Üzülerek izliyorum....

iyi de herkes evliliği bizden beklerken onun aniden olması beni çok sasırttı.Bu bile kırılmama bir neden ki.Hadi evlendiriyorsunuz evlendiriyorsunuz, bizi önemsemiyor musunuz, neden önceden konusmuyorsunuz, anlatmıyorsunuz, haber vermiyorsunuz...Aniden biz de G....a kız bakıyoruz denince ne hissetmemi bekliyorsunuz ki

Siz bir karar vermişsiniz ve herkes saygı duymuş size karışmamış. Sizin hayatınız dışında başkalarının da hayatı var ve karışamazsınız.
Bence sakin olmaya çalışın ve kıskanarak yaklaşmayın siz kötü olursunuz. Sonuçta diğer kız gerçek bir gelin olacak yakında..

bunları ailesine değil sevgiline sor canım ...... ailesi sana bundan bahsetmek zorunda değil ki .. samimiyetiniz nedir bilemem ama !

Anladıgım kadarıla onunki aşk evliliği değil ki kendini kurtarma cabası..Sadece ingiltereye gideyim de hangi kızla olursa olsun.Peki abisinin hatrı yok muydu...En azından abisinin nişanını bekleyemiyor muydu..Garip bir durum olmasa eerkek arkadaslarımın arkadasları niye onunla dalga gecsin bak sen beceremedin ama G.... evleniyor diye...

Ailesi beni her gördüğünde yüzüme gülerlerdi,beni çok önemsiyormus gibi bir izlenim verirlerdi.Simdi beni de büyük oğullarını da hiçe sayıp onu evlendiriyorlar.Ne haber verdiler ne bir sey yaptılar.Kız istemeye gittikleri gün haberim oldu.O kadar incitici ki….

Ben cok kırgınım,ilk düğün, ilk gelin, ilk heyecanlar bunlar bizim hakkımızdı.Elim kolum bağlı uzaktan izliyorum çok üzülüyorum bi de annesi dalga gecer gibi bana G….’ın nişanına gel diyor.Nişanlarına abisinin sevgilisi olarak mı gideceğim ne olarak gidecegim!!! Daha şimdiden içimde onlara karsı oyle bir kin olustu ki bunu ilişkime de yansıtmaktan çok korkuyorum. Ben bu insanları nasıl sevecegim kızlar cok sogudum.

önemli olan ilk olmak değil değerli olmaktır.. bi kere bunu saplantı haline getirmeyin ne demek kin oluşması falan..
sana haber varmişler istemeden haberin olmuş,, nişana davetlisin daha ne istiyosunuz anlamadım.. nişana abisinin sevgilisi olarak gitmeyi siz tercih etmişsiniz bunda kimsenin suçu yok ki... bence üzerine düşenleri müstakbel kayınvalidenler yapmış..
kendinizi karşınızdakileri rahatsız edecek kadar çok önemsiyorsunuz bence...
ileride de sorun yaşamamak adına duygularınızı bi gözden geçirin...
yoksa sizi ileride "eşiniz ve ailesiyle sorun yaşayanlar" kısmında görebiliriz

ben herzaman eski düşüncelerin yasatılmasından yanayım.Çünkü ailemde böyle gördüm.Evet kıskandığım sey, o evlilik benim evliliğim olmalıydı.O heyecanlar bize ait olmalıydı.

işe gelince eski bu adetler nerden cıktı hay bunu cıkarana derler , işe gelince eski adetlerin devam etmesi gerektiğini düsünenlerdenim derler..

senin evliliğin sana yine ilk olacak bu kadar kıskançlık yapmayın.. 2 sene millet seni niye neden beklesin ki.. hayat akıp gidiyor. ayrıca gelin ata binmiş ya nasip demiş !

kimse başkası icin kendi hayatını ertelemez canım. senin buna hakkın yok.

bunları ailesine değil sevgiline sor canım ...... ailesi sana bundan bahsetmek zorunda değil ki .. samimiyetiniz nedir bilemem ama !

onunda benim haberim oldugu zamn haberi oldu.Ona da hiçbir şey sormadılar,danışmadılar,bizi bu fikre alıştırmadılar,sanırım kıskanacagımızı düşünmüşlerdir.

sevgilinin arkadasları garip bir durum oldugu için dalga gecmemiş canım...

garip durum varsa o da su ; sevgilinin kac yıllık kız arkadasısın bilemicem ama o 27 yasında işi elinde evlenmeye hazır ve kız arkadası oldugu halde evlenemedigi icin arkadasları dalga gecmişler. sen anlamak istediğin gibi yönlendiriyorsun suan kendini. bu kadar haset besleme gözüne perde indirmiş bu düsünceler.

Son düzenleme:

deselerdi ne değişecekti aniden nişan mı yapacaktınız ya da onların evlenmesine karşı mı çıkacaktınız????

ayrıca ne vasıfla size söylesinler ki siz onların hiçbişeyi değilssiniz... koskoca insanların sizden akıl almaları gerektiğini sanmıyorum zaten almamışlar da..

Son düzenleme:

ben ailem,memleketim itibariyle herzaman adetlere bağlı kaldım.Zaten onun için bu kadar şaşkınlıgım...
Zaten içinden çıkamadıgım bir durumdan dolayı fikir alışverişine ihtiyacım var.
Düşüncelerim size ters bile geliyorsa yapıcı olun, bu kadar kaba olmayın hanımefendi...

Akıl almak değil de gönül almak.Sonuçta beni daha önceden tanıyorlar...

kvnizin çocuğunu evlendirmek için diğer çocuğundanda onun sevgilisindende izin isteme hatta haber verme zorunluluğu yok..siz kendinizi çok öenmsemişsiniz ..eğer bu durum sizi çok kötü etkiliyorsa segilinizle konuşun kbnizden önce sizin nişanınız olsun..

gerçekleri söylemek ne zamandan beri kabalık oldu .?

Y'a kismet isi bunlar... Ama buyuk dururken kucuk evlenebilir sorun yok....
Siz Bence ikinci gelin ilk plana gelicekte,siz ikinci plans duseceksiniz diye kaygilandiniz galiba...
Olsun mutlu olmak gibisi varmi amaan sevdigini elinden Alan yokya sirani aldilar o kadar...

Eğitim,insanın duygularını bastırmasına yardımcı olmuyor ki.Okumuşta olsam çok zoruma gitti,onlar kendi açılarından haklılar ama bizi de bu kadar ezmemeleri gerekirdi..

çok yanlış düşünüyorsunuz çok çok... garip buldum düşüncelerinizi.
niye sizi beklesinler ki iki taraf anlaştıysa size söz söylemek düşmez açıkçası, sizi beklemek zorunda değiller.
bence kıskançlık duygunuz şimdiden gün yüzüne çıkmış..
benim arkadaşım da 8 yaş büyük abisinden önce evleniyor kimse de bunu garipsemiyor kısmettir bu işler kısmet.
haa konduramıyorsanız 2. gelin olmayı ( ki bu nasıl bi düşüncedir bilemiyorum ama) bırakın planlarınızı evlenin, evlenince gerçekleştirirsiniz hepsini.

Bu sırayla konusu hala varmıdır ya :) madem zaman istiyorsun al sana zaman bunu onlar değilki sen istemişsin şimdi kalkmış laf ediyorsun

Akıl almak değil de gönül almak.Sonuçta beni daha önceden tanıyorlar...

mesela nasıl gönlünüzü alacaklardı..
sonuçta ilk onlar evlenecek eşyalar düğünvs ilk onlara yapılacak
yani gelip senin gönlünü almak için kızım kusura bakma demeleri mi gerekiyor valla anlamadığım için soruyorum..
hiç bişeyy değişmez bence kıskanmayın ne güzel evleniyorlar yuva kuracaklar müstakbel kaynınız, eltinize, kayınvalidenize karşı kendinizi doldurmayın..
çünkü yine söylüyorum ki herkesin söylediği gibi siz haksızsınız..

Eğitim,insanın duygularını bastırmasına yardımcı olmuyor ki.Okumuşta olsam çok zoruma gitti,onlar kendi açılarından haklılar ama bizi de bu kadar ezmemeleri gerekirdi..

kimsenin seni ezdiği yok. belki sen üzüleceksin diye söylemediler önceden.

suan bu kadar etkilendigin icin söylememeleri isabet olmuş.

kendine sunu itiraf et : 2. plana atılacagın icin korkuyorsun. ilgi simdi diger gelinde olacak diye.

sen sevgilinle mutlu musun ona bak lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…