Vajinal doğum sonrası dikişler

beyazkelebek97

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
19
Puanlar
18
Kızlar selam çarşamba günü normal doğum ile kızım dünyaya geldi çok şükür epizyo atılmadı fakat bebek çıkarken minik minik yırtıldığı için dikiş atıldı ,doktorum dikişler için ilaç antibiyotik vs hiçbir şey vermedi batikonda kullan demedi hatta sorduğumda sadece kuru ve temiz tutman yeterli dedi. şu an 5. Gün kaşıntı ve yanmam var. Batikon kullanmayı düşünüyorum , kullansam zararı olur mu sizce kullanmalı mıyım ? Dikişlerinizin iyileşmesi için neler yaptınız neler iyi gelir tecrübesi olanlar yazabilir mi lütfennnn

Biraz geç olmuş ama ben yazayım, benim çok dikişim vardı, mahvolmuştum, doktor kesinlikle hiçbir şey önermedi. Bu arada yurt dışında doğurdum oradaki doktorum temiz tut ve kurut demişti. 2 hafta sonra acı azalmaya başlamıştı. Bir de her zaman iltihap var mı diye kontrol etmek lazım. Türkiyedeki doktorum da doğumdan 3 hafta sonra batikonlu su banyosu önerdi, o zamana kadar açık yaram kalmamıştı. Ilık suya batikon koyup üzerine oturuyordum. Bence iyi geldi. Benim 2 3 hafta sürmüştü geçmesi. ilk iki hafta ayağa kalkamadım. Yürüyemiyordum.
Ek olarak fizyoterapistim kesinlikle perinatal masaj önerdi ama ben yapamadım. Instagramda takip ettiğim bir fizyoterapist atmıştı nasıl yapılacağını. Çok daha çabuk iyileştirdiğini söylüyorlar isterseniz bir deneyin.

Bende normal doğum sonrası 4 dikişim vardı ve kesinlikle hemen toparlamıyor ama her tuvalet sonrası imkanın varsa ılık suyla duş alıp sonrasında kurutma makinesi ile kurut o kadar faydasını gördüm ki sonra da doktor bana madecasol krem vermişti onu kullandım

Doğumu nerde yaptınız sanırım devlet takipliydiniz önerir misiniz süreciniz nasıl gelişti bizde karar veremedik nerde takipli olalım diye

bana hastanede hemşire batikonlu su vermişti her tuvalet sonrası ondan döküp kuruluyordum. hatta kalan suyu eve de vermişti. bitene kadar kullandım. yeni uygulamalarda değişiklik mi olmuş acaba bilemedim.

Valla doktor bana da minik minik dedi ama dikişler 1 saatten fazla sürdü ayrıca baktığımda makatıma kadar da dikiş var . Sanırım bende baya yırtılmışım10. Gün kontrolümde doktor hafif enfeksiyonumsu açılma var gibi 1 hafta sonra tekrar gel demişti yarın tekrar gideceğim bakalım ne durumda , eğer düzelmezse oraya tekrardan bir dikiş atarız dedibu tarz bir şey yaşadın mı peki ? Ya da ne kadar sürede iyileşti tüm dikişlerin düştü ?

Merhaba, benim Y seklinde dikislerim vardi. Kuru ve temiz tutmam disinda bir sey soylenmedi. Dikislerden dolayi bir agri olursa sogutucu sprey kullanmami onerdiler. Belki 2-3 hafta agri hissettikce spreyden kullandim. Batikon fln da hic kullanmadim.

Krem vermedi mi doktor genelde krem verilir batikon pek önerilmiyor genelde hastenede sürüyoruz ama evde krem ve kuru tutmak önemli ben hep banyodan ve wcden sonra kurutma makinesi tuttum 15 gün

Krem vermedi mi doktor genelde krem verilir batikon pek önerilmiyor genelde hastenede sürüyoruz ama evde krem ve kuru tutmak önemli ben hep banyodan ve wcden sonra kurutma makinesi tuttum 15 gün
Valla bende her wcden sonra duşta yıkayıp fön makinesi tutuyordum ama bugün kontrole gittim küçük bir açıklık kalmış dedi doktorum bu sefer krem yazdı ve batikonla temizle kuru tut dedi , bu seferde düzelmezse yatış verip tekrar bir dikiş atacaklar

Be
nim 16 Gün oldu. Dikiş yerimden sarı sıvı akıyor. Öyle ağrı vs artmadı ama kötüye mi gidiyor bilemedim.

`