püf püf olağanüstü dikkat, nazik anlamında.püf püf ne lem
biz de gazozun tadını unuttuk, geçen acık ucundan bakalım dedik ama bişe anlamadım
heh işte orda o zaman :)
geçmiş olsun ne ameliyatıydı yavru
gazozu unutmuştuk biz sonra eren uyanır didik az kaldı yolu da unutacaktık heee
sağol canım ya, sen ayrıntılı ultrasyonun nasıl geçti. Banada 1 ay sonraya gün verdiler. Sen nasılsın canım nasıl geçiyor. Kızlar benim hala mide bulantılarım oluyor.kızlar selam hepinizin iyi olmasına sevindim.zerdalim çook geçmiş olsun.geçmiş bayramınız da kutlu olsun bu arada..aylincim ayrıntılı ultrasona sen nereye gidiceksin??ben eyüp ekiciye gittim.baya memnun kaldım..hepinizi öpüyorum
evet çok uzun bir bekleyiş veee galiba hamileyim bende koca göbeklilerin arasındayım rabbim nasip ederse tabi nolur dualarınızı eksik etmeyin bu sefer meleğim hayırla ve sağlıkla gelsin dünyaya
zekai tahir burakta randevu aldık yine gülüm, bilmiyorum artık kim bakcak.. yakın bakım diye bölüm var, riskli gebelik uzmanı bakar sanırım... doktorum dışarda çok pahalı bakıyolar, hele de üçüz olunca daha da yükseliyo fiyat, hastanede bakalım dedi.kızlar selam hepinizin iyi olmasına sevindim.zerdalim çook geçmiş olsun.geçmiş bayramınız da kutlu olsun bu arada..aylincim ayrıntılı ultrasona sen nereye gidiceksin??ben eyüp ekiciye gittim.baya memnun kaldım..hepinizi öpüyorum
heee anladım püf püfpüf püf olağanüstü dikkat, nazik anlamında.
annemin kistleri vardıda, rahmi yumurtalıkları alındı.
bizde 9 ayın sonunda unutmuş oluruz muhtemelen.
sağol canım ya, sen ayrıntılı ultrasyonun nasıl geçti. Banada 1 ay sonraya gün verdiler. Sen nasılsın canım nasıl geçiyor. Kızlar benim hala mide bulantılarım oluyor.
Doktor bana özellikle bişey içip yemene gerek yok, elevint senin için yeterli dedi, her türlü vitamini bundan alıyorsun dedi. Süt içeceğim, falan diye kendini zorlama dedi.
beloş var yaaaa nasıllll sevindirik oldummmm!!! Allahım sağlıkla tamamına erdirsin, analı babalı büyütsün maşallah 41 kereeeevet çok uzun bir bekleyiş veee galiba hamileyim bende koca göbeklilerin arasındayım rabbim nasip ederse tabi nolur dualarınızı eksik etmeyin bu sefer meleğim hayırla ve sağlıkla gelsin dünyaya
duamız kalbimiz senlee canım meleğin sağlıkla hayırlısıyla gelsinevet çok uzun bir bekleyiş veee galiba hamileyim bende koca göbeklilerin arasındayım rabbim nasip ederse tabi nolur dualarınızı eksik etmeyin bu sefer meleğim hayırla ve sağlıkla gelsin dünyaya
du bi beloşumm için iki göbecik atem de cevap yazem
zekai tahir burakta randevu aldık yine gülüm, bilmiyorum artık kim bakcak.. yakın bakım diye bölüm var, riskli gebelik uzmanı bakar sanırım... doktorum dışarda çok pahalı bakıyolar, hele de üçüz olunca daha da yükseliyo fiyat, hastanede bakalım dedi.
senin nasıl geçti, foto aldın mı? :)
heee anladım püf püf
beloş var yaaaa nasıllll sevindirik oldummmm!!! Allahım sağlıkla tamamına erdirsin, analı babalı büyütsün maşallah 41 kereee
göbeciklere devammmm:92::92::92::119::119::119::124::124::124::124:
duamız kalbimiz senlee canım meleğin sağlıkla hayırlısıyla gelsin
aylinim çeten nasıl
gelecek ay 1 yaşını kutlayacağızz kuzumun
büyüdü valla maşallah
tekmeler havada uçuyordur değil mi altı bacaktan tekme oy maşallahhhh
püf püf olağanüstü dikkat, nazik anlamında.
annemin kistleri vardıda, rahmi yumurtalıkları alındı.
bizde 9 ayın sonunda unutmuş oluruz muhtemelen.
sağol canım ya, sen ayrıntılı ultrasyonun nasıl geçti. Banada 1 ay sonraya gün verdiler. Sen nasılsın canım nasıl geçiyor. Kızlar benim hala mide bulantılarım oluyor.
Doktor bana özellikle bişey içip yemene gerek yok, elevint senin için yeterli dedi, her türlü vitamini bundan alıyorsun dedi. Süt içeceğim, falan diye kendini zorlama dedi.
du bi beloşumm için iki göbecik atem de cevap yazem
zekai tahir burakta randevu aldık yine gülüm, bilmiyorum artık kim bakcak.. yakın bakım diye bölüm var, riskli gebelik uzmanı bakar sanırım... doktorum dışarda çok pahalı bakıyolar, hele de üçüz olunca daha da yükseliyo fiyat, hastanede bakalım dedi.
senin nasıl geçti, foto aldın mı? :)
heee anladım püf püf
beloş var yaaaa nasıllll sevindirik oldummmm!!! Allahım sağlıkla tamamına erdirsin, analı babalı büyütsün maşallah 41 kereee
göbeciklere devammmm:92::92::92::119::119::119::124::124::124::124:
oh oh maşallah kuzuyaaylincim iyi geçti çok şükür ayrıntılı bizim.dualrım kabul oldu.foto 2 tane verdi birde rapor verdi şu şu kadar bu kadar haftalık falan diye.biz kamera götürmüştük eşim kameraya çekti.galiba ben yaklaşık bir aydır hergün izliyorum:66bizimli baya düşünceli görünüyodu eli başında düşünüyodu yavrum.sanırsam nolacak memeleketin hali diye dertleniyor:))
ben de düşünüyorum müzik falan dinleteyim diye, doğunca sakinleşirlermiş o müzikte ama daha bakmadım. babaları ankara havası dinletelim diyookızlar birde pazar gününden itibaren yavruma mozart for kids dinletiyorum.cd nin üzerinde sakinleşmelerine ve zihin gelişimine yardımcı yazıyor.hoşumada gitti.oğlumun da gitmiş olacak ki o da tekmeliyor çalarken..tavsiye ederiz teyzeleri yani
sizi çok seviyom ben benim kuzu korktu herhal açıkta kalcak diye kızlar oğlanlar kapış kapışkızlar hiç bir belirti yok sadece adet zamanı pembe akıntı arkasından kahverengi leke ve bitti dedim menapoz galiba ama kasıklarım çok ağrıyor eşim ısrar etti test yap diye bu sefer ben istemedim negatif sonuç çıkacağını düşünüyordum yine üzüleceğim deidim sabah yaparım diye testi aldık gece 3 te uyandım dayanamadım testi yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı kızkardeşime gösterdim görüyorum çizgiyi dedi sonra çizgi kırmızıya döndü bu ay pek beklemiyordum açıkçası ramazan berekti galiba ama şimdi tedirginim yine düşük korkusu var kalp atışını duymadanda geçmicek bu korku hoş doğuruncaya devam eder ama inşallah bu sefer sağsalim alırım meleğimi kucağıma işte böle romatizma menapoz derken kendiliğinden çıktı geldi yani gelmiştir inşllah dua edin bizee
hahah harbi öyle düşünüyordur haaaa of şimdi çıkacam yok banyoydu gazdı uğraş dur burası iyi yolları da tıkadım mı tamamdıroh oh maşallah kuzuya
demek düşünceli görünüyodu, memleket hali diil de yaf bura da iyiydi ekmek elden su gölden şimdi ite kaka çıkarcaklar beni burdan, napsam da içerde kalmanın yolunu bulsam falan diyodur
ben de düşünüyorum müzik falan dinleteyim diye, doğunca sakinleşirlermiş o müzikte ama daha bakmadım. babaları ankara havası dinletelim diyoo
sizi çok seviyom ben benim kuzu korktu herhal açıkta kalcak diye kızlar oğlanlar kapış kapışkızlar hiç bir belirti yok sadece adet zamanı pembe akıntı arkasından kahverengi leke ve bitti dedim menapoz galiba ama kasıklarım çok ağrıyor eşim ısrar etti test yap diye bu sefer ben istemedim negatif sonuç çıkacağını düşünüyordum yine üzüleceğim deidim sabah yaparım diye testi aldık gece 3 te uyandım dayanamadım testi yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı kızkardeşime gösterdim görüyorum çizgiyi dedi sonra çizgi kırmızıya döndü bu ay pek beklemiyordum açıkçası ramazan berekti galiba ama şimdi tedirginim yine düşük korkusu var kalp atışını duymadanda geçmicek bu korku hoş doğuruncaya devam eder ama inşallah bu sefer sağsalim alırım meleğimi kucağıma işte böle romatizma menapoz derken kendiliğinden çıktı geldi yani gelmiştir inşllah dua edin bizee
evet çok uzun bir bekleyiş veee galiba hamileyim bende koca göbeklilerin arasındayım rabbim nasip ederse tabi nolur dualarınızı eksik etmeyin bu sefer meleğim hayırla ve sağlıkla gelsin dünyaya
doğumdan sonra yaşam var, ya sonrası?
Anne rahmine düşen ikiz kardeşler önceleri herşeyden habersizmiş. Haftalar birbirini izledikçe onlar da gelişmişler. Elleri, ayakları,iç organları oluşmaya başlamış. Bu arada, etraflarında olup biteni farketmeye başlamışlar. Bulundukları rahat, güvenli yeri tanıdıkça mutlulukları artmış. Birbirlerine hep aynı şeyi söylüyorlarmış: "anne rahmine düşmemiz, burada yaşamamız ne harika değil mi?
Hayat ne güzel şey be kardeşim!"
büyüdükçe, içinde yaşadıkları dünyayı keşfe koyulmuşlar. öyle ya, hayatın kaynağı neymiş? Işte bunu araştırırken, karşılarına anneleriyle onları birbirine bağlayan kordon çıkmış. Bu kordon sayesinde, hiçbir zahmet çekmeden, güven içinde beslenip büyütüldüklerini tesbit etmişler.
"annemizin şefkati ne kadar büyük! Bize bu kordonla ihtiyacımız olan herşeyi gönderiyor."
artık aylar birbiri ardınca geçiyor, ikizler hızla büyüyor, diğer bir deyişle "yolun sonu"na yaklaşıyormuş. Bu değişiklikleri hayretle gözlemlerken, bir gün gelip bu güzelim dünyayı terkedeceklerinin işaretlerini almaya başlamışlar.
Dokuzuncu aya yaklaştıklarında, bu işaretleri daha kuvvetli hissetmeye başlamışlar. Durumdan telaşlanan ikizlerden birisi diğerine sormuş: "neler oluyor? Bütün bunların anlamı nedir?" öteki daha sakin ve aklı başındaymış. üstelik, bulundukları bu dünya çoğu zaman ona yetmiyor; duyguları daha geniş bir alemi arzuluyormuş. O cevap vermiş: "bütün bunlar, bu dünyada daha fazla kalamayacağız anlamına geliyor".
Ve eklemiş: "buradaki hayatımızın sonuna yaklaşıyoruz."
"ama ben gitmek istemiyorum" diye haykırmış kardeşi. "hep burada kalmak istiyorum."
"elimizden gelen birşey yok. Hem, belki doğumdan sonra hayat vardır."
"bize hayat veren o kordon kesildikten sonra bu nasıl mümkün olabilir ki?" diye cevaplamış öteki.
"bize hayat veren kordon kesilirse nasıl hayatta kalabiliriz, söyler misin bana? Hem, bak bizden once başkaları da buraya gelmiş ve sonra da gitmişler. Hiçbirisi geri gelmemis ki bize doğumdan sonra hayat olduğunu söylesin. Hayır, bu herşeyin sonu olacak."
bütün bunları söyledikten sonra eklemiş: "hem, belki de anne diye birşey de yok!"
"olmak zorunda" diye itiraz etmiş kardeşi. "buraya başka türlü nasıl gelmiş olabiliriz, nasıl hayatta kalabiliriz ki?"
"sen hiç anneni gördün mü?" diye üstelemiş öteki. "o belki de sadece zihinlerimizde var. Bir annemiz olduğu düşüncesi bizi rahatlattığı için onu belki de biz uydurduk."
böylece, anne rahmindeki son günleri derin sorgulamalar ve tartışmalarla geçmiş. Sonunda doğum anı gelmiş çatmış.
Ikizler dünyalarını terkettiklerinde gözlerini başka bir dünyaya açmışlar ve sevinçten ağlamaya başlamışlar. çünkü gördükleri manzara hayallerinin bile ötesindeymiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?