- 15 Mart 2012
- 528
- 12
- 318
- Konu Sahibi _Semiramis_
- #4.261
canım yurtdışında mı yaşıyosun :26:
ben de en çok türk yemeklerini seviyorum. hiçbir dğnya mutfağında da o lezzetleri bulamıyorum. dediğin gibi türk mutfağı dışında italyan seviyorum, ama diğerleri tıh bana göre değil. acı desen çiğköfte sayesinde reflüm azdıbana uzak dursun
canım boyun kaç? 46 falan baya az ama.. mesela ben 1.67 ye 47 yim. geçen kan vermeye gittim almadılar. 50 kilonun altında almıyolarmış. çok üzüldüm. ben her şeyden yerim. öyle yok şu yağlıymış, yok şu ağırmış falan demem, aksine en ağır tatlıları, yemekleri yerim, ama az az yerim. o yüzden sanırım kilo almıyorum
Evet canim, avusturyadayim, bazi güzelliklerden mahrumum ..

Ben 1.60 a 55-56 kiloyum, 48 dim ne gzldi önceden..

ama insallah forma giricem, önceden bnde herseyi yerdim kilo almazdim ama son bir seneden beri su icsem yariyo

kızlar size bişey soracağım.
Türk kahvesini nasıl yapıyorsunuz? benimkiler bir türlü köpüklü olmuyor
1 fincan için ne kadar kahve koyuyorsunuz? bir de sürekli karıştırıyor musunuz, yoksa hiç karıştırmıyor musunuz?
Bunlar önemli meseleler malum.![]()
canım öncelikle köpüklü olup olmaması kahveden kahveye ve cezveden cezveye değişiyor.
en güzeli bakır cezvede oluyor
ben 1 fincan kahve için tepeleme tatlı kaşığı kahve, üstü silinmiş tatlı kaşığı kadar da şeker koyuyorum. bu orta şekerli kahve için.. şekersiz ve bol şekerli için şeker miktarını arttırabilirsin.
bi de koyulan su buzdolabından soğuk su olursa daha çok köpürüyor.
cezveye önce suyu sonra kahve ve şekeri koyup 1-2 karıştırıp en kısık ateşe alıyorum
sonra da ateşe almamdan itibaren bi daha hiç karıştırmıyorum
kaynadığında 1 tatlı kaşığı köpüğünden alıp fincana koyuyorum
sonra biraz daha kaynatıp fincana döküyorum. fincana dökerken de sadece fincanın belirli bi yerinden ve baya yukarıdan döküyorum. o zaman da köpük oluşuyor![]()
Cok gzl anlatmis arkadasim, köpügünü kaynamaya yakin almaninda köpürtmeye faydasi var, bnde aynen sedefcim gibi yapiyorum