- 29 Mayıs 2021
- 14.951
- 97.457
- 548
- 37
- Konu Sahibi legendary1
-
İlla aşkım,bitanem sözleri havada uçuşmak zorunda değil 10 yıldır evliyim bunları daha çok dalga geçerken kullanırım :) amaGün içinde ben hiç aramıyorum zaten onun boş olduğu zaman bir öğle bir de iş çıkışı, kendisi arıyor. Hitap şeklim yüz yüze ben de anca canım diyebiliyorum, oda hep canım diyo yüz yüze iken, alışmamış mı ağzım bilmiyorum ama mesaj da diyebilirken yüz yüze bende söyleyemiyorum aşkım bitanem gibi laflar sanki aşırı kasılıyorum gibi hissediyorum. Galiba bende ona çok samimi davranmıyorum bilemedim kendimi sorgulayınca, ama ben daha temas odaklı biriyim gidip sarılıp öperim ama onda bu zayıf.
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, çok faydalı oldu. Dediklerinize dikkat edeceğim. Zaten çoğu sorunun temelinde maalesef mesleği yatıyor. Bende çalışırsam daha iyi olacağını düşünüyorum benim de bedenen ve mental olarak yorgun olacağım bi işim olacak daha iyi anlayacağım sanırım. Çünkü o 7 de işe giderken ben 11 de daha anca sıcak yatağımdan çıkıyorumTamamen çalışmadığınla alakali canim . Ben polis eşiyim mesela çalışmıyorum şuan. Esim yogun calisiyor sevgiliyken de cok arayamazdi . Evlendik yine oyle. O çalışırken ondan telf beklemiyorm. Ilk zamanlar bende senin gbiydim. Ama artik beklentimi düşürdum ve mutlu olmaya basladik. Neden beni aramadin diye sormuyorm artik. Cunku yogun çalışıyor bliyorm. Bile bile sorun yaratmanin anlami yok. Benimde calistigim donem oldu. O donemde kendimden biliyorum bende telf elime alamazdim. Eve gelince yatmak isterdim yada tv karsisinda uyuyakalirdim. Yani ilgisizlik demeyelim de biraz sartlar boyle yapmis diyelm bence. Yuzyuze gelince de sen biseyler düşün. Ayni seyler bizde de olmuştu. Bana sorardi ne yapalm sen plan yap derdi. Onun düşünmeye vakti bile yoktu. Ben plan yapardim. Piknige gidelm. Yok şuraya gidelm bunu yapalm diye ve onu yapardik. Ama sevgisinden şüphe etmedim hicbir zaman. 4 senelik iliski ardindan da evlendik. Evlenince ilgisi daha da artti cok şükür. Bence kafanda biraz kurmuşsun. Onun halinden anlamaya çalış derim sana. Kendi sevginden ve sevgilinin sevgisinden eminsen birakma. Sende çabala sen plan yap sen konu bul telefonda. Sen konu aç. Herseyin daha güzel olmasi dilegiyle
Teşekkür ederim bende onun yanında iken belki de beni mutlu etsin diye tek taraflı bi beklenti de olabilirim, belki de bu beklenti yüzünden enerjim de düşüktür yanında, daha aktif enerjik olmayı deneyeceğim onun yanında bi aydınlatma yaşattınız sağolun :)İlla aşkım,bitanem sözleri havada uçuşmak zorunda değil 10 yıldır evliyim bunları daha çok dalga geçerken kullanırım :) ama
söylemediğimiz sözleri duymayı istemek, göstermediğimiz sıcaklığı beklemek pek doğru gelmiyor bana.
Bİr monotonluk varsa bu iki taraftan kaynaklanmış. Hareketlendirmek için sizde adımlar atabilirsiniz. Netice ne kadar değişir bilinmez ama denemiş olursunuz.
Aynen öyle valla. El boşluğu insana değişik şeyler kurduruyor kafada gerçekten. Bende ilk zamanlar öyleydim. Ama hicbir faydasi yok tersine cok tartışırdık ben böyle yapinca. Oyuzden bende beklentiyi düşürdüm sürpriz beklemiyorum artik guzel söz beklemiyorum. Ben beklentiyi düşürdüm .o daha cok yapmaya basladi resmen. Beklenti olunca en guzelini de yapsa bi yetmiyor sanki. Oyuzden sende oyle yap derim.Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, çok faydalı oldu. Dediklerinize dikkat edeceğim. Zaten çoğu sorunun temelinde maalesef mesleği yatıyor. Bende çalışırsam daha iyi olacağını düşünüyorum benim de bedenen ve mental olarak yorgun olacağım bi işim olacak daha iyi anlayacağım sanırım. Çünkü o 7 de işe giderken ben 11 de daha anca sıcak yatağımdan çıkıyorum
Zaten terapistlik bir durum görememistim ben ortada. Sizin iliskinize heyecanlar şart. Mesela ilk zamanlarınızda birbirinize neler derdiniz nasıl hitap ederdiniz? En sevdiğiniz ilk şarkınız, siz ne yaptıgınızda sevgilinizin hosuna gider? İlk tanıştığınız bulustugunuz yer, mekan neresi? Böyle anıları ilk zamanları anımsatacak ısıtacak seyler yapabilirsiniz. Ya da Biraz bazı konularda onun sizi merak etmenizi sağlamanız lazım. Günde 2 kez arıyor ve ikisinede çıkıyorsanız bunu 1 e indirin. Mesaj atarsa eğer geç dönün. Bir erkegi ne kadar düsündürürsek o kadar pesimize düser. İşinde gücünde olsa bile zamanı bi şekilde yaratır elinden geleni yapar. Mesela sizde ona “aşkım, bebeğim” demek yerine ismiyle seslenin veya hiçbir sey kullanmayın farkına varıp varmayacak mı onu bilmek gerekiyor. Bazen taktiksel ilerlemek çoğu şeyin çözümü olabilir.Çok teşekkür ederim evet doğru hatırladınız. Terapiste henüz gidemedik orda bahsettiğim şeylerin sıklığı azaldı ama arada gene olabiliyor.
bence adam cok yorgun sız halıyle ona gore daha enerjık kalıyorsunuz ve enerjınızı karsılamayınca bır bosluk bır hersey havada kalmıs hissi oluyor bunda da eksıklık hıssedıyorsunuzMerhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımla altı senelik bir ilişkim var. Ben yapı olarak monotonluktan, her gün aynı şeylerin yaşanmasından aşırı derecede sıkılan ve mutsuz olan biriyim. Sorunum da tam da bununla alakalı. Bu mevzuyu bir kaç arkadaşıma açtığımda normal olduğundan bahsettiler, her ilişkinin belli bir zaman sonunda monotonluğa bağladığından bahsettiler. Monotonluk olarak nitelendireceğim şeyleri madde madde yazacağım sizlere normal mi bunlar sağlıklı bir ilişki yaşıyorum mu danışmak istedim.
Erkek arkadaşımın aşırı yoğun bir işi var bunu başta belirteyim. Sürekli 36 saat nöbetleri oluyor ve nöbet ertesi izni yok. Çalışırken yemek yemediği, kişisel ihtiyaçlarını karşılamadığı zamanlar da çok oluyor öncelikle bunu belirtmek istedim. Ben çalışmıyorum boştayım, yakın zamanda bir işe başlayacağım. Sorun ettiğim sıkıntılar şunlar:
-Erkek arkadaşım beni günde iki kez arıyor. Biri öğle molasında, diğeri iş çıkışı. Saati saatine her gün aynı dakikalarda konuşuyoruz.
-Telefon görüşmelerimizde muhabbetimiz hep aynı: “naber nasılsın ne yaptın bugün” “ne yiceksin”
-Erkek arkadaşım mesajlarda güzel hitap etse de yüz yüze o hitaptan eser yok. Mesajda bitanem canım derken yüz yüze kullanmıyor.
-Bana eskisi gibi güzel sözler iltifatlar da etmiyor, hiç diyemesem de daha az diyim, geçen 4-5 sene önceki konuşmalarımızı okuduğumda daha fazla ilgili sevgi dolu olduğunu gördüm.
-Yüz yüze görüştüğümüzde bütün planı hep bana bırakıyor, ne yapalım diye direkt bana soruyor. Kendisi plan yapıp bu hafta şöyle yapalım böyle yapalım demiyor.
-Gün içinde konuşmalarımız hep aynı. Yüz yüze bir tık daha fazla konuşuyoruz, o zaman susma çok olmuyor. Ama telefonda uzun susmalar olabiliyor. İş yerindeki sorunları yansıtmayı seven biri değil, işten ve arkadaşlarından hiç bahsetmiyor (işten ötürü de sosyalleşemiyor da eve gidince çoğu zaman uyuyakalıyor zaten) farklı konuşacak konu da olmuyor haliyle, çünkü bende çalışmıyorum full evdeyim.
-Ben bu saydığım şeyleri ilgisizlik gibi algılıyorum ama haksızlık mı ediyorum karar veremiyorum. Bir tarafım bi farklılık, daha fazla sıcaklık, bi bir şey arıyor ama çözemiyorum ne olduğunu.
Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Yazdıklarınız aynen benAynen öyle valla. El boşluğu insana değişik şeyler kurduruyor kafada gerçekten. Bende ilk zamanlar öyleydim. Ama hicbir faydasi yok tersine cok tartışırdık ben böyle yapinca. Oyuzden bende beklentiyi düşürdüm sürpriz beklemiyorum artik guzel söz beklemiyorum. Ben beklentiyi düşürdüm .o daha cok yapmaya basladi resmen. Beklenti olunca en guzelini de yapsa bi yetmiyor sanki. Oyuzden sende oyle yap derim.
Evet ben dert yakındığım zaman aynı sizin dediklerinizi diyor, evli olsak h sonu kaçardık bir yerlere iki günlüğüne de olsa yada günübirlik diyo. Akşamları yürüyüşe çıkardık zaman kısıtlaması kalkardı diyor. Dediğiniz gibi o çok yoğun ben aşırı boş sürekli her şeyi kafama takıyorum ve gereksizbence adam cok yorgun sız halıyle ona gore daha enerjık kalıyorsunuz ve enerjınızı karsılamayınca bır bosluk bır hersey havada kalmıs hissi oluyor bunda da eksıklık hıssedıyorsunuz
aılenızden oturu rahat gorusemedıgınız ıcın rahatca ıstedıgınız gıbı de takılamıyorsunuz evlı olsaydınız bır haftasonu kacamagı ne bıleyım degısık atraksıyonlu seyler denerdınız falan... o da kısıtlanıyor halıyle yapabılecek bırsey kalmadıgı ıcın ılıskınızı sorgulamanıza neden olmus
sımdı bırbırınıze alıstınız ve tanıdınız sız sessızlıgınızle bıle anlasır konusursunuz artık, yuz yuzeyken sorun yok onemlı olan bu
rahat gorusebılsenız bulusabılsenız haftada 1 gun 1-2 saatlıgıne bırlıkte bır aktıvıteye katılın derdım dans ogrenebılırsınız bırlıkte ebrulı sanatı veya ahsap sekıllendırme boyama-veya seramık yapımı yanı bırlıkte yapabılecegınız bır kursa etkınlıge gıderdınız o da mumkun olmayacak sanırım
bence sızın evlenme saatınız gelmıs artık :)
Evet haklısınız ben onun için aşırı netim, her şeyimi biliyor, nasılsa evde diyor, merak edecek bir şey de yok. Zaten pandemi diye hafta da bir çıkıyorum onu da onla değerlendiriyorum görüştüğüm arkadaşım da yok, çok şeffafım dediğiniz gibi yarın öğle açmayacağım telefonuZaten terapistlik bir durum görememistim ben ortada. Sizin iliskinize heyecanlar şart. Mesela ilk zamanlarınızda birbirinize neler derdiniz nasıl hitap ederdiniz? En sevdiğiniz ilk şarkınız, siz ne yaptıgınızda sevgilinizin hosuna gider? İlk tanıştığınız bulustugunuz yer, mekan neresi? Böyle anıları ilk zamanları anımsatacak ısıtacak seyler yapabilirsiniz. Ya da Biraz bazı konularda onun sizi merak etmenizi sağlamanız lazım. Günde 2 kez arıyor ve ikisinede çıkıyorsanız bunu 1 e indirin. Mesaj atarsa eğer geç dönün. Bir erkegi ne kadar düsündürürsek o kadar pesimize düser. İşinde gücünde olsa bile zamanı bi şekilde yaratır elinden geleni yapar. Mesela sizde ona “aşkım, bebeğim” demek yerine ismiyle seslenin veya hiçbir sey kullanmayın farkına varıp varmayacak mı onu bilmek gerekiyor. Bazen taktiksel ilerlemek çoğu şeyin çözümü olabilir.
İçi rahat çünkü herifin. Bir merak duygusu yok, düsünce yok “nasıl olsa orda” merak duygusunun inanılmaz cezbediciliği vardır bir heyecan olarak bunu deneyebilirsiniz. Özlem her zaman güzeldir. Hem evlilikte hem sevgililikte ne olursa olsun bazen uzaklaşmak gerekir, uzaklaşılsın ki tadı çıksın. İliskiyi monoton kılan şeylerden biride karakterlerdir mesela seffaflıktan cıkıp kendinizde biraz gizemli kız tarzı yaratabilirsiniz.Evet haklısınız ben onun için aşırı netim, her şeyimi biliyor, nasılsa evde diyor, merak edecek bir şey de yok. Zaten pandemi diye hafta da bir çıkıyorum onu da onla değerlendiriyorum görüştüğüm arkadaşım da yok, çok şeffafım dediğiniz gibi yarın öğle açmayacağım telefonubiraz işim olsun benim de
Yazdıklarınız aşırı öğretici oldu bana çok haklısınız gerçektenİçi rahat çünkü herifin. Bir merak duygusu yok, düsünce yok “nasıl olsa orda” merak duygusunun inanılmaz cezbediciliği vardır bir heyecan olarak bunu deneyebilirsiniz. Özlem her zaman güzeldir. Hem evlilikte hem sevgililikte ne olursa olsun bazen uzaklaşmak gerekir, uzaklaşılsın ki tadı çıksın. İliskiyi monoton kılan şeylerden biride karakterlerdir mesela seffaflıktan cıkıp kendinizde biraz gizemli kız tarzı yaratabilirsiniz.
Güzel yazmişsın ama sorun bunları yapamamaktan ziyade yapacak zaman bulamamakYani konu sahibesi karşı taraf monoton yaşayan biri anladığım kadarıyla, size sohnet olarak sunabileceği pek bir içerik yok gibime geldi
Bu iş tükenmiş de olabilir, karşıdakinden sıkılmış olabailirsiniz ya da hayatın monotonluğundan toptan sıkılmış oalbilirsiniz bilemicem. Şöyle bir önerim var, konuşacak malzeme bulmak için değişik bir şeyler yapın, değişik bir şeyler izleyin, gezmeye gidin veya ilgi çekici bir şeyler okuyup konuşun. Ex sevgilimle ben aynı kitabı okurduk mesela, ya o seçerdi bitince bana verirdi ya da ben seçerdim bitince ona verirdim. Okuduğumuz şeyleri konuşmayı severdik mesela. Onun dışında maceralı programlar yapın, yazın raftinge gidebilirsiniz mesela veya 2 günlüğüne haftasonu süpriz programı yapın, Şile olur, Adalar olur yakın bir yerlere süpriz gidin. Karşıdan süpriz program yapmasını da isteyebilirsiniz, haftasonluğuna olsun misal, programı o yapsın size hiçbir şey söylemesin gözlerinizi bağlayıp arabaya bindirsin gidene kadar açmayın. Çaba koyup ilşkinizi canlandırmak sizin elinizde. Yok bu adam baydı derseniz de tek yön var maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?