Uzun süreli ilişkiler

simge8200

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
45
0
0
Diğer
arkadaşlar 5-6 senelik ilişkileri duyuyorum,burda da karşılaşıyorum okurken konuları,hatta bi 10 seneyi bulan ilişki yaşayan çiftler var.peki bu kadar zamanda neler yaşanıyor?belli bir zamandan sonra işin içine cinsellik de girmez mi?neden ciddi bir ilişkide evlilik öncesi bu kadar uzun bir flört dönemi yaşanıyor?merak ediyorum doğrusu.bir zaman sonra bıkmıyormu.bu kadar uzun yıl ilişki yaşamak için körkütük aşık mı olmak gerek.haftada kaç kere buluşuluyor neler yapılıyor yani arkadaşlarlamı birlikte zaman geçiriliyor yoksa sinemada bir film izleyip sonra yemek yeme yada alışveriş vs. benim daha önce bir ilişkimde farklı şehirlerde olduğumuz için ayda bir araya gelirdik.bu yüzden birklikte geçirdiğimiz zzaman ve yapacağımız şeyler de sınırlıydı.bu yüzden merak ediyorum acaba aynı şehirde yaşıyor olsa idik,sık görüşme imkanımız olsaydı ilişkimiz nasıl olurdu.artıları eksileri neler olurdu.

valla benimkide 5 senelik bi ilişki, hem ben öyle herzaman çıkamıyorm arada öyle çıkıoz, o düğünlerde falan gelio öyle uzaktan uzağa,bu sürede bıkmak değil aksine daha çok bağlanıosun bence, bizde biraz durumlar farklı o yüzden belk bu kadar bekledik.Herkes için herşeyin hayırlısı olsun.

bende 6 yıllık ilişkim sonrası sözlendik..ve bir yıl sonrada evlendik.
biz hergün buluşurduk hergün..
aşkta sevgide bıkma olmazki..
sevgi doyumsuzdur..boshayallersmile

Bizimde 6 yıl oldu ama bunun içinde benim üniversite onun askerlik hepsi var,çok güzel bir duygu lisede kapının önünde beklerdi dershaneme gelirdi,ben o askerde iken ziyaretine gittim o benim okudugum yere üniversiteme geldi,her anımıza tanık olduk birbirimizin suan tam anlamı ile kavuştuk 2 haftada bir bulusuyoruz hatta ben çaktırmadan elimi kalbine götürüyorum bakalım beni görünce çok çarpıyo mu diye hepte çok çarpıyo şutarafagitti Allah muhabbetimiz artırsın hiçte susmuyoruz :asigim:

bende 6 yıllık ilişkim sonrası sözlendik..ve bir yıl sonrada evlendik.
biz hergün buluşurduk hergün..
aşkta sevgide bıkma olmazki..
sevgi doyumsuzdur..boshayallersmile

ne güzel cnm benim allah hep mutlu etsin inş

sanırım ben çok fazla bağlı olamıyorum birine,yada bilmiyorum işte hergün güzel görünmek vs. zor gelirdi

yada gerçekten aşık olmadım hiç.

hergün sevgiliyle neler yapılır küçük sosyal olanakları çok da fazla olmayan birşehirde. şuan başlamak üzere olan bir ilişkim var her akşam iş çıkışı(ben çalışmıyorum) buluşalım derse sorun olucaktır bunun yerine sadece haftasonları görüşmeyi biraz özlem duymayı tercih ederim.

ben 2001 den beri beraberim. liseyi üniyi beraber okuduk. dışarada bizi yanyana görenler aaaaaaa bunlar halaa çıkıyormuuu diyor :) valla ben uzun birlikteliğin ilişkike çok zarar verdiğini düşünüyorum inanın 2 günde bir kavga ediyoruz ve şu an bile küs durumdayız. yanii çok yıprandık. ilişkinin bu kadar uzun sürmesinin neden iş ve aile faktörü. biz her şeyimizi beraber yaptık beraber büyüdük. başladığımız da 15 yaşındaydık şimdi 24 :) o kadar çok anımız vaarr kiii. sevgim aşkım hiç bitmedi hala ellerini tutunca heyecanlanırım hala yüzüne bakmaya kıyamam. aşk bitmez arkadaşlar. Allah sevenlere ayrılık vermesin

uzuuun yıllar oldu
ilk günkü gibi aşığım,ama bir o kadarda delleniyorumalsanaalsanasmile...tuzu-biberi olayını geçti,bezginliğe getirdi biziakannehir
temel neden belli 'kıskançlık'..boshayallersmilebunun kendine güven,yada karşıdakine güvenle alakası yok!
birde şu var,karşındaki kişiyi olduğu gibi kabul ediceksin..nası olsa değişir,yada ben bunu değiştiririm:1ninca: diye ümid etmiyeceksin
o şekilde ümid eder,ve hüsrana uğrarsan,vay sanaa vaylar sanaboshayallersmile gamyoncuiremsu

noktasından virgülüne katılıorummmm:lepi:

canım şöyle söyleyeyim
bzi erkek arkadaşımla aynı okul sınıf ve aynı dersanedeydik ki bu bakımdan haftanın yedi gnü görüşürdük
bu baştan çok güzel gelebilir ama bir süre sonra dakika başı birbirimizi yer olduk
ha bu bıkmaktan mı???
değil kesinlikle hiçbir şekilde bıkmadık ama her gün her an beraber olunca bir süre sonra en ufak şeyden birbirinizi yiyorsunuz
şu an ayrı şehirlerdeyiz üniversiteleri de ayrı yerlerde kazandık
şu an buluşacağımız günü bekliyorum onun buraya geleceği günü...
ve ilginçtir sanki yeni çıkıyormuşuz da sanki ilk buluşmamızmış gibi hissediyorum boshayallersmile
çok özledik çok özledim...
bu yönden de artısı var diyebilirim ayrı şehirlerde olmanın

bende aynı şeyleri anlattım

Neden ciddi bir ilişkide evlilik öncesi bu kadar uzun bir flört dönemi yaşanıyor demişsin

Bunun cevabı çok basit şartlar öyle gerektirdiği için.Bunlar neler eğitim ,iş bulma süreci,kariyer ,karşı cins içinde artı bir de askerlik var şutarafagitti

uzun süreli ilişkilerde, özellikle çok sık görüşülüyorsa bir süre sonra her şeyin suyu çıkıyor.
özlemiyorsunuz, kendinize ilk günkü kadar bakmıyorsunuz, birbirinizi yiyorsunuz sürekli.
bence çok sık görüşülmemesi lazım.
çünkü bu durum zamanla aşkı sevgiyi geçip alışkanlık, bağimlilik oluyor.

bizim de bu gidişle bi 6 yılımız olur... bazı arkadaşlar her gün vakit geçridikçe kavga ettiklerinden bahsetmiş, tam tersi ben de hasret çekmekten şikayetçiyim, 8 aydır göremedim aşkımı, bazen o kadar dayanılmaz bi hale geliyoki özlem duygusu, saatlerce ağladığımı bilirim...

bi meseleden kavga etsek telefonunu açmıyo ve hiç bi şekilde ulaşma şansım olmuyo, ne bilim evine gideyim ya da yarın işte görürüm falan durumları yok, sinirinin geçmesini bekliyoruz sadece bu arada evde o saatler zulüm gibi geliyo, bu nedenle kavgalar uzamasın diye hep alttan almak gerekiyo bi müddet sonra, bu da çok yıpratıyo insanı, yan yana olsaydık daha kolay olurdu her şey belki de...

bir arkadaş çok sık görüşülmemesi lazım demiş evlenince ne yapacaksınız o zaman ohaoldumsmile ben 1 gün görmediğimde özlüyorum gün geçmek bilmiyor =(

bir arkadaşımın 6-7 yıllık bir ilişkiden sonra ayrılık haberini duydum.ne zamandır can çekişiyordu artk beraberlikleri.artk kopma noktasına gelmişti zaten.o kadar geçen zamana yanıyor insan sanki,verilen emek,sanki yorulmuşcasına yeni bir aşka yelken açmak epeyce bir süre istemez insan.kolaymı 7yıl.

ayrılık yaşandığında acısı daha büyük oluyo belki bu yüzden.daha çok bağlanıyosunuz birbirinize.kiminiz beraber büyümüş hemen hemen,

ben bu yüzden belki,evlilik öncesi bu dönemin en fazla birkaç ay sürmesini istiyorum,eğer aynı şehirlerdeysek.farklı şehirlerde olunca biraz daha uzun olabilir ve olmalı birbirini tanımak adına.

"belli bir zamandan sonra işin içine cinsellik de girmez mi?" her ilişkide girmez

"neden ciddi bir ilişkide evlilik öncesi bu kadar uzun bir flört dönemi yaşanıyor?" hayat şartları öyle gerektiriyor. 30 unda tanışıp 40 yaşına kadar kimse flört etmez. genelde tam hayatın şekilleneceği anlarda tanışılıyor ve devam ettirilmeye çalışıyor. okul,iş bulma,askerlik derken bu süre 4-5 yılı buluyor.

"bir zaman sonra bıkmıyormu.bu kadar uzun yıl ilişki yaşamak için körkütük aşık mı olmak gerek." aşk mı ? aşkla olur mu? karşılıklı sevgi saygı olmadan ve kişiler birbirine uygun olmadan sadece aşkla uzun beraberlik devam etmez.

"haftada kaç kere buluşuluyor neler yapılıyor yani arkadaşlarlamı birlikte zaman geçiriliyor yoksa sinemada bir film izleyip sonra yemek yeme yada alışveriş vs. "

iki kişinin arasında olan bir durum bu. ben şahsen başkaları ile buluşmayı istemem. iki tarafta kendi arkadaşlarıyla vakit geçirir.

5 yıl oldu aynen böyle oluyor kaydirigubbakcemile3

Bizde 5 yılımızı doldurduk sevgilimle. :asigim::asigim::asigim:

Flört döneminin bu kadar uzun sürmesinin nedeni belli. İş, okul, askerlik. Tanıştığımızda ben 19 yaşındaydım şimdi 24. O, okulunu bitirdi, işini kurdu, askere gidecek. ( Allah nasip ederse kısa dönem yapacak) Yani 1,5 yıla kadar evleneceğiz inşallah. Tabi ki ilişkinin uzun sürmesi sıkıntılar çıkarabiliyor. Mesela bana "Evlenmeyecekse, seni oyalamasın, boşuna zaman kaybetme." diyenler oluyor. Hiç kaale almıyorum böyle insanları, herkes sanıyor ki, her şey tamam keyfimizden sevgiliyiz. Kim sevdiğiyle beraber uyumak istemez, birlikte uyanmak istemez. O da bende evlenmek için, kavuşmak için çabalıyoruz.
Biz birde birbirimizi çok sıkan bir çift değiliz, etrafımızda görüyorum, nereye gittiğini haber veren, habire cep telefonlarını karıştıran, hemen hemen her gün buluşan ve sevgilisini kuzeninden bile kıskanan insanlar. Biz böyle değiliz, birbirimizi boğmuyoruz, özgürlüğümüzü kısıtlamıyoruz. Bazen beni arar, arkadaşlarımla dışarda olduğumu söylerim. Bazen ararım, şehirdışına çıkacağımı söylerim. Bu da ilişkimizin dayanıklı bir şekilde ilerlemesini sağladı çok şükür. Ona güvenim sonsuz, çok seviyorum inşallah her şey yolunda gider, kavuşuruz. Öyle büyük hayallerimiz var ki...
:asigim::asigim::asigim::asigim:

Bol şekerli banada aynısını söylüyorlar "Evlenmeyeceksen çocuğu oyalama " Hiç kaale almıyorum söylediklerini ,istediklerini söylesinler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…