nesrin doğumu kolaylastırmak ıcın doktorun rahım agzına atms oldugu bır kesı canım..
daha dogrusu gerektıgı yere attıgı bır kesı.. yanı yırtılmayı onlemek ıcın.. ama tabıkı her dogumda yapılıcak dıye bır sart da yok bazen gerek gorulmuyor kesıye..
dogumdan sonrada kesılen yer dıkılıyor..
epizyotomi bu canım..
peki kesik atılmadı diyelim.doğum olunca yırtık oluyordur herhalde.o zaman o yırtık kendi kendine mi iğleşiyor?mesela köydeyiz.sadece ebe var.doktor yok.o zaman o yırtığı ebe mi dikiyor?niye bazılarına kesik olmuyor?
cahil cahil konuştum ama bilmiyorum
aslında kesinin mataka doğru değilde yan tarafa doğru atılması gerekmezmi?yani makata dikine değilde enine kesik?eğer kesik makata doğru atılırsa tehlikeli olmazmı?
aslında kesinin mataka doğru değilde yan tarafa doğru atılması gerekmezmi?yani makata dikine değilde enine kesik?eğer kesik makata doğru atılırsa tehlikeli olmazmı?
arkadaşlar ben şu anda 29 yaşındayım,anne olduğumda 24 yaşındaydım.nomal doğum yaptım,epizotomi yapıldı,sonra yeniden dikildi.bende doğumdan önce hep bunu soruyordum doktora,çevremdeki doğum yapmış kadınlara falan.bu durumun erkeklerin keyfiyle falan alakası yok,genişlemiş bir vajina sizin cinsellikten aldığınız zevki belki pek etkilemez ama kendinize olan güveni birazcık sarsabilir.ayrıca gencecik yaşta bunu düşünmek çok normal birşeydi benim için.hem normal doğum yapan bayanlar ilerde artan kilolarla beraber idrar kaçırma sorunu da yaşayabiliyorlar.ıkınmalardan olayı falan rahim duvarları sarkabiliyor çünkü.benim bir tane çocuğum var,ikinci çocuk kesinlikle olmayacak..ama eğer ikinci bir çocuk yapacak olsaydım kesinlikle normal doğum yapmazdım.tek çocuk düşünenler normal doğum yapabilir,ama ikinci çocukta bence
% 100 çok büyük bir farklılık olacaktır.ben 4 çocuk doğurdum hala sımsıkı benimki diyen bayanlar bence şaşırmış olmalı.doğumdan sonra kegel egzersizleri yapın,çok faydası oluyor.bunun detayını nette araştırabilirsiniz.normal doğumda göbek falan kalmıyor ayrıca ama siz yine de sauna kemerle sarın 1-2 ay,çok faydasını göreceksiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?