Gebeliğe Hazırlık Uzun süre korunup sonra cocuk sahibi olanlar ...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
5 yıl ara vermeden hapla korundum, bırakınca 2. Ay kalmıştım.
Doğumdan sonra 1 sene eşim korundu bırakınca tekrar 2. Ay hamileydim.
Kendinizi olumsuz şartlamayın, en hayırlı zamanda olacaktır inşallah.

Evet insan şartlanınca stres yapıyor sanki hemen olması gereyor gibi , hiç korunmasak da belki yine hemen olmayacaktı sonucta

Evet herkes bir konuda mutabık :) takınca gecikiyorr .. ben de takmamanon birinci aşama olduguna inanıyorum ilk ayki gecikmemden sonra . Tam 7 gün geciktim ve kan testi verdigim günün ertesi hemen adet oldum

3 yıl hap 4 yıl prezarvatif olmak zere toplam 7 yıl korunduk denediğimiz ilk ay hamile kaldım. Yaş 33 bu arada. Kısmet bu işler.

Ben konuyla biraz alakasiz baska baska birsey soracagim. Bende yaklasik 2,5 senedir evliyim, 6 ayi gecti korunmuyoruz. Korunmayinca hemen cocuk olacagini sananlardan oldugum icin ilk aydan beri bekledim. Olmadikca uzuldum, agladim. Ama 6.aydan sonra hala olmayinca uzulmek yerine istegimi sorgulamaya gectim. Gercekten hazir miyim ve istiyor muyum bilmiyorum. fakat etrafimdaki insanlar okadar tetikte bekliyor ki benden bebek haberi almaya. Onlari susturmak icin mi yapiyorum, kendim istedigim icin mi ayirt edemez oldum.

7 yil araliksiz mi korundunuz yoksa 3 yil ilk cocugunuz olana kadar, 4 yil da 2.cocugunuz olana kadar mi korundunuz. İsteyerek mi cocuk sahibi oldunuz, yoksa 'e artik kac yil oldu bizde cocuk sahibi olalim' seklinde mi yola ciktiniz. Ozetle; etrafa nasil kulak tikadiniz, istediginizden nasil emin oldunuz

Evet herkes bir konuda mutabık :) takınca gecikiyorr .. ben de takmamanon birinci aşama olduguna inanıyorum ilk ayki gecikmemden sonra . Tam 7 gün geciktim ve kan testi verdigim günün ertesi hemen adet oldum

Stresten kaynakli degilse bu tip gecikmeler yasayanlari sonraki ay hamile kaldigini cok okudum. Rahim kendini gebeligi hazirlar deniyor boyle gecikmelerde. Hakkinizda hayirlisi olsun

Gerçi bana sormamışsınız ama gene de yazmak ist
Ben bir buçuk yıl sonra istedim ve istediğim ay kaldım ha ama şu var ne kadar hazırdım gerçekten %100 hazırmıydım bilmiyorum zaten buna nasıl hazırlanılır onu da bilmiyorum.Ama şu görüşe de katılmıyorum işte bebeğimdüşünme akışına bırak o zaman olur hayır biz ilk denemede kaldığım ay cinsellik olarakta bebek odaklıydık ve ben altıma yastık koymadım yarım saat falan yatakta kalmadım en fazla 5 dakika durabilmişimdir.Adetim gelmeden de düşünüp durdum hamilemiyim diye ve hamile çıktım düşündüğünüz için olmuyordur görüşüne katılmıyorum ve neden insanlara göre şekil alıyorsunuzki size soranlara gelip kendileri mi bakacak? Ya da maddi sponsor mu olacaklar.Geziyoruz diyin, bir çocuğun sorumluluğunu almak çok kolay değil diyin ya da en güzeli dinleyip dinleyip haklısın diyin gene kendi bildiğiniz okuyun çünkü o bebek rahminize düştüğü andan itibaren bir çok endişe,gelecek kaygısı vesaire yaşıyorsunuz.Demem o ki eğer siz istiyorsanız artık birşeylere doymuşsanız,gezmişseniz ne bilim kariyer falan düzen oturtmuşsanız yapın hangi çağdayız bide bu insanlar çocuk konusunda niye sorarlar hiç anlamam.

kimse için çocuk yapilmaz bence kim ne derse desin ya da nasıl baskı yaparsa yapsın eğer siz istemiyorsanız istemiyorum der kestirip atarsınız. Benim olursa 2. Cocugum olacak inşallah ama kızım 9 yaşında ve nerdeyse 9 yıldır tek başına olmaz kardeş lazım sözlerini duyuyorum ama ben şimdi hazırım şimdi olsun istiyorum. Çocuk gördüğüm zaman bizim evde de olsa ne güzel olur diyorum. 9 yıldır korunuyoruz esim korunuyor. Bu ay ilk denememiz bakalım hakkımızda hayırlısı bat 5 şubat bekliyoruz

Stresten kaynakli degilse bu tip gecikmeler yasayanlari sonraki ay hamile kaldigini cok okudum. Rahim kendini gebeligi hazirlar deniyor boyle gecikmelerde. Hakkinizda hayirlisi olsun

Onu da bana arkadaşım söyledi , böyle duyumlar cok gerçekçi olmuyor ama inşallah gerçektir

Aralıksız korunduk bu ilk çocuğumuz olucak inşallah hatta ben yaşımdan ve kilomdan ötürü zaten 6-7 ay uğraşırız sonra dr a gideriz modundaydım. Onun için önümde daha 6 ay var diyodum en az. 33 yaşında olup kendimi hala 25 gören bi insanım, hazırmıydım çok değil eşim artık istemeye başlamıştı. E artık yaşımda geldi olması lazım düşüncesi oldu bende ama olunca şok oldum. İstediğimden daha tam emin olamamıştım yani.
Etrafa kulak tıkamak lafı ağızlarına tıkıştırmak zor. Bi kaç ay önce dr a kontrole gidip hiç bir problemin yok hemen kalabilirsin dediği halde onlar yüzünden zaten tedavisiz çocuğum olmaz moduna girmiştim. Tüm sülale tedavi gördüğümü düşünüp dr ya da kür tavsiyesi veriyordu hep düşünmediğimizi istemediğimizi söyledim ama arkamdan dedikodu yapıldı net.
Annene bile biz artık düşünüyoruz çalışmalara başladık demeyin bence dediyseniz de vazgeçtik seneye düşünücez falan deyin başka soranlara da hep seneye cevabını verin. Çünkü çok baskı yaparlar, olmadı mı olmuyo mu sizi daha strese sokar. Kafanızda şu olsun dur bi 1 sene tamamlansın sonra panik yaparım. Bin türlü çaresi var zaten herşey Allahtan diye rahatlatın kendinizi.

O zaman adet olursan bi hormonlarına baktır. Eşinde gitsin. 2 yıl korunduğunuza göre yaşınız genç büyük ihtimalle ama tedbiri elden bırakmamak lazım.

O zaman adet olursan bi hormonlarına baktır. Eşinde gitsin. 2 yıl korunduğunuza göre yaşınız genç büyük ihtimalle ama tedbiri elden bırakmamak lazım.

En son bir sene önce baktırdım her şey normal dedi doktor, alttan da muayene etmişti, tabi baya zaman geçti bu defa da adet olursam gidicem . Ama eşim bir kaç ay deneyelim olmazsa giderim diyor, yaş 29 oldu eşim 30

En son bir sene önce baktırdım her şey normal dedi doktor, alttan da muayene etmişti, tabi baya zaman geçti bu defa da adet olursam gidicem . Ama eşim bir kaç ay deneyelim olmazsa giderim diyor, yaş 29 oldu eşim 30
Gençmişsiniz tahmin ettiğim gibi. Eşin doğru söylüyor. Kadın hormonları çok çabuk değişebiliyor erkekte öyle değil. Deneyin biraz olmazsa gidersiniz. Doktora 2 senedir korunduğunuzu yeni çocuk istediğinizi söyleme bence 1 senedir deniyoruz de. Daha detaylı bakar herşeye. Diğer türlü kaale almıyorlar pek. Sen bilirsin yine de

Sağol tavsiyelern için canım cok iyi oldu,, evet öyle diyeyim bence de en azından 6 ay flan diyim :))

Yok aslinda kedikedi84 ye sordugum kadar herkese soruyorum cunku istegimi sorgulama noktasinda farkli dusuncelere açığım.

İnsanlara gore şekillenmemeye ugrassamda bir yerden sonra ister istemez onlari da dikkate almak zorunda kaliyorum. 2,5 senedir hayirlisi deyip gecistiriyordum. İstemiyoruz demek istemedim cunku ben istemiyorum
Dedikce yarin obur gun istedigim zaman olmamasindan korktum, ki simdi olmadikca iyi ki istemiyoruz dememisim. Birde istemiyoruz deseydim simdi olmadigini duyanlar "sen zamaninda istemezsen simdi de Allah vermiyor gordunmu" tarzi konusmalarini duymak istemedim. Aslinda yeterince gezdik tozduk ama insan degisiklik mi istiyor bilmiyorum. Hazir miyim sanmiyorum ama sanki artik olmali gibi geliyor. Simdi olsa dogdugunda evleneli 3 seneyi gecmis olcak. 2 kisi olunca sanki ev arkadasligi yapiyoruz gibi ama cocugumuz olursa tam anlamiyla aile olabilirmisiz gibi geliyor. Ama sorumluluk kismi da agir geliyor. Calismiyorum, evdeki rahatlik, istedigim zaman uyanmak gezmek ozgurce hareket etmek cocuk olunca kisitlancak. Buna hazir miyim kestiremiyorum:/

Sizde hazir oldugunuza emin degilmissiniz. Bebis dogana kadar hazir oldugunuzu hissettiniz mi? Veya dogduktan sonra altindan kalkmak cok zorladi mi. Emin ve hazir olmadan dunyaya bir cocuk getirip, onun hakkina girmekten korkuyorum..

İsteyip istemedigimi kestiremiyorum işte:/ okul biter hele birde işe baslarsan, kadin-erkek farketmez herkes gozunun icine bakar ya, onun gibi hissediyorum. Evlendim 1 seneyi coktan devirdim, hatta 2,5 sene olcak artik olmaliymis gibi geliyor ama kime gore neye gore.

Dediginiz gibi 1.yi yapsam sonrada 2.nin lafi edilcek. 3.yu ben istedigim zamanda 2tane yeter 3e nasil bakcan diyip duranlar olabilcek. Bazi insanlar baskalarinin hayatina ne kadar kolay hukmedebiliyor.. 2 seneye kadar kimseyi umursamamak zorlamamisti cunku yeni evliyim diye baski hissetmiyordum. Ama simdi rahatsiz oluyorum, belkide ugrasip olmadigindan. Ama sonuc olarak bu modeldeki tum insanlarin agzina kurekle vurasim geliyor

"Cocuk gordugum zaman bizim evde de olsa ne guzel olur" bir kıstas olabilir mi? Cunku sanki bu dusuncedeyim ama Sorumluluk kismi dusunduruyor..

7 yil kendi isteginizle yapmamak nasil bir duygu gercekten bilmiyorum. Bu duygularinizi, hayatinizi kimseyi umursamadan ozgurce yasadiginizi gosteriyor bence. Bu konuda sizi hem tebrik ederim hem de ozendigimi itiraf edeyim.

Bana da ugrastigimizi bilmedikleri halde doktora git yumurtlamayi takip et diye tavsiye etmeye baslayanlar oldu. Ustelik cok yakinlari cocuk sahibi olamayan insanlar bunlar. Dibindeki insanlarin cocuk hasretiyle nasil yandiklarini bilirken, benimde o sekilde olma ihtimalimi dusunmeden "sen de artik yap" tarzi konusmalar cok sinir bozucu. Bide sanki ne yapiyoruz yemek yap der gibi cocuk yap diyorlar. Tamm biz bi kalkalim o zaman esimle deyip iliskiye girmeye gittigimizi haber veresim geliyor. Belki utanirlar diye, cunku ucunun mahremiyete dokundugunun farkinda degiller. Sahsen cocuk yap dedikce benim aklima cinsellik,mahremiyet geliyor.

Annem dahil kimseye soylemedim. Sadece korunmayi biraktiktan sonra soranlara dusunuyoruz artik, Allah ne zaman gonderirse tarzi açik verdim cunku hemen olcak saniyordum. Simdi vazgectik demelere basliycam, o zaman da olursa beklenmedik gebelikti derim diye dusunuyorum. Bir cocuk hevesini bile on tane yalanla yaşiyorum ya bu yuzden daha cok sinir oluyorum.

7.aydayiz kaldi 5 ay, o zamana kadar olmazsa bende korkmaya basliycam:/

tabi çocuğun sorumluluğu zor ama siz bunu düşündüğünüze göre bence iyi bir anne olacaksınız. İçinizi ferah tutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…