"Vajinal muayene"

kurmis

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
8.177
34
358
Arkadaşlar,ben yarın 38 haftaya giriyorum.
vajinal muayene yapıcakmış doktorum bir sonraki gidişimde.
normal doğum için ne kadar uygun olduğuma bakıcak yani..
ben bu konuda hem cok utangacım hem de biraz tedirginim..
özellikle 2.-3. hamileliği olan arkadaşlar ya da vajinal muayene olan arkadaşlar bildiklerini paylaşırlarsa pek sevinirim :delphin:

yaa sorma bende haftaya cuma gidişimde bakacak bende çok utanıyorum bide erkek benim doktor ama bir yandan da gerekli bir muayene hayırlısı artık

utanma durumu var da bi de acıyacaktır muhakkak.. ben napıcam başıma gelirse bilmiyorum yaa..henüz bişey demedi doktorum ama çatı muayenesi dedikleri de aynı şey sanırım..

bana da haftaya yapacağını söyledi doktorum. açıkçası ben de endişeleniyorum ve bir ebenin yaptırma demesi üzerine de korkuyorum. ertelet ve doğuma kadar yaptırma demişti ama ben galiba doktoruma güvenip yapmasına izin vereceğim. ben de tecrübeleri dünlemek isterim açıkçası..

utanma durumu var da bi de acıyacaktır muhakkak.. ben napıcam başıma gelirse bilmiyorum yaa..henüz bişey demedi doktorum ama çatı muayenesi dedikleri de aynı şey sanırım..

ben sitede daha önce yapılmış yorumları da okudum az önce,
kendini sıkmayanların ve cidden çatısı dar olmayanların acıma durumu olmuyormuş muayene esnasında..
walla benim de neredeyse tek derdim utanma,ama elden gelen bişey yok heralde bu konuda..
zaten 1-2 dk sürüyormuş en fazla..

Ben Normal Doğum yapmış biri olarak bu konudaki tedirginliğinizi çok iyi anlıyorum. Benim doktorum ultrasondan bakarak rahat bir doğum yapacağımı söylemesine rağmen vajinal muayene oldum. Çünkü NST sonuçlarımda sancılarım yüksek çıkıyodu son kontrollerimde. Doktorum açılma varmı diye muayene etti. Beklemediğim bir gelişme olmuştu benim için. Biraz utançla beraber acıda hissettim. Ayrıca eve gittiğimde hafif bir kanama olmuştu. Vajinal muayeneden sonra kanama olması normalmiş fakat uzun sürerse hastaneye gelmemi söylemişlerdi. Eğer normal doğum yapıcaksanız bu muayeneler doğum sürecinde çok sık olucaktır. Sürekli kontrol ediliyosun kaç santim açılma olmuş diye. Kendinizie buna hazırlayın vede alıştırın şimdiden hanımlar vede kesinlikle korkmayın.

Ben Normal Doğum yapmış biri olarak bu konudaki tedirginliğinizi çok iyi anlıyorum. Benim doktorum ultrasondan bakarak rahat bir doğum yapacağımı söylemesine rağmen vajinal muayene oldum. Çünkü NST sonuçlarımda sancılarım yüksek çıkıyodu son kontrollerimde. Doktorum açılma varmı diye muayene etti. Beklemediğim bir gelişme olmuştu benim için. Biraz utançla beraber acıda hissettim. Ayrıca eve gittiğimde hafif bir kanama olmuştu. Vajinal muayeneden sonra kanama olması normalmiş fakat uzun sürerse hastaneye gelmemi söylemişlerdi. Eğer normal doğum yapıcaksanız bu muayeneler doğum sürecinde çok sık olucaktır. Sürekli kontrol ediliyosun kaç santim açılma olmuş diye. Kendinizie buna hazırlayın vede alıştırın şimdiden hanımlar vede kesinlikle korkmayın.

sengel verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.. kaçıncı haftanda vajinal muayene oldun? sağlık ocagındaki ebe doğum esnasında yapılır bu muayene, öncesinde yapılması sıkıntı oluşturabilir deyip kafamı karıştırdı da.. yani sen belli bir sancı görüldüğü için mi oldun muayene?

merhaba kızlar
bhk arkadaşıma öncelikle çok teşk ediyorum bu önemli konuyu açtığı için.
hepimizin bukonuda ister istemez soru işaretleri oluyor kafasında.
benimde dr çatı muayemi 21kasım cuma günü yapıcak ozaman doğum şekline karar vericez korkmuyorum desem yalan söylemiş olurum:)
hakkımızda hayırlısı neyse o olsun a.s.

Ben 13 Temmuzda doğum yaptım normalde 20 Temmuzdu doktorun söylediği tarih. Haziran ortası gibiydi sanırım. 2,5 sene olduda net hatırlıyamıyo olabilirim canım. Ama dediğim gibi herhangi bir muayeneydi yani doktorum daha önceden bakıcam dememişti bana. NST sonucumda sancım yüksek çıkmıştı ve ondan sonraki her NST sonucumda vajinal muayene oldum diyebilirim. Ama bi problem yaşamadım dediğim gibi sadece ilk muayenede biraz kan geldi.Doktorumu aradım olabilir dedi çok devam ederse gel demişti. Sağlık ocağındaki ebe'nin bunu çok bilinçli bir şekilde söylediğini sanmıyorum. Sonuçta riskli bir gebeliğin yok sanırım doğuma kadar yatması gereken hamileler oluyo belki bu tarz hamilelikler için söylemiş olabilir. Sen yinede doktorunu dinle.

evet canım çok şükür riskli bir gebelik değil benimki.. doktorum sadece eger catın darsa boşuna sancı çekmemiş olursun dedi.. ebenin neden öyle söylediğini ben de hala anlayamıyorum. cünkü sordugumda gerçekten çok şaşırdı.. hani bir bilmişlik havası yoktu suratında.. kuzenime sordum ona da yapmış doktoru ve o muayenenin akşamı sancılanıp doğuma girmiş.. belki bir tevafuktur bu, çünkü erken doğum yapmadı.. zamanında doğum yapmıştı.. herhalde salı günü bana da yapıcak bakalım hayırlısı

Aslında doktorun az çok bunu anlamıştır diye düşünüyorum.Çünkü benim doktorum bana 3,5 kiloyu bile rahatlıkla doğurursun demişti ultrasona bakarak. Herkes için en hayırlısı olsun inşallah. Benim oğlumda çok sabırsızdı her gidişimde doktorum kafasını dayamış bekliyo derdi ve o kadar vajinal muayeneye rağmen doğurmadım :) Kendisi istediğinde geldi. Hamileliğin son zamanları böyle stresli geçer zaten düşünürsün her detayı. Allah yardımcınız olacaktır mutlaka emin olun.

zaten vajinal muayene genelde 38. haftadan önce yapılmıyor.
ve bence bu muayene riskli olup doğumu başlatsa bile bence bu bi tehlike değil gibi geliyor bana.
sonuçta gelmeye hazır oluyor artık bebekler...

kızlar vajinal muayeneden bende sizin gib çok korkuyordum ama hiç bi acı hissetmedim kendinizi rahat bırakın 1dk bile sürmüyor sengel inde dediği gibi normal doğum yapacaksanız zaten bu muayene doğuma kadar habire oluyo.ben 38+4 te olmuştum vajinal muayene 38+6 dada normal doğum yaptım doktorunuz çatınız normal doğuma müsait diyosada kesinlikle normal doğumu tercih edin bana öle demişti gerçektende öle oldu kızım 3700 doğdu ama doğumum çok rahat oldu,herkese kolay doğumlar diliyorum arkadaşlar.

zaten vajinal muayene genelde 38. haftadan önce yapılmıyor.
ve bence bu muayene riskli olup doğumu başlatsa bile bence bu bi tehlike değil gibi geliyor bana.
sonuçta gelmeye hazır oluyor artık bebekler...

sen herhalde bir an önce kavuşmak istiyosun betülüne kaydirigubbakcemile3 bence de Allahın izni ile tehlikeli durumu atlattık. o muayenin tetikleyici oldugunu düşünmüyorum ben de açıkçası ve olacaksa olsun diyorum. heni benim de işime gelir:emir_bebek:

hadi bakalım,ilk muayene olan talihli kim olacak -tatlicadiarzu-

Merhaba

yasakkelime :1no2: senağlama senağlama yasakkelime yaaaa ben bunu düşündükçe çok kötü oluyorum,ben çok korkuyorum. senağlama Dr.uma sorduğumda usg.de gerektiren bir durum olmadıkça yapmayacağını söylemişti.İnşallah da yapmaz,ben 9 senedir bunu aşamadım.Bu süre içinde de ancak 3-4 kez zoraki muayene oldum.Hepsi kabustu.Doğumumu düşünmek bile istemiyorum,olabildiğince de son ana dek zihnimde tutmuyorum,tutmamaya çalışıyorum.Hayırlısı ALLAH(CC)'tan.Doğumda bile son ana dek beklemek niyetindeyim.Herkese hayırlısını dilerim.
Sevgiler.a.s.:nazar:

sevgili aralık anneleri korkulacak hiç bir şey yok en fazla 20-30 saniye sürecek ama çok önemli bir muayene çatınızın normal doğuma elverişli olup olmadığı bu sayede anlaşılıyor biraz kanda gelebilir endişe etmeyin ve kendinizi kasmayın ne kadar rahat olursanız o kadar kolay geçecektir utanma konusuna gelince o sizin doktorunuz utanılır mı siz normal doğum yapmayı düşünmüyormusunuz

sevgili aralık anneleri korkulacak hiç bir şey yok en fazla 20-30 saniye sürecek ama çok önemli bir muayene çatınızın normal doğuma elverişli olup olmadığı bu sayede anlaşılıyor biraz kanda gelebilir endişe etmeyin ve kendinizi kasmayın ne kadar rahat olursanız o kadar kolay geçecektir utanma konusuna gelince o sizin doktorunuz utanılır mı siz normal doğum yapmayı düşünmüyormusunuz

Merhaba

Ecemim,destek için teşekkürler.
Şahsen benimkisi utanmak ilgili bir sorun değil.Benim,ilk doğumum çok kötü geçti.Ebenin yaptıklarından dolayı neredeyse oğlumla ölüyorduk.Evel ALLAH(CC)sonra doktorum sayesinde kurtulduk ve doğumdaki zorlamalarla,ebenin yanlışından dolayı ikimizde de bazı hastalıkolmadıkça böyle olacak.ALLAH(CC)büyüktür hayırlı bir doğum nasip edecektir inşallah.lar oluştu.Ve o gün çok kötüydü,tam bir kâbustu.O günü aşamadım,orada yaştılanları aşamadım.Yıllar geçti ama ne yazık ki ben bundan kurtulamadım.Elbetteki olması gereken olacak,yapılacak.Hayırlısıyla doğumum da normal doğum olacak.Aksi bir durum
ALLAH(CC)herkese haklarında hayırlı olanını nasip etsin inşallah(amin).
Sevgiler.a.s.:nazar::1hug:

Merhaba

yasakkelime :1no2: senağlama senağlama yasakkelime yaaaa ben bunu düşündükçe çok kötü oluyorum,ben çok korkuyorum. senağlama Dr.uma sorduğumda usg.de gerektiren bir durum olmadıkça yapmayacağını söylemişti.İnşallah da yapmaz,ben 9 senedir bunu aşamadım.Bu süre içinde de ancak 3-4 kez zoraki muayene oldum.Hepsi kabustu.Doğumumu düşünmek bile istemiyorum,olabildiğince de son ana dek zihnimde tutmuyorum,tutmamaya çalışıyorum.Hayırlısı ALLAH(CC)'tan.Doğumda bile son ana dek beklemek niyetindeyim.Herkese hayırlısını dilerim.
Sevgiler.a.s.:nazar:

Sevgili arkadaşım bu tarz konuşmalarla ilk defa anne olacak bizleri korkuttuğunuzun farkında değilsiniz sanırım. Bir çok arkadaşım bu konuda olumlu ve rahatlatıcı konuşma yaparken siz insanı geren söylemlerde bulunuyorsunuz. Korkunuzu anlayabiliyorum ama bizide germeye hakkınız yok....

bhk kız elleşme olcek elleşme korkma kız. sositososito sositososito
ben korkmuyorum korkmadığım içinde sezeryan yapıcam.:jeyyar: :jeyyar:
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

Back
X