Üzülerek izliyorum....

Ceyran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
63
0
36
Erzincan
Merhaba kızlar uzun zamandır süren bir birlikteliğim var.Ciddi düşünüyoruz,ailelerimiz biliyor ama henüz ciddi hiçbir şey olmadı.Ailelerimiz farklı memleketlerden,farklı sehirlerde oturuyorlar, ben sevgilim ve ailesinin oldugu sehirde yasıyorum.Erkek arkadaşımın evlenmek için durumu uygun,evin büyük oğlu,27 yasında,işi var ama benim evlenmek için geleceğimle ilgili amaçladığım şeyler var onlar olmadan evlenemem.Aslında evlenebilirim de ben her şey tamam olmadan evlenmek istemiyorum.Bunun için de bir ya da iki yıla ihtiyacım var.

Sevgilimin ailesi,tanıştıgım akrabaları beni her gördüklerinde hadi artık düğün ne zaman diye baskı yaparlardı.Doğal olarak evlenme yasına gelmiş,her seyini tamamlamış.işi gücü olan birinden evliliği bekliyorlardı.Bizse kendi aramızda anlaşmıstık onları çok bekletmeyecektik benim beklediğim sey olur olmaz(1 ya da 2 yıla kadar) evlenecektik.Hatta o bu sürede yatırım yapıyordu.Düğünümüz için altın biriktiriyordu,para biriktiyordu.Annesine beni anlatıyordu,bizim evliliğimizi konuşuyorlardı.

Sevgilimin 22 yasında bir de erkek kardeşi var.Bir gün annemler ona kız istemeye gittiler,evlenecekmiş,sevdiği bi kız varmıs dedi.Oysa hiç gündemde öyle bir sey yoktu.Şok oldum nasıl yani dedim.Onların memleketlerinde cogu insan yurtdısına göç etmiş, yazdan yaza memleketlerine gelirler.Onlardan bi kızla görüşüyormuş,evlenip kızın ailesiyle ingiltereye gidecekmiş.Orda iş bulacakmış.Anlayacagınız iç güveysinden hallice.Onunki evlenmek değil de düzenli bir yaşam,bir iş diye düşünüyorum.Aniden cıkan bir şeydi ama benden baska hiç kimse yadırgamadı,önümüzdeki günlerde de nişanları var.Bizim burada büyük dururken küçük evlendirilmez,hele hele 22 yasındaki biri hiç evlendirilmez.

Onun evlenmesinde gözüm yok ama ilk olmak bizim hakkımızdı. Sevgilimin arkadasları onunla dalga geciyormus ne kadar beceriksizsin G….. evlendi sen hala bekarsın diye. Ailesi beni her gördüğünde yüzüme gülerlerdi,beni çok önemsiyormus gibi bir izlenim verirlerdi.Simdi beni de büyük oğullarını da hiçe sayıp onu evlendiriyorlar.Ne haber verdiler ne bir sey yaptılar.Kız istemeye gittikleri gün haberim oldu.O kadar incitici ki….

Ben cok kırgınım,ilk düğün, ilk gelin, ilk heyecanlar bunlar bizim hakkımızdı.Elim kolum bağlı uzaktan izliyorum çok üzülüyorum bi de annesi dalga gecer gibi bana G….’ın nişanına gel diyor.Nişanlarına abisinin sevgilisi olarak mı gideceğim ne olarak gidecegim!!! Daha şimdiden içimde onlara karsı oyle bir kin olustu ki bunu ilişkime de yansıtmaktan çok korkuyorum. Ben bu insanları nasıl sevecegim kızlar cok sogudum.

Son düzenleme:
haksız dşünüyorsunuz.kusura bakmayın ama kimse sizin keyfinizin olmasını bekleyemez,kimsenin önüne sizi koyamazsınız.herkesin yaşantısı beklentileri,yapacakları var.madem bu kadar önemliydiniz o zaman bekletmeden ilk önce siz evet deseydiniz.aslında sevinin,ne güzel işte seçimi size bırakmışlar,kararlarınıza saygılılar.. seçimleriniz yüzünden kimseyi suçlamaya hakkınız yok..gidin ve mutluluklar dileyin..

İyi de sen kendin evliliği geciktirmek istemişsin.
Yapmam gerekenler var diyorsun.Herşey tamam olmadan evlenmek istemiyormuşsun.

Erkek kardeş,evlenip yurtdışına gidecekmiş.
Senin dediğin gibi,büyük ihtimalle kızın ailesiyle oturacak.
Onların bekleyecek bir hedefleri yok.
Belki kızın ailesi,evlenmeden oyalanmalarına sıcak bakmamıştır.

Bu durumda ne yapsınlar ?
Sizin hazır olmanızı mı beklesinler ?

Senin annenler neden sevgilinin kardeşine kız istiyor ki?:44:

evlilikte sıra diye birşey yoktur.Kim önce bulursa o evlenir.Bu çok demode bir düşünce.

Bence siz biraz kıskanmışsınız.

Evet deme durumum olsaydı çoktan derdim.Keyfimden bekletmiyordum ki ne yapabilirim beni de bağlayan bazı seyler var.Önce geleceğimi düşnmem gerekmez mi?Benim için değil erkek arkadaşımının hatrına bekleyeceklerdi.Oğullarının hiç mi hatrı yoktu...

Eski adetler mi kaldı kuzum,tutmuş büyük evlenmeden küçük evlenmez diyorsunuz

Hem sizi beklememekle iyi etmiş küçük kardeş,siz evlenene kadar onlar çoluk çocuğa karışır fena mı ?

Kimsenin mutluluğunu kıskanmayın ki Allah da size hayırlı mutluluklar nasip etsin

e canım herkes szi bekleyemezki sizin nasıl planlarınız varsa başkalarınında var benim büyük abim evlenmedi küçük abim evlendi sonra ben evlendim büyük abim hala bekar onun evlenmesini bekleseydik işimiz vardı valla bu işler sırayla değil canım artık hangi devirde yaşıyoruz

evlilikte sıra diye birşey yoktur.Kim önce bulursa o evlenir.Bu çok demode bir düşünce.

Bence siz biraz kıskanmışsınız.

ben herzaman eski düşüncelerin yasatılmasından yanayım.Çünkü ailemde böyle gördüm.Evet kıskandığım sey, o evlilik benim evliliğim olmalıydı.O heyecanlar bize ait olmalıydı.

siz ertelemek istemişsiniz .ilk heyecanları yaşamak tatmak sizin hakkınızsa nişan falan yapsaydınız o da sizin ilkiniz olurdu. şimdi kardeşi o heycanları tadacak diye suçlamak saçma olur.küçük yaşta evlenmesinin hemen bu işlere girişmesinin sebebi belli yurt dışında yeni bir hayat kurmak bu tür işlerde artık kolay olmuyor nikahtan aylar yıllar sonra gidebilecek eşinin yanına

siz geleceğinizi ne kadar düşünüyorsanız,kbniz ve evleneceği kızda kendi geleceklerini düşünüyorlar..yeni bir olay olduğu için hatalı düşündüğünüzün farkında değilsiniz.şuan için düşüncelerinizde bencillik var ama biraz zaman geçtikten sonra hatalı düşündüğünüzün farkına varacaksınızdır diye umuyorum.bu işler sırayla değil nasipledir..

iyi de böyle bişeye kızmaya hakkın yok ki
sevmişler evleniyolar ister iç güveysi, ister sizden önce ister sonra..
napıcaklar senin 2 yıl boyunca geleceğini düzene koymanı mı bekleyecekler...
Pardon da bana da kıskanmışsınız gibi geldi...

benim ailem değil kendi ailesi.Erkek arkadasımın agzından konustum sanırım acık yazamamısım

Annemler diye bahsettiği sanırım kayınvalidesi.

Anladım... Teşekkürler...
Benim de kız kardeşim benden önce evlenmişti. Benim beklediğim,planladığım bir durum yoktu. Mutlu olmak için beklemesinler istedim.
Senin de ortada belli bir yolun yok ki.
Nişan yapmamışsınız. 1,2 yıl diye sürüncemede bir tarih.
Gençlere de yazık değil mi? Neyi,ne kadar bekliyeceklerdi?

siz hayatınızı erteliyorsunuz diye sevgilinizin kardeşinden de bunu bekleyemezsiniz..
hem aile için ilk olmak ya da olmamak neyi değiştirir kiii..
sevgilinizin ilki ve sonu olun bu daha önemli.

Herkesin evliliği,heyecanı kendine...

Sen ilk defa evleneceksin,ilk olmanın heyecanını kendin yaşayacaksın.
Nişanlın da öyle...

İlk heyecanları biz yaşayacaktık diyorsun da,tuhaf geldi.
Sizin heyecanınız,kendi evlenmenizdir.

Aileler içinse farketmez.Her evladın mürveti ayrı sevinçtir.
Bir kere tattık,ikincisi önemsiz denmez.

niye kırılıp üzüldün ?

ilk olma hakkı diye birşey yok canım. evlendirmek istemişler sohbet arasında bahsi geçmiş şakayla karışık düğün ne zaman diye sormuşlar. SİZ herşeyinizin tam olmasını beklemek istemişsiniz. onlar da size evlenin diye baskı yapmamış.

ne yani kardeşi abisi evlendi diye afedersin de sizin keyfinizi mi bekleyecekti ? hayatını mı erteleyecekti ? demek ki onlar hazırmış evlenmeye.

siz sanırım ailesinin gözünde simdi değer kaybetmiş olmaktan korkuyorsunuz. madem adı konsun istiyordunuz söz yapsaydınız bari ne olarak gideceğim sevgilisi olarak mı demek de nedir ?

mutluluklarına ortak olun. gidip de surat yapmayın

bu işler sırayla olmaz ..kısmet işidir,, vakti gelen evlenir.,,
büyük varken küçüğün beklemesi falan geride kalmadı mı sizce,,
çalışan bi bayanmışsınız belliki okumuşsunuz tek başınıza ayaklarınızın üzerinde duryorsunuz hedefleriniz var... böyle düşünmenize hayret ettim doğrusu

''gelecekle ilgili planlarım var onlar olmadan evlenemem demişsin'' aynı zamanda '' ilk olmak bizim hakkımızdı'' demişsin sence gerçekten seni beklemeleri gerekiyormu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…