bende o doktora gitmiştim çok da memnum kaldım. internet sitesi var burdan bilgileri alabilirsin, şişlede yeri. Mitera Kadın Ve Gebe Hamile Sağlığı Kadın Hastalıkları Jinekoloji Merkezi İstanbul jinekolog Nevra Hakan.www.e-cinsellik.net
ben bildiğim kadar yardımcı olayım sana,yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltir.
hpv tiplemesi,direkt siğilin kendisi alınıp,hangi tip olduğuna bakılıyor.
hpv dna ise smear gibi bir sürüntü alınıp o sürüntüden ,hpv var mı yok mu bakılıyor,hem de bunda da hangi tip olduğu çıkabiliyor.
evet devlet hastanelerinde de tip ve dna testleri yapılıyor.ama ben yaptırmadım ikisinide,benim dr.um gerek görmedi,tedavi şekli değişmeyeceği için gerek yok dedi.
bende o doktora gitmiştim çok da memnum kaldım. internet sitesi var burdan bilgileri alabilirsin, şişlede yeri. Mitera Kadın Ve Gebe Hamile Sağlığı Kadın Hastalıkları Jinekoloji Merkezi İstanbul jinekolog Nevra Hakan.www.e-cinsellik.net
birsey daha var,nerelersesin,görünmüyordun bir süredir :) senin son durum ne? siğil falan yok değil mi
aslında hep burdayım da uzaktan okuyorum cnm :) biraz da içim bunalıyo bu konudan uzaklaşıyım diyorum arada ama dayanamayıp bakıyorum :) ben de lazer tedavisi uygulayalı 2 ay oldu, siğil çıktıysa da farkedebilceğimi sanmıyorum kendim bakıyorum ama anlamıyorum, düzenli çinkoyu alıyorum kendime dikkat ediyorum falan işte 1 ay kadar sonra smear aldırmam gerekcek 3 ay olmuş oluyo, o zmn hem muayene de olurum diyorum, o zaman mutlaka burdan haber veririm :) takip ediyorum sizimezun oldum iş bulmam lazım bir de o dert çıktı başıma daha çok ona verdim kendimi gibi
siğil çıksa bile fark edebilceğimi sanmıyorum,yazmışsın,niye sen fark edemiyorsun,lazerden dolayı falan mı? bence çıksa fark edersin büyüteçli aynadan falan.fark etmiyorsan yoktur işte ne güzel :)darısı smear sonucuna inşallah.. benimde bgn doktorum aradı,dün smear aldırmıştım,bgn çıkmış sonucu,çok şükür Allah a temiz çıkmış.mantar vardı,mantarda geçmiş.inşallah tamamen kurtuluruz da biter gider. ama hala hpv tipimi bilmiyorum aslında smear alınmışken hpv dnasına bakılsamıydı diyorum,ama bgn dr.özellikle söyledi hpv ye bağlı hücre bozulması falan yok dedi.
inşallah en kısa zamnda da işte bulursun,allah denk getirsin,gönlüne göre olsun canım.
siğil çıksa bile fark edebilceğimi sanmıyorum,yazmışsın,niye sen fark edemiyorsun,lazerden dolayı falan mı? bence çıksa fark edersin büyüteçli aynadan falan.fark etmiyorsan yoktur işte ne güzel :)darısı smear sonucuna inşallah.. benimde bgn doktorum aradı,dün smear aldırmıştım,bgn çıkmış sonucu,çok şükür Allah a temiz çıkmış.mantar vardı,mantarda geçmiş.inşallah tamamen kurtuluruz da biter gider. ama hala hpv tipimi bilmiyorum aslında smear alınmışken hpv dnasına bakılsamıydı diyorum,ama bgn dr.özellikle söyledi hpv ye bağlı hücre bozulması falan yok dedi.
inşallah en kısa zamnda da işte bulursun,allah denk getirsin,gönlüne göre olsun canım.
aslında hep burdayım da uzaktan okuyorum cnm :) biraz da içim bunalıyo bu konudan uzaklaşıyım diyorum arada ama dayanamayıp bakıyorum :) ben de lazer tedavisi uygulayalı 2 ay oldu, siğil çıktıysa da farkedebilceğimi sanmıyorum kendim bakıyorum ama anlamıyorum, düzenli çinkoyu alıyorum kendime dikkat ediyorum falan işte 1 ay kadar sonra smear aldırmam gerekcek 3 ay olmuş oluyo, o zmn hem muayene de olurum diyorum, o zaman mutlaka burdan haber veririm :) takip ediyorum sizimezun oldum iş bulmam lazım bir de o dert çıktı başıma daha çok ona verdim kendimi gibi
slm ben ist yasiyorum hakan bey hangi hastanede górev yapıyor hangi semtte
Konunun tamamını okuma fırsatım olmadı ama yazmadan edemedim belki bir yardımım dokunur diye. arkadaşlar ben geçen sene genital siğil çıktığını fark ederek kadın doğum uzmanına gittim acil yakılması gerektiğini, çok tehlikeli olabileceğini söyledi. biraz da gözüm korktu kadın doğumcuya ilk gidişimdi zaten. hemen ertesi gün siğillerim yakıldı. ancak bir ay sonra siğil ile sivilce arası bir kaç şey daha çıktı.bu sefer bir cildiyeciye gittim. cildiyeci bana keşke ilk başta kadın doğuma değil cildiyeye gelseydiniz dedi. doğal olarak siğiller cildiyenin işi, genital bölgede diye hemen kadın doğuma koşturdum! (bunu nasıl düşünemedim diye üzüldüm sonradan) cildiyecinin bana söylediği şey siğiller yakıldıktan sonra tam olarak 2 yıl tekrarlamaması halinde ancak geçtiğini söyleyebiliriz.2 yıl boyunca çıkmıyorsa tekrar çıkma olasılığı çok düşüktür dedi. ancak eğer tekrarlarsa eczaneden verrutol adlı ilacı alarak siğillerin üzerine sürün gün aşırı dedi. biraz yakıyormuş ama kesin çözümdür dedi. bende henüz siğil tekrarlamadı, o yüzden herhangi bir şey denemedim.ağdayı ve jileti yasaklamıştı ayrıca, siğillerin dağılmasına sebep olduğu için(kanatmamak şartıyla ağda yapabilirsin demişti ama ille bir kaç damla oluyor:)). bir de genital bölgeyi asla nemli bırakmayın, ıslak mayoyla falan oturmayın. affedersiniz küçük tuvaletinizi yaptıktan sonra önden arkaya doğru sadece silinin, yıkamayın. nem siğilleri arttırır demişti. tavsiyelere uydum hala da uymaya çalışıyorum şimdilik bir sıkıntı yok. sonradan çıkan sivilce ile siğil arası şeye de köksüz siğil bunlar demişti.tıptaki adıyla pinpon enfeksiyonu.eşten eşe bulaşması çok kolaymış o yüzden pinpon :)sivilce gibi etrafı hafif pembe, beyaz uç veriyor ama patlamıyor ya da sivilce gibi bir kaç gün içinde sönmüyor.sabit kalıyor. onları da temiz bir cımbızla tutup koparın,hemen banyoya girip sabunla temizleyin ve yıkanın demişti.baya yaşlı ama tecrübeli tonton bir doktor.mümkün olan en basit,en doğal ve en ucuz şekilde sorunları çözmeye çalışıyor. tavsiyeleri tamamen işe yaradı.SİZE ÖNERİM EĞER BÖYLE BİR SORUNUNUZ VARSA LÜTFEN ÖNCE CİLDİYEYE GİDİN:)
ben taşınma telaşı anca nete girebildim. çok sevindim kurtulduğuna :)
cok sewndm temz cıkmasına canım ben hala cok korkyrum ben smear aldrmadım ya acaba 2 yıl içinde bende hcrsesel degişme olmuşmudur ki 2yıldr zayflamam beni cok krokutuyr yaa senin gittiğin doktrun smear alıyomu ki canım yani bakire smearı
o dr.un kendi pinponmuş bence,mümkünse isim verirsen bu dr.u merak ettim. siğili cımbızla çekip koparmak nasıl bi tedavidir? bence ne sen ne de bunu okuyan başka biri kesinlikle yapmasın.yani burda herkes o kadar dr.a gitti,araştırdı,bir sürü şey okudu,1 tane doktor bile cımbızla tutup koparın demedi.evet cerrahi müdahaleyle siğili alıyorlar ama o da gene tutup koparma şeklinde değil.tabiki senlik bişey yok sen tecrübeni paylaşmışşın ama gerçekten çok sakat bi öneri sunmuş doktor.yani kopardıktan sonra n'olacağını kim bilebilir ki?valla iyi ki sende denememişsin canım ya,çok şükür alatmışsın geçmiş bitmiş.
bir de genital siğiller ürolog,dermatolog,jinekolog bunların hepsi bakıyor,ama biz bayanlar genelde jinekologu tercih etmemizin sebebi,bazı siğil tiplerinin hücre bozabilmesi.tabi smear falan gibi şeylerde yaptırmak zorunda olduğumuz için jinekolog tercih ediliyor,ama dediğin gibi cildiye de bakıyor.
saol cnm da henüz tam olarak kurtuldum mu bilmiyorum 1 ay sonra netleşcek inş öyledir. Sen taşındın mı hayatını yoluna koyabildin mi :) bir de siğil tekrarlama durumu olmadı dimi
hem işyerim hem evim taşındı. onları inceleme durumum olmadı ama rahatsız eden bir durum yok. bayram tatilinde kendime vakit ayırabilcem ancak. ilaca devam ediorum ama bu koşuşturmacada kendime çok dikkat edemedim. umarım bişe olmaz. sanırım 2. aşının vakti yaklaştı. maddi olarak da çok sıkışığım. belki yaptırmayabilirim :/
canım genital siğile müdahalede bulunmadı onlar yakılmıştı zaten de, benim dediğim köksüz siğil. tabi cımbızla kopar derken bir örnek kendi yaparak gösterdi kullandığın eşyaların steril olması gerekiyor.gereken pansumanı da yaptı tedavi sonrasında.(kendi kullandığı alet cımbızın çok daha büyüğü bir şey ama evde kendin yapmak istersen cımbız kullanabilirsin demişti.) köksüz siğil denen şeyi deriden ayırmadığın sürece hızla çoğalıyor.geri kalan köksüz siğilleri doktorun gösterdiği şekilde kendim temizledim pansumanını da yaptım. şu anda çıkan hiç bir şey yok 1,5 yıl oldu. (siz yapmak istemezseniz ben temizlerim hepsini ama evde kendiniz de yapabilirsiniz temiz bir şekilde demişti.) o yüzden anlattım yoksa merdivenaltı doktor gibi bi tablo çizmek istememiştim aslında:) (bu arada doktorun adı fatih zülkadir,karşıyakada cildiyeci kime gideyim deyince herkes onun adın söyledi .)bilmiyorum belki benim gittiğim kadın doğumcudan kaynaklanıyor olabilir ama beni çok paniğe sürüklemişti. esas yazma sebebim bu,yaşayan varsa panik olmasın gidin sakin sakin aşınızı isterseniz olun rutin kontrollerinizi yaptırın. genital siğilimin çıktığını ilk farkettiğimde çok korkmuş çok nadir olan bir şey zannetmiştim, her siğilin kanser yapacağını düşünmüştüm.sonra baktım ki kadınların bir çoğu bundan şikayetçi ve her hpv türü kansere dönüşmüyor.cildiyeci daha sakin olduğu için belki beni baya rahatlatmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?