Üzülmemeye çalışıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle dindar geciniyorlar ki görsen sasar kalırsın. Daha bi de esimin abisi doktor o da bi cıkıs yaptı aldırırdım diye. Ben o zaman cok sinirlendim siz tasımadınıx onu bes ay zorluklarını siz cekmedinz dedim. Zaten öyle bir sogudum ki o tarafa gitmek istemiyorum cocugumuza anormal gözle bakacaklar diye. Esimle cok konustuk bunu affedemiyorum dedim babanı.

Ya benim arkadaşlarımın eşleri var, görünüşte hiçbir sıkıntıları yoktu adamların. Sperm yetersizliği oldu doğal yolla çocuk sahibi olmaları imkansızmış. Tüp bebek deniyorlar şimdi. Yani hiç bu durum olmasaydı da belki kendisinden belki eşinden dolayı ileride yine de böyle bir sorun yaşayacaklardı. Durumun da çözümü varmış.

Hiç belli olmaz kaç çocuğa engelli, hasta dediler de sapasağlam doğdu hepsine şahit oluyor insan. Ki sizin çocuğunuzdaki hastalık da değil. Bakarsınız hiçbir şey olmaz. İlerde çocuğum engelli olursa aldırmayı düşünebilecek biriyim, ailemde engelliler olduğu için çocuğu buna mahkum etmeyeyim diye. Ancak bu ne engel, ne de bir hastalık. Ne gerek var o zaman? Bu durumun homoseksüellikle alakası yok ayrıca. Homoseksüel olsa da severim çocuğumu orası ayrı. Ama böyle bir durum olmadan da buna yönelen erkek çok fazla. O zaman onu öldürelim mi yani büyüdüğünde. Allah akıl fikir versin böyle insanlara. Çocuğunuzu çok sevin, kimseyi kafaya takmayın.

Belki o çocuk ilerde çocuk sahibi olmak istemeyecek zaten, hiçbir sorunu olmayıp ebeveyn olmak istemeyen tanıdıklarım var,bu kişinin Mutlu olmasına bir engel teşkil etmezki, biz kim oluyoruzda sırf çocuğu olmayacak diye bir insan hayatı Hakkı'nda hüküm verelim değilmi? O aldır diyenler kendini ne sanıyo acaba? İyi madem çocuk yapmayan çocuğu olmayan insanların yaşam Hakkı'na son verilsin , ben burda yetişmiş çocuk yapmayan çocuğu olmayan bir kişinin yaşam Hakkı'na kast etmekle ,bu bebeğin yaşam Hakkı'na kast edilmesi düşüncesi arasında bir fark göremedim, söylenenlere kulak tıkayın o sizin evladınız , hayırlısıyla kucağınıza almanız dileğiyle sevgiler.
İste ataerkil aileden geldikleri icin böyle bir sey duymak agır geldi sanırım. Her seyden önce dedigin gibi belki de cocuk istemicek ha da evlat edinir ne yani dünyanın sonu mu bu. Bir de genetik uzmanı dedi ki ergenlikte sperm dondurtursunuz testosteron tedavisi uygulatırsnız gögsü hafif cıksa estetik cerrahi müdahale eder falan dedi. Kaldı ki saglıklı sıhhatli dogar Allah sonradan sorun verir.

Ikili uclu bilmemkacli testlerin hepsine karsiyim. Cogunlukla riskli cikiyor zaten. Bir kac defa da yazdim kesin down, kesin zeka geriligi, kesin sakat denilen cocuklarin sapasaglam dogdugunu biliyorum. Hepsinin de ilk hamilelikleri bu supheler yuzunden cehennem gibi gecti. Tedavi sansi olmayan ve aldirmak istenmeyen durumlarda bu testler asla yapilmamali.
Aslında bizim sorunumuz bulunduğumuz ülkede cok gelismis ultrason olmadıgı icin türkiyeye geldiğimzde kp falan dedi baktırın diye. Bizde tamam baktıralım dedik sonuc bu oldu. Aslında hic baktırmıcan ne olursa olsun dicen.

Allah sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin.bugun ben de detayli ultasona giricem. Allah herkesin evladini bagislasin. Hic uzulmeyin cocugu olmasa nolur. Bakin benimki tup bebek annem bilse ta 30 sene once sizin kizin cocugu olmayacakmis alalim dese aldirmazdi ben de aldirmam. Benim esimin sperm eksikligi falan olsa ve ben bunu bilseydim cok seviyorsam evlenirdim. Cunku Çocuk hayattaki tek amac degil. Ya da tip ilerliyor ve herseyin bir caresi var belki cocugunuz cocuk istemeyecek ya da tip sayesinde kolaylikla olacak lutfen tevekkül edelim allah hayirlisini nasip etsin bizlere
Ne güzel bir bakış acısı. Ben evlenirken söyler o zaman dedim kp hangi kız kabul eder dedi. Bende sever anladır evlenir dedim. Hayırlısı buymuş dediğin gibi. Bu da bizim sınavımızmıs belki de yanlıs sonuc cıktı mozaik olsa da bizim icin yine iyi.

Ya benim arkadaşlarımın eşleri var, görünüşte hiçbir sıkıntıları yoktu adamların. Sperm yetersizliği oldu doğal yolla çocuk sahibi olmaları imkansızmış. Tüp bebek deniyorlar şimdi. Yani hiç bu durum olmasaydı da belki kendisinden belki eşinden dolayı ileride yine de böyle bir sorun yaşayacaklardı. Durumun da çözümü varmış.

Hiç belli olmaz kaç çocuğa engelli, hasta dediler de sapasağlam doğdu hepsine şahit oluyor insan. Ki sizin çocuğunuzdaki hastalık da değil. Bakarsınız hiçbir şey olmaz. İlerde çocuğum engelli olursa aldırmayı düşünebilecek biriyim, ailemde engelliler olduğu için çocuğu buna mahkum etmeyeyim diye. Ancak bu ne engel, ne de bir hastalık. Ne gerek var o zaman? Bu durumun homoseksüellikle alakası yok ayrıca. Homoseksüel olsa da severim çocuğumu orası ayrı. Ama böyle bir durum olmadan da buna yönelen erkek çok fazla. O zaman onu öldürelim mi yani büyüdüğünde. Allah akıl fikir versin böyle insanlara. Çocuğunuzu çok sevin, kimseyi kafaya takmayın.
Sanırım o doktor cinsiyet belirsizligi dedigi icin o homo yorumlarını yaptı. Bir de demez mi cocugu erkek olarak yetistirirsin kız olmak ister diye. Arastırdım böyle bir sey yok normal insanlarda nasıl bu meyil olabiliyorsa bunda da öyle yani. Sanırım o cift cinsiyetliyle karıştırdı. Benim kendi ailem günlerce arastırdı internetten falan. Kp yok internet cöplük falan dedi.

Sanırım o doktor cinsiyet belirsizligi dedigi icin o homo yorumlarını yaptı. Bir de demez mi cocugu erkek olarak yetistirirsin kız olmak ister diye. Arastırdım böyle bir sey yok normal insanlarda nasıl bu meyil olabiliyorsa bunda da öyle yani. Sanırım o cift cinsiyetliyle karıştırdı. Benim kendi ailem günlerce arastırdı internetten falan. Kp yok internet cöplük falan dedi.

Aynen çift cinsiyetliyle karıştırmışlar. Ki o da günümüzde çok kolay bir durum. Sizinki öyle bir şey değil ama. Normal bir erkek çocuğu da erkek olarak yetiştirirsin, yine kadın olmak isteyebilir. Bu durum insanlık boyunca var oldu, o zaman çocuk sahibi olmayalım mı. Boşverin :)

Aynen çift cinsiyetliyle karıştırmışlar. Ki o da günümüzde çok kolay bir durum. Sizinki öyle bir şey değil ama. Normal bir erkek çocuğu da erkek olarak yetiştirirsin, yine kadın olmak isteyebilir. Bu durum insanlık boyunca var oldu, o zaman çocuk sahibi olmayalım mı. Boşverin :)
Ben anlamıyorum zaten onları baskası olsa sana ne derdim de iste kp olunca sustuk kaldık. Ailem savunmak icin geldi aldırms mevzusu oldugunda. Klinefer hakkında bir gram araştırma yapmamıs bunları savunuyor. Aynen günümüzde durduk yere trans olan yok mu. Sırf özendigi icin cinsiyet degistiren yok mu. Erkek oldugu halde annesi kız gibi de yetistirebşliyor.

Benim evladımı sevmeyecek, hor bakacak babannesi dedesine, o evladın kılını göstermem.

Gönlünüzü ferah tutsun. Benim en küçük kardeşime de alanında isim yapmış bir doktor, kesin zeka özürlü doğacak, aldırman şart diyerek anneme epey zor aylar yaşattı. Diğer 3 çocuğumun bir kaza ile daha beter olmayacağı ne malum diyen babam yanaşmadı.

Şimdi bana 20 cm fark atmiş, hepimizden güzel, hepimizden zeki bir erkek kardeşim var.

Sana yaşattıkları seye cok üzüldüm bana deli sacmasi geldi cocugu olmayacak diye o cana kiyilir mi onu gectim bende 2 ve 3 luyu yaptirdim ama sıkıntı çıksa yavrumdan vazgececegimden degil hazirlikli olmak icin. Stres yapip uzme kendini o melegi uzme annesi. Esinin aileside umarim utanir bu hareketlerinden.

Sana yaşattıkları seye cok üzüldüm bana deli sacmasi geldi cocugu olmayacak diye o cana kiyilir mi onu gectim bende 2 ve 3 luyu yaptirdim ama sıkıntı çıksa yavrumdan vazgececegimden degil hazirlikli olmak icin. Stres yapip uzme kendini o melegi uzme annesi. Esinin aileside umarim utanir bu hareketlerinden.
Zaten simdi günah cıkarıyor kp.su an hamile olanlar aslında daha iyi anlar beni icinde hissettign her gün büyüyen bir canlıyı insan nasıl aldırabilir. Bir de bu insan cok dindarım diye geciniyor. O kadar kırgınım ki ona zaten baskası olsa silerdim. Eşimin babası olunca mecbur görcem eşimde cok üzüldü bu seylere. Bu da bizim sınavımızmıs. Bizim aslında öğrenmemiz iyi oldu yoksa ta ergenlik döneminde bu sorunla karsılasacaktık.size simdiden iyi doğumlar bebeginizi saglıkls kucağınıza alırsınız insallah.

Benim evladımı sevmeyecek, hor bakacak babannesi dedesine, o evladın kılını göstermem.

Gönlünüzü ferah tutsun. Benim en küçük kardeşime de alanında isim yapmış bir doktor, kesin zeka özürlü doğacak, aldırman şart diyerek anneme epey zor aylar yaşattı. Diğer 3 çocuğumun bir kaza ile daha beter olmayacağı ne malum diyen babam yanaşmadı.

Şimdi bana 20 cm fark atmiş, hepimizden güzel, hepimizden zeki bir erkek kardeşim var.
Babanız cok güzel demis. Allahın verdigi canlıyı keyfi olarak aldırcaksak ilerde basına bir sey gelmeyeceği ne malum. İnsanlar down sendromlu cocugunu bile doğuruyor.

Rabbim yardımcın olsn cnm. çok üzüldüm :KK43: kimsenin lafıyla iş yapma konuşan konuşsun. inşallah bebişinin hçbi sorunu olmaz sağlıklı sıhhatli kucağna alırsın..

Zaten simdi günah cıkarıyor kp.su an hamile olanlar aslında daha iyi anlar beni icinde hissettign her gün büyüyen bir canlıyı insan nasıl aldırabilir. Bir de bu insan cok dindarım diye geciniyor. O kadar kırgınım ki ona zaten baskası olsa silerdim. Eşimin babası olunca mecbur görcem eşimde cok üzüldü bu seylere. Bu da bizim sınavımızmıs. Bizim aslında öğrenmemiz iyi oldu yoksa ta ergenlik döneminde bu sorunla karsılasacaktık.size simdiden iyi doğumlar bebeginizi saglıkls kucağınıza alırsınız insallah.
Amin hepimiz insallah. Bence henuz ortada opmayan birseyi sorun gormeyin hem varsin cocugu olmasin ilkmi dunyada cocugu olmayan o kadar insan var Rabbim baska dert, engel vermesin insallah.

Amin hepimiz insallah. Bence henuz ortada opmayan birseyi sorun gormeyin hem varsin cocugu olmasin ilkmi dunyada cocugu olmayan o kadar insan var Rabbim baska dert, engel vermesin insallah.
Bana göre dert degil aslında. Cıkan sonuca göre % 95 ihtimal belki o yuzden beslik ihtimal yani yanılma payı olur belli olmaz. Ama ister istemez taktım iste. Cocugumu zaten kabul etmişim ben. Kp in laflarını hazmedemedim. Bizim cok yakın bir tanıdığımız var cocukları yok gayet mutlular. Belki de olmaması daha hayırlı. Amin insallah

Bu tarz tetkikleri ya yaptirmayacak ne olursa olsun doguracagim ve olene kadar bakacagim diyeceksiniz ya da sonunda doktoru dinleyeceksiniz bana kalirsa. Aksi halde böyle gergin bir hamilelik ve sonuc ne olursa olsun sucluluk duygusu kaliyor.

İste ataerkil aileden geldikleri icin böyle bir sey duymak agır geldi sanırım. Her seyden önce dedigin gibi belki de cocuk istemicek ha da evlat edinir ne yani dünyanın sonu mu bu. Bir de genetik uzmanı dedi ki ergenlikte sperm dondurtursunuz testosteron tedavisi uygulatırsnız gögsü hafif cıksa estetik cerrahi müdahale eder falan dedi. Kaldı ki saglıklı sıhhatli dogar Allah sonradan sorun verir.

Evet Can'ım tıp ilerliyor evelallah herşeyin çaresi var çıkmadık Can'dan Ümit kesilmez , kaldıki bu durumu sorun olarak görmek bana çok aykırı geliyor nedense doğanın bir kanunu var biz buna müdahale edemeyiz , sağlıklı sıhhatli çocuktan vazgeçilmez böyle saçma birşey için

İnsallah bir problem yoktur. Benim ailem down sendromu cıksa bile kızım bize getirin bakmıcaksanjz dediler. Ama esimin ailesi tam tersi seyler söyledi sanki bizim bebegimiz top olcak gibi konustu kp :110:
aaa ne densiz vicdansız bir kp varmış senin ya?
bu nasıl ithamdır doğmamış yavruya.
kimin ne olacağı belli olmaz dikkatli konuş diyemediniz mi?
çocuğu olmayan bir sürü insan var tövbe tövbe top mu diye düşünülüyor haklarında.
hiç duymadığım bir deli saçması.
Allah'a emanet olsun yavrunuz.
sağlıkla hayırlısıyla doğum yapın.
kimin ne dediğini de boşverin.
eşin de tepkisini koysun ailesine.
evlatlar birer emanettir Allah tan biz kullarına.

Bu tarz tetkikleri ya yaptirmayacak ne olursa olsun doguracagim ve olene kadar bakacagim diyeceksiniz ya da sonunda doktoru dinleyeceksiniz bana kalirsa. Aksi halde böyle gergin bir hamilelik ve sonuc ne olursa olsun sucluluk duygusu kaliyor.
Ben istemedim yaptırmak kp cok ısrarcı dediğim dedik. Prof diye bi de ona görünün demisti. Kan testi istendiginde de istemedim yaptırmak. Doktoru dinlemedim bu aldırmak icin sebep degildi bence.İnsanın basına gelince anlıyormuş. Test yaptıran bir cok kisiye bakıyorum bu sitede zaten araştırmadıgım sey kalmadı. Herkesin dedigi şükür iyimis bebegim iste ben onu diyemedim dört aydır

Evet Can'ım tıp ilerliyor evelallah herşeyin çaresi var çıkmadık Can'dan Ümit kesilmez , kaldıki bu durumu sorun olarak görmek bana çok aykırı geliyor nedense doğanın bir kanunu var biz buna müdahale edemeyiz , sağlıklı sıhhatli çocuktan vazgeçilmez böyle saçma birşey için
Aynen canım Allah öyle vermis. Bi de bu herkesin basına gelebilir. Bölünme sırasında bizim bebegimizin dnası o sırada x fazla almıs bu önlenecek bir sey degil daha vahimi var xxxy de olabiliyor insanlar. Xyy durumu da var mesela o kişiler suça meyilli zeka geriligi olan insanlar olabiliyormhs.Allaha sükür tedavisi var. Evlenene kadar belki de daha farklı tarzda cözümler olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X