Uzun süreli ilişkiler

arkadaşlar 5-6 senelik ilişkileri duyuyorum,burda da karşılaşıyorum okurken konuları,hatta bi 10 seneyi bulan ilişki yaşayan çiftler var.peki bu kadar zamanda neler yaşanıyor?belli bir zamandan sonra işin içine cinsellik de girmez mi?neden ciddi bir ilişkide evlilik öncesi bu kadar uzun bir flört dönemi yaşanıyor?merak ediyorum doğrusu.bir zaman sonra bıkmıyormu.bu kadar uzun yıl ilişki yaşamak için körkütük aşık mı olmak gerek.haftada kaç kere buluşuluyor neler yapılıyor yani arkadaşlarlamı birlikte zaman geçiriliyor yoksa sinemada bir film izleyip sonra yemek yeme yada alışveriş vs. benim daha önce bir ilişkimde farklı şehirlerde olduğumuz için ayda bir araya gelirdik.bu yüzden birklikte geçirdiğimiz zzaman ve yapacağımız şeyler de sınırlıydı.bu yüzden merak ediyorum acaba aynı şehirde yaşıyor olsa idik,sık görüşme imkanımız olsaydı ilişkimiz nasıl olurdu.artıları eksileri neler olurdu.

valla aynı şehirde olunca nasıl oluyor pek bilemiyorum ama biz ilişkimizin büyük kısmını ayrı yerlerde yaşadık.
bir tek geçen yıl 3 ay kadar aynı şehirdeydik. çok güzeldi, her akşam benim okul onun iş bitince buluşurduk. kış ayları, para yok cepte :) birer simit yerdik bazen.
paramız olunca, gezmeye giderdik....

20 gün kadar da aynı evde yaşadık. ama ilk hafta sinir küpü gibi olmuştuk. her yaptığımız batıyordu. kavga kavga... sanırım evlenmeden önce 1 seneye yakın aynı evde yaşama denemeleri yapmamız lazım. yoksa yeriz birbirimizi..

uzaklık her zaman sorundu. ama kavuşma gününü beklemek de ayrı heyecanlıdır. hala ilk günkü gibi kelebekler uçuşur içimde :69:

işin içine cinsellik girmiyor mu denmiş.. kişiden kişiye göre değişir. bizimkinde var. evlenmeye kalksam 3 sene falan var daha en iyi ihtimalle. o yüzden böyle olmasını istedik. ama olmayanlar da olabilir. o çiftlerin hayat görüşüne, ahlaki değerlerine göre değişiyor..

ayda bi kere falan görüşebiliyoruz o yüzden bizim de yaptıklarımız sınırlı. zaten nasıl akşam oluyor nasıl gün bitiyor anlamıyorum. genelde beraber kahvaltı yapar, dışarı çıkıp gezer, akşam da film izleyip, saçma sapan oyunlar oynarız, körebe, kutu kutu pense falan.
garip bi ilişkimiz var :1:

keşke diyorum şu zamanlarda tanışsaydık da daha kolay olsaydı.
15 yaşındaydım ben tanıştığımda. o yüzden böyle uzadı gitti ilişkimiz..

5 yıldır birlikteyiz. :nazar:
Ben bu konuyu daha önce nasıl görmemisim? Uzun zamandır bundan yakınıyorum seviyorum hemde cokk aynı sekilde sevilip , deger de görüyorum! Uzun süreli flört etmek tabiki istemezdim hersey tadında güzeldir ama hayat sartları uygun olmadıkca malesef ki yapabilecegimiz birsey yok.. Okulu yeni bitti calısıyor para biriktirmesi gerekiyor vs.vs..
Cok kavga ettik asırı sekilde hemde ama hic ayrılmadıkk aynı sehir de okumanın zorlugunu cok yasadım simdi o gitti ben kaldım bu sefer de onsuz olmuyor diyorum.. Hani derler ya '' ne seninle ne sensiz '' aynen öyle bir durum iste.. :69:
Ama suan cok özlüyorum askımıııı
Askıııımmmmm seni cook özledim duuy sesimiiiii.. :43:

bizim de bu gidişle bi 6 yılımız olur... bazı arkadaşlar her gün vakit geçridikçe kavga ettiklerinden bahsetmiş, tam tersi ben de hasret çekmekten şikayetçiyim, 8 aydır göremedim aşkımı, bazen o kadar dayanılmaz bi hale geliyoki özlem duygusu, saatlerce ağladığımı bilirim...

bi meseleden kavga etsek telefonunu açmıyo ve hiç bi şekilde ulaşma şansım olmuyo, ne bilim evine gideyim ya da yarın işte görürüm falan durumları yok, sinirinin geçmesini bekliyoruz sadece bu arada evde o saatler zulüm gibi geliyo, bu nedenle kavgalar uzamasın diye hep alttan almak gerekiyo bi müddet sonra, bu da çok yıpratıyo insanı, yan yana olsaydık daha kolay olurdu her şey belki de...

aynen... aynen...... :85:

canım biz bebeklimizi biliyoos kaynanam koca kazık halimde minik bisikletlere bindimi felan bile biliyo düşün 4yılımıza giriyos ama daa 1gün olsun ayrılık konuşmadık...

Askere gidene kadar nerdeyse hergün buluştuk 3.5senede...Cinsellikle bağdaşlaştırmak yanlış bunları erkeğinle neler paylaştığınla alakalı..

Yeri gelir restorantta yemek yerdik yeri gelir simit karper yerdik..Ama hep el ele bi anı yaptık hayatımızda bence ilişkileri devam ettirende bu...

cinsellik benimde merak ettiğim bir konu yani her çifte göre değişir ama her sevgili mutlaka yaşar mı?ya da sizin bunun için koyduğunuz bir sınır var mı?ya da karşınızdakine bakıp ona göre mi davranıyorsunuz yani eğer kafalarınız uyuşuyorsaciddi düşünüyorsanız öyle mi yaşıyorsunuz yoksa anlık mı gelişiyor bir kere olunca gerisi geliyor mu diyelim kioldu ama siz istemediniz bir daha olmuyor mu ya çok karışık bir mevzu bu başlı başına bir konu bence:)hm birdegüveniyor musunuz yani bu forumda okumuştum rohy adlı kullanıcı yazmıştı bir keresinde bi sevdii çocuk öpmüş ya da tam hatırlamıyorum ama sonra tehditetmiş sen görürsün diye telefonu çaldırıp kapatıyomuş falan tabi bunları çok küçükken yaşamış ama bizde vardır ya o korkular toplum baskısından dolayı siz sevgilinizle birşeyler yaşadıktan sonra güven duyuyr musunuz içinizde hiç soru kalıyor mu az da olsa ,bunu ona hissettiryor musunuz yoksa içinizde mi yaşıyorsunu varsa böyle bi durum?daha çok soru sorabilirim:)

birde çok yıl birlikte olur sonra evlenenler var mı aranızda ve mutlular mı değişiyor mu bir şeyler ya da her şey?ben değişmem hep aynı kalırım diyen yalan mı söyler bu çok geneldir herkes söyler mi çok merak ediyorum bunları ve allah herkesi mutlu mesut etsinnn:))

benimde mayısın 12 sinde 5 yıl olcak.yaşım 22 ama biz lisedeyken konuşmaya başladık ve bu böle devam etti şuan askerde bizde ciddiyiz geldiğinde söz nişan evlilik olcak allahın izniyle.kızlar sizlerede tavsiyem asla en az 2 3 yıl biriyle konuşmadan evlenmeyin inanınki ilk 1 yıl erkekler kendilerini okadar güzel saklıolarki herşey toz pembe gelio ama sonra yavaş yavaş gerçekler çıkıo tanıdığınızı sandığınız kişi başka bi insana benliğine dönüşüo.ben 5 yıldırlı konuşuorum hala bilmediiğim yanlarını yeni öğreniorum.sadece bi tavsiye benden.herkes mutlu olsun tabiki:46:

5 yıldır birlikteyiz. :nazar:
Ben bu konuyu daha önce nasıl görmemisim? Uzun zamandır bundan yakınıyorum seviyorum hemde cokk aynı sekilde sevilip , deger de görüyorum! Uzun süreli flört etmek tabiki istemezdim hersey tadında güzeldir ama hayat sartları uygun olmadıkca malesef ki yapabilecegimiz birsey yok.. Okulu yeni bitti calısıyor para biriktirmesi gerekiyor vs.vs..
Cok kavga ettik asırı sekilde hemde ama hic ayrılmadıkk aynı sehir de okumanın zorlugunu cok yasadım simdi o gitti ben kaldım bu sefer de onsuz olmuyor diyorum.. Hani derler ya '' ne seninle ne sensiz '' aynen öyle bir durum iste.. :69:
Ama suan cok özlüyorum askımıııı
Askıııımmmmm seni cook özledim duuy sesimiiiii.. :43:
seninle daha doğrusu sizinle durumumuz aynısı bian acaba bunu benmi yazdım die şaşırdım:9:

valla benim ilşkim cnm 10 sene oldu nasıl geldin diye sorma :61: gelene kadar çok şey yaşadım yaza nişanım var okuldur bilmem nedir derken zaman akıp gidiyor bide bizler artık ufak yaşlarda başladığımız için ilşkiler ondan bukadar uzun sürüyor .. Diğer soruda ilşkide cinsellik yaşayan çok kişi var artık ama bazılarımız için önemlidir kutsaldır erkekler içinde bence öle hepsi için değil tabikide:1::1::1::1:

benim sewgilim kaptan mesela ayrı kalıyoruz daha da aşık oluyoruz birbirmize bende uzun ilşkilerde ayrı bir tat var yaa kimileri diyeblir alışkanlık o he olabilir ama sewmediğn biri ile nereye kadar alışkanlık ben hala ona deli gibi aşığım tabi oda bana gün geçtikçede dahada bağlanıyoruz çünkü çok şeyler aştık paramız olmazdı öğrencilik zamanında bir simit alır ikiye bölüp yediğmiz günler oldu bunları unutmak mümkün değill

Son düzenleme:
ünıversıte 2 sınıftan ıtıbaren yanı 2003den berı süren ılıskım var benımdee ılk zamanlar bırbırımızı yenı tanıyoduk sonra ıkıncı ve ücünçü senemızde resmen bırbırımızı yedık:)) ünıv.bıttı ılıskımız ancak oturduu.ıkımızde öğretmenız gecen sene nısanlandık nısanlımın ılk ataması doğuda bı ıle cıktı 1 sene orda kaldı bu sene subatta es durumu taınınden yanıma geldı sımdı hazıranda düğünümüz var 1 kez bıle ayrılmadık hatta büyük kavgalarımızdan sonra oturup konustugumzda hep bırbırımızı sorguladık ayrılmayı düsündünmü hıc falan dıye ıkımızde 1 kez evet demedık.çok sey yasadık.ama ıtıraf etmeyılım bende cok uzun ılıskı olmasını ıstemezdım ama oluyo ıstee.yıpranıyo ınsan ne kadar dıkkat etsende.zaten bu kadar zamandan sonrada artık nefesın herseyın oluyosun bütün oluyosun.ne yaşarsak yaşayalım onu cok sevıyorum:))

ben de 2 yıllık ciddi bir beraberliğim bugunde 2. yılımızı bitiriyoruz ben hala ilkgünki gbi seviyorum o da beni bunu hissedebiliyorum ara sıra tartışmalarımız oluyor ama bir şekilde halledebiliyoruz ve görmedgmzde yani 7 gün zor dayanıyoruz özlyoruz birbirimizi hafta da bir kere bulaşabliyoruz sinema cafe sahil vs. geziyoruz gerçek sevgi varsa asla bıkma olmaz :nazar:

benımde 6 yıllık ılışkım var ama bu surenın ıcınde askerlıgıde oldu sımdıde iş kurma olaylarını beklıyoruz ama cok guzel gecen bı 6 yıldı onunla bı 6 yılıda bu sekıl hıc gozumu kırpmadan aysayabılırım cunku anlasıpda sevdıkden sonrası ınankı gecen yılların hıc bı onemı kalmıyor ben bu kadar zaman sonra neden bız bı arpa boyu yol katetmedık dıye dusunmedım benım onunla gecen her anım doyumsuz burada sagdece tek sorun etrefın oluyor cunku ınsanlar artık basma kalıp bısıyler ıstıyorlar beklıyorlar yok söz ne zaman yok ne zaman ıstıyecek ciddimi degıl sneımı oyalıyor eyer bu gıbı seylere kulagını kapayıpda o ankı sevgılını aysarsan ınankı bu skeılde mutlu olursun ben bu ılışkının bu kadar uzamansına asla ama asla pısman olmadım cok sukur cunku ben onu oldugu gıbı kabullendım tmm oda bende bekarız bugun ıstese bugunde gelır ama bız sartların daha guzel olabılmesı adına sabredıp beklıyoruz cinsellık demıssın her askın ıcınde ıllakı dokunma dokunulma onu hıssetme hıslerı olur kımısı vardır bunu hemen yasar kımısı vardır o anın özellıgını yıllarca bekler ama dedıgın dogru elbetkı uzun vadelı ılışkıde bıseyler yasanıyor ama bu kısilere kalmıs ben mutluyum bunu bılıyor ve her defasında bunu söylüyorum

valla arkadaslar bence hersey ınsanın kendı elındee monotonlukta güzel vakıt gecırmektee herseyy kendını karsındakını tanımak ve ne ıstedığını bılıp ona göre davranmayla alakalı tabıkı kavgada edecez bırbırımızı yıcez sonraa sevıp duygusallık yasıcaz ne olursa olsunn yanında kendını mutlu hısstığın ınsanı buldunmuu yanında huzurlumusun oda boyle hıssedıyormuu ozaman hayat cok değerlı ve cok kısaa tadını cıkarmaya bakmak lazımmm hayat buu cünküü 1 dk sora ne yasıyacağımızı bılemıyoruzz sevdığnızı bol bol söyleyın :))

seninle daha doğrusu sizinle durumumuz aynısı bian acaba bunu benmi yazdım die şaşırdım:9:

:34::34::34:
Daha bi önümüzde 3 yıl var galiba ki, bu sadece bizim düsüncemiz aksilik olur, birsey cıkar vs.. daha da uzayabilir bi 10 yılı deviricez galiba..:27:

:34::34::34:
Daha bi önümüzde 3 yıl var galiba ki, bu sadece bizim düsüncemiz aksilik olur, birsey cıkar vs.. daha da uzayabilir bi 10 yılı deviricez galiba..:27:

bu ay bizim tam 5 yıl oluo allahın izniyle.şuan askerde daha 10 ay var askerliği bitince söz nişan düğün inş sırayla olcak bizim:17:burdaki arkdaşların hepsi,sende inş bu mutluluğu yaşar tabiki bnde.sonumuz hayırlı olsun:71:

Biz 2004 den beri birlikteyiz gecen seneden beride evliyiz. Biz evlenmedn once cinsellik soz konusi ile olamazfim ben buna izin vermedim hic sgolsn benimkide beklei cunku asiri derecede cok seviyodu beni. Ama uzun süren iliskilerde maalesef insan cok yipraniyo biz her allahin gunu beraberdik binalarimiz karsi karsiyaydi. E durum
Boyle olunca slk slk kavga ederdik.
Bikmadil aslaa birbirmizi görürken o ilk heyecan daha var sevgi ask var ama bazen saygiyi unutuyoruz ve birbirimizin canini acitmak icin kötü kelimelr bile sarf ediyoruz maalesef.. Ama aramiz iyisede ozaman tam iyi oluyo etrafimizdakiler hatta kiskaniyo cok özeniyo ama iste bide isin diger tarafi var onu sadece biz biliyor biz görüyoruz :97:

bizim de bu gidişle bi 6 yılımız olur... bazı arkadaşlar her gün vakit geçridikçe kavga ettiklerinden bahsetmiş, tam tersi ben de hasret çekmekten şikayetçiyim, 8 aydır göremedim aşkımı, bazen o kadar dayanılmaz bi hale geliyoki özlem duygusu, saatlerce ağladığımı bilirim...

bi meseleden kavga etsek telefonunu açmıyo ve hiç bi şekilde ulaşma şansım olmuyo, ne bilim evine gideyim ya da yarın işte görürüm falan durumları yok, sinirinin geçmesini bekliyoruz sadece bu arada evde o saatler zulüm gibi geliyo, bu nedenle kavgalar uzamasın diye hep alttan almak gerekiyo bi müddet sonra, bu da çok yıpratıyo insanı, yan yana olsaydık daha kolay olurdu her şey belki de...

kesinlikle katiliyorum !!! yan yana hersey daha kolay olabilir ama uzaklik cok kotu oluyo :50:

ilişkiyi monotomlaştırmamak kendi elimizde zaten zaman geçtikce o seni sende onu iyi tanıyorsun ve kavgalar bitiyor ilk zamanlar yapılan kavgalara gülüyorsunuz herkes biririnin huyunu anlayıp alıştıktan sonra ona göre davranıyor ve sorun çıkmıyor

benimde beş yıllık bi ilişkim var ve inan hala ilk günkinden daha çok seviyorum bırak sıkılmayı bıkmayı her geçen gün daha çok bağlanıyosun onunla birlikte olmaya doyamıyorum inşallah bi ömür boyu hep böyle sürer....beklemeye gelince okul görev alma derken bu kadar beklemek zorunda kaldık inşallah yakındada nişanlanıyoruz rabbim herkesin karşısına onu seven ve değer veren birini çıkarır sevmek ve sevilmek kadar güzel bişey yok bence :nazar::nazar::nazar:

uzak mesafelerde bi ilişkiyi yürütmek çok daha zor.aynı şehirlerdeyiz hergün buluşuyoruz daha önceleri hergün buluşmaya falan gidemem zor gelir bana diyordum şimdi birgün görüşmezsek özlüyorum.daha sene falan olmadı çok yeni sayılır ama.bıkmıyo insan.hergün aynı şeyleri yapsanız bile sanki hergün çok farklı bişeyi sanki o gün ilk kez yapıyo gibi heyecanla gidiyosun yanına :)

Back
X