ne garip ki bu hastalık bu kadar yaygın ve git gide de yaygınlaşıyor,ama hala okullarda bilgilendirme yapılmıyor,özellikle liselerde 9.sınıftan itibaren bilgilendirme yapılmalı,hatta aşı bile devlet eliyle zorunlu hale getirilebilir,düşünüyorum da bundan sadece 4-5 ay önce bilgim olsaydı mutlaka aşı olurdum.insan başına gelmeyince anlamıyor.neyse çok şkür ki atlatcaz bir şekilde Allah beterinden saklasın.
Bu hpv insani nezaman yakaliyor bilinmiyor....6 yillik evliligimde ilk defa gecen sene ismini duydum duymaz olaydim.... Ben dr ilk gittigimde bu vurus cinsel aktivitede olan % 70 insanda bulanan ama cok kiside bunun farkunda olmayarak yasiyormus ve ancak test yapinca anlasiliyormus....onun icin dikkatli olmak gerekirmis....benim kizim yok ama allah kismet ederde kizim olursa 13 yasina geldiginde ilk bu asilari yaotiracam insanin onune ne gelir bilinmez.... Burdaki drlar cinsel aktiviten varsa helede bu vurusu kaparsan asla asi yapmiyorlar bircok dr sordum.... Herkesin biran once kurtulmasi dilegiyle....
canım,merak ettim sorma imkanın oldu mu ya da kendileri falan açıklama yaptılar mı doktorlar,virüs kapıldıktan sonra niye vurmuyorlar acaba? faydası olmaz diye mi yoksa herhangi bir yan etkisi falan mı var? sebep belirttilerse bizimle paylaşırsan sevinirm.ya da sebep söylemedilerse kontrole gittiğinde sorabilirmisin. ben bu hafta 2.doz aşımı oldum.o yüzden merak ediyorum.yani şimdi benim olduğum aşı,hpv 6,11,16,18 tiplerine karşı koruyor ve diyelim ki bendeki hpv tipi bunlardan biri değil,olduğum aşı bu 4 tipe karşı korumuyor mu sizin ordaki doktorlara göre?
hem işyerim hem evim taşındı. onları inceleme durumum olmadı ama rahatsız eden bir durum yok. bayram tatilinde kendime vakit ayırabilcem ancak. ilaca devam ediorum ama bu koşuşturmacada kendime çok dikkat edemedim. umarım bişe olmaz. sanırım 2. aşının vakti yaklaştı. maddi olarak da çok sıkışığım. belki yaptırmayabilirim :/
S
canım şimdi ben bu asiyi önce Fransız sitelerinde araştırdım 9 ile 26 yas arası yazıyordu ve bunun büyük bölümünü zaten sığorta karşılıyor bunu Dr sordum bu ası genelde 13 yasından sonra başlıyormuş eğer 26 yasına kadar hiçbir cinsel aktivite olmazsa en fazla 26 yasına kadarmış bende 26 yaşındayım olmazmı dedim kesinlikle olmaz senin cinsel aktiviten yıllardır var dedi sonra dermatolog Dr sordum oda bu ası bu vurusu kapmadan önce yapılması gerekirmiş kapıldıktan sonra hiçbir etkisi olmazmış yapsamda bosunaymis başka bir Dr daha sordum oda aynısı dedi anlayacağın hiç iliskiye girilmemiş olmak ve bu vurusu kapmamış olmak lazım birde normal dogumu sordum eğer sigil çok az sayidaysa normal dogum eğer fazla sayidaysa sezeryan tr drlarida kesinlikle sezeryan diyor buranın drlari asla istek üzerine sezeryan yapmaz ancak anne yada bebek icin bir risk varsa sezeryana alıyorlar Türkiye'de ise bunu keyfe bırakıyorlar bazen düşünüyorum tr drlari sırf fazla gelir olsun rahat olsun diye sezeryan ama yurt dısında yasak ası ise Türkiye'de çok pahalı ve sigorta karşılamıyor acaba para içinmi bu asiyi herkese yapıyorlar bende anlayamadım hangi Dr sorduysam bu ası icin asla olmaz dediler bende anlayamadım Dr gittiğimde katalogdan okumuştum gardasil icin %99 etki sağlıyormuş tek şart bakire olacaksın ve bu vurusu kapmicaksin bunu sonkez ilk fırsatta teyzeme soracam çünkü onun uzmanlık alanına giriyor eğer bu asiyi okeylerse olur yada etkisi var derse gider Almanya'da yaptırırım ası burda 133 Euro %70 sigorta karşılıyor ama kaç kisiye sorduysam olmaz diyor sen asını yatırdıysan gerisini getir helki koruma saglar sende burda genelde rahatsız ol yada olma her 6 ayda bir smir alınır istediğin yerde bunu ücretsiz yapan her bölgeye ait yerler var eğer sonuc anormal çıkarsa ozaman ne gerekiyorsa bütün tedaviye başlıyorlar takı birkaç smirin normal çıkana kadar bu benim son 3. Smir oldu 3 de normal çıktı daha önceki anormal çıkmıştı birde Aralık ayında yaptırmamı istediler bakalım anlayacağın onlar icin sigil değil smir önemli sigilide çıktıkca yakacaksın diyorlar onlar gayet normal görüyorlar çıktıkca direk dermatologa sözde hep arip randevu alım diyorum unutuyorum insss yarın unutmazsam aricam yada Pazartesi aslında buranın drlari birçok konuda bilinçsiz ve üstüne düşmüyorlar tr drlari gibi değil yani gerçi trdede paran varsa en iyi drlar senin ve testler çok pahalı burda çok para gitmiyor Gürsel'de %70 sigorta hesabımıza geri gönderiyor
S
canım şimdi ben bu asiyi önce Fransız sitelerinde araştırdım 9 ile 26 yas arası yazıyordu ve bunun büyük bölümünü zaten sığorta karşılıyor bunu Dr sordum bu ası genelde 13 yasından sonra başlıyormuş eğer 26 yasına kadar hiçbir cinsel aktivite olmazsa en fazla 26 yasına kadarmış bende 26 yaşındayım olmazmı dedim kesinlikle olmaz senin cinsel aktiviten yıllardır var dedi sonra dermatolog Dr sordum oda bu ası bu vurusu kapmadan önce yapılması gerekirmiş kapıldıktan sonra hiçbir etkisi olmazmış yapsamda bosunaymis başka bir Dr daha sordum oda aynısı dedi anlayacağın hiç iliskiye girilmemiş olmak ve bu vurusu kapmamış olmak lazım birde normal dogumu sordum eğer sigil çok az sayidaysa normal dogum eğer fazla sayidaysa sezeryan tr drlarida kesinlikle sezeryan diyor buranın drlari asla istek üzerine sezeryan yapmaz ancak anne yada bebek icin bir risk varsa sezeryana alıyorlar Türkiye'de ise bunu keyfe bırakıyorlar bazen düşünüyorum tr drlari sırf fazla gelir olsun rahat olsun diye sezeryan ama yurt dısında yasak ası ise Türkiye'de çok pahalı ve sigorta karşılamıyor acaba para içinmi bu asiyi herkese yapıyorlar bende anlayamadım hangi Dr sorduysam bu ası icin asla olmaz dediler bende anlayamadım Dr gittiğimde katalogdan okumuştum gardasil icin %99 etki sağlıyormuş tek şart bakire olacaksın ve bu vurusu kapmicaksin bunu sonkez ilk fırsatta teyzeme soracam çünkü onun uzmanlık alanına giriyor eğer bu asiyi okeylerse olur yada etkisi var derse gider Almanya'da yaptırırım ası burda 133 Euro %70 sigorta karşılıyor ama kaç kisiye sorduysam olmaz diyor sen asını yatırdıysan gerisini getir helki koruma saglar sende burda genelde rahatsız ol yada olma her 6 ayda bir smir alınır istediğin yerde bunu ücretsiz yapan her bölgeye ait yerler var eğer sonuc anormal çıkarsa ozaman ne gerekiyorsa bütün tedaviye başlıyorlar takı birkaç smirin normal çıkana kadar bu benim son 3. Smir oldu 3 de normal çıktı daha önceki anormal çıkmıştı birde Aralık ayında yaptırmamı istediler bakalım anlayacağın onlar icin sigil değil smir önemli sigilide çıktıkca yakacaksın diyorlar onlar gayet normal görüyorlar çıktıkca direk dermatologa sözde hep arip randevu alım diyorum unutuyorum insss yarın unutmazsam aricam yada Pazartesi aslında buranın drlari birçok konuda bilinçsiz ve üstüne düşmüyorlar tr drlari gibi değil yani gerçi trdede paran varsa en iyi drlar senin ve testler çok pahalı burda çok para gitmiyor Gürsel'de %70 sigorta hesabımıza geri gönderiyor
teşekkürler canım yazdıkların için.yani netice de herhangi bir zararı olduğundan değil de işe yarayacağını düşünmedikleri için önermiyorlar aşıyı.
benim dr.um kapmadığım diğer türlere karşı koruma sağlayacağını düşünüyor, malesef tıp hpv konusunda net bilgiler hala sunamıyor bizlere.neyse aşının zararı olmasında önemli olan o.
ama şu var,ben aşı olmadan geçirdiğim iki atak arası 3 gün kadar kısa bir süreydi,aşı olduktan sonraki atağım 18-20 gün sonraydı,hatta doktoruma kalırsa o sanırım atak bile değildi.yani aşı bendeki atakları önledi sanırım ya da tesadüf oldu bilmiyorum.
âminnnnn canım inşallahArkadaşlar , bayramınız şimdiden kutlu olsun...
Inşallah en geç kurban bayramına kadar bu hastalığı atlatmış,sorunsuz,sağlıklı bir şekilde hayatımıza devam ediyor oluruz :))
Kızlar Antalya'da tavsiye edebileceğiniz bir jinekolog var mı? Burdakiler uçmuş :) istanbulda 25 tl'ye yaptırdığım Smear testi için benden 75-80 tl istiolar :)
İst.da nerde yaptırmıştın cnm smear testini ?
Vajinal siğillerin tedavi edilmezse rahim ağzı kanserine çevirdiğini söylemişti doktorum. Yakılarak tedavi ediliyor evet. Yenileyip yenilememesi senin ve eşinin cinsel hayatınıza bağlı bence. Geçmiş olsun
Avrupa Şafak Has. de yaptırmıştım. Hizmet yönünden sıfır bi hastane :)
Cuma günü Antalyada bi devlet hastanesinde yaptırdm. sonucunu bekliyorum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?