Uzun ilişki evlilikleri hakkına ne düşünüyorsunuz???

Böyle lise aşkların falan deyince 8 sene öncesine döndüm :)
Bende eşimle lisede başladık ve 8 senelik ilişkiyi 4 yıllık evlilik ve tatlı oğluşumla devam ettiriyoruz...
Allaha şükür hiçbir sorunumuzda yok...O günkü kadar heyecan olmuyor tabiki ama sevgimiz hala aynı...
Ben evliliğin tamamen nasip, şans işi olduğunu düşünüyorum...

Etrafımızda aslında dertlerimizi paylaşıcak çok insan var da mutlulugu paylaşıcak adam yok.. Ne güzel söylemişsin. Malesef böyle. Bana denilen hep ohhooo şimdi iyi yüzünü gösteriyor sana evlenince çok değişecek hiç tanımamışım diyeceksin diyorlar evlenenler. Ne alakaysa. Tanıdığıma inanıyorum. Biz lisede beraberdik. Üniversitede aynı yerdeydik. Gayette iyi tanıdığıma inanıyorum. Sinir oluyorum bende böyle diyenlere

Benim anneannem ve dedemim evlilikleri 50 yılı aştı .
Dedem anneannemin peşinden 3 sene koşmuş 3 yıl nişanlı kalmışlar ve sonunda evlenmişler :)
Hala ilk gün ki gibiler ne o onsuz bir yere gider ne o onsuz bir şey yer :)
Arada ne kavga ne kırgınlık olmuştur .
İnan çok özenirim onlara Maşallah
Darısı başıma

İnşallah hayırlısı gidip dönerler askerden. İnsanların böyle lafları kıskançlıktan ortaya attığını düşünüyorum. Mutlu çift görmeye dayanamıyor kimse mutlu musun kesin bir sorun var diyorlar. Bir arkadaşım bana ya siz nasıl bu kadar iyi anlaşabiliyorsunuz bence sen sevmiyorsun demişti saçmalığa bak ya. kendisi günde 3 öğün kavga ettiği için sevgilisiyle biz garip geliyorduk ona.
Yani diyeceğim o ki kesinlikle kimseyi umursamamak lazım ben bu konuda çok dertlendiğim için açtım konuyu ve herkesin benimle aynı düşündüğünü görmek mutlu etti beni. İnş. hepimizin mutluluğu daim olur.

Maşallah yaa. Darısı başımıza inşAllah. Tabi ki heyecan eskisi gibi olamaz. Sonuçta yıllardır yanınızda o insan. Ama evlenmek çok farklı. Ben özellikle hiçbirşeyi tüketmemeyi bazı heyecanları evliliğe bırakma taraftarıyım. Sonuçta uzun ilişkide çok şey yaşanıyor ama en azından evlenince değişik gelecek heyecan verecek birşeyler kalmalı. Galiba çabuk tüketenlerin yaptıkları hata buydu. :26:

Aynen düşündügünüz gibi gerçek bir sevgi anlayış saygı varsa yıllar ilişkiyi bitirmez daha çok kenetler birbirine emin olun tabiki herşey sevgiliyken gibi olmayabilir evlilik sonuçta daha farklı sorumluluklar aynı evde bir hayatı paylaşma bunlar farklı şeyler ama sevdiginle tanıdıgın güvendigin biriyle olunca daha güzel bence artık nasipse evlilik nasıl oldugunu bende o zaman görücem

Saygı konusu bizim en dikkat ettiğimiz şey 6 yılda çok kavgalar yaşanıyor elbette ama daha bir kere bir sinir anında hakaret etmişliği yoktur bana yada ağır konuşmuşluğu. Bende aynı şekilde tabiki.
Yani bu süre zarfınca saygıdan hiç birşey kaybetmedik. Kesinlikle bun bile çok değerli.

nasıl heyecanları mesela

İşte kaderimizde evlilik var yok bilemem ama 6 yılı beraber geçirmek varmış bizimde. İnşAllah devamıda olur. Dediğiniz gibi aynı eve girmeden bilinmez diye çok kişi söylüyor. Ama 6 yılda tanıyamadıysam kısa süreli ilişkide hiç tanıyamam. Evlenince değişir değişmez orası ayrı. Kısmet. Ama uzun ilişkilerin sonunun hazin olacağı görüşü ve bunun sürekli bana yansıtılması garip geliyor bana.

Eminim. Mutluyum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Söylediğiniz gibi her geçen yıl bizde daha çok kenetlendik. Daha çok sevdik birbirimizi. Gerçi bazıları buna alışkanlık diyor ya. Neyse sinirlenmiycem. Malesef günümüz insanlarında kıskançlık ve boş konuşma huyu var.
Umarım mutluluğunuz daim olur.

Canım sevgi zaman geçtikçe çoğalır.Onun sendeki yerini daha iyi anlarsın aynı şekilde onunda.Belki bir şans uzun zaman birlikte olabilmek.Tanıyacağın kadar çok tanıyabiliyorsun sevdiğin insanı.iyisiyle kötüsüyle.En azından çok kısa bir süre çıktım keşke daha çok tanısaydım demiyorsun.Bana da hep derler evlenince illa değişcek huyları diye.bende merakla bekliyorum yani neyi değişcek diye .) ama sen kendinden ve en önemlisi ondan eminsen kimsenin dediklerine kulak asma.Ha çok değer verdiğin insanların tavsiyelerini kulağının bir köşesinde bulundur sonuçta tecrübe vardır.ama genede kendinle ilgili bir durum.bende 5 yıldır beraberim ve şuan asker yolu bekliyorum.koskoca 11 ay oldu.ve bir gün bile beklemekten sıkılmadım.seninde askerden gelince sevdiğin,inan herşey çok daha güzel ve net olucak.Sabretmenizin ve emeğinizin meyvelerini yiceksiniz .)

O kadar yıl kimse yüzünü saklayamaz. :)

Allah kavuştursun canım sizi de. Evet bazı insanlar iyiliğim için konuşuyor farkındayım. Sadece onların dediklerini düşünmeye çalışıyorum zaten. Yaşayıp göreceğiz sonuçta. İnsanlar istedikleri kadar genelleme yapsın bende uzun ilişkilerin evlilikleri daha mutlu olur diye düşünüyorum kime ne di mi ama

Canım merak etme o heyecanlar da tükenmiyor. :)

Ben de bu kadar çok seviyoken ve istiyoken her şeyi yaşama taraftarı oldum hep :)

çevremde çok uzun süre çıkan arkadaşlarımdan örnek vereyim sadece , genelleme yapmıyorum , birisi 7 yıl çıktı , nişanlandıktan sonra çocuğun ailesinden dolayı çok sorun yaşadılar , çünki o kadar zamandır beraberler oğlumdan vazgeçemez nasılsa diye çok yüklendiler, üstlerine düşen hiç birşeyi yapmadılar, her işi yokuşa sürdüler,

birisi 10 yıl çıktı , yeni evlendiler ama 2 . aydan başladı sorunları aileden değil kendilerinden , 10 yılın hepsinde ailelerden uzak birbirlerine çok yakın yaşadılar, herşeye doyup , paylaşacak anıları azalınca diye tahmin ediyorum , kız çok sıkılmış durumda şimdiden, sürekli tartışıyorlar,

biriside 6 yıl çıktı onun da sorunu çocuktandı , umursamaz davranıyordu , kızda çok üstüme düşsün diye bekliyordu kavgaları bu yüzden di, ayrıca sürekli küsüp küsüp barışıyorlardı diğerleri gibi, önce saygılarını yitirdiler, sonra kız okadar uzun çıktığı için yabancıyla yapamazmıyım mutlu olamazmıyım korkusuyla nişanlandı aynı çocukla, defalarca konuşmamıza rağmen her seferinde asla evlenmek için ideal birisi değil biliyorum ama sırf emeklerim boşa çıkmasın diye evleniyorum zamanım boşa gitmesin diyordu , mantık sıfır diyordu , nişanlandılar hala içine sinmiyor ama evlencek :44: tahminime göre oda diğerleri gibi baya bi sorun yaşayacak , ( çünki kız evini arabasını aldı , çocuk hala ben 2.yi okucam dedi okuyor , askerlik yapmadı, okl bitince de bakarız diyor , bi kaç kerede aldatmış , kıza çevresi ve ailesi dengi olmadığını sorumsuz olduğunu söylüyor ama kız kabullenmek istemiyor hayırlısı :44::44:

daha çok fazla örn var böyle ama 1 tane de iyi örn var oda 10 yıldır çıkıyordu evlendi çocukları var şimdi mutlular, hatta şaka yapardık kıza evlenseniz 10 yaşında çocuğunuz olcaktı diye, onlar ailelerden uzakta , çocuk kadrolu memur ve mülayim bişy o yüzden sorun yaşamadılar henüz , kızda dominat maşallah hallolldu herşey.

tamamen kısmet işi evlilik piyango gibi iyi dersin kötü çıkar kötü dersin iyi çıkar, ama benim düşüncem çoğu şeyi evlilikten önce tüketmemek lazım, örn saygıyı , saygı bitince amaaan nasılsa daha önce çok şey yaşadık bişy olmadı şimdi evliyiz hiç bişy olmaz diyip kimse frenlemiyor kendini, birde vazgeçemez nasılsa benden fikri çok yıpratır evliliği , seviyorsanda az da olsa kaybetme korkusu olcakki saygıyı yitirmesin çiftler

evet her zaman aynı noktaya geliyoruz ki en önemlisi 'saygı'. Saygı konusunda bir problemimizde yok çok şükür. Bu konuda hep dikkatli olduk.
Kaybetme korkusununda gerekliliğini her zaman savunurum. Bu korkuyu vermede de üstüme yoktur Ama bende nedense onu kaybetme korkusu yok. O kadar hissettirdi ki bana sevgisini. Bilmiyorum bu da yanlış bir şey mi ama. :26:

Canım merak etme o heyecanlar da tükenmiyor. :)

Ben de bu kadar çok seviyoken ve istiyoken her şeyi yaşama taraftarı oldum hep :)

Evlenince farklı bir şey olması gerektiğini düşünüyorum ben. Ne biliyim yıllar sonra yaşanmamış birşeyleri keşfetmeliyiz ikimizde.

Kesinlikle saygı.
İyi veya kötü gitmesinin tek sorumlusu saygı herzzaman.
Çünkü birini gönülden seversen yarın daha az sevemezsin aksine yarın daha çok sevmiş bulursun kendini.
Saygıyı koruyun, hiç korkmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…