Gebeliğe Hazırlık Uzun süre korunup sonra cocuk sahibi olanlar ...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Daha beş aylık hamileyim bende biraz rahatıma düşkünüm ya da tamam itiraf ediyorum çok düşkünüm onun için hep erteledim. Daha doğmadı ama artık hazırım ve hevesliyim. Daha şimdiden bu kadar hassas düşünüyorsan mümkün değil ona bakamaman ya da hakkına girmen. Siz devam edin çalışmalara folikasit kullanmaya başla bi de başlamadıysan. Planlı hamileliklerde 3 ay önceden başlayın derler. Sigara içiyorsan şimdiden en azından yarıya düşürmeye çalış. Bi iki aya olmazsa doktora gidersiniz.

Korkma gerçekten arkadaşların dediği gibi doktora bi görün için rahatlasın. Ya ben neler işittim gerçekten olmuyo olsaydı kendimi keserdim üzüntüden herhalde. İnsanlar konuşmak için sırf muhabbetlerine meze olsun diye bu kadar ilgililer takma, olunca hayırlı olsun diyip geçiyorlar. Tüp bebek di mi diye soran birine dayanamayıp o bile değil yok hamile taklidi yapıyorum hastaneden çalıcam diyesim geliyo. İnşallah sağlıkla bir an evvel hamile kalırsın.

Ben 1 bucuk sene korundum cnm ucuncu ayımda hamıle kaldım hemde gecn ay yumurtlamam olmamıstı buay oldu ve tuttu

Ona daha başlamadım ama zaten bütün ay gün asırı ya da her gün denedigimiz için kaçırma gibi bi durum yok yumurtlamayı diye almayı düşünmedim test .
Ozaman hıcmkasma akısına bırak cnm bende ılıskı yaklastıgında ıkı kere gun asırı ıkı gun ust uste ılıskı oldu

Sonrasında stres yakalarina yapisiyor diyeyim 1 sene korundum 2.5 sene cocugum olmadi neredeyse tüp bebek ile ancak oldu.

Ozaman hıcmkasma akısına bırak cnm bende ılıskı yaklastıgında ıkı kere gun asırı ıkı gun ust uste ılıskı oldu

Oldu mu oluyor işte bir kere bile ilişki olsa da hamile kalan var , nasip kısmet işleri ... naparsak yapalım olmazsa olmayacak , aklımızda olmasa bile olacagı varsa olacak bu işler böyle yoksa dogum kontrol hapı kullananlar bile hamile kalıyor sasılacak sey

Sonrasında stres yakalarina yapisiyor diyeyim 1 sene korundum 2.5 sene cocugum olmadi neredeyse tüp bebek ile ancak oldu.

Belki korunmasan da yine böyle olacaktı bilemezsin , ama insan kendince sebep de arıyor , benim de sorun yokken olmazsa illa bu korunmama bağlıcam mesela muhtemelen...aman sonucta bizim elimizde olan bir şey yok sadece dua edip isteyebiliyoruzz, umut ediyoruz.

Tabıkı aynen bıkere yetıyo zaten ıste mıllet ılk geceden hamıle kalıyor

10 yıl korundum :)
Korunmayı biraktiktan 4 ay sonra hamile kaldim cok sükür
10 yıl ilk çocuk mu korundunuz çok özel olmazsa neden istemediniz? Ben 3 yıl korundum o süre içinde bile adım kısır diye çıkmıştı tüm akrabalar tarafından sağolsunlar .. şu an bir yıldır olmuyor ve psikolojim acayip bozuk insanlar çok kötü

Yok ilk cocugum oldu ardindan 10 yil korunduk
Aslinda hep tek cocuk yeter diye soylerdim.ama kismet iste bi anda cocuk istegi agir basti
Cok sukur Rabbim aratmadi verdi.tüm isteyenlere hayirli evlatlar versin Rabbim
Ama ikinci cocuga bu kadar ara verince benim cevrem bile olmuyor mu yoksa dediler bu milleti susturmak mumkun degil.bende evet olmuyo demistim

7. Ayimizdayiz korunmuyoruz 8 aydir da folik asit kullaniyorum:/ sigara vs de kullanmiyorum. Bu ay hormon testi yaptirdim bir sorun cikmadi. 2 aydir da ovulasyon testi yapiyorum. 28 gun adet döngüm, 14. Gunler pik oluyor.

Bu ay eşim de test yaptirdi sperm azligi ve hareketsizligi çikti. Biraz stres yapmis belki ondandir diye dusunduk, hemen karamsarliga kapilmadik. Keçiboynuzu kürü ve dogal e vitamini kullanmaya başladi. 1 hafta kadar sonra tekrar test yaptircak.

Eşimin test sonucuna kadar şuan beklemedeyiz, yoksa bende yumurtlama takibi yaptirmayi dusunuyordum. Eşimin bu seferki testi duzgun cikarsa biraz rahatlayip akisina birakicaz. Ama testi yeniden kotu cikarda sperm azligi ve hareketsizligi kesinleşirse, saniyorum ki hayatimiza ve bebek maceramiza yeni bir sayfa acacagiz duanizi bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…