Akıllarına gelmiyormuş. Demek ki gelecek bir akılları yok..Doktora niye gitmez ?
Teyze olunca uzak mı olacaktı?Amca oglu cookk yakin!
Amca baba yarisi, amcanin cocuklari da kardes gibidir! Allah korusun, mutlaka bi doktora goturmeye ikna edin!
Bir hastalık kalıtsal olarak çocuğa geçerse sadece anne ya da sadece babadan geçmez. Her ikisinden de o hastalık genini almış olması gerekiyor. Bir taraf saklamistir geni ailesinde gorunmemistir. Ama akraba iseniz hastalık genlerini iki eşin de taşıyor olma riski daha fazladır. Çok nadirdir sadece bir gen ile açığa çıkan hastalıklar.Kuzen hic kardes gibi olur mu yahu? Erkek kardesimle kuzenimi dusunuyorumda.. asla ayni olamaz :) Adi ustunde kuzen...heleki birbirini hic gormemis iki kuzen asikta olabilir evlenebilirde.. riskleri biraz fazla normal evliliklere gore.. amaa hic alakasi olmayan kisilerinde cocuklarinda sorun olabiliyor..
Bazi sorunlar irsidir.. bi tarafin genlerinden gecer mesela...var oyle bildiklerim...
Olabilir hastaligin turu ya da derecesinden bahsetmiyorum ben.. diger turlude oyle bi ihtimal var yaniBir hastalık kalıtsal olarak çocuğa geçerse sadece anne ya da sadece babadan geçmez. Her ikisinden de o hastalık genini almış olması gerekiyor. Bir taraf saklamistir geni ailesinde gorunmemistir. Ama akraba iseniz hastalık genlerini iki eşin de taşıyor olma riski daha fazladır. Çok nadirdir sadece bir gen ile açığa çıkan hastalıklar.
Kuzenle evlenmek meşru mu sizce? Ya da olağan mı?Olabilir hastaligin turu ya da derecesinden bahsetmiyorum ben.. diger turlude oyle bi ihtimal var yani
“Kuzen kardeş gibi değildir” diyenleri şaşkınlıkla okudum. Kuzenle kardeş gibi hissedecek kadar duygusal bir bütünlüğünüz olmasa da, kuzenle arada kan bağı vardır. Siz kuzen gibi hissetmiyorsunuzdur bize ne? Tıp hissediyor ama akraba olarak. Kafanız mı güzel yahu? Az kaldı akraba evliliğine eyvallah diyeceksiniz. Enteresan.
Konu sahibi, sen istediğin kadar üzül, biz de üzülelim hepsi boş. Bugün git çocuğun kolundan tut doktora götür eğer çözüm istiyorsan. Ahla vahla çözülmez.
Ben dini boyuttan bakarim ise:) ama o sulara girnek istemiyorum:) Mesru derken? Mesru olmasa T. C yasasinda yasaklanirdi.. ztn mesrunun kelime anlamina bakarsan tam ne demek istedigimi anlarsin.Kuzenle evlenmek meşru mu sizce? Ya da olağan mı?
Bizde butun gormedigimiz kuzenlerimizle evlilik dusunduk : (o kadar haklısınızki 3 4 senedir görmediğim kuzenlerim var o kadar uzağız birbirimize ama genede aklımın ucundan geçmez ya kan bağı var neticede arada.
Valla isteyen düşünsün isteyen evlensin beni ilgilendirmez. bana saçma geliyo akraba ile evlilik buda benim fikrim tabi.Bizde butun gormedigimiz kuzenlerimizle evlilik dusunduk : (
Enteresan. Kızınız ya da oğlunuz ileride kardeşinizin çocuğuyla evlenmek istese destekleyeceksiniz yani? Sizi farklı tanımışım forumda:) şaşkınım şu an. Ne diyelim, umarım sağlıklı genleri taşır evlatlarınız.Ben dini boyuttan bakarim ise:) ama o sulara girnek istemiyorum:) Mesru derken? Mesru olmasa T. C yasasinda yasaklanirdi.. ztn mesrunun kelime anlamina bakarsan tam ne demek istedigimi anlarsin.
Gaylerin evlendigi dunyadan sesleniyorum, kuzen ne olaki :)Valla isteyen düşünsün isteyen evlensin beni ilgilendirmez. bana saçma geliyo akraba ile evlilik buda benim fikrim tabi.
Sacmalamayin ya, nasil tanidigin onemli degil :)Enteresan. Kızınız ya da oğlunuz ileride kardeşinizin çocuğuyla evlenmek istese destekleyeceksiniz yani? Sizi farklı tanımışım forumda:) şaşkınım şu an. Ne diyelim, umarım sağlıklı genleri taşır evlatlarınız.
kendi çocuk hasreti çekmedin anladıkta. ama insan hiç mi düşünmez ben dengesizce bunları yazarken, karşımdakinin canını acıtırmıyım diye. bu kadar mı vicdansızsın. keşke senin annen babanda üremeseymişVallahi size de yazmadan edemiciim.
Kaçtır görüyorum yorumlarını, çocuk çocuk çocuk isryorym diye
Sen çocuk ve anne olmak istiyorsan, yetimhaneye git, çocuk al.
Ama hamile olmak istiyorsan, doktora danış hormon ilacı ile hamile hisset bari
Doğurmadan anne oluver, ne yani
Tüp bebek için harcanan paralara
Evlat edindiğiniz çocuğun eğitim masrafını karşılarsınız
Üremeyin ayrıca, dünya insana doydu!!
İyi de neden fevri cevap veriyorsunuz? Önce sakin olun. Ben göç alan, aile planlamasının sağlıklı olmadığı bir yerde öğretmenim. Aynı soyadını taşıyan kuzen çocuğu 7 öğrencim var hepsi de engelli. Kaynaştırma öğrencisi. Ben tıbba, istatistiklere ve bilime inanırım. Bu arada geçen hafta 9 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmenin caiz olduğu söylenmişti. O zaman onu da meşru yapalım. Kelime üzerinden sapkın bir yapı nasıl savunulabilir hayret doğrusu. Referanslarınızı tekrar değerlendirin bence. Yoksa 9 yaşındaki çocuğunuzu kuzeniyle evlendirirsiniz bu gidişle. Daha da cevap yazmam, sinirlendim size.Sacmalamayin ya, nasil tanidigin onemli degil :)
Ben isterim demedim hic bi yerde.. ama bi yerde yasak olduguna dair bi yazi bi kaynak gosterki bu is mesru degildir de. Diyemezsin cunku yok :)
Bundan bahsetmissin bana.. bu is mesru o kadar basit yani..sen sacma gorebilirsin yani ama mesru degil diyemezsin. Aradaki farki anladin mi? Ben tarafsiz notr olarak bakiyorum olaya hepsi bu
Buarada not: akrabayla evli degilim
Abow valla yoruma bak.. cocuk sahibi olnak iki hormon ilaciyla olacak kdr basit olsa .. niye bu kdr insan evlat hasreti cekiyor? Allah islah etsinkendi çocuk hasreti çekmedin anladıkta. ama insan hiç mi düşünmez ben dengesizce bunları yazarken, karşımdakinin canını acıtırmıyım diye. bu kadar mı vicdansızsın. keşke senin annen babanda üremeseymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?