Üzülerek izliyorum....

Bu sırayla konusu hala varmıdır ya :) madem zaman istiyorsun al sana zaman bunu onlar değilki sen istemişsin şimdi kalkmış laf ediyorsun

canım keyfimden mi istedim gelecegim söz konusu diyorum.O kadar okumusum yazık değil mi emeklerime evlenecegim diye hepsini yerlebir mi etseydıim.Çaresiz beklettim neden anlamıyorsunuz

Ben de sevgilinin arkadaşlarının onunla alay etmesini kafaya takmanıza şaşırdım.
Kime ne ki bundan ? Ne evlilik meraklısı bi milletiz ya...
Herkes burnunu sokuyor olabilir ama bu hayat sizin.

Ayrıca bence de kimse sizi beklemek zorunda değil. İlk biz yapacaktık tarzı saçma sapan bir şeye kafa yormak inanılmaz gereksiz bir durum. Komik.

Yok gelini kıskanmıyorum çünkü onlar zaten yurtdısında oturacak.Türkiyeye yılda bir kez anca gelirler,aileyle,kayınvaldeyle öyle cok görüşemeyecekler ki zaten ama ilk gelin olmak isterdim.Öfkem sıramı kaptırdıgım için sadece

canım keyfimden mi istedim gelecegim söz konusu diyorum.O kadar okumusum yazık değil mi emeklerime evlenecegim diye hepsini yerlebir mi etseydıim.Çaresiz beklettim neden anlamıyorsunuz

Anlıyoruz tatlım madem bekledin o yüzden şimdi bu kadar üzülmene gerek yok sebep sensin çünkü madem onlarda başka ülkede yaşayacaklar varsın olsun değer mi böyle bir şey için . Demek ki onlarda farkındalar bekleme sebebinizin .

cok yalnis hatta bencilce dusunuyorsun, hayir niye seni bekliyorlar ki? hadi sevgilin sabredip seni bekliyor da butun ailesi niye beklesinki? kardesi sevmis sartlarida uygun evleniyor, bide kin doldum diyorsun ne kadar sacma 22 yassta cok kucuk bir yas degil evlilik icin, tamamlamak istedigin seyleri madem evlenincede yapabilme imkanin var sende evlilik icin en azindan bir adim atsaydin, arkadasinin anneside cocuklarinin murvetini gormek istiyordur....

Çok bencilce bir düşünce..siz hem beklemek isteyin,herkeste size ayak uydurup evlenmeyi beklesin..yok öyle bir dünyaa

7 yıl önce evlendiğimizde benim kendi abim ve esimin abisi bekardi

Simdi 6 yasında bir oğlumuz var,amcasiyla dayısı hala bekar
İkisinden de bir sitem görmedik,zaten boyle bir hakları da yok.evlilik sıraya koyulan bir durum degilki.

Ustelik ertelemeyi isteyende sizsiniz.
Yağmur yağarken yürümek istiyorsanız,islanmayida göze alacaksınız.

Keyfi yada mecburi kimse siZin şartlarınızı iyilestirmenizi beklemek zorunda değil.

Nisan'a davet etmişler ,sevgilinin ailesi kibar insanlarmis.giderseniz damadın Abi'sinin kiz arkadaşı sıfatıyla gitmiş olursunuz doğal olarak.nitekim siz o ailenin bir ferdi değilsiniz su an.

Sizin abilerinizin hayatında ciddi düşündüğü birileri var mıydı?Ben onların sürekli gündemindeydim,uzak yakın bütün akrabalarının gündemindeydi bizim evlenmemiz.Bu canımı acıtıyor işte herkes heyecanla bizden beklerken onlar iki arada evleniveriyorlar

Gereksiz kıskançlıklar bunlar.. Ailede ilk sen evleniyor olman ne demek ya.."Benim ilk heyecanım, benim mutluluğum olmalıydı" diyorsun da Yine senin ilk evliliğin,yine senin ilk heyecanın..Önce kardeşi yaşadığı için bu kadar dert etmen saçma..Durduk yere mutsuzluk yaratıyorsun..Ailesinden soğuyacak kadar alınman çok ilginç,ailesinin sana hiç bir zararı yok şükret!..

Bende ablamdan önce evlendim,böyle bir sıra mı var kimin kısmeti çıkarsa mutlu olsun...

Ne güzel evlensinler..Allah mesut etsin..Ailesi de düğün dernek konusunda tecrübe kazansın bu düğünde yaptıkları eksiklikleri,hataları tecrübeyle senin düğününde yapmasınlar..Bu arada sen de hayatını mesleğini eline al..

cok tatlisin ya, cocugun yasi gelmis kismetini bulmus sen sirami kapti diyorsun alemsin vallahi, sen kendi ayaklarinin uzerinde dur ondan sonra evlenirsin evlilikte sirami olur? bence bukadar kafaya takip kiskanclik yapna onlar 1. sizde 2.olursunuz ne var bunda?

Çok hoşsunuz vallahi.

Benim sevdiceğin kız kardeşi bizden önce evlenmek istese hiç gocunmam,ne var bunda.

Herkesin nikah saati bellidir,değişmez.

Maalesef bencilsiniz.

siz evlenmek istemişiniz de adamlar evlendirmemiş gibi tepki vermişiniz
kimse sizi beklemek zorunda değil hele hele şöyle bir durumda müsaden var mı diye sana hiç sormak zorunda değiller
siz evlenene kadar küçükler sizi mi bekleyecek
isteyen istediği zaman evlenir

inanın ki ikinci plana atıldıgım için değil.Çünkü o zaten pek gelin gibi olmayacak ki.Evlenip çocugu da alacak yurtdısına gidecek.Yalan değil burada kalsalar kıskanırdım.Ben ilklerin bizde yasanmasını isterdim,ailenin ilk düğünü, ilk heyecanlar farklıdır işte kim ne derse desin ilkler özeldir.Çocuklarnı evlendirmeyi ilk defa bizde yasasınlar isterdim..

:)artık istesem de istemesem de mecbur yapacak bir şey yok...

Hem evlilik için bekleyeceksiniz hemde bu brkleyiş içinde sevdiğiniz insanın kardeşinin hayatına müdahelemi edeceksiniz ? Kusura bakmayın çok lüks düşünüyorsunuz madem evliliği ileri bir tarihe attınız bu insan ne sebep ile olursa olsun sizleri beklemek zorunda değil. İlk gelin olmak mı derdiniz hadi kalkın yıldırım nikahı yapın o zaman.

Ya ne kadar katı yüreklisiniz böyle,keyfimi beklemeseler bile, bir incelik yapmak,gönül almak gibi düşünceler yok mudur kimsede
sadece ben değil sevgilim de cok kırıldı ailesinin yaptıklarına
bi oğullarının gönlünü yaparken diğerininkini de hoş tutma düşünceleri yok mudur insanların
bunları sadece sevgilim ve ben mi düşünüyoruz?

asıl katı yürekli olan sizsiniz kusura bakmayın ama
insanlar sizin keyfinizi bekleyip mutluluklarını ertelemek zorunda değil
sizin bunu istemeniz zaten kimin katı yürekli olduğunu gösteriyor

valla canım adetlerine bu kadar bağlıysan,
Türk örf ve adetlerinde erkeğin ve kızın senelerce sevgili olmasına da iyi gözle bakılmaz.
söz yapılır, nişan yapılır ne kadar beklenecekse öyle beklenir.
şimdi de kalkmış ben adetlere bağlıyım, küçük büyükten önce evlenemez diyosun.
herkes işine geldiği gibi...

iyide kendin istemişsin bunu zaten...
hem sen gerçektende abisinin sevgilisisin sadece sanamı soracaklardı yani....
neyin kini bu....
ilk olmak çok önemliydiyse olsaydın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…