Gebeliğe Hazırlık Uzun süre korunup sonra cocuk sahibi olanlar ...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım yaşlarınız kaç genç insanlarda süre uzaması normal değil demişti doktorum zaten olmuyorsa mutlaka bir sorun vardır bnm eşimde de hareket bozuktu düzeldi şimdi de morfolojisi kötü napıcam bilemiyorum Allaha sığındım artık

İkimizde 26 yasindayiz. Allah size de tez zamanda hayirla saglikla gondersin insaallah, bize de, isteyen herkese de.

Bizim sayi 1milyondan da az ciktigi icin morfolojiye bakamamislar bile ozelde yaptirmistik testi, persembe gunu de devlette yaptircaz. Ondan sonra cikan sonuca gore hayatimiza bir yon verecegiz..

Psikolojin bozulmasın canım evet ben de yeni adım attım daha yolun basındayım ama 2 sene korundum bu 3. Seneme de girdim ve olup olmayacagı meçhul, şimdi bir de soranlara da söledim acıkcası bekliyoruz bakalım ne zaman nasipse artık düşünüyoruz diye, herkes bizden cocuk bekler durumda , ama olmazsa da artık bir cok kez sorarlarsa olmuyo mu flan derlerse cevabım hazır hiç gelemem böle selere , ii niyetli insanların bu soruyu sorup yara deşeceğine inanmıyorum acıkcası , hele herkesin içinde konusup soruyolarsa vay hallerine . Bu bizim elimizde degil , bir can dünyaya geliyor biz vesile oluyoruz sadece biz yapmıyoruz aslında yani ben böyle bakıyorum. Sadece dua edebilirz , isteklisi olabiliriz , çabalayabiliriz ama olmazsa da bir şey yapamayız.. insanların ne diyecegine hiç takılmıyorum en fazla biraz sinirim bozulur , söliceğimi söleyince o da geçer .

Hem kaç yasında insanlarız eskisi gibi de öğrenemeyecegimiz bi durumda degiliz ki bize akıl versinler , soranlara akıl verip saçmalayanlara da böyle de bence. Eskiden erken evleniyolarmış gençler ,büyükler de yönlendirici olabilir herşeye cahillik toyluk oluyo diye , utanılıyormuş mesela , doktora git flan diyolarmuss şimdi cok şükür herkes bilinçli doktora gitmeyi de akıl ediyo , internetten bile az cok sağlık sayfalarından büyüklerden daha cok sey öğrenebiliyo . Burdan bile bir çok sey öğreniliyo.. onların verdiği akılları biz yürütemiyoruz sankii gerizekalıyız cünkü biz ... 15 yasında evlendik sanki bilemicez..

İnşallah düzgün cıkar testiniz kafanız rahatlar ama düzgün oşmasa bile düzeltilebiliyor sonucta ceşitli kürlerle sonucta olacaksa her türlümoğacsk dua edelim

Morfoloji ne oluyor acaba ?

İlk cocuga mı korundunuz o kadar acaba ?
Evet canım şimdi oğlum iki yaşında bu ay yine başlıyoruz inşallah ikinci çocuğa Allah aratmadan versin inşallah banada sizede.. birde sizde enfeksiyon mantar tarzı şeyler olmadığına emin olun bunlarda engel oluyo..

Gecen sene mantar oldu bende , fitil kullandım geçti , doktor korundugumu öğrenince de hormon testi flan yaptı yumurtalıklarıma da baktı , herşey çok normal dedi. Ama sonra hiç gitmedim doktora .

6 seneden fazla süre doğum kontrol hapı ile korundum
bakalım bu ay ilk defa deneyeceğiz
doğurganlık hemen geri dönüyor haptan sonra bile

sende bir sorun olmaz ki zaten sen hormon almamışsın

Gecen sene mantar oldu bende , fitil kullandım geçti , doktor korundugumu öğrenince de hormon testi flan yaptı yumurtalıklarıma da baktı , herşey çok normal dedi. Ama sonra hiç gitmedim doktora .
Bir-kac aya hamile kalırsın canım Allahın izniyle yeter ki stresten uzak ol çok düşünme hamileliği.

Bir problem var mıydı peki 2,5 yıl olmamasının
dogum kontrol hapina bağlı bi hormon troid ne varsa baştan şaştı bi süre toparlandi ama bu seferde kocam evde oturmuyordu.çocuk icin biraz dikkat etmek lazım.oturunca da olmadi artik zaman geçtikçe spermi rahim sıvısının yedigini dusunuyorum.bi yandanda stres yuzde elli etkili olmaya basladi.bie türlü vücut yakalaamıyordu.sekerim troidimde dengesizlik vardi ama engel olacak kadar degil .baktim benim kocamın hala bi icraati yok öyle leylek atsın diye bekliyor.ilk negatif oldu tüp bebegin 2.de parasını ben verdim ki oldu.yoksa daha cok beklerdik.ve iznime denk getirdik

6 seneden fazla süre doğum kontrol hapı ile korundum
bakalım bu ay ilk defa deneyeceğiz
doğurganlık hemen geri dönüyor haptan sonra bile

sende bir sorun olmaz ki zaten sen hormon almamışsın

Ben de öyle umuyorum bakalım denemeye devam ediyoruz, inşallah senin de olur hemen , ben ilk ay kendimi cok dinledim hep belirti var sandım aama yokmuş , sen de kendini dinlememeye calıs hevesli ol yemene içmene dikkat et bence ama belirti cok arama tavsiyem bu :)

Bir-kac aya hamile kalırsın canım Allahın izniyle yeter ki stresten uzak ol çok düşünme hamileliği.

İnşallah canım yasa .. Cok düşünmeme fırsat kalmıyo bu ara bir yogunluk var gelen giden vs . Ama cok iyi oldu kafam dagıldı , günler de cabucak geçti hemen

İnşallah:)) valla belli olmuyor kimisinin bir ilişkiyle cocugu oluyor , kimisi her anı degerlendiriyor olmuyor.. nasip kısmet..

2 sene korunduk, esim korundu. Bekarken kistlerden dolayi uzun sure dogum kontrol hapi kullanmisligim da var. Korunmayı bıraktığım gibi hamile kaldim.

anladım canım ALLAH sağlıkla kucağına almayı nasip etsin benm de tüple olacak sanırım artık o da tutmazsa diye çok korkuyorum hangi merkezde yaptırdın özelden mesaj atarmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…