Uzun ilişki evlilikleri hakkına ne düşünüyorsunuz???

senin açından zevkli oluyordur da ama dediğin gibi saygını kaybetmeyip gururunu incitcek davranışta bulunmuyorsan hiç bişycik olmaz, çok mutlu olursunuz inş.

birde sırf uzun çıktın diye gözü kapalı atma kendini içerisinde mantıkta olsun diyorduk arkadaşa zoruna gidiyordu anlamıyordu ama bizim kastımız mantık deyince multi milyarder olması değil, çoğu insan genelde çarpıtır mantık deyince sadece para gelir aklına ama öyle değil mantık deyince ailesi , görgüsü, yaşam tarzı , kültürü, inancı hepsi giriyor içine, bunların hepsi az çok uyumluysa mutluluk zaten gelir, ama tamamen akla fikre yatmayan tezatlıklar dolu durumun içine aman sevdim diye düşünmeden atlamak kendini yakmaktır bence, sonrası hüsran oluyor genelde, bence aileler az çok biliyor bu işleri bişy diyorlarsa bi bildikleri oluyor ve dedikleri çıkıyor , rızasını almak gerek diye düşünüyorum .

allah herkese hayırlı kapılar yazsın, helal süt emmiş içinde allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın bu çok önemli , iş sadece eşle bitmiyor çünki. tavsiyem bol bol gözlemleyin, sevgilinizi ailesini ,çevresini, ha birde evlenince düzelir tesellemesi çok yanlış maalesef .

aklıma gelenler bunlar , kızlarımıza ışık olur umarım , herkes mutlu olsun inş.

Son düzenleme:

Kesinlikle işimize yarayacak söyledikleriniz. Çok teşekkürler.

eşimle 10 sene çıktık geçen yıl evlendik. şimdi de hamileyim,hiç pişman değilim yine olsa yine eşimle evlenirim. önemli olan iki insanın ilişki tarzıdır.

İnş. aynen öyle, Allahtan bana kimse evlendikten sonra boşanırsınız siz, çabuk sıkılırsınız gibi şeyler söylemedi, söylesede takmazdım. Sonuçta kimse başlarken 10 yıl flört ederim demiyor, ki herkeste bu kadar flört edemiyor. 8-10 yıl flört edenler nadirdir. Biz birbirimizin ilk aşkıyız, aşkın en masum haliyle sevdim onu.

Yıl 2007 bir erkeğin yanında ilk yemek yiyişim yiyemeyişim demek daha doğru olur herhalde. Mc Donalds' a gitmiştik, genç şifreyle arkadaşına bedava falan.

Anılarım tazelendi..

Ahh o ilk günlerde yemek yiyememek yanında ne komiktir. Ben aldığımız kolanın kutusunu bile açmıyordum masada öylece duruyordu kalkıyorduk.
Şimdi höpür höpür yeyince dalga geçiyor. Eskiden hiçbir şey yiyemiyordun diye

bizde eşimle uzun süre birliktelikten sonra evlendik.bizimkisi mecburiyetlerden dolayı oldu ama iyiki öyle olmuş.

ilişkinin ilk zamanlarında her iki tarafta kendini karşısındakine beğendirme çabası içinde oluyo ve doğal haliyle davranamıyo.ama zaman

ilerledikçe karşıdakinden ve sevgisinden emin oldukça insan kendini akışına bırakıyo ve sevdiğine her haliyle açık oluyo.evlendiğinde

çoğu şey süpriz olmuyo yani eşinle ilgili.bence bu açıdan iyi uzun ilişki sonunda evlenmek.tabi bu benim deneyimim.

evliliklerde ve ilişkilerde iki kere iki dört etmiyo her zaman.her ilişki kendine has.

siz birbirinizin sevgisinden eminseniz,uyumluysanız ve onun sizin için iyi bi eş olacağına inanıyosanız boşverin başkalarının ne dediğini.

mutluluklar...

Dun gece eşime bu tip bir soru sordum bu yuzden bı yorum yapacağım
Aşkım liseden beri tanışsaydık istermiydin dedim
İstemezdim çünkü insanın çocukluktan sonra kişiliği çok değişiyor ve o tip ilişkiler sağlıksız oluyor dedi başka yorumlarda yaptı ama özetle bu
Bende sonra düşündüm etrafımda bu şekilde evlenenler vardı daha sevgiliyken 30 yıllık karı koca gibi oluyolar bilmiyorum nasıl olur

eşimle 2005 yılında ben 15 yaşındayken tanıştık. o da 20 yaşındaydı.
6.5 sene sevgililik dönemimiz oldu.
2 senelik de evliyiz
birbirimizi o kadar iyi tanımıştık ki evlenince "kocam çok değişti" ya da "kocamın bilmediğim huyları çıktı" gibi tek bir durum yaşamadım.
hala da birbirimize çok çok düşkünüzdür.
ben iyi ki uzun zaman sevgili olmuşuz diyorum.

çift olmaktan ziyade bu kişinin benliği ile de alakalı, ben mesela mümkün değil görücü usulü tanışıpta evlenemezdim ya da 3 ay içinde çok aşık oldum diyip evlenemezdim yapı olarak herşeyi ince eleyen sık dokuyan biriyim ya nasip deyip dibini göremediğim suya dalmam

81 doğumluyuz eşimle...Ve Eşim 9 yıldır hayatımda her anımda....
Evleneli 5. senemize henüz girdik...
İlk görüşte aşık olan sayılı çiftlerdeniz biz,ilk birbirimizi gördüğümüz an evleneceğim (kadın-erkek) diyenlerdeniz...
Zaman geçtikçe dahada aşık,daha da sevdalı gidiyor hayatımız.
Gözümün içine baka baka konuşan,evin içinde bile beni 2 dk görmese peşimde dolanan deliler gibi aşık bir kocam var çok şükür.
Ve adımı unuttum desem?
Daha fazla bişey söylememe gerek kalmadı sanırım

Son düzenleme:

nazarlardan esirgesin Rabbim

Maşallah size ya. Uzun süren ilişkilerin böyle güzel devam ettiğini görmek o kdar güzel kii. Allah nazarlardan korusun aşkınızı.

Evet ama bu dediğiniz liseden sonra hemen evlenenler için geçerli olabilir. Sonuçta biz liseyi bitireli 5 sene geçti. Üniversitede beraberdik. İnsanı üni. bozar derler biz yan yanaydık ve ne o ne ben sıkılmadık yada değişmedik. Kişiliklerimizin çoktan oturduğunu düşünüyorum. En azından bu bizim için böyle. Ama hemen tanışıp evlenen ya da dediğim gibi liseden sonra hemen evlenenler var. Bu kişiilik değişmesinin onlar için geçerli olabileceğini düşünüyorum.
30 yıllık karı koca oluyorlar sözünüzede katılıyorum. Evet uzun ilişkilerin bu gibi sorunları olabiliyor dediğiniz gibi yada aşk değilde arkadaşlığa dönüşebiliyor. Ama bunlardan ilişkiyi korumakta çiftlerin elinde bence.

ben de herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum yazdıklarınıza bakılırsa hersey ilk günki gibi imza neyi değiştirir ki

Bu konularda sakin ha baskalariyla kiyaslamayin kendinizi.

Her insan ayri bir karakter oldugu gibi her iliski de oyledir emin olun. Bu zamana kadar bir sorun yasamadiysaniz ben bundan sonra yasayacaginizi dusunmuyorum. Genelde bir seylerde sorun olacaksa bastan belli ediyor kendini cunku.

Benim en yakin arkadasim 6 senelik bir beraberlikten sonra evlendi ve simdi masallah pek mutlular

Hakkinizda hayirlisi

7 yıldır eşimi tanıyorum 1,5 yılllık evliyim tanıyorum dedim ama 1,5 yılda tanıdım eşimi bir insanı aynı eve girmeden bilemiyosunuz uzun yıllık ilşki bana göre bazı seyleri yıpratıyor ama vazgecmek mi aslaaa cunku ben eşime asıgım ne zorluklarla bu gunlre geldik evet bazzen birbirimizden sıkılıyoruz bu gercek ama gecici sadece sana tavsiyem aranızdaki saygıyı kaybetme ona güvendiğini hissettir cok sık ayrılma yada cok sık kavga etme hicibrseyin coguna kacma allah ayırmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…