Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ben bugun eğitim araştırma hastanesinde hpv tipleme yapıyormusunzu diye sordum doktora özeller yapıyor dedi. BU başlık altında da devletin ve üniversite hastanelerinin yaptığını okudum yanılmıyorsam. İnternette devlette çalışan bir doktorada sordum hpv tiplemenin yapıldığını söyledi.Benim doktor bana yanlış bilgi mi verdi acaba.Ayrıca dün siğiller ve bacağımda ve kolumda 1 aydır geçmeyen sivilcesiğil karışımına benzeyen birkaç şey vardı. Cildiyeye gittim azot sıkacağını daha sonra aramamı söyledi. Ve elisa ve seroloji tahlili yazdı. Kan verdim..elisadaki değerlerime intennetten baktım hiv,hcv, hbs negatif çıkmış sonucu bekliyorum.Bağışıklık sistemim için dahileye gittim. Hormon,biyokimya ve hemogram tahlili yaptırdım.

herkese yorumlari için teşekkürler biraz önce eşimle konustum önerilerimizi paylaştım benim sormak istediğim şey dr neva nin sitesin görüyorum fakat özel sanıyordum sağlık güvencesiyle muayene olabiliyorsunuz bu konuda bilgi verebilirsiniz

birsey daha var,nerelersesin,görünmüyordun bir süredir :) senin son durum ne? siğil falan yok değil mi

aslında hep burdayım da uzaktan okuyorum cnm :) biraz da içim bunalıyo bu konudan uzaklaşıyım diyorum arada ama dayanamayıp bakıyorum :) ben de lazer tedavisi uygulayalı 2 ay oldu, siğil çıktıysa da farkedebilceğimi sanmıyorum kendim bakıyorum ama anlamıyorum, düzenli çinkoyu alıyorum kendime dikkat ediyorum falan işte 1 ay kadar sonra smear aldırmam gerekcek 3 ay olmuş oluyo, o zmn hem muayene de olurum diyorum, o zaman mutlaka burdan haber veririm :) takip ediyorum sizi mezun oldum iş bulmam lazım bir de o dert çıktı başıma daha çok ona verdim kendimi gibi

siğil çıksa bile fark edebilceğimi sanmıyorum,yazmışsın,niye sen fark edemiyorsun,lazerden dolayı falan mı? bence çıksa fark edersin büyüteçli aynadan falan.fark etmiyorsan yoktur işte ne güzel :)darısı smear sonucuna inşallah.. benimde bgn doktorum aradı,dün smear aldırmıştım,bgn çıkmış sonucu,çok şükür Allah a temiz çıkmış.mantar vardı,mantarda geçmiş.inşallah tamamen kurtuluruz da biter gider. ama hala hpv tipimi bilmiyorum aslında smear alınmışken hpv dnasına bakılsamıydı diyorum,ama bgn dr.özellikle söyledi hpv ye bağlı hücre bozulması falan yok dedi.
inşallah en kısa zamnda da işte bulursun,allah denk getirsin,gönlüne göre olsun canım.

belirgin bi şekilde olmayabiliyo mesela bir sürü varmış ben bi taneyi görmüştüm o da büyük diyeydi o yüzden varsa da fark edemem diye düşünüyorum inş gittiğimde birşey çıkmaz şimdilk yok gibi. smear sonucunun temiz çıkmasına çok sevindim cnm zaten önemli olan o, hücresel bozukluk olmaması, çok güzel bi haber :) bende de çok akıntı vardı hep olan bişey aslında ilaç kullansam da geçmemişti en son mantar ilacı vermişti doktor bende gidince onu da görmüş olcam ne durumda diye. Şu hpvden bir kurtulsak herşey ne güzel olcak neyseki umudumuz var:)

iş konusundaki iyi dileklerin için de çok teşekkür ederim cnm burda olmak bile her konuda moral veriyo :)

cok sewndm temz cıkmasına canım ben hala cok korkyrum ben smear aldrmadım ya acaba 2 yıl içinde bende hcrsesel degişme olmuşmudur ki 2yıldr zayflamam beni cok krokutuyr yaa senin gittiğin doktrun smear alıyomu ki canım yani bakire smearı

genel olarak sormak istiyorum ben aslında yüksek rskli hpv tasıyan birisi 2yılda cok ilerlwmiş bi duruma gelrmi ki die merak ediyorum

ben taşınma telaşı anca nete girebildim. çok sevindim kurtulduğuna :)

slm ben ist yasiyorum hakan bey hangi hastanede górev yapıyor hangi semtte

ben özel muayenehanesine gittim. hastanede çalışıyor mu bilmiorm. ama hastanelerden daha uygun ve kaliteli hizmet verdiği kesin :) şişli'de yer olarak, Halasgargazi'de. Genital Siğil, HPV, Kondilom, Genital Siğiller, Genital Kanser Hakkında En Doğru Bilgiler www.genitalsigil.net adresinden tüm bilgilerini alabilirsin.

ayrıntılı bilgiler de içeriyor. işine yarar

kondiloma sivilce tedavisi uygulayan cildiyeciler var türkiye'de. bölüm değil de, tecrübe ve insaniyet önemli sanırsam :) alayına gittim ordan biliom :)

teşekkürler canım.bence senin şu an korkmanı gerektircek bi durum yok,hpv olduğun bile kesin değil,kaldı ki bakire olduğun için iç kısımlarda olabileceğini sanmıyorum.şöyle bişey var,2 yıl içinde değil hücresel değişme 3 ay içinde falan bile olabiliyor,mesela diyelim cin1 çıktı, cin1 genellikle kendiliğinden bile geçiyor ama bazen cin1 biranda diğer kontrole kadar cin 2 ye çıkmış olabiliyor,ama ben senin iç kısımda siğil falan oldğunu düşünmüyorum.kaldı ki 2 yıl içinde hücresel değişme falan olsa başka başka belirtileri olurdu,düzensiz ara kanama,kötü akıntı vb.şeyler yani mutlaka başka bi şekilde de kendini belli ederdi.bir de nickinde 1990 yazıyor o doğum tarihinse yani yaşın 22 falansa rahimağzı kanseri falan gibi bişey aklına getirme yani bu yaşta cidden çok çokkkkkk düşük bi ihtimal yani kötü düşünme.bak senle lezyonlarımız aynı gibiydi,hani ben demiştim ya,10-15 güne atak yapıyo diye,mesela doktorum bana bu muayenede dedi ki,onlar atak değildir 10 günde o kadar sık atak yapmaz siğil dedi,ben dedimki sirke sürünce beyazlaşıyor dedim,doktorda,sirke bir tür asit yakınca tahriş ediyordur o yüzdendir dedi.yani senin bahsettiğin şekilde kızarıklık bence siğil değil dedi,tekrar çıkarsa elleme direkt gel dedi.yani belki seninki de siğil değildir,benim dr.um ısrarla koterden sonra bahsettiğim kızarıklıkların siğil olmadğı düşüncesinde,sen o yoğun atağı atlattın diyo,tertemiz diyo.bende bakalım bekliyorum 7 gündür bişey yok,10 içinde o kızarıklık kaşıntı gibi bişey olursa gitcem bakalım çünkü 10-15 güne bi farklı yerde tahriş olmuş,pişmiş gibi bi kızarıklık ve kaşıntı oluyor.olursa gitcem o zaman senin bakire smearini de sorarım.büyük bir ihtimal yapıyordur.sen içini rahat tut,,inşallah 5 inde iyi haber alcaksın

canım genital siğile müdahalede bulunmadı onlar yakılmıştı zaten de, benim dediğim köksüz siğil. tabi cımbızla kopar derken bir örnek kendi yaparak gösterdi kullandığın eşyaların steril olması gerekiyor.gereken pansumanı da yaptı tedavi sonrasında.(kendi kullandığı alet cımbızın çok daha büyüğü bir şey ama evde kendin yapmak istersen cımbız kullanabilirsin demişti.) köksüz siğil denen şeyi deriden ayırmadığın sürece hızla çoğalıyor.geri kalan köksüz siğilleri doktorun gösterdiği şekilde kendim temizledim pansumanını da yaptım. şu anda çıkan hiç bir şey yok 1,5 yıl oldu. (siz yapmak istemezseniz ben temizlerim hepsini ama evde kendiniz de yapabilirsiniz temiz bir şekilde demişti.) o yüzden anlattım yoksa merdivenaltı doktor gibi bi tablo çizmek istememiştim aslında:) (bu arada doktorun adı fatih zülkadir,karşıyakada cildiyeci kime gideyim deyince herkes onun adın söyledi .)bilmiyorum belki benim gittiğim kadın doğumcudan kaynaklanıyor olabilir ama beni çok paniğe sürüklemişti. esas yazma sebebim bu,yaşayan varsa panik olmasın gidin sakin sakin aşınızı isterseniz olun rutin kontrollerinizi yaptırın. genital siğilimin çıktığını ilk farkettiğimde çok korkmuş çok nadir olan bir şey zannetmiştim, her siğilin kanser yapacağını düşünmüştüm.sonra baktım ki kadınların bir çoğu bundan şikayetçi ve her hpv türü kansere dönüşmüyor.cildiyeci daha sakin olduğu için belki beni baya rahatlatmıştı.

saol cnm da henüz tam olarak kurtuldum mu bilmiyorum 1 ay sonra netleşcek inş öyledir. Sen taşındın mı hayatını yoluna koyabildin mi :) bir de siğil tekrarlama durumu olmadı dimi

hem işyerim hem evim taşındı. onları inceleme durumum olmadı ama rahatsız eden bir durum yok. bayram tatilinde kendime vakit ayırabilcem ancak. ilaca devam ediorum ama bu koşuşturmacada kendime çok dikkat edemedim. umarım bişe olmaz. sanırım 2. aşının vakti yaklaştı. maddi olarak da çok sıkışığım. belki yaptırmayabilirim :/

senin baya yoğun geçmiş hayatın, ama bence bişey çıkmaz ilk aşını da olmuştun zaten. Maddi açıdan çok sıkıntı bu hastalık da ya bende çok sıkıntı yaşıyorum yakın zmnda smear aldırma zamanım falan gelcek inş siğil de çıkmaz yoksa baya parasal sıkıntı olcak bana, 2.aşıyı yaptırmasan yada geç yaptırsan etkisi farkediyo mu acaba

anladım canım,belki de iyi yöntemdir de işte bu hpv öyle bişey ki her dr.anlamıyor,bende böyle olunca sormak istedim,ama tabi genede evde ben cesaret edip yapamam,neyseki sen atlatmışsın ne güzel,inşallah darısı bize :)

ne garip ki bu hastalık bu kadar yaygın ve git gide de yaygınlaşıyor,ama hala okullarda bilgilendirme yapılmıyor,özellikle liselerde 9.sınıftan itibaren bilgilendirme yapılmalı,hatta aşı bile devlet eliyle zorunlu hale getirilebilir,düşünüyorum da bundan sadece 4-5 ay önce bilgim olsaydı mutlaka aşı olurdum.insan başına gelmeyince anlamıyor.neyse çok şkür ki atlatcaz bir şekilde Allah beterinden saklasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…