Sinir oluyorum böyle genellemelerle konuşan insanlara. Hele ki uzun ilişkisi olan birine direk böyle bir şey neden söylenir ki?
Ben de uzun ilişki sonucu evlendim herkes de böyle derdi. Ya çekemiyo musunuz. Neyinin düşüncem 5 yıldır beraber bu adamla ve mutluyum. Sorun olsa kabahat olmasa kabahat valla. Yok uzun ilişkiler sonucu evlenenler ilk yıl boşanıyomuş. Herkesin agzında bu laf.
Ya kendi halam bile bunu dedi bana. Siz şimdi alışkanlıktan berabersiniz böyle uzayınca insanlar farkına varamıyomuş sorunların evlennce meydana çıkıyomuş. Bak bak sen yıllarn ilişki analistinden yorum geldi. Tamam halacım ayriliyim o zaman ben evlenmeden dogru söylüyosun dedim. Zönk diye kaldı :) Bu arada kendisi aldatan ve paralarını kumarda yiyen adamdan dul kalmamak için ayrılmayan insan :)
Her şey güzel diyince insanlar böyle oluyo. Sorun anlat istiyolar ya. Problemlerimizin olması insanları mutlu ediyor ve seve seve dinliyolar. Etrafımızda aslında dertlerimizi paylaşıcak çok insan var da mutlulugu paylaşıcak adam yok. Kursakta bırakmaya bayılırlar.
Sinirlendim ve konunu dagıttım kusura bakma canım ama sen de kimseyi dinleyip de kafanı takma :)
Aynı durumu yaşıyoruz, biz de birbirimizin lise aşkıyız.
Hatta Allah nasip ederse o da kasım da askere gidiyor.
Bende bunu çok duydum, hatta kafamın karıştığı bile oldu.
Yıpranmışlık olabiliyor haliyle, ama sevgi ve sabır sayesinde herşeyin üstesinden geliniyor.
Erkek arkadaşımın benim için doğru insan olduğunu düşünüyorum, inanıyorum buna,
İsterseniz 1 ay flört edin isterseniz 1 yıl, isterseniz 3 yıl evlendikten sonra sıkılmayacağımızın, sevgimizin bitmeyeceğinin garantisi var mı?
Allah herkese hayırlısını versin inşallah..
eşimle 9 sene çıktık 26 yaşında da evlendik, bu ocakta 10.yılımızı doldurup 11.yılımıza giricez, çok mutluyuz bebek bekliyoruz, kimileri o kadar seneden sonra heyecan kalmaz falan diyo, sanırım o kişiler fazla dizi izliyo, öyle düşünen insanlar evliliklerinin 10.yılındada heyecan kalmadı diye boşanıcaklar galiba, heyecan eskisi gibi değil tabiki ama istikrar var karşındaki kişiyi çözecem diye kendini yemiyosun dolayısıyla gereksiz trip ve kavga olmuyo, herşeyden önce iki iyi arkadaşsınız ben bi sıkıntı yaşamadım yani
İnşallah çok teşekkür ederim.Şuana kadar okuduğum yorumlarda uzun ilişkiden sonra evlilikte sorun yaşayan hiç olmamış. Demek ki benim çevremdekiler birbirini tanıyamadı ya da evliliğe adapte olamadı hala flört gibi basit sanıldı her şey. :26:
Uzun ilişki olduğu zaman sadece saygı bitiyo..Eğer saygınız bitmediyse birbirinize karşı gayet güzel bi evlilik sizi bekliyo demektir :) birbirinizi tanımışsınız ne güzel bu konuda anlaşmazlığınız olmıycak işte..Ama eğer azıcık da olsa bi saygısızlığınız varsa düşünün derim..
Maşallah yaa.Darısı başımıza inşAllah. Tabi ki heyecan eskisi gibi olamaz. Sonuçta yıllardır yanınızda o insan. Ama evlenmek çok farklı. Ben özellikle hiçbirşeyi tüketmemeyi bazı heyecanları evliliğe bırakma taraftarıyım. Sonuçta uzun ilişkide çok şey yaşanıyor ama en azından evlenince değişik gelecek heyecan verecek birşeyler kalmalı. Galiba çabuk tüketenlerin yaptıkları hata buydu. :26:
Burada belirleyici faktör sizsiniz. Sevgilinizi tanıyor musunuz gerçekten? İyi huyları kötü huyları hepsini biliyor musunuz?
Ben yıllarca süren ilişkileri gereksiz buluyorum bu yüzden bana yaklaşan her erkeğe yeterli mesafemi korudum, tam olarak sevebildiğim biri de olmadı daha. Bilmiyorum yaşım da küçüktü zaten, kimseyle vakit geçirme amaçlı çıkmadım, sevemediklerimle bile ümit vermemek için uzaklaştım. Günün birinde kaderim olan kişi karşıma çıkacak inanıyorum :) acele etmiyorum bu yüzden. Sevgilim yok diye baskı görmeme rağmen. Siz bir şekilde bu günlere gelmişsiniz. Ama insan asla aynı evi paylaşmadan tam olarak tanınamıyor, o yüzden evlilik kumar işi diyorlar büyükler. Şansınıza nasıl gelirse :18:
Biz de 7 yil flortten sonra evlendik .
9,5 Yillik da evliyiz .
Toplamda 16,5 yildir beraberiz .
Flort ettigimiz donemden su gune kadar ne esim degisti ne ben degistim .
Ne saygimiz bitti ne sevgimiz. Aksine yillar gectikce daha da kenetlendik.
Sen eminsen mutluysan genellemeleri bosver ...
Darisi size olsun :)
nasıl heyecanları mesela
Etrafımızda aslında dertlerimizi paylaşıcak çok insan var da mutlulugu paylaşıcak adam yok.. Ne güzel söylemişsin. Malesef böyle. Bana denilen hep ohhooo şimdi iyi yüzünü gösteriyor sana evlenince çok değişecek hiç tanımamışım diyeceksin diyorlar evlenenler. Ne alakaysa. Tanıdığıma inanıyorum. Biz lisede beraberdik. Üniversitede aynı yerdeydik. Gayette iyi tanıdığıma inanıyorum. Sinir oluyorum bende böyle diyenlere
Canım sevgi zaman geçtikçe çoğalır.Onun sendeki yerini daha iyi anlarsın aynı şekilde onunda.Belki bir şans uzun zaman birlikte olabilmek.Tanıyacağın kadar çok tanıyabiliyorsun sevdiğin insanı.iyisiyle kötüsüyle.En azından çok kısa bir süre çıktım keşke daha çok tanısaydım demiyorsun.Bana da hep derler evlenince illa değişcek huyları diye.bende merakla bekliyorum yani neyi değişcek diye .) ama sen kendinden ve en önemlisi ondan eminsen kimsenin dediklerine kulak asma.Ha çok değer verdiğin insanların tavsiyelerini kulağının bir köşesinde bulundur sonuçta tecrübe vardır.ama genede kendinle ilgili bir durum.bende 5 yıldır beraberim ve şuan asker yolu bekliyorum.koskoca 11 ay oldu.ve bir gün bile beklemekten sıkılmadım.seninde askerden gelince sevdiğin,inan herşey çok daha güzel ve net olucak.Sabretmenizin ve emeğinizin meyvelerini yiceksiniz .)
Utandım bak şimdi
Tüketmemek lazım bence hiçbişeyi
Maşallah yaa.Darısı başımıza inşAllah. Tabi ki heyecan eskisi gibi olamaz. Sonuçta yıllardır yanınızda o insan. Ama evlenmek çok farklı. Ben özellikle hiçbirşeyi tüketmemeyi bazı heyecanları evliliğe bırakma taraftarıyım. Sonuçta uzun ilişkide çok şey yaşanıyor ama en azından evlenince değişik gelecek heyecan verecek birşeyler kalmalı. Galiba çabuk tüketenlerin yaptıkları hata buydu. :26:
çevremde çok uzun süre çıkan arkadaşlarımdan örnek vereyim sadece , genelleme yapmıyorum , birisi 7 yıl çıktı , nişanlandıktan sonra çocuğun ailesinden dolayı çok sorun yaşadılar , çünki o kadar zamandır beraberler oğlumdan vazgeçemez nasılsa diye çok yüklendiler, üstlerine düşen hiç birşeyi yapmadılar, her işi yokuşa sürdüler,
birisi 10 yıl çıktı , yeni evlendiler ama 2 . aydan başladı sorunları aileden değil kendilerinden , 10 yılın hepsinde ailelerden uzak birbirlerine çok yakın yaşadılar, herşeye doyup , paylaşacak anıları azalınca diye tahmin ediyorum , kız çok sıkılmış durumda şimdiden, sürekli tartışıyorlar,
biriside 6 yıl çıktı onun da sorunu çocuktandı , umursamaz davranıyordu , kızda çok üstüme düşsün diye bekliyordu kavgaları bu yüzden di, ayrıca sürekli küsüp küsüp barışıyorlardı diğerleri gibi, önce saygılarını yitirdiler, sonra kız okadar uzun çıktığı için yabancıyla yapamazmıyım mutlu olamazmıyım korkusuyla nişanlandı aynı çocukla, defalarca konuşmamıza rağmen her seferinde asla evlenmek için ideal birisi değil biliyorum ama sırf emeklerim boşa çıkmasın diye evleniyorum zamanım boşa gitmesin diyordu , mantık sıfır diyordu , nişanlandılar hala içine sinmiyor ama evlencek :44: tahminime göre oda diğerleri gibi baya bi sorun yaşayacak , ( çünki kız evini arabasını aldı , çocuk hala ben 2.yi okucam dedi okuyor , askerlik yapmadı, okl bitince de bakarız diyor , bi kaç kerede aldatmış , kıza çevresi ve ailesi dengi olmadığını sorumsuz olduğunu söylüyor ama kız kabullenmek istemiyor hayırlısı :44::44:
daha çok fazla örn var böyle ama 1 tane de iyi örn var oda 10 yıldır çıkıyordu evlendi çocukları var şimdi mutlular, hatta şaka yapardık kıza evlenseniz 10 yaşında çocuğunuz olcaktı diye, onlar ailelerden uzakta , çocuk kadrolu memur ve mülayim bişy o yüzden sorun yaşamadılar henüz ,kızda dominat maşallah hallolldu herşey.
tamamen kısmet işi evlilik piyango gibi iyi dersin kötü çıkar kötü dersin iyi çıkar, ama benim düşüncem çoğu şeyi evlilikten önce tüketmemek lazım, örn saygıyı , saygı bitince amaaan nasılsa daha önce çok şey yaşadık bişy olmadı şimdi evliyiz hiç bişy olmaz diyip kimse frenlemiyor kendini, birde vazgeçemez nasılsa benden fikri çok yıpratır evliliği , seviyorsanda az da olsa kaybetme korkusu olcakki saygıyı yitirmesin çiftler
Canım merak etme o heyecanlar da tükenmiyor. :)
Ben de bu kadar çok seviyoken ve istiyoken her şeyi yaşama taraftarı oldum hep :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?