Üzülmemeye çalışıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebeğini asla aldırma. Allahım korusun seni ve bebeğini hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli ikinizede mutlu huzurlu yaşam dilerim

Sağlıklı bebeği hasta eder bunlar... konu sahibi Allah yardımcın olsun. En güzel günlerini zehir etmelerine izin verme lütfen...

Oncelikle sizi tebrik ediyorum.gercekten kocaman bi yureginiz var.benimde aklima ne geldi siz boyle yazinca.demekki ergenlik dobemlerinde sperm uretebiliyorsa hani sperm bankalari gilan mi ne oluyor ya o zamandan saklansa ve evlendigi zaman kullanilsa olmaz mi.çok bilgim yok ama sanirim tup bebek tedavilerinde bu yontem kullaniliyor yumurta ve sperm saklaniyor ve çift ne zaman isterse birleştirilip anne rahmine transferi yapılıyor.insallah sapasaglam dogar da cok konusanlari Rabbim susturur.Rabbim yar ve yardimciniz olsun
Sagol canım evet sperm bankasında ergenliği gelince alınan spermler saklanabiliyormus. İnsallah hicbir seyi cıkmaz her gün dua ediyoruz Allaha. Cikarsa da kabulümüz. Beni üzen nokta cok kisi bilmesi biz ilk bilmedigimz icin ailelerde ögrendi daha dogru ögrenmek zorunda kaldı esim yurt dışına yasadıgımız yere geri dönmek zorunda kaldı. Ben kist icin bekledim mecburen bu sonucu sa kp ile aldık. :(

Bebeğini asla aldırma. Allahım korusun seni ve bebeğini hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli ikinizede mutlu huzurlu yaşam dilerim
Amin insallah canım yok aldırma mevzusu o zaman gecti ama ben zaten bana söylediklerinde nefes bile alamadım. Sapa saglam bebegimi ben cocugu olmuyo diye niye aldırayım. Duanız ıcın tesekkürler cümlemizin insallah

Kp ye ne yaa adam kac sene daha yasayacak allah bilir tabi ama kalkip da torununun cocugunu goremem diye dertlenmis :)

Hadi bu aptal adamin dedigi oldu cocugunuz onun deyişiyle top ya da homo oldu. Ee nolucak yani? Daha mi az seveceksiniz, daha mi az degerli olacak?
Umarim yurtdışında gelişmiş bir ülkedesinizdir. Bunları dert etmeyen insana değer veren bir ulkede...

46xxy kısmı bende sadece cocuk olmuyor dıye okumustum
bunların bır kısmında cocuk olmuyor bır kısmında oluyor sanırım tup bebek yontemıyle.
ama kıst ne oldu?

23. haftada kocaman olmuş bebeyi resmen öldür demek... ve bunu doktor nasıl diyo inanılmaz... kasap olmuş millet....

Kp ye ne yaa adam kac sene daha yasayacak allah bilir tabi ama kalkip da torununun cocugunu goremem diye dertlenmis :)

Hadi bu aptal adamin dedigi oldu cocugunuz onun deyişiyle top ya da homo oldu. Ee nolucak yani? Daha mi az seveceksiniz, daha mi az degerli olacak?
Umarim yurtdışında gelişmiş bir ülkedesinizdir. Bunları dert etmeyen insana değer veren bir ulkede...
KP benden baya büyük dedem gibi. Benim icin yavrumu daha az sevme gibi bir durum yok. Karsı taraf agza bile alınmayacak seyler söyleyince kafamda belli seyler olustu. Cocuk dogunca bile gitmek istemiyorum. Onlarda neden oraya gitmedigimşn farkında aslında da dile varıpta söylemiyorlar. Fazla gelişmiş bir ülkede degilm burda dogum yapan türkler memnun kalmıs hep. Esimden de uzak kalamadım. Zaten bir ay beni orda yıprattılar dogum sonrası da aynı sey olmasın dedim.

46xxy kısmı bende sadece cocuk olmuyor dıye okumustum
bunların bır kısmında cocuk olmuyor bır kısmında oluyor sanırım tup bebek yontemıyle.
ama kıst ne oldu?
Kist üc hafta sonra kontrole gittigimizde kayboldu. Biz aslında kan testiyle downa baktırmıstık diğerine ekstradan bakıldı 47 xxy cıktı. Evet en büyük sorun cocugunun olmaması.

23. haftada kocaman olmuş bebeyi resmen öldür demek... ve bunu doktor nasıl diyo inanılmaz... kasap olmuş millet....
İste merdiven altı kacak bir yer ayarlayacaktı herhalde. Zaten dil ucuyla ankara mı olur İstanbul mu falan dedi. Düsün yani benim karnım cıkmıstı kocaman bana bir anda bebegini aldırmalısın deniliyor. Bir sürü agza alınmıcak laf söyleniyor. Simdi kp ne yüzle sevmek yavrumuzu. Sorsan bunu ben zaten yaşlıyım sizin hayatınız etkilenecek diye dedim der kesin.

Canim ben ikili testi doktor istedi yaptırdım ama şimdiki aklım olsa yaptırmazdım
Sonra diğer testleri istedi bende bu testler kötü çıkarsa tedavi icin mi yapılıyor diye sordum oda hayır tedavisi yok belki aldırmak istersiniz dedi ben sok oldum ne yani bebeğimi mi beğenmeyip oldurecektim
Hayır istemiyorum dedim ve dokuz ay kafam rahat etti bana da deseydi böyle bir sey illa ki düşünür üzülürdüm
Hatta bi arkadasa down demişler kız dokuz ay ağladı sonra Bebek doğdu sapasağlam
Siz dua edin o sizin evladınız Nasıl doğarsa doğsun
Tabi insallah sağlıklı olur

Amin insallah canım yok aldırma mevzusu o zaman gecti ama ben zaten bana söylediklerinde nefes bile alamadım. Sapa saglam bebegimi ben cocugu olmuyo diye niye aldırayım. Duanız ıcın tesekkürler cümlemizin insallah
Allahım bilir gelecekte ne olup olmayacağını kulları değil onun için . Mevlâm neylerse güzel eyler, bakalım görelim neyler .

Gecmis olsun cnm..kv ler nekadar rahat insanlar ya..sana ve esine destek olacaklarina kostek olmuslar ..
Dogum yapinca gosterme onlara..
Rabbim saglicakla kucagina almayı nasip etsin

Merhaba kızlar ilk kez bir derdim vara konu açıyorum.
Hamileliğim çok iyi sorunsuz geçiyordu taki dörtlü testi yaptırana kadar. İkili testte herhangi bir sorun çıkmamıştı. Dörtlü teste gittik 20. Haftada. En iyi perinatologa. Ve gelenlerin hepsi endişeli üzgün bir taraftan amniyosentez yapılmış kimisine. Doktorun umrumda değil. Bir muayene parası 700 tl. Kontrolde de aynı. 20. Haftada bebegin her seyi normal cıktı fakat beyninde kis tespit etti. Üc dört hafta sonra seni görmem lazım kist küçülmüş mü bakalm dedi. Tabi bence bu para tuzağı. Zaten o kis %95 ihtimalle kayboluyormus. Eşimle yıkıldık orda. Adam cok rahat söyledi bunu. Neyse bi de bize test verdi. Bu kist down sendromunu gösterebiliyormus. Kan testi verildi 2000tlya. On gün her sey zehir oldu bana. Cok agladım cok üzüldüm. Testte down cıkmadı ama ilk kez duydugumuz 47 xxy cıktı. Yani klinefer sendromu. Buna göre memelerinde hafif büyüme, az kullanma, cinsel isteksizlik, kücük penis...tarzı seylerden bir kacı olabilecegi gibi hicbiri de olmayabilirmis. En büyük sorun cocuk olmaması. Gerci gelisen yeni teknolojiyle artık bu kişiler cocuk sahibi olabiliyor. Bu kadar erken öğrenmemizin avantajı var tabi. Ama aileler duydu o zaman. Eşimin ailesi aldır dedi. Cok zor günler gecirdim. Sapa saglam cocugu 23 haftalık cocugu aldır dediler. Nefes alamadım. Aldırmam icin bir sürü söz söylediler.Gittigimiz perinatolog cinsiyet belirsizligi dedi. Ama genetik uzmanı gayet erkek fakat cocuk olmaması en büyük sorun dedi. Burda eşi klineferli arkadaslarla görüştüm. Tek sorun cocuk olmaması dediler. Perinatolog aldırılması lazım dedi cok basit bir bicimde söyledi. Bebegin hayatı iste bu kadar ucuz olmus o kadar basit olmus ki aldırmak. Anne psikolojisi bu kadar hiçe sayılamazdı yani. Yurt dısında yasıyorum bende resti cektim aldırmıyorum dedim cektim geldim. Bir süre hiçbirini görmek istemedim. Eşimde destek oldu aldırma taraftarı olmadı. Cok dua ettik oyle cıkmasın diye. Şimdi o nasıl olursa olsun kabulüm. Ama kafamda bazı sorunlar var esimin ailesi aldır dediya sanki ona erkek gözüyle bakmayacaklar gibi geliyor. Hep ona eksik gibi bakılacak onu sevmicekler diye düsünüyorum. Aldır derken. O kadar vicdanları rahat söylediler ki simdi de sahip cıkıyor gibi imaj veriyorlar. Bebeginde böyle kromozom bozukluğu cıkıp doğdugunda öyle olmayan var mı kızlar?

Sevmeyeceklerse sevmesinler. Bu çocuk sağlık sorunlu değil ya niye aldırıyormuşsunuz? Bir de dindar geçiniyorlardır kesin Allahın yarattığını öldür demiş vicdansızlar.
Sizi kutlarım, bence mükemmel bir aile olacaksınız. Gerekirse eşinizin ailesiyle görüşmeyin sizin sevginiz çocuğunuza yeter.

Belki o çocuk ilerde çocuk sahibi olmak istemeyecek zaten, hiçbir sorunu olmayıp ebeveyn olmak istemeyen tanıdıklarım var,bu kişinin Mutlu olmasına bir engel teşkil etmezki, biz kim oluyoruzda sırf çocuğu olmayacak diye bir insan hayatı Hakkı'nda hüküm verelim değilmi? O aldır diyenler kendini ne sanıyo acaba? İyi madem çocuk yapmayan çocuğu olmayan insanların yaşam Hakkı'na son verilsin , ben burda yetişmiş çocuk yapmayan çocuğu olmayan bir kişinin yaşam Hakkı'na kast etmekle ,bu bebeğin yaşam Hakkı'na kast edilmesi düşüncesi arasında bir fark göremedim, söylenenlere kulak tıkayın o sizin evladınız , hayırlısıyla kucağınıza almanız dileğiyle sevgiler.

Ikili uclu bilmemkacli testlerin hepsine karsiyim. Cogunlukla riskli cikiyor zaten. Bir kac defa da yazdim kesin down, kesin zeka geriligi, kesin sakat denilen cocuklarin sapasaglam dogdugunu biliyorum. Hepsinin de ilk hamilelikleri bu supheler yuzunden cehennem gibi gecti. Tedavi sansi olmayan ve aldirmak istenmeyen durumlarda bu testler asla yapilmamali.

Allah sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin.bugun ben de detayli ultasona giricem. Allah herkesin evladini bagislasin. Hic uzulmeyin cocugu olmasa nolur. Bakin benimki tup bebek annem bilse ta 30 sene once sizin kizin cocugu olmayacakmis alalim dese aldirmazdi ben de aldirmam. Benim esimin sperm eksikligi falan olsa ve ben bunu bilseydim cok seviyorsam evlenirdim. Cunku Çocuk hayattaki tek amac degil. Ya da tip ilerliyor ve herseyin bir caresi var belki cocugunuz cocuk istemeyecek ya da tip sayesinde kolaylikla olacak lutfen tevekkül edelim allah hayirlisini nasip etsin bizlere

Canim ben ikili testi doktor istedi yaptırdım ama şimdiki aklım olsa yaptırmazdım
Sonra diğer testleri istedi bende bu testler kötü çıkarsa tedavi icin mi yapılıyor diye sordum oda hayır tedavisi yok belki aldırmak istersiniz dedi ben sok oldum ne yani bebeğimi mi beğenmeyip oldurecektim
Hayır istemiyorum dedim ve dokuz ay kafam rahat etti bana da deseydi böyle bir sey illa ki düşünür üzülürdüm
Hatta bi arkadasa down demişler kız dokuz ay ağladı sonra Bebek doğdu sapasağlam
Siz dua edin o sizin evladınız Nasıl doğarsa doğsun
Tabi insallah sağlıklı olur
Sagol canım yorumun icin. Bende aslında bir seylere baktırma taraftarı degilim. Ama karsı tarafın ailesi türkiyeye gelmişken bebege baktırın dedi. Aldırma düşüncesi olduğunu baktırdıktan sonra anladım. Ve bu sorundan dolayı da aldıran var. 25. Haftaya kadar down sendromu oldugunda saglık Bakanlığı izin veriyormus. Ama öyle bi akıllandım ki ikinci cocuk olursa baktırmıcam bir daha. Dedigin gibi kafam rahat olur.

Gecmis olsun cnm..kv ler nekadar rahat insanlar ya..sana ve esine destek olacaklarina kostek olmuslar ..
Dogum yapinca gosterme onlara..
Rabbim saglicakla kucagina almayı nasip etsin
Bende cok samimi olmamayı düsünüyorum. Hepsi su an nden oraya gitmedigimi de biliyor. Bizim sevgimiz yeter ona üzülmemek elde degil tabi kızımız diyorlar neler söylediler gerci kp sorun bizde kv bir sey demedi.amin insallah

Sevmeyeceklerse sevmesinler. Bu çocuk sağlık sorunlu değil ya niye aldırıyormuşsunuz? Bir de dindar geçiniyorlardır kesin Allahın yarattığını öldür demiş vicdansızlar.
Sizi kutlarım, bence mükemmel bir aile olacaksınız. Gerekirse eşinizin ailesiyle görüşmeyin sizin sevginiz çocuğunuza yeter.
Öyle dindar geciniyorlar ki görsen sasar kalırsın. Daha bi de esimin abisi doktor o da bi cıkıs yaptı aldırırdım diye. Ben o zaman cok sinirlendim siz tasımadınıx onu bes ay zorluklarını siz cekmedinz dedim. Zaten öyle bir sogudum ki o tarafa gitmek istemiyorum cocugumuza anormal gözle bakacaklar diye. Esimle cok konustuk bunu affedemiyorum dedim babanı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X