tabi çocuğun sorumluluğu zor ama siz bunu düşündüğünüze göre bence iyi bir anne olacaksınız. İçinizi ferah tutun
Daha beş aylık hamileyim bende biraz rahatıma düşkünüm ya da tamam itiraf ediyorum çok düşkünüm onun için hep erteledim. Daha doğmadı ama artık hazırım ve hevesliyim. Daha şimdiden bu kadar hassas düşünüyorsan mümkün değil ona bakamaman ya da hakkına girmen. Siz devam edin çalışmalara folikasit kullanmaya başla bi de başlamadıysan. Planlı hamileliklerde 3 ay önceden başlayın derler. Sigara içiyorsan şimdiden en azından yarıya düşürmeye çalış. Bi iki aya olmazsa doktora gidersiniz.Yok aslindakedikedi84 ye sordugum kadar herkese soruyorum cunku istegimi sorgulama noktasinda farkli dusuncelere açığım.
İnsanlara gore şekillenmemeye ugrassamda bir yerden sonra ister istemez onlari da dikkate almak zorunda kaliyorum. 2,5 senedir hayirlisi deyip gecistiriyordum. İstemiyoruz demek istemedim cunku ben istemiyorum
Dedikce yarin obur gun istedigim zaman olmamasindan korktum, ki simdi olmadikca iyi ki istemiyoruz dememisim. Birde istemiyoruz deseydim simdi olmadigini duyanlar "sen zamaninda istemezsen simdi de Allah vermiyor gordunmu" tarzi konusmalarini duymak istemedim. Aslinda yeterince gezdik tozduk ama insan degisiklik mi istiyor bilmiyorum. Hazir miyim sanmiyorum ama sanki artik olmali gibi geliyor. Simdi olsa dogdugunda evleneli 3 seneyi gecmis olcak. 2 kisi olunca sanki ev arkadasligi yapiyoruz gibi ama cocugumuz olursa tam anlamiyla aile olabilirmisiz gibi geliyor. Ama sorumluluk kismi da agir geliyor. Calismiyorum, evdeki rahatlik, istedigim zaman uyanmak gezmek ozgurce hareket etmek cocuk olunca kisitlancak. Buna hazir miyim kestiremiyorum:/
Sizde hazir oldugunuza emin degilmissiniz. Bebis dogana kadar hazir oldugunuzu hissettiniz mi? Veya dogduktan sonra altindan kalkmak cok zorladi mi. Emin ve hazir olmadan dunyaya bir cocuk getirip, onun hakkina girmekten korkuyorum..
Korkma gerçekten arkadaşların dediği gibi doktora bi görün için rahatlasın. Ya ben neler işittim gerçekten olmuyo olsaydı kendimi keserdim üzüntüden herhalde. İnsanlar konuşmak için sırf muhabbetlerine meze olsun diye bu kadar ilgililer takma, olunca hayırlı olsun diyip geçiyorlar. Tüp bebek di mi diye soran birine dayanamayıp o bile değil yok hamile taklidi yapıyorum hastaneden çalıcam diyesim geliyo. İnşallah sağlıkla bir an evvel hamile kalırsın.7 yil kendi isteginizle yapmamak nasil bir duygu gercekten bilmiyorum. Bu duygularinizi, hayatinizi kimseyi umursamadan ozgurce yasadiginizi gosteriyor bence. Bu konuda sizi hem tebrik ederim hem de ozendigimi itiraf edeyim.
Bana da ugrastigimizi bilmedikleri halde doktora git yumurtlamayi takip et diye tavsiye etmeye baslayanlar oldu. Ustelik cok yakinlari cocuk sahibi olamayan insanlar bunlar. Dibindeki insanlarin cocuk hasretiyle nasil yandiklarini bilirken, benimde o sekilde olma ihtimalimi dusunmeden "sen de artik yap" tarzi konusmalar cok sinir bozucu. Bide sanki ne yapiyoruz yemek yap der gibi cocuk yap diyorlar. Tamm biz bi kalkalim o zaman esimle deyip iliskiye girmeye gittigimizi haber veresim geliyor. Belki utanirlar diye, cunku ucunun mahremiyete dokundugunun farkinda degiller. Sahsen cocuk yap dedikce benim aklima cinsellik,mahremiyet geliyor.
Annem dahil kimseye soylemedim. Sadece korunmayi biraktiktan sonra soranlara dusunuyoruz artik, Allah ne zaman gonderirse tarzi açik verdim cunku hemen olcak saniyordum. Simdi vazgectik demelere basliycam, o zaman da olursa beklenmedik gebelikti derim diye dusunuyorum. Bir cocuk hevesini bile on tane yalanla yaşiyorum ya bu yuzden daha cok sinir oluyorum.
7.aydayiz kaldi 5 ay, o zamana kadar olmazsa bende korkmaya basliycam:/
Ben 1 bucuk sene korundum cnm ucuncu ayımda hamıle kaldım hemde gecn ay yumurtlamam olmamıstı buay oldu ve tuttumerhaba kızlar ... Ben nerdeyse 2 aydır burda tüm başlıklara bakıyor ve takip ediyorum .Yani cocuk istedigimden beri aslında takipteyim. 2 yıllık evliyim ve daha önce cocuk düşünmedik(bazı nedenlerden dolayı ) şimdi ise cok istiyoruz , bu ikinci ayımız adet günü geçti henüz gelmedi bekleyişteyim . Sormak istediğim şey şu : acaba bizim gibi uzun süre korunup daha sonra cocuk sahibi olmak istediginde hemen hamile kalan var mı aranızda ya da yakınınızda? Genelde uzUn süre korunanlarda uzun süre olmuyor diye cok duyum aldım bunlar ne kadar gerçekçi , bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim ( bu arada eşim korundu ben hap kullanmadım , soracaklar olacaktır mutlaka )
Ben 1 bucuk sene korundum cnm ucuncu ayımda hamıle kaldım hemde gecn ay yumurtlamam olmamıstı buay oldu ve tuttu
Amşn cnm stres yapma ama yapınca olmuyor rahat bırak ve lh testınle yumurtlmanı takıp etAllah kucagına almayı nasip etsin canım :) inşallah benim de olur
Amşn cnm stres yapma ama yapınca olmuyor rahat bırak ve lh testınle yumurtlmanı takıp et
10 yıl korundum :)
Korunmayı biraktiktan 4 ay sonra hamile kaldim cok sükür
7 yıl korundum sımdı 8, yıla yaklaştım henüz olmadı bakalım bekliyorum dört gözle
Ozaman hıcmkasma akısına bırak cnm bende ılıskı yaklastıgında ıkı kere gun asırı ıkı gun ust uste ılıskı olduOna daha başlamadım ama zaten bütün ay gün asırı ya da her gün denedigimiz için kaçırma gibi bi durum yok yumurtlamayı diye almayı düşünmedim test .
Ozaman hıcmkasma akısına bırak cnm bende ılıskı yaklastıgında ıkı kere gun asırı ıkı gun ust uste ılıskı oldu
Sonrasında stres yakalarina yapisiyor diyeyim 1 sene korundum 2.5 sene cocugum olmadi neredeyse tüp bebek ile ancak oldu.
Tabıkı aynen bıkere yetıyo zaten ıste mıllet ılk geceden hamıle kalıyorOldu mu oluyor işte bir kere bile ilişki olsa da hamile kalan var , nasip kısmet işleri ... naparsak yapalım olmazsa olmayacak , aklımızda olmasa bile olacagı varsa olacak bu işler böyleyoksa dogum kontrol hapı kullananlar bile hamile kalıyor sasılacak sey
10 yıl ilk çocuk mu korundunuz çok özel olmazsa neden istemediniz? Ben 3 yıl korundum o süre içinde bile adım kısır diye çıkmıştı tüm akrabalar tarafından sağolsunlar .. şu an bir yıldır olmuyor ve psikolojim acayip bozuk insanlar çok kötü10 yıl korundum :)
Korunmayı biraktiktan 4 ay sonra hamile kaldim cok sükür
Yok ilk cocugum oldu ardindan 10 yil korunduk10 yıl ilk çocuk mu korundunuz çok özel olmazsa neden istemediniz? Ben 3 yıl korundum o süre içinde bile adım kısır diye çıkmıştı tüm akrabalar tarafından sağolsunlar .. şu an bir yıldır olmuyor ve psikolojim acayip bozuk insanlar çok kötü
Daha beş aylık hamileyim bende biraz rahatıma düşkünüm ya da tamam itiraf ediyorum çok düşkünüm onun için hep erteledim. Daha doğmadı ama artık hazırım ve hevesliyim. Daha şimdiden bu kadar hassas düşünüyorsan mümkün değil ona bakamaman ya da hakkına girmen. Siz devam edin çalışmalara folikasit kullanmaya başla bi de başlamadıysan. Planlı hamileliklerde 3 ay önceden başlayın derler. Sigara içiyorsan şimdiden en azından yarıya düşürmeye çalış. Bi iki aya olmazsa doktora gidersiniz.
Korkma gerçekten arkadaşların dediği gibi doktora bi görün için rahatlasın. Ya ben neler işittim gerçekten olmuyo olsaydı kendimi keserdim üzüntüden herhalde. İnsanlar konuşmak için sırf muhabbetlerine meze olsun diye bu kadar ilgililer takma, olunca hayırlı olsun diyip geçiyorlar. Tüp bebek di mi diye soran birine dayanamayıp o bile değil yok hamile taklidi yapıyorum hastaneden çalıcam diyesim geliyo. İnşallah sağlıkla bir an evvel hamile kalırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?