Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bu hpv insani nezaman yakaliyor bilinmiyor....6 yillik evliligimde ilk defa gecen sene ismini duydum duymaz olaydim.... Ben dr ilk gittigimde bu vurus cinsel aktivitede olan % 70 insanda bulanan ama cok kiside bunun farkunda olmayarak yasiyormus ve ancak test yapinca anlasiliyormus....onun icin dikkatli olmak gerekirmis....benim kizim yok ama allah kismet ederde kizim olursa 13 yasina geldiginde ilk bu asilari yaotiracam insanin onune ne gelir bilinmez.... Burdaki drlar cinsel aktiviten varsa helede bu vurusu kaparsan asla asi yapmiyorlar bircok dr sordum.... Herkesin biran once kurtulmasi dilegiyle....

canım,merak ettim sorma imkanın oldu mu ya da kendileri falan açıklama yaptılar mı doktorlar,virüs kapıldıktan sonra niye vurmuyorlar acaba? faydası olmaz diye mi yoksa herhangi bir yan etkisi falan mı var? sebep belirttilerse bizimle paylaşırsan sevinirm.ya da sebep söylemedilerse kontrole gittiğinde sorabilirmisin. ben bu hafta 2.doz aşımı oldum.o yüzden merak ediyorum.yani şimdi benim olduğum aşı,hpv 6,11,16,18 tiplerine karşı koruyor ve diyelim ki bendeki hpv tipi bunlardan biri değil,olduğum aşı bu 4 tipe karşı korumuyor mu sizin ordaki doktorlara göre?

S
canım şimdi ben bu asiyi önce Fransız sitelerinde araştırdım 9 ile 26 yas arası yazıyordu ve bunun büyük bölümünü zaten sığorta karşılıyor bunu Dr sordum bu ası genelde 13 yasından sonra başlıyormuş eğer 26 yasına kadar hiçbir cinsel aktivite olmazsa en fazla 26 yasına kadarmış bende 26 yaşındayım olmazmı dedim kesinlikle olmaz senin cinsel aktiviten yıllardır var dedi sonra dermatolog Dr sordum oda bu ası bu vurusu kapmadan önce yapılması gerekirmiş kapıldıktan sonra hiçbir etkisi olmazmış yapsamda bosunaymis başka bir Dr daha sordum oda aynısı dedi anlayacağın hiç iliskiye girilmemiş olmak ve bu vurusu kapmamış olmak lazım birde normal dogumu sordum eğer sigil çok az sayidaysa normal dogum eğer fazla sayidaysa sezeryan tr drlarida kesinlikle sezeryan diyor buranın drlari asla istek üzerine sezeryan yapmaz ancak anne yada bebek icin bir risk varsa sezeryana alıyorlar Türkiye'de ise bunu keyfe bırakıyorlar bazen düşünüyorum tr drlari sırf fazla gelir olsun rahat olsun diye sezeryan ama yurt dısında yasak ası ise Türkiye'de çok pahalı ve sigorta karşılamıyor acaba para içinmi bu asiyi herkese yapıyorlar bende anlayamadım hangi Dr sorduysam bu ası icin asla olmaz dediler bende anlayamadım Dr gittiğimde katalogdan okumuştum gardasil icin %99 etki sağlıyormuş tek şart bakire olacaksın ve bu vurusu kapmicaksin bunu sonkez ilk fırsatta teyzeme soracam çünkü onun uzmanlık alanına giriyor eğer bu asiyi okeylerse olur yada etkisi var derse gider Almanya'da yaptırırım ası burda 133 Euro %70 sigorta karşılıyor ama kaç kisiye sorduysam olmaz diyor sen asını yatırdıysan gerisini getir helki koruma saglar sende burda genelde rahatsız ol yada olma her 6 ayda bir smir alınır istediğin yerde bunu ücretsiz yapan her bölgeye ait yerler var eğer sonuc anormal çıkarsa ozaman ne gerekiyorsa bütün tedaviye başlıyorlar takı birkaç smirin normal çıkana kadar bu benim son 3. Smir oldu 3 de normal çıktı daha önceki anormal çıkmıştı birde Aralık ayında yaptırmamı istediler bakalım anlayacağın onlar icin sigil değil smir önemli sigilide çıktıkca yakacaksın diyorlar onlar gayet normal görüyorlar çıktıkca direk dermatologa sözde hep arip randevu alım diyorum unutuyorum insss yarın unutmazsam aricam yada Pazartesi aslında buranın drlari birçok konuda bilinçsiz ve üstüne düşmüyorlar tr drlari gibi değil yani gerçi trdede paran varsa en iyi drlar senin ve testler çok pahalı burda çok para gitmiyor Gürsel'de %70 sigorta hesabımıza geri gönderiyor

2. aşıyı geciktirme. Sanırım bir 5-6 gün esneklik var ama mutlaka yaptır. Yoksa ilk aşıyı da boşa yaptırmış gibi olursun. 3. doz için çok şart değil demişti benim dr.

Türkiye`de de böyle düşünen dr lar var. Mantık şu: Biri misal hpv tip 20yi kapmışsa o kişi zaten kendini bu hastalık riskine açmıştır ve diğer tipleri de kapmıştır. Normal bir anda vücutta virüs var mı aktif mi, hangi tip veya tipler var bilemiyorlar ya. Sadece siğil veya hücre bozulması gibi sonuçları görülebiliyor. Aslında yöntem mantıklı dıştan bakan biri için. Bizse konunun içindeyiz. Bir biz biliyoruz bir de Allah biliyor bunu yaşamanın psikolojisini. Bu yüzden bizim taraftan baktığınızda mantıklı geliyorsa aşıyı yaptırın. Hele ki sadece siğilden yakınanlar. Kansere çevirebilen tiplerden korunun.

teşekkürler canım yazdıkların için.yani netice de herhangi bir zararı olduğundan değil de işe yarayacağını düşünmedikleri için önermiyorlar aşıyı.
benim dr.um kapmadığım diğer türlere karşı koruma sağlayacağını düşünüyor, malesef tıp hpv konusunda net bilgiler hala sunamıyor bizlere.neyse aşının zararı olmasında önemli olan o.
ama şu var,ben aşı olmadan geçirdiğim iki atak arası 3 gün kadar kısa bir süreydi,aşı olduktan sonraki atağım 18-20 gün sonraydı,hatta doktoruma kalırsa o sanırım atak bile değildi.yani aşı bendeki atakları önledi sanırım ya da tesadüf oldu bilmiyorum.

evet bende doktoruma sormuştum bir kere bu hastalığı aldıktan sonra aşı ne derece etkili olur diye, virüs henüz kansere neden olmamış olabilir bağışıklığın onu baskılamış olabilir ona karşı önlem olarak tarzı birşeyler demişti.

Arkadaşlar , bayramınız şimdiden kutlu olsun...
Inşallah en geç kurban bayramına kadar bu hastalığı atlatmış,sorunsuz,sağlıklı bir şekilde hayatımıza devam ediyor oluruz :))

arkadaslar patoloji rapor sonucum cıkmış ayın 5i denmişti ama erken cıkmış sonucumdan anladıgım hpv değil doktr medusa vardı hemen onu aradım hpv değil dedi mucizemi bu yaaaa inanamıyorum pzartesi sonucumu almaya gidicen cok mutluyummmmmmmmmmm

Kızlar Antalya'da tavsiye edebileceğiniz bir jinekolog var mı? Burdakiler uçmuş :) istanbulda 25 tl'ye yaptırdığım Smear testi için benden 75-80 tl istiolar :)

Vajinal siğillerin tedavi edilmezse rahim ağzı kanserine çevirdiğini söylemişti doktorum. Yakılarak tedavi ediliyor evet. Yenileyip yenilememesi senin ve eşinin cinsel hayatınıza bağlı bence. Geçmiş olsun

Vajinal siğillerin tedavi edilmezse rahim ağzı kanserine çevirdiğini söylemişti doktorum. Yakılarak tedavi ediliyor evet. Yenileyip yenilememesi senin ve eşinin cinsel hayatınıza bağlı bence. Geçmiş olsun

sadece yakılarak değil. lazerle de tedavisi var. yakma işlemi tam bi işkence. ben lazerden memnunum ve 22 tane siğilim olmasına rağmen sadece birinde sızlama hissettim. operasyondan hemn sonra da şişliden tünele gezdim :)

arkadaslar tekrardan merhaba
biyopsi sonucum cıktı sonuca göre akantotik hiperkeratotik cok katlı epitelde retelerde uzama falan tarzında seyler yazıo dktr bunu kronk vajinit olarak yorumladı herhangi bi tedavi vermedi 3 ay snra kntrele gel vede iç camasırına dkt et ütle falan dedi bu kabartılar nasıl gecicek ben anlamadım :)

kızlar bakarmısınz bi benm vajina dış dudakta alt kısma doğru mercimek büyüklüğünde kırmızı ama ucu yok sivilceye benzer bişi çıktı dokunuca ağrıyo sizce bu genital uçuk yada siğil olabilirmi?nolr yardım edin bana sizdekilerdemi böle başladı??korkuyorum yani ucu yok ama ağrılı bişe ne acaba bu nasıl geçer??yardım edin lütfenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…