Vajinal Genişleme ??..

Vajinal Genişleme Oldu mu ?

• Evet, genişleme oldu

OY: 22 48,9%
  • Hayır, genişleme olmadı

OY: 23 51,1%

• Ankete Katılan
    45
Kesık atılıyormuss amann yaa ne zor wallaa
neyse sonra gul gıbı bebek cıkcak ama onu düşünün kızlar
bıde dogumda bı kaç cm kendılıgıdnen genıslemesı gerekıyor muss yoksa koca kafalı bı bebek nası cıkar kı onu dusunun

Ben de bir çocuk sahibiyim ikinciye hamileyim allahin izni ile 38.haftada sezeryan olucam geliyor bebişim ilki normal doğumdu bayada zor geçti doğum yirtik oluştu dikildi falan hani biraz gevşeme oldu sandim ama bende çoğu zaman ağri çekiyordum demekki gevşeme olmamişşşşşşş herkes ayni diil tabii

peki kesik atılmadı diyelim.doğum olunca yırtık oluyordur herhalde.o zaman o yırtık kendi kendine mi iğleşiyor?mesela köydeyiz.sadece ebe var.doktor yok.o zaman o yırtığı ebe mi dikiyor?niye bazılarına kesik olmuyor?
cahil cahil konuştum ama bilmiyorum

canım doktor yırtılma ıhtımalı olan durumlarda yada bebeğin cıkısının cok zorlu oldugu durumlarda gereklı gordugunde atıyor o kesıyı..
yanı kesı atılmadan ve yırtılma olmadan gerceklesen bır yıgın dogumda var..
evde yapılan doğumlara gelınce o konuda bır bılgım yok yanlıs bılgılendırmeyım..
ebenın kesı yaptıgını sanmıyorum ama yırtılma olursa muhakkak bır mudahele yapılıyordur oyle bırakılmaz sanırım. fisfisfis.

Arkadaşlar bende 4 ay önce 4. çocugumu dünyaya getirdim.ama oyle aşırı bir genişleme olmadı.zaten dogumdan sonraki gunlerde emzirme sırasında bayagı agrı oluyor ve bu da tabi ki vajinanın eski formuna girdigini gosteriyor.telaşlanmayın bence.

Acaba hiç dikiş atılmadan yapılan doğum varmıdır. Çok nadirdir herhalde. Genelde atılıyor kimine 4 kimine 14 hatta 24.CADIARZU
Ben de bişeyi merak ediyorum bu dikişlerden sonra vajinanın görünümü değişiyormu ,eğer değişiyorsa çok kötü bir görüntü çıkıyordur ortaya.Lütfen bilen biri cevaplarsa sevinirim yani...benneyaptımki

bende gorunumu etkıleyıp etkılemedıgını merak edıyorum.. ama dusunuyorumda cok etkılemez sanırım..
cunku kesı yada yırtılmanın tamamı dısarıya atılmıyorkı ıcerıde rahım yolunda olusan yırtılmaların oldugu dogumlarda cok.. daha dogrusu yırtıkların cogu ıcerıde oluyor dısarıda degıl.. ama yapılan kesı tam vajına gırısının hemen altına makata dogru gıden bolumde..
ve oraya atılan kesı de dıkıste bır sure sonra kendını toparlar ve anlasılmaz dıye dusunuyorum bılmıyorum ne kadar dogrudur.. fisfisfis

aslında kesinin mataka doğru değilde yan tarafa doğru atılması gerekmezmi?yani makata dikine değilde enine kesik?eğer kesik makata doğru atılırsa tehlikeli olmazmı?

Şimdiiiii bildiklerimi açıklayayım:jeyyar:

Annem doğumlarını evde yapmış hep,kesi falan yapılmamış haliyle.Onlarda yırtılma olabiliyo ama oda kendiliinden iyileşiyo zaten. Annem hep peygamberimizle ilgili bi olay anlatır bununla ilgili ama doğru mudur bilmemCADIARZU Bi gün bu konuyu merak edip soran bi adama bal ile cevap vermiş.Bi tabak bal istemiş,bala parmağını batırıp bi çizik atmış,çizikte kapanmış haliyle.İşte böyle oluyor demiş..

Bende normal doğum yaptım.Hakkımı helal etmediğim ebe,daha hiç beklemeden belki kendisi doğurabilir diye düşünmeden hemen kesti beni.Uyuz kadın..Yani bunu gerektiği için değil belkide doğumun hemen gerçekleşmesi için yapmış olabilir diye düşünüyorum.Neyse iz var mı, e tabi var.. ama geriye doğru,yani görebilmeniz için iyi bi incelemeniz gerekiyoyerimseniben

Ve genişleme konusunda hamileyken eşime sorup duruyodum,evet biraz fark var diyordu ama doğumdan sonra galiba o farkta kaybolduyerimseniben

aslında kesinin mataka doğru değilde yan tarafa doğru atılması gerekmezmi?yani makata dikine değilde enine kesik?eğer kesik makata doğru atılırsa tehlikeli olmazmı?

canım makata dogru derken yön anlamında soyledım.. asagıya dogru dıye..
makata kadar kesık atılmıyor tabı kı..:1rolleyes: şöyle soyleyım o kesılen bolgenin adı perine..
vajina girişinin asağı dogru bıtısıgınde olan doku yada deri her neyse işte.. verdiğim linkten daha kapsamlı bılgılenebilirsin.. yerimseniben

Aman ya nedir bu bayanların derdi offf:1no2:
Sanki ben hamileymişim gibi gerildim şudoğum evrelerini okurken...
Bayanlar o kadar öazverili ve düşünceliki...O doğum sancısını nasıl atlatıcam ne yapıcam diye düşünmüyoruz da, doğumdan sonra beyefendilerin keyfi nasıl olur, ya memnun kalmazlarsa falan filan...
Ablacım boşver sen şimdi bunları dert edinmeyi ve bu bence bu kaygılarını kesinlikle eşinle paylaşma, çünkü doğumdan sonra bir sorun olmasa dahi, adamda bir ön yargı oluşacak, eskisi gibi olamayacağız diye düşünücek. Ama ben bu şekilde düşünmüyorum. Yaradan her şeyi öyle bir dengeye oturtmuş ki, eminim kadınlar doğum sonrasında kendini toparlayabiliyordur. Ve normal, sorunsuz bir doğumla kadının bütün vücudu yenilenirmiş. Vücut yapımız böyle mükemmel bir mekanizma bence. Ama bunları kafaya takarsak, tabiki sorun yaşarız.
Allah sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin.a.s.:1hug:

zaten dedigin gibi sağ tarafa dogru atılıyor epizyo kesi si. Ama perinede yırtık oluşma riski fazlaysa makata da indiriyorlar.
Zaten bu kesi bebeğin başı Rahat çıksın perine de onarımı zor yaralar açılmasın diye atılıyor.

arkadaşlar ben şu anda 29 yaşındayım,anne olduğumda 24 yaşındaydım.nomal doğum yaptım,epizotomi yapıldı,sonra yeniden dikildi.bende doğumdan önce hep bunu soruyordum doktora,çevremdeki doğum yapmış kadınlara falan.bu durumun erkeklerin keyfiyle falan alakası yok,genişlemiş bir vajina sizin cinsellikten aldığınız zevki belki pek etkilemez ama kendinize olan güveni birazcık sarsabilir.ayrıca gencecik yaşta bunu düşünmek çok normal birşeydi benim için.hem normal doğum yapan bayanlar ilerde artan kilolarla beraber idrar kaçırma sorunu da yaşayabiliyorlar.ıkınmalardan olayı falan rahim duvarları sarkabiliyor çünkü.benim bir tane çocuğum var,ikinci çocuk kesinlikle olmayacak..ama eğer ikinci bir çocuk yapacak olsaydım kesinlikle normal doğum yapmazdım.tek çocuk düşünenler normal doğum yapabilir,ama ikinci çocukta bence
% 100 çok büyük bir farklılık olacaktır.ben 4 çocuk doğurdum hala sımsıkı benimki diyen bayanlar bence şaşırmış olmalı.doğumdan sonra kegel egzersizleri yapın,çok faydası oluyor.bunun detayını nette araştırabilirsiniz.normal doğumda göbek falan kalmıyor ayrıca ama siz yine de sauna kemerle sarın 1-2 ay,çok faydasını göreceksiniz..

genişleme oldu diyen 8,
olmadı dıyen 9.................................:1ninca:
neredeyse berabere.. :1ninca:

bu son satırda geçen sauna kemer de neymiş, bilen var mı merak ettim ?
bende sezeryanla doğum yaptım, normal doğum yapmak için eğitim bile almıştım ama,bu bile kısmet arkadaşlar gerçekten..

bence bunun bi alakası yok, o zaman 5-6 tane çocuk doğuranların eşleri zevk almasın hiç... öle bişi olsa sanatçılar sezeryan yaptırır ama onlar bile hep normal doğum yapıyorlarr

evet 9............
hayır 12............... kaydirigubbakcemile

madem genısleme olmaz bu 9 kısı nıye oldu demıs arkadaslar demekkı oluyor işte.. :çok üzgünüm:

genişleme olup olmayacağı hakkında yorum yapan arkadaşların bazıları sanırım evli bile değiller.bence bu soruya en iyi cevabı normal doğum yapmış bayanlar verebilir.ben üst üste normal doğum yapan bayanların eşleri zevk alamaz falan demedim,burada sorun eşinizin durumu da değil sizin bedeninizde olan değişiklikler.sonuçta cinsellik sadece vajinanın genişliğiyle alakalı birşey değil.sadece şunu söylüyorum,vücut tek bir normal doğumu kaldırabilir,genişleme de olmaz.ama ikinci bir doğumda tekrar aynı yerden kesi yapılacak,tekrar dikilecek.hiç normal doğum yapmış bir bayanla yapmamış bir bayanın vajinası aynı olabilir mi?neymiş efendim vücudumuzun doğası buymuş,buna göre programlanmışız falan.hangimiz doğal özelliklerimizi % 100 koruyabiliyoruz?eski,ilkel insanlar gibi değiliz artık,öyle olsaydı epizotomi diye birşeyin de olmaması gerekirdi.doğumda vajina esneyip hiç yırtılmadan doğumu geçekleştirip eki halini alırdı.ama olmuyor işte.ayrıca hiç doğum yapmamış ama vajinal genişlemeden şikayetçi olan insanlarda var.annem mesela iki normal doğum yapmış.hastane ortamında,şartlara uygun olarak.ilk doğumdan sonra hala genç kız gibiydim,ama seni doğurduktan sonra biraz fark olmuştu dedi.zamanla kilo da almış,şu anda afedersiniz ama çok gülünce ya da ağır birşey kaldırınca idrarını tutamama gibi bir sorun yaşıyor.benim sezeryanla ilgili tek sevmediğim olay,bebeği 10 gün önce alıyorlar ve bu 10 gün bile bebeklerin akciğer gelişimini tamamlamaları için çok önemli.sezeryanla alınan çocuklar çok çabuk hastalanıyor,özellikle üst solunum yolları enfeksiyonlarına daha meyilliler.anne adayları bunu da göz önüne alsınlar bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…