir görmediğim kuzenlerim var o kadar uzağız birbirimize ama genede aklımın ucundan geçmez ya kan bağı var neticede arada.
Bizde butun gormedigimiz kuzenlerimizle evlilik dusunduk : (

Ben dini boyuttan bakarim ise:) ama o sulara girnek istemiyorum:) Mesru derken? Mesru olmasa T. C yasasinda yasaklanirdi.. ztn mesrunun kelime anlamina bakarsan tam ne demek istedigimi anlarsin.
Enteresan. Kızınız ya da oğlunuz ileride kardeşinizin çocuğuyla evlenmek istese destekleyeceksiniz yani? Sizi farklı tanımışım forumda:) şaşkınım şu an. Ne diyelim, umarım sağlıklı genleri taşır evlatlarınız.

Sacmalamayin ya, nasil tanidigin onemli degil :)

Ben isterim demedim hic bi yerde.. ama bi yerde yasak olduguna dair bi yazi bi kaynak gosterki bu is mesru degildir de. Diyemezsin cunku yok :)
Bundan bahsetmissin bana.. bu is mesru o kadar basit yani..sen sacma gorebilirsin yani ama mesru degil diyemezsin. Aradaki farki anladin mi? Ben tarafsiz notr olarak bakiyorum olaya hepsi bu

Buarada not: akrabayla evli degilim

kendi çocuk hasreti çekmedin anladıkta. ama insan hiç mi düşünmez ben dengesizce bunları yazarken, karşımdakinin canını acıtırmıyım diye. bu kadar mı vicdansızsın. keşke senin annen babanda üremeseymiş

ne demek kimse doktora götürün dememiş. bi tane mantıklı insan yok mu. nerde yaşıyo bunlar dağda mı.

İyi de neden fevri cevap veriyorsunuz? Önce sakin olun. Ben göç alan, aile planlamasının sağlıklı olmadığı bir yerde öğretmenim. Aynı soyadını taşıyan kuzen çocuğu 7 öğrencim var hepsi de engelli. Kaynaştırma öğrencisi. Ben tıbba, istatistiklere ve bilime inanırım. Bu arada geçen hafta 9 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmenin caiz olduğu söylenmişti. O zaman onu da meşru yapalım. Kelime üzerinden sapkın bir yapı nasıl savunulabilir hayret doğrusu. Referanslarınızı tekrar değerlendirin bence. Yoksa 9 yaşındaki çocuğunuzu kuzeniyle evlendirirsiniz bu gidişle. Daha da cevap yazmam, sinirlendim size.

Abow valla yoruma bak.. cocuk sahibi olnak iki hormon ilaciyla olacak kdr basit olsa .. niye bu kdr insan evlat hasreti cekiyor? Allah islah etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…