Uzun süreli ilişkiler

Peki bu uzun süreli ilişkilerde arada ayrılıklar yaşanıyor mu hiç?
Beni 3 yıllık sevgilim terketti 1 ay oldu.Burda yazdığınız şeyler yüzünden hem de, hergün görüp sıkılmak vs vs gibi sebepler..Kendi ilişkime objektif bakamıyorum fakat dışarıdan baktığımda böyle uzun ilişkilerde genellikle elbet bir veya birkaç ayrılık yaşanıp geri barışılıyor.Bizim daha önce hiç ayrılığımız olmamıştı.Belki de bu ilk ayrılığımızdır diyorum.Ne dersiniz uzun ilişkisi olan kızlar ?

Biz bir kere ayrılık yaşadık sanırsam 4 sene önceydi. Onun dışında herhangi bir uzaklaşma ya da ayrılma gibi bir durum söz konusu olmadı .

Genelde uzun ilişkilerde ayırılık yaşanacak diye bir durum yok. Kısa ya da uzun farketmez ,her ilişkide bunlar yaşanabilir .

Son düzenleme:
Biz bir kere ayrılık yaşadık sanırsam 4 sene önceydi. Onun dışında herhangi bir uzaklaşma ya da ayrılma gibi bir durum söz konusu olmadı .

Genelde uzun ilişkilerde ayırılık yaşanacak diye bir durum yok. Kısa ya da uzun farketmez ,her ilişkide bunlar yaşanabilir .
Bizim de hiç olmamıştı herşey gayet güzel sanıyordum hatta küs bile kalmadık hiç 3 yıl içinde, bir anda sıkıldım diyip gitti..Evet ama genelde öyle duyuyorum o yüzden sordum umarım bizimkisi de sadece bir süreçtir..

kisa süreli ayriliklar olur uzun iliskilerde...
ama sunu söylemeliyimki bazen o ayriliklardan sonra tekrar baslayinca hic birsey degismiyor, yani sonu yine ayrilik oluyor...
tabi bu her iliski icin gecerli degil...
bende uzun süreli bir iliski yasadim ve kendi adima söyleyeyim bir daha böyle uzun süreli bir iliskiyi kaldiramam...
cok yipraniyor insan... sabir ediyorsun ve yutuyorsunuz yeri geldiginde ama degmiyor...

benim ilişkimde az degil dile kolay 6 yıl bitti 7 yıla girdik cok küçük yaşta başladık ilişkimize ama o üniversite 1 sınıftı ben lise 2 sonra onun okulu bitti bu sefer ben gittim başka şehre üniversiteye ama hep görüşürdük fırsatları kaçırmazdık bu sekilde 3 senemiz geçti şimdi lisans yaptı derken askerlik var anlıyacagınız bizim evlenmemiz 1,5 seneyi bulur.bu zaman zarfında beraber yaşadık herşeyi yeri geldi 2 yakın arkadaş olduk kavgalarımızda oldu,yinede yapamadık şimdi askerlik en uzun ayrılık olacak.bazen bizim ilişkimiz için uzatmalı falan derler ama hiç kaale almam şartlar bunu gerektirdi ve ben memnunum geç olsun ama güç olmasın.

kisa süreli ayriliklar olur uzun iliskilerde...
ama sunu söylemeliyimki bazen o ayriliklardan sonra tekrar baslayinca hic birsey degismiyor, yani sonu yine ayrilik oluyor...
tabi bu her iliski icin gecerli degil...
bende uzun süreli bir iliski yasadim ve kendi adima söyleyeyim bir daha böyle uzun süreli bir iliskiyi kaldiramam...
cok yipraniyor insan... sabir ediyorsun ve yutuyorsunuz yeri geldiginde ama degmiyor...

Biz 2 yıl ayrılıkran sonra barıştık iyiki barışmısız çok ta güzel ilişkim,tekrar başlayınca olmuyo diye bişi yok önyarıg tamamen :12:

uzun ilişkilerin karşındakini tanımak açısından olumlu yönleri olduğu düşünülür ama ben buna katılmıyorum , bazen 20 yıldır tanıdığınızı sandığınız kişiyi bile aslında tanımamış olduğunuzu görebiliyorsunuz.
bana göre , olumu yönü yaşam tarzınızın , kişiliğinizin uyumlu olup olamayacağını daha iyi görebiliyorsunuz , ailesiyle dostuyla çevresiyle nasıl bir ilişkiniz olabileceğini sindire sindire kestirebiliyorsunuz.
olumsuz yönü ise evliliğin aynı evde yaşamaktan yada birlikte vakit geçirmekten çok farklı olduğunu geç algılamanıza yol açıyor uzun süreli ilişkiler. alışılmış bir düzen oluyor çiftlerin arasında ve bu düzen evlilikle beraber değişime uğruyor , çiftler de ne olduğuna şaşıp kalıyor , uyum sürecinde bocalıyor.

arkadaşlar 5-6 senelik ilişkileri duyuyorum,burda da karşılaşıyorum okurken konuları,hatta bi 10 seneyi bulan ilişki yaşayan çiftler var.peki bu kadar zamanda neler yaşanıyor?belli bir zamandan sonra işin içine cinsellik de girmez mi?neden ciddi bir ilişkide evlilik öncesi bu kadar uzun bir flört dönemi yaşanıyor?merak ediyorum doğrusu.bir zaman sonra bıkmıyormu.bu kadar uzun yıl ilişki yaşamak için körkütük aşık mı olmak gerek.haftada kaç kere buluşuluyor neler yapılıyor yani arkadaşlarlamı birlikte zaman geçiriliyor yoksa sinemada bir film izleyip sonra yemek yeme yada alışveriş vs. benim daha önce bir ilişkimde farklı şehirlerde olduğumuz için ayda bir araya gelirdik.bu yüzden birklikte geçirdiğimiz zzaman ve yapacağımız şeyler de sınırlıydı.bu yüzden merak ediyorum acaba aynı şehirde yaşıyor olsa idik,sık görüşme imkanımız olsaydı ilişkimiz nasıl olurdu.artıları eksileri neler olurdu.

Canım benimde yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var. Nazar değmesin diyorum hep gayet saygıyla giden bir ilişki. bence ilişkilerde illa haftada şu kadar görüşelim, illa cinsellikl olsun diye belli kriterler yok. bunlar spontane gelişiyor. Biz mesela hiçbir zaman bu hafta su kadar görüşelim demiyoruz, bir taraf arıyor soruyor plan yapıyor. Üstelik ben anadolu yakasının bittiği yerde o da avrupa yakasında oturuyor. zaman zaman arkadaslarımızla zaman zaman evde, zaman zaman dışarıda oluyoruz. özetle iyi ve sağlam bir ilişki bunları planlayarak yapılan değil, kendiliğinden spontane gelişince oluyor.:nazar:

Peki bu uzun süreli ilişkilerde arada ayrılıklar yaşanıyor [/COLOR]mu hiç?
Beni 3 yıllık sevgilim terketti 1 ay oldu.Burda yazdığınız şeyler yüzünden hem de, hergün görüp sıkılmak vs vs gibi sebepler..Kendi ilişkime objektif bakamıyorum fakat dışarıdan baktığımda böyle uzun ilişkilerde genellikle elbet bir veya birkaç ayrılık yaşanıp geri barışılıyor.Bizim daha önce hiç ayrılığımız olmamıştı.Belki de bu ilk ayrılığımızdır diyorum.Ne dersiniz uzun ilişkisi olan kızlar ?

ayrılıklar mutlaka yaşanıyor canım..

ben kendimden biliyorum..1 yıl ayrı kaldıgımız oldu..ama hayatımdan o çıkmadı..
hep göz önünde ve peşimdeydi ..ısrarcılıkla ilişki tekrar uzuyor evlenirsin evlenmezsin o da kısmet oluyor sanırım:69:

ne güzel cnm benim allah hep mutlu etsin inş

sanırım ben çok fazla bağlı olamıyorum birine,yada bilmiyorum işte hergün güzel görünmek vs. zor gelirdi

yada gerçekten aşık olmadım hiç.

hergün sevgiliyle neler yapılır küçük sosyal olanakları çok da fazla olmayan birşehirde. şuan başlamak üzere olan bir ilişkim var her akşam iş çıkışı(ben çalışmıyorum) buluşalım derse sorun olucaktır bunun yerine sadece haftasonları görüşmeyi biraz özlem duymayı tercih ederim.

böyle sözleri söyleyen çok arkadaşım vardı..
ya nasıl hergün buluşuyorsunuz..biraz özleyin kızım be derdi sacma bence..

eee evlenince ne diyeceksiniz derdim bende..aa aşkım ben bir hafta annemde kalıyım .özleyelim biribirmizi diyeceksin he:32:

Son düzenleme:
benim ilişkimde de 4.üncü sene bitecek nisanda..:69: ne bi sıkılma ne de başka bi sorun yok çok şükür.:70: biz birlikte büyüdük birlikte öqrendik herşeyi.farklı şehirlerdeyiz üstelik..:14: zor oluyor çok özlüyorum ama bu aramızdaki bağı daha da güçlendiriyor.hayaller kuruyoruz ve o hayallerin gerçekleşmesi için fedakarlıklar yapıyoruz.değişik süprizler,birbirimizi anlamamız,birbirimize aşırı güvenmemiz bizim ilişkimizi ayakta tutuyor.yan yana olduğumuzda hergün yapacak bişeler buluyoruz geziyoruz eğleniyoruz.aslında yan yana olmamız bize yetiyor.son 1 sene bunca özlemlerin ve zorlukların bitmesine az kaldı inşallah.Allah sevenleri hiç ayırmasın...:25::25::25:

Maşallah diyorum ayrılmayanlara umarım böyle devam eder de mutlu olursunuz darısı başıma=)
Bizimki 3 yıl sürekli sürekli beraber olup da ayrılınca tamamen ilişkinin kesilmesi şeklinde oldu.Ortak arkadaşlarımız aradaki tek bağlantı, her ne kadar direk bir bağlantımız olmada da onun hayatından çıkmamış oluyorum bu da bana ümit veriyor. Ama ayrılmak isteyen taraf o olduğu için tekrar birleşmek için bir adım da atmıyorum öyle bekliyorum.Umarım bizim de bir kıvılcım ile tekrar başlar.

Biz 2 yıl ayrılıkran sonra barıştık iyiki barışmısız çok ta güzel ilişkim,tekrar başlayınca olmuyo diye bişi yok önyarıg tamamen :12:

arkadasim yazimdada belirtmisim zaten...
her iliski icin gecerli degildir diye...:34:
umarim senin mutlulugun daim olur... :nazar:

ne kadar imrendimm 3-4-5 daha fazlaa çıkann vee aşkk bitmezz halaa heycan devam ediyo diyenleree ne kadarr güzel..3 sene olcakken neden benim ilişkimm bitti bendee deli gibi seviyodummm oda seviyoduu noldudaa bi an anlasam..darısı Rapunzel senın gibi benim başımada inşallah :)
umutluyum,ümitliyimm hep bekleyeğimm...ama uzun ilşkinin bitmesi kadar acı bişide yoktur heralde onca emek zaman paylaşım fedakarlık...Allah herkesin mutluluğunu daim etsin:69:

ne kadar imrendimm 3-4-5 daha fazlaa çıkann vee aşkk bitmezz halaa heycan devam ediyo diyenleree ne kadarr güzel..3 sene olcakken neden benim ilişkimm bitti bendee deli gibi seviyodummm oda seviyoduu noldudaa bi an anlasam..darısı Rapunzel senın gibi benim başımada inşallah :)
umutluyum,ümitliyimm hep bekleyeğimm...ama uzun ilşkinin bitmesi kadar acı bişide yoktur heralde onca emek zaman paylaşım fedakarlık...Allah herkesin mutluluğunu daim etsin:69:
Darısı başımıza canım elbet biz de mutlu olacağız diyorum=)

arkadaşlar öncelikle allah hepinize aşk'ınızla beraber daha mutlu ve güzel yıllar nasip etsin.. bende çevremde birbirine öylesine bağlı, uzun ilişkiler yaşayan insnalara hep özenerek bakmışımdır.. ilk günki heyecanı kaybetmediyseniz, sizden mutlusu yok! kıymetini bilin.. :)

ilişkileri uzun yıllar sürdürmek için elbet sebepler vardır fakat yine de bu kadar uzatmamak lazım diye düşünüyorum.benim de 6 yıllık bir ilişkim oldu.2009da sözlendik,bu yıl nişanlandık.ve düğünümüze 5 ay kaldı.yükserk ihtimalle de ayrılıyoruz.uzun süreli birlikte olup da ilk günkü gibi mutlu olan çiftler var çevremde.ama biz çok yıprattık sanırım.sürekli de görüşmüyoruz.eskiden ev parası biriktiriyor diye hep alttan aldım.şimdi evi aldı yaptırıyor diye alttan alıyorum.ama en ufak bir sosyal hayatımız kalmadı yaklaşık 1 senedir.insan sevgilisiyle bişeyler paylaşmak istiyor zamanla.dışarı çıkmaksa arkadaşlarımla da çıkıyorum.ama ben sevgilimle bişeyler paylaşmak onunla mutlu olabilmek istiyorum.yüksek ihtimalle bu hafta ailesi de gelecek ve bitiricez.onu evet seviyorum ama gelecekte mutlu olabilme ihtimalimiz beni çok düşündürüyor.biz ilk günkü kadar mutlu olamadık yani.aileler işin içine girince hepten yıprattık ilişkimizi.size tavsiyem süreyi çok da fazla uzatmamanız.ve yıpratmamak için çok büyük çaba sarfetmeniz...

Hemen hemen 3.5 yılın sonunda evlendik. Şartlar yüzünden okulun bitmesi, askerlik gibi. Bana kalsa 1.5-2 sene içinde isterdim ben uzun ilişkilerin çok yıprandığını ve genellikle ya evliliğe yakın ya da evlendikten çok kısa bir süre sonra bittiğini görüyorum. Evlenmeden önce tüketilio çünkü bazı şeyler. Uzattıkça tadı kaçıo, heyecanı kaçıo.

sayılı günler sonra 8. yılımıza giricez biz. bu yaz düğün olacak inşallah.bir ilişkinin heyecanını kaybetmesi sıkması vs vs her şey o iki kişiye bağlıdır.
ben ona ilk günkü gibi aşığım ve kaybedilen hiçbir şey olmadı,olmaz da inşallah.
ilişkiyi hareketlendirmek ayrı tatlar katmak size bağlıdır her zaman.neden bu kadar uzuor dersen,tabiki de şartlar. o benim liseden aşkımdı,beraber büyüdük,fırtınalı dönemlerimizi beraber atlattık,beraber yeişkinliğe eriştik... 8 yıl boyunca,kavgalar edildi,mutluluktan gözyaşlarına boğulduğumuz anlar oldu ama asla ellerimizi ayırmadık.
ilşki illa alışverişe çıkmak,sinemaya gitmek,özel şeyler yapmak değildir bana göre. yanımda olsun, bir parça ekmeğe çikolata sürüp birbirimize yedirelim bu bile yeterli.
aşka aşık olmak da önemli bir mevzu.aşkta yüksek beklentiler olursa o zaaman anlamını kaybeder,sözün özü,her şey insanın elinde!...

Son düzenleme:
Back
X