Uzun ilişki evlilikleri hakkına ne düşünüyorsunuz???

Balkupu14

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2013
1.023
922
123
Kızlar benim liseden beri süren bir ilişkim var. İkimizde birbirimizin ilk aşkıyız. Çok şükür hiç bir sorunumuzda yok. 15 gün sonra askere gidiyor. Büyük ihtimal kısa dönem olacak. İnşallah dönüncede işler ciddiye binecek :116: Çevremde böyle uzun ilişkilerden sonra evlenenler hep büyük problemler yaşadı. Bana da iyi düşün diyorlar. Gerçi düşünecek bir şey yok ben çok mutluyum. Sorun yaşayacağımızı sanmıyorum birbirimizden sıkılmak gibi falan yani. Hatta tam tersi birbirimizi tanıdığımız için daha uyumlu olacağımıza inanıyorum. Bu konuda sizin fikirleriniz neler acaba?

bizde eşimle 7 senelik bir birliktelikten sonra evlendik ama aşkım ilk günkünden daha fazla.onun ise benim onu sevdiğimden daha çok sevdiğini biliyorum.birlikte büyüdük biz.
saygı ve sevgi aranızda olsun bu oldukça ilişkinize hiçbir zarar gelmez.
içinizi ferah tutun.
mutluluklar dilerim.

Bence etrafınızın ne söyledigini kafanıza takmayın bazen sadece insan agzı varda konuşuyor diyorum herkesin ilişkisi kendine mutlu olanda vardır uzun ilişkide bıkıp sıkılan ayrılanda ama bana soracak olursanız henüz etrafımda çok uzun ilişki yaşayıp arkadaşlarım evlendi şuana kadar maşallah bir probleme şahit olmadın uzun ilişkilerde dediginiz gibi daha çok tanıyor kişiler birbirlerini huyunu suyunu biliyor aynı evin içindeki gibi olmasada kişi dogru insanı bulduysa zamanla neden sıkılsınki siz sıkıldınızmı hayır diyorsunuzki hiçbir sorunda yok ne kadar güzel ilk aşkınız buralara kadar gelmiş bir ilişki aklınızı kurcalamayın böyle şeylerle güzel düşünün güzel şeyler olacaktır Rabbimin izniyle inşallah sağsalim askerligini yapar gelir sevdiginiz

kısmet bu evlilik işleri herşeyden önce..
madem mutlusun hiç kafanı karıştırma böyle şeylerle...

bir evlilikte karşılıklı saygı ve güven önemlidir bunlar olduktan sonra aşkınıza sevginize zarar gelmez daha da mutlu olursunuz..,
endişelenmeyin mutluluğu yakalamışken sonuna kadar yaşayın...

Sinir oluyorum böyle genellemelerle konuşan insanlara. Hele ki uzun ilişkisi olan birine direk böyle bir şey neden söylenir ki?

Ben de uzun ilişki sonucu evlendim herkes de böyle derdi. Ya çekemiyo musunuz. Neyinin düşüncem 5 yıldır beraber bu adamla ve mutluyum. Sorun olsa kabahat olmasa kabahat valla. Yok uzun ilişkiler sonucu evlenenler ilk yıl boşanıyomuş. Herkesin agzında bu laf.

Ya kendi halam bile bunu dedi bana. Siz şimdi alışkanlıktan berabersiniz böyle uzayınca insanlar farkına varamıyomuş sorunların evlennce meydana çıkıyomuş. Bak bak sen yıllarn ilişki analistinden yorum geldi. Tamam halacım ayriliyim o zaman ben evlenmeden dogru söylüyosun dedim. Zönk diye kaldı :) Bu arada kendisi aldatan ve paralarını kumarda yiyen adamdan dul kalmamak için ayrılmayan insan :)

Her şey güzel diyince insanlar böyle oluyo. Sorun anlat istiyolar ya. Problemlerimizin olması insanları mutlu ediyor ve seve seve dinliyolar. Etrafımızda aslında dertlerimizi paylaşıcak çok insan var da mutlulugu paylaşıcak adam yok. Kursakta bırakmaya bayılırlar.

Sinirlendim ve konunu dagıttım kusura bakma canım ama sen de kimseyi dinleyip de kafanı takma :)

Son düzenleme:

Aynı durumu yaşıyoruz, biz de birbirimizin lise aşkıyız.
Hatta Allah nasip ederse o da kasım da askere gidiyor.
Bende bunu çok duydum, hatta kafamın karıştığı bile oldu.
Yıpranmışlık olabiliyor haliyle, ama sevgi ve sabır sayesinde herşeyin üstesinden geliniyor.
Erkek arkadaşımın benim için doğru insan olduğunu düşünüyorum, inanıyorum buna,
İsterseniz 1 ay flört edin isterseniz 1 yıl, isterseniz 3 yıl evlendikten sonra sıkılmayacağımızın, sevgimizin bitmeyeceğinin garantisi var mı?
Allah herkese hayırlısını versin inşallah..

Mutluysanız, sorun da yoksa boşluktan kendi kendine kuruntu yapma. Etrafın söyledikleri genellikle klasik kıskançlık problemi; uzun süreli ve problemsiz ilişki yaşayan insan sayısı az olunca buna imrenen ve kıskanan da çok oluyor.

eşimle 9 sene çıktık 26 yaşında da evlendik, bu ocakta 10.yılımızı doldurup 11.yılımıza giricez, çok mutluyuz bebek bekliyoruz, kimileri o kadar seneden sonra heyecan kalmaz falan diyo, sanırım o kişiler fazla dizi izliyo, öyle düşünen insanlar evliliklerinin 10.yılındada heyecan kalmadı diye boşanıcaklar galiba, heyecan eskisi gibi değil tabiki ama istikrar var karşındaki kişiyi çözecem diye kendini yemiyosun dolayısıyla gereksiz trip ve kavga olmuyo, herşeyden önce iki iyi arkadaşsınız ben bi sıkıntı yaşamadım yani

Çok garip, flört ederken alışkanlıktan berabersek evlenince neden beraber oluyormuşuz? Uzun süre flört etmeyenler aşktan, uzun süre flört edenler alışkanlıktan evleniyor. Yani şu '' sıkılma '' kelimesi sadece uzun süre flört edenler için geçerli..
Kısa flört edip evlenmiş insanlar hiç sorun yaşamıyor evliliklerin de hiç sıkılan, sevgisi biten, boşanan olmuyor. Hep uzun süre sevgili olanlardı zaten.

Son düzenleme:

Annem de hep derdi ki o çocuk sıkılıp bırakıcak seni. Cahillik işte onların kafalarına öyle işlemişler flört etmesinler diye heralde. Onun diliyle konuşmaya çalışıyorum annecim sıkılıcak adam evlenince de sıkılır bırakır bak ne güzel evlenmeden görmüş oluyorum sıkıcak mı diye. Ohooo iş işten geçmiş olucak, En azından evli olursun boşayamaz diyo. Ay çıldırıcagım geliyordu. Neyseki ünide ailemle beraber yaşamadım da fazla karışamadı Allahım ben bu anneden nasıl çıktım

Uzun ilişki olduğu zaman sadece saygı bitiyo..Eğer saygınız bitmediyse birbirinize karşı gayet güzel bi evlilik sizi bekliyo demektir :) birbirinizi tanımışsınız ne güzel bu konuda anlaşmazlığınız olmıycak işte..Ama eğer azıcık da olsa bi saygısızlığınız varsa düşünün derim..

Burada belirleyici faktör sizsiniz. Sevgilinizi tanıyor musunuz gerçekten? İyi huyları kötü huyları hepsini biliyor musunuz?
Ben yıllarca süren ilişkileri gereksiz buluyorum bu yüzden bana yaklaşan her erkeğe yeterli mesafemi korudum, tam olarak sevebildiğim biri de olmadı daha. Bilmiyorum yaşım da küçüktü zaten, kimseyle vakit geçirme amaçlı çıkmadım, sevemediklerimle bile ümit vermemek için uzaklaştım. Günün birinde kaderim olan kişi karşıma çıkacak inanıyorum :) acele etmiyorum bu yüzden. Sevgilim yok diye baskı görmeme rağmen. Siz bir şekilde bu günlere gelmişsiniz. Ama insan asla aynı evi paylaşmadan tam olarak tanınamıyor, o yüzden evlilik kumar işi diyorlar büyükler. Şansınıza nasıl gelirse :18:

Biz de 7 yil flortten sonra evlendik .
9,5 Yillik da evliyiz .
Toplamda 16,5 yildir beraberiz .
Flort ettigimiz donemden su gune kadar ne esim degisti ne ben degistim .
Ne saygimiz bitti ne sevgimiz. Aksine yillar gectikce daha da kenetlendik.
Sen eminsen mutluysan genellemeleri bosver ...
Darisi size olsun :)

Ben evliliğin her şekilde kumar olduğunu ve uzun süredir tanıma ya da kısa süredir tanıma ile ilgisi olmadığını düşünüyorum.
10 Senedir birlikte olduğun birisiyle evlendiğinde "ben onu hiç tanımamışım" diyebilirsin , 3-4 ayda evlenip mutlu da olabilirsin, evliliğin temeli öncesinde harcanan yılların süresi değildir,çok klişe ama bir o kadar da doğru,
1.Sevgi
2.Saygı
3.Hoşgörü'dür.
Şimdiden mutluluklar dilerim : )

Merhaba canım öncelikle tebrikler inşaallah gönlünüze aşk dolu bir hayat yaşayın..
Bizde eşimle 8 yılın ardından evlendik(şükürrrrr)2 üniversiteyide beraber okuma çabası vs bu kadar uzadı..
ama ben hala o şten geleceği saat kuş gibi balkona tünüyorum içim pır pır ediyor bence uzun süre(sevgi heyecan kalmış..güvende oturmuşsaaaa)ilşki avantaj bile olabiliyor çünkü evlilikte herhangi bir sürprizle karşılaşmıyorsun artık tanımış oluyosun yani adam tutup 4 ,5 yıl rol ypamaz neyse odur..
bizde eşimle ilk yıllara nazaran hep iyi yönde değişmeye özen gösterdikk ..sorunlar tabiki oluyor ama hayat bu gündelik yaşam bile sıkıntı dolu ama bu sıkıntının dozu ve şiddeti birbirinizi uzun tanımanızla vs alaklı değil kişilikle alakalı..
yani anlayacağın ben çok sevgi dolu bi ilşki içinde kulvar değiştirerek yaşıyorum ve iyki tanımışım güvenmişim de evlenmişimm
avantaj oldugunu düşünüyorum..

Çok teşekkür ederim. Bende saygı ve sevgi olduktan sonra hiçbir şeyin sorun olmayacağını düşünüyorum. Size de maşallah Allah sevginizi daim etsin.

bizde eşimle 9 yıllık birliktelik sonunda evlendik..bu 10.senemiz hiçte öle bir durum yok bizde..
tabiki o lisedeki gibi heyecan dolu günler yok ama biz birlikte büyüdük herşeyi birlikte yaşadık mükemmel bir güvenimiz var bu herşeye değer..
ve şükürki gayet mutluyuzz..
sen kafanı hiç karıştırma..

İnşallah çok teşekkür ederim. Şuana kadar okuduğum yorumlarda uzun ilişkiden sonra evlilikte sorun yaşayan hiç olmamış. Demek ki benim çevremdekiler birbirini tanıyamadı ya da evliliğe adapte olamadı hala flört gibi basit sanıldı her şey. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…