- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.400
- 53
- Konu Sahibi legendary1
-
Evet burayı bayadır takip ediyorum eş ailesi ile yada eş ile sorunları gördükçe evlilikten çok soğudum. Evliliğe çok sıcak biri olsaydım belki daha az etkilenirdim yazılanlardan ama genel mizacım da evliliğe karşı heyecan dolu değilim, hiç hayatımda çocuklarım olsun şöyle gelinliğim olsun tarzı hayal kurmadım mesela. Hep okumak kendimi geliştirmek daha ilgi çekici geliyordu. Mizaç meselesi galiba. Liseden bir arkadaşım vardı oda aşırı derece de evlilik hayali kuruyordu lise bitti direkt evlendi şu an üç çocuğu var ve çok mutlubence buraya bakma ya çılgın olursun burda sorunu olan insanlar yazıyor en azından olan ihtimallere karşı sen tedbirli olacaksın.
<<bende neler yaşadım neler ne zaman kk hatunlarıyla konuştum evlilik terapistlerini dinledim herşey daha düzeldi.
Eğer birbirinize olan sevgiye güveniyorsan ben evlilik insanı olduğum içindir belki evlilik daha güzel. :Çok gezen bir insandım evlenmeden önce bu kız evlenmez denilenlerden şimdi eşimle geziyoruz. Altı yılda tabii karakterini bilirsin ama adam yoğun çalışıyormuş gerektiğinde arıyormuş seni. Eskisi gibi sevgi dolu pıtırcık olmasını bekleme zamanla bende öyle değilim mesela bunlar ilişkinin artık farklı dönemi. Sevgilin sanırım doktor olacak mesleği gereği bazen çok sıkıntı yaşamayı kabul edecek misin bunu düşünmelisin. Birde bazı erkekler gerçekten plan yapmayı beceremiyor sıkıldıysan mesela şehirdeki gezilecek yerleri araştır sen plan yapsan ? Bu anlattıkların ilişkilerin evrelerinden biri önemli olan geçinmeye gönlünüz var mı?
Dediğim gibi buraya bakarak evlilikten soğuma insan burda kötüleri anlatıyor güzel kısımları için emin ol değer.
Ama adam asistanmış Luucy normal değil mi? Bana mı normal geldi yoksa bilemedim.
Açıkcası benimde evlilik planım yoktu ama oluverdi işteEvet burayı bayadır takip ediyorum eş ailesi ile yada eş ile sorunları gördükçe evlilikten çok soğudum. Evliliğe çok sıcak biri olsaydım belki daha az etkilenirdim yazılanlardan ama genel mizacım da evliliğe karşı heyecan dolu değilim, hiç hayatımda çocuklarım olsun şöyle gelinliğim olsun tarzı hayal kurmadım mesela. Hep okumak kendimi geliştirmek daha ilgi çekici geliyordu. Mizaç meselesi galiba. Liseden bir arkadaşım vardı oda aşırı derece de evlilik hayali kuruyordu lise bitti direkt evlendi şu an üç çocuğu var ve çok mutluherkesin kendi karakteri işte
Insafsizlar…valla cok zorAnnesi hasta oldu onda bile izin vermediler
Şimdi düşünüyorum beni en çok bu irite ederdi.Bende hep bunu düşünüyorum ve işin içinden çıkamıyorum resmî tatil bayram vs de çalışan biri çoğunlukla. Plan yapmamız hareket katmamız da çok zor
4-5 sene böyle. Son yıllarında şu an bende onla beraber sabrediyorum işte uzman olunca nasıl oluyor bilmiyorum nöbet sistemi
Ya zaman ayırması açısından haksızlık edersem Allah sorar, çünkü nöbet çıkışı kıpkırmızı gözlerle bile benle görüşüyor ona bir şey demiyorum, benim sorunum aslında vakit ayırmaması değil zaten olan vakit belli. Sorun dediğiniz gibi güzel sözler söylemek biraz gönlümü almak, hep nasılsın, napıyorsun, nasıl geçti günün bunları söyler ama ben daha farklı şeyler duymak istiyorum bunları iki arkadaş da birbirine soruyor. Farklı hissettirecek şeyler yapmasını ve söylemesini istiyorum. Ama yapamıyor. Bunu kendisine yap demek de çok anlamsız geliyor bazen. İçinden gelse yapardı diye. Ama iş yoğunluğuna kendine bile vakit ayıramayan adam düşünemiyordur belki ben hatırlatayım da diyorum, işin içinden çıkamadım. Bide ben fazla beklenti içinde olan biriyim galiba çünkü yakın arkadaşım elinden geleni yapıyor çocuk daha napsın kim gelir 36 saat nöbetten sonra yatmak yerine diyoYa burda hepimiz ne desek ne yazsak kendi hayatımıza ve kendi düşüncemiz göre yorum yapıyoruz o yüzden konu sahibini de etkilemekten çekiniyorum açıkçası. Eşimle sevgiliyken ikimiz de cok yoğunduk ve çok fazla iletişim halindeydik belki bu yüzden böyle düşünüyorum. Şimdi evliyiz ben şuan çalışmıyorum eşim aşırı yoğun ama o yoğunluğunu bana asla hissettirmez. Gerek bana ayırdığı zamanla, gerek iletişim olarak ya da sözlü olarak asla bana yansıtmaz. Konudaki adam hep ben hep ben diyen bir tip sanki. sürekli yorgunum ne ya. Bu kız da çalışmıyorum diyor sor bakalım ne derdi var belki iş arayıp bulamıyor. öyle bir zamandayız ki herkes yoğun ve herkes bin sorunla basediyor. bütün bu sorunların içinde eşimiz ya da sevgilimizden aldığımız destek ya da iki çift güzel lafla kendimizi iyi hissediyoruz. bunlar yoksa bu ilişki bana göre çok yavan evet ben olsam bende sorgulardim.
4-5 sene böyle. Ama en zor zamanlarını atlattık, son senelerinde. Ama ömrümüzden ömür gitti. Uzman olunca nasıl olur bilmiyorumInsafsizlar…valla cok zor
Gecici birsey mi bu peki? Omur boyu olacak sey degil
şu anda bile agresif sinirli zaten çünkü gerçekten insanlık dışı çalıştırılıyorlar. Ne uykusu var ne yemek yiceği vakit. Hastanede defalaca kez kan şekeri düştü serum taktı arkadaşları. Sorumlu kolla çalışmaya devam. Su içememekten ötürü börek iltihabı geçirdi meselaŞimdi düşünüyorum beni en çok bu irite ederdi.
Çünkü ilerde çocuk da olunca hep size kalacak.
Evde herşeyden siz mesulsunuz
Eşiniz stresli yorgun ve zamanla gergin olacak.
Onun eşi çok sakin felan olmali.
Ben eşimle ogretmenim mesela bu yıl dersim az erken geliyorum eşim gelemiyor
O arada çocuk vs hep bana kaldığı için aşırı agresiflesiyorum.
Çünkü tek hayatın yükünü çekmek çok zor.
Siz doktor eşi misiniz. Uzmanlık ile asistanlık arasında farkeden hiç bir şey yok mu biraz daha rahatlama illaki oluyordur ç.yani uzman olunca da sizi cok rahat hayat kosullari beklemiyor ki .yarim saat uzaga gidemiyoruz biz ariyorlar diye . bunlari bilip kabul edip evlenmek lazim
Zor tabi iste hep stresi siz çekeceksiniz.şu anda bile agresif sinirli zaten çünkü gerçekten insanlık dışı çalıştırılıyorlar. Ne uykusu var ne yemek yiceği vakit. Hastanede defalaca kez kan şekeri düştü serum taktı arkadaşları. Sorumlu kolla çalışmaya devam. Su içememekten ötürü börek iltihabı geçirdi mesela
ben hem doktorum hem doktor esiyim .yani nobetler azaliyor ama oyle uzaklasalim modu olmuyor .yatan hastada bir sey oluyor pat diye gitmesi gerekiyor.kahvaltiya gidecegimiz mesafe bile belli bizim .Siz doktor eşi misiniz. Uzmanlık ile asistanlık arasında farkeden hiç bir şey yok mu biraz daha rahatlama illaki oluyordur ç.
Ya zaman ayırması açısından haksızlık edersem Allah sorar, çünkü nöbet çıkışı kıpkırmızı gözlerle bile benle görüşüyor ona bir şey demiyorum, benim sorunum aslında vakit ayırmaması değil zaten olan vakit belli. Sorun dediğiniz gibi güzel sözler söylemek biraz gönlümü almak, hep nasılsın, napıyorsun, nasıl geçti günün bunları söyler ama ben daha farklı şeyler duymak istiyorum bunları iki arkadaş da birbirine soruyor. Farklı hissettirecek şeyler yapmasını ve söylemesini istiyorum. Ama yapamıyor. Bunu kendisine yap demek de çok anlamsız geliyor bazen. İçinden gelse yapardı diye. Ama iş yoğunluğuna kendine bile vakit ayıramayan adam düşünemiyordur belki ben hatırlatayım da diyorum, işin içinden çıkamadım. Bide ben fazla beklenti içinde olan biriyim galiba çünkü yakın arkadaşım elinden geleni yapıyor çocuk daha napsın kim gelir 36 saat nöbetten sonra yatmak yerine diyo
Teşekkür edemiyorum yaptığınız için sanırım fazla beklentiye giriyorum dediğiniz gibi :)Uzun süredir giriş yapmıyordum sırf bu konuya yorum yapmak için girdimbelli ki sevgiliniz asistan doktor. Nöbet sayısına göre ayda 300/400 saatin üstünde çalışıyordur. Bu tempoda çalışan birinden fazla bi şey beklememek lazım. Böyle bir ilişkiyi isteyip istememek sizin bileceginiz iş tabii ki ama şu durumda adam daha fazlasını istese de yapamaz zaten.
Yorumları okumadım sonradan yazılan başka durumlar varsa bi şey diyemeyeceğim
Gönlünüze göre olsun
Branşı pediatriben hem doktorum hem doktor esiyim .yani nobetler azaliyor ama oyle uzaklasalim modu olmuyor .yatan hastada bir sey oluyor pat diye gitmesi gerekiyor.kahvaltiya gidecegimiz mesafe bile belli bizim .
icabi geciyorum bakin icapta zaten sikinti saatlerce hastanede kalabilir ne zaman arayacaklari da belli degil .yani sevgilinizj bransi ne bilmiyorum ama yatan hasta post op hastasi falan varsa haftasonu kacamagi falan olmuyor .icap sayisi da cok onemli tabi
Çok teşekkür ederim anlaşılmak güzel oldu beklentilerimi ona güzel bir dille ifade etmeye çalışacağım boş bir zamandaOrtada bir fedakarlık varsa o da haftada 1 bile evden zor çıktığınız halde adamın uzmanlığını beklemeniz bana göre. ben sizi anladım ve beklentileriniz de bana çok normal geldi. bu kadar yoğun çalışan bir adamdan gelecek haftayı pariste geçirmek istemek gibi bir beklentiniz olsa adamın işi belli derdim. ama sizin beklentiniz gayet olağan ve bir ilişkide olması gerekenler zaten. benim tavsiyem konuşun ve konuşmaktan çekinmeyin. Sabah bana günaydın mesajı atmadın diye trip yapmıyorsunuz sonuçta.
Canım evlen hayatına renk gelsin. 6 yıl çok uzun. 1-2 yıl da evlilik sonra çocuk derken o monotonluk var o monotonluk. Ay nasıl özlersinnMerhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımla altı senelik bir ilişkim var. Ben yapı olarak monotonluktan, her gün aynı şeylerin yaşanmasından aşırı derecede sıkılan ve mutsuz olan biriyim. Sorunum da tam da bununla alakalı. Bu mevzuyu bir kaç arkadaşıma açtığımda normal olduğundan bahsettiler, her ilişkinin belli bir zaman sonunda monotonluğa bağladığından bahsettiler. Monotonluk olarak nitelendireceğim şeyleri madde madde yazacağım sizlere normal mi bunlar sağlıklı bir ilişki yaşıyorum mu danışmak istedim.
Erkek arkadaşımın aşırı yoğun bir işi var bunu başta belirteyim. Sürekli 36 saat nöbetleri oluyor ve nöbet ertesi izni yok. Çalışırken yemek yemediği, kişisel ihtiyaçlarını karşılamadığı zamanlar da çok oluyor öncelikle bunu belirtmek istedim. Ben çalışmıyorum boştayım, yakın zamanda bir işe başlayacağım. Sorun ettiğim sıkıntılar şunlar:
-Erkek arkadaşım beni günde iki kez arıyor. Biri öğle molasında, diğeri iş çıkışı. Saati saatine her gün aynı dakikalarda konuşuyoruz.
-Telefon görüşmelerimizde muhabbetimiz hep aynı: “naber nasılsın ne yaptın bugün” “ne yiceksin”
-Erkek arkadaşım mesajlarda güzel hitap etse de yüz yüze o hitaptan eser yok. Mesajda bitanem canım derken yüz yüze kullanmıyor.
-Bana eskisi gibi güzel sözler iltifatlar da etmiyor, hiç diyemesem de daha az diyim, geçen 4-5 sene önceki konuşmalarımızı okuduğumda daha fazla ilgili sevgi dolu olduğunu gördüm.
-Yüz yüze görüştüğümüzde bütün planı hep bana bırakıyor, ne yapalım diye direkt bana soruyor. Kendisi plan yapıp bu hafta şöyle yapalım böyle yapalım demiyor.
-Gün içinde konuşmalarımız hep aynı. Yüz yüze bir tık daha fazla konuşuyoruz, o zaman susma çok olmuyor. Ama telefonda uzun susmalar olabiliyor. İş yerindeki sorunları yansıtmayı seven biri değil, işten ve arkadaşlarından hiç bahsetmiyor (işten ötürü de sosyalleşemiyor da eve gidince çoğu zaman uyuyakalıyor zaten) farklı konuşacak konu da olmuyor haliyle, çünkü bende çalışmıyorum full evdeyim.
-Ben bu saydığım şeyleri ilgisizlik gibi algılıyorum ama haksızlık mı ediyorum karar veremiyorum. Bir tarafım bi farklılık, daha fazla sıcaklık, bi bir şey arıyor ama çözemiyorum ne olduğunu.
Düşüncelerinizi merak ediyorum.
yani icap nobeti olmamasi icin aktif nobet olan bir yerde calismasi lazim gibi diyebilirim .yani ya gece nobeti tutacak ya icap .gece nobeti cikisi izin verilip verilmemesi degisir ama izinden ne anliyoruz mesela uzaklasmak olmuyor .sizdeki sorumluluk bir de yatan hasta .yatirdiginiz hasta sizin adiniza yattigi surece o hastanin her skntisinda siz hastaneye gitmek zorundasiniz .cunku o hastadan siz sorumlusunuz .cocugun karni agridi hastanede yatarken belki apendisit gidip kendiniz muayene etmeniz lazim .onun icinde yillik izin haric bizim hayatimiz hastane ev arasi bi alanda donuyor .hele ki pediatri bilmiyorum Allah kolaylik versin diyorum.hayatinizin tumunu bilemem ama kac yillik doktor olarak beklentiniz gibi bir hayat olmaz gibi geliyor .zaten o yuzden artik kimse pediatri secmiyor secenlerin de yarisi istifa modundaBranşı pediatriEvet icap nöbetlerinden bahsetmişti ama sanırım icap nöbeti olmazsa fiziki olarak tutup ertesi gün izin oluyor muş galiba her hastanede böyle mi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?