Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ilk önce herkese merhaba ve geçmiş olsun. size son günlerde yaşadığım olayları anlatarak başlamak istiyorum sonrası içinde tavsiye ve yardımlarınızı rica ediyorum.

ben eski erkek arkadaşımın girdiği %100 şüpheli bir ilişki yüzünden hem gonore(bel soğukluğu) mikrobunu kaptım ve şu andada hpv sorunum nüksetti. gonore rahatsızlığuım tamamen tedavi edildi. yaptırdığım kültür testi sonucundada hiçbir şekilde mantarım veya başka bir rahatsızlığım yok. kendi kendime başka birşey olabileceğini düşünerek 2 gün önce vajinamda bnm bulabildiğim 3 tane siğil buldum. bir tanesi mercimek kadar diğeri iç bacağımda diğeride yine iç tarafta minik bir siğildi. dün doktorun yönlendirmesiyle ankaranın en eski hastanelerinden birine gittim. bu konuda özel bir poliklinikleri bukunuyor. kültür sonuçlarına baktı ve vajinal muayenemde evet hpv virusun var buyuk ihtimalle dedi. vajinamda aynı zamanda sıvı birikmesinden kist de var olduğunu belirtti. kendi gördüğü benim gösterdiğim butun siğiller o esnada yaktı.ama nasıl yaktı anlamadım. koter değil ama sanırım. çok az acıdı canım. aldığı parçaları patolojiye gönderdi. 20 gün sonra hpv tiplemesi sonucum gelecek. ondan 10 gun sonrada smear testim sonuclanacak. bu arada hemen aşılanacağım. doktor korkma sakin ol dedi aşı tedaviye çok yardımcı dedi. ben 4 tiplemesininde aşısını olacağım. mesela senınkı tip 6 ise bu bir daha yakalanmayacağın anlamına gelmez dedi. hemde siğillerin çıkmasını azaltıyor yada sıfıra indiriyor dedi. ama tabikide korkuyorum. durumu şu andaki erkek arkadaşıma anlattım ve bana allah razı olsun çok destek oldu.

benim sizden yardım ricam bu siğiller yakıldıktan sonra nasıl bakmak lazım ???. ben bu süpheyi duymaya başladığım andan itibaren sabak aksam bir tatlı kasıgı çörek otu yiorum balla. onuda balla cok yemek ıstemıorum aslında cunku şeker bağışıklık sistemini yavaslatıyormuş. enginar kapsulu aldım günde 3 kere içiyorum. içinde 6 farklı çeşit olan bir vitamine başladım. sigara içmiyorum artık. her sabah aç karnına bir tane sarımsak yutuyorum. daha başka tavsiyeleri olan varsa lütfen yardım etsin. yakıldı bunlar ama ne zaman banyo yapılır sormayı unuttum. sirke demiş bazı kişiler kullanımı nasıl ? cevap verirseniz çok memnum olurum.

Herkese Allahtan acil şifalar dilerim.

canım çok geçmiş olsun....tipleme testi olduğuna eminmisin....PCR TESTİ adı altında yapılıyor test...nerede yaptırıyosun...özeldemi .fiyatı çok pahallı....tipleme testleri üniv.hast. yapılıyo canım...öncelikle tip testi çok önemli.bağışıklığını yükselt...enginar tabletleri karaciğere fayda eder...propolis al. yada ümminex...elma sirkesini muhakkak yap...siğil olsada olmasada...bir pamuğa dök o bölgeyi komple kaplayacak şekilde koy.....hijyen çok önemli.yeşil çay iç...çörek otuna devam....bol bol meyve ye....bu hastalıkta bağışıklık çok önemli....tedavi edici aşı çıkıcak...dua et canım....sağlıcakla kal.....not:smear aldımı doktorun...bunuda bundan sonra sık sık yaptırıcaksın artık

çok teşekkür ederim cevabın için :) sanırım pcr testi cunku doktorum cok pahalı bır test 600 tl ama karsılıyor devlet dedi. zekai tahir burak ankara ya gittim ben. smear alındı 1 ay sonra sonuc cıkcak. diğeri içinde 20 gun beklicem. imminex istedim ecz. depolarda yok dedi. daha fazla içeriğe sahip baska bir vitamin verdi. ayrıca c vitamini falanda kullanıorum. banyo ne zaman yapsamki acaba ? şu anda yeşil çay içiyorum :) aslında ben bişey daha soracaktım. erkek arkadaşımla konustugumda erkekler nasıl korunuyorlar bende aşısı falan varsa yaptırayım dedi. bu konu hakkında herhangi bir bilgi varmı ? elma sirkesini hemen bugun ilk iş eve gidince yapıyorum. ama dun işte yeni yakıldı. ve yakılan yerler kul renginde bişey olurmu beklemek lazımmı diye korkuyorum çok teşekkür ederim tekrar. sen bu hastalıgı gecirdinmi ? eger oyleyse nasıl basa cıktın ? merak ettim :)

Mrb gecmıs olsun oncelıkle

Hıc korkma
Bende yaklasık 40 yakın sıgıl vardı. Sen yapman gerekenı yap
Tıp ws yaptır kı yaptırmıssın

Her 6 ayda bır muhakkak smear aldır devlet hastanesınde ozelde pahalı

Ası olarak gardesıl cervalıx olabılrısın ıhmal etme lutwen

Yaraların gectıyse yanı sıgıl. O bolgeyı her banyoya gırdıgın de sırkeyle soyle bır yıka her hangı bır sırke
( sırke dogal asıt doktorum soledı )

Onemlı olan vıtamın alman ama vıtamıne bu kadaar yuklenı omermem

Mesela ben o donemde doktor bana balık yag evevıt vıtamın vermıstı sımdı evevıtı devlet de oduyo cok sewındım yada apıkobal yeterlı

Onemlı olan senın yemen ha bu yaglı olmasın hamburger cıps ısterse canın tadımlık ye yanı

Her sabah bır bardak taze sıkılmıs portakal suyu ıc lutwen bılıyosun ank da her kose basında satılıyo meywe tuket mandalın fılan
Aynı sekılde buda dogal asıt.

Pamuklu ıc camasırlarını muhakkak bır kere camasır suyunda beklet we sonrakı yıkamalarında normal yıka utuleyerek kullan pamukludan vazgecme o bolgenın bır sure hava alması grekmekte !!!!!!

Corek otunu ben yogurtla yıyorum aksam yatarken :)
Akatardan o donemde macun aldım sakaryada aktar pek cok 10 15 tl ye dırencı yuksek tutan ıcınde heralde 20 cesıt bıtkıden olusan macun var onu degerlendır

Hanı bu zencefıl olur lanfın olur vb

Ankaradasın eger bı sıkıntın olursa lutwen sole yatdımcı olurum doktor vs burdan bı cok arkadasımıda koter oldular hıc uzulme Sımdı olanlar cok ıyı cok sukur 2009 dan bu yana.
AŞI . . . Sırke ,macun, vıtamın . Portakal suyundan hıc vazgecmedım. Cıkmadı ama cok ınandım sende ınan lutwen

Hıc bekleme esınden kalan o aldarayı kullan sırkeyı yada verlutol solısyonun fılan varsa kullan sabah kadar da we doktora gıdene kadar sırkeyı oraya koy oldumu kurutsun elınde kaldımı aldara

Immınex pek onermıyorum ben her kes cok ıyı dıyor ama Evevıt degerlendır derım
Banyo su an kacıncı gunun mesela 3 4 gun doldumu dolduysa elınde batıcon koyu solısyon varya onu sur sole her yere gır banyaoya. Ama o bolgeyı tahrıs etme yanı sabun fılan la yıkama normal basını yıka cık

Ayrıca su an koterın yenı ıse sakın ola sırkeyı deneme bır sole o bolgedekı yanı sıgıl cıkan yerlere yaranın kuruması lazım anca 10 15 gun sonra basla suan sırke

Hem yakar
Hemde yarayı kızartır tahrıs eder

Sıgıl olmayan yerlere sole bır sursen yeter hatta su an olmayan yerlereee sur.

ama yaralarına gelmesın cunku onemlı olan o bolgenın hava alması

demın yukardakı arkadas runya

O bolgeye kocaman pamukla koy demıs ama o sekılde olmaz !!!!! Olmayan yerlese suan sur ama cok janınnnn yakar onermıyorum ben kesınlıkle!!!!!!bu sekılde kullanmanı

Eger surcem dersen dokundur cek hemen koter olan yerlere 10 gun sonra olmayan yerlere sur ama

Bıde doktorun batıcon ve kremını bactıroban fılan mı verdı ne verdı ne surcem sabah aksam oraya koter ızlerının yumusaması ıcın krem mıkrop kapmaması ıcın ısallah batıcon vermıstır

Batıcon bana 1.5 sene yettı

Erkek arkadasın da bu arada cervalıx yada gardesıl ası olabılır bayan erkek aynı asıyı oluyor

Ve korunmadan bırlıkte olma bı yaklasık evlı dılsen zaten ılesmen grek korun!!!!

Koter sonrası akıntın olucaktır korkma ama mumkun oldugunca camasır degıstır hava alsın zorda kalmadıkca gunluk once ped tuketmekı hava alsın

Son düzenleme:
Kaç çeşit aşısı vardır?
2 çeşit aşısı vardır. Gardasil ve Cervarix adlı 2 adet aşı vardır. Aşı, insan papilomavirüs ile ilişkili olan genital kanserleri (serviks, vulva, vajina, penis ve anüs kanserlerini) engellemek için yapılmaktadır.

2 aşının arasında fark var mıdır? Bunlar nelerdir?
Servikal kanserlerin yaklaşık %70'inde insan papilomavirüs 16-18 sorumludur.

Gardasil (Merc): 6,11,16,18 suşlarına etkilidir ve 3 doz (0,2,6) kas içine yapılmaktadır.
Cervarix (Glaxo): 16-18 suşlarına etkilidir ve 3 doz (0,1,6) yapılmaktadır.

GARDASİL adı verilen aşı HPV’nin en sık genital siğil yapan 6 ve 11 no’lu türüne ve en sık rahimağzı kanseri öncüsü lezyon ve rahimağzı kanseriyle ilşkili olduğu düşünülen 16 ve 18 türlerine karşı etkilidir.

CERVARİX adı verilen aşı ise yine HPV'nin 16 ve 18 no'lu türlerine karşı geliştirilmiş aşılardır. Yüzde 100 koruyuculukları olmasa da bu aşılar rahim ağzı kanserine karşı son derece etkili bir koruma sağlamaktadırlar.

Hangi yaşta yapılır:

GARDASİL 9 - 45 yaş arası bayanlarda; CERVARİX ise 10 - 55 yaş arası bayanlarda kullanılabiliyor.

Yan etki: En sık lokal ağrı. Şişlik, ödem, kaşıntı yapabilir. Ateş, bulantı, kusma, myalji, öksürük, artralji, uykusuzluk, halsizlik, burun tıkanması, diş ağrısı, baş dönmesi yapabilir.

Tesekkurler :) Sirkeli pamugu koymamla atmam bir oldu :) olmayan yerlere zaten surdum. Yakilan yerler icin doktor hic bisey vermedi. Sali asi oluyorum. O zaman sorucam. Erkeklerde aynisini olacaklarsa tmm onuda yaptiririz. Suanda hicbir munasebetimiz yok. Zaten kendiside korktu birazcik :) evlenene kadar yenmek icin herseyi yapicaz insalah. Bn o icinde bircok vitamin olan ilacima devam ediyim o zaman sonra o bitince. Doktorada sorar alirim dedigin vitaminleri. Beslenme hersey dogru soyluosun. Ama bn mesela suanda kansermiyim diye delirmek uzereyim. Naparim hic bilemiyorum. Gunde 2 3 aglama kriLeri olur olmadik yerde biraz kotu oluyor. Bunun disinda koterlemi yakti neyle yakti bilmiorum. Lazerle degil. Ama sanki uzerine sigara basilmis gibi yani hani araba cakmagi gibi biseyle yakilmis gibi izler var. Daha var hissediorum. Boyle bi kipirtilar gibi kasinti gibi seyler hissettim mesela makatin orda. Elimle bi yokladim. Bi tumseklik var. Onuda gostericem sali gunu. Cok yeni daha 2 gun bile olmak ama yarin aksam ustu bi dus almak istiyorum. Bide burasinin epilasyonunu nasil yapmak lazim simdi. Hem temiz olacak hm tahris olmayacak fln karar vermek zor :) bu aada disim icin antiniyotik kullaniyoum. Faydasimi zararimi olur hicbir fikrim yok. Kansizim demir eksikligim var. Nasil yapcam nasi iyilescem bilemiorum. Ama demekki geciyomus sizin yazdiklarinizi okuyunca anladim. Allah razi olsun ne diyim :)

Merak etme korkmana gerek yok eger kendıne gercekten ıyı bakarsan sık sık hasta olmazsan kıııııı vıtamaın aldıgın ıcın hasta olman zor bu sıgıller 4 5 sene ıcınde tekrarlamaz dırencın duzmezse vucuttan atılıyor

Asısnın koruyuculuk suresı o zaman 4 5 yıldı gecen doktorum asıyı yapmayalım dedı 7-8 yıl koruculu war dedı bır ıkı sene da beklıcemmm

Ilerde dogumunu sezeryan olursun bıter

Sıgıl olan herkes kanser dıl korkma

Bı cok yoldan gecmıssın cemberlı ıgnelı sana zarar wermıs uzmus kızmıssın ama gecıcen

Her ılıskı ınsana bır sey ogretmıyomu bu hayatta bıze

Insanda haya yaparak yuruyo duse kalka ıstıosan agla bende oledım ama bı yerden sonra onemsemıceksın
He bıde

Bu kadar vıtamıne yuklenme mesela bobrek ve karacıgere yuklenme ıkı ayda bır aralıklı bırak basla boraktıgın donemdede Sebze aglıklı beslen hanı her yemegınde salatan olsun sabah bıle maydonoz tuket peyynırle

He bıde ılac reprezantıcı bı arkadasın varsa o getırsın sana ıgneyı yada deposunda calısan onlar ucuza getırıo

Cunku o zaman ben ıgne uc dozdan tek dozu 270 tl mı neydı ben 93 tl almıstım sen dusun hanı dıdının dıdısı varsa

Soran olursa kanserden korunmak ıcın oluorm dersın

Eger bı sorun olursa etlık dogum evıne gıdyourm ben yardımcı olurum ıstersen kıb optum

Son düzenleme:

canıım sakııınnn.....yaraların daha çok yeni şimdi sakın yapma sirkeyi...ben bu hastalığı en ciddi yaşayanlardanım.o yüzden tipleme testi çok önemli diyorum..siğil var diye dr.lar ciddiye almıyolar...ama bende tip 16 da çıktı....hücre bozulmaları gerçekleşti yüksek displazi...2 kere ameliyat oldum....en sonunda rahmim alındı..bağışıklığı yükseltelim derken vitaminde aşırıya kaçma canım karaciğerine yada böbreklerine zarar verirsin.ben odönemde birsürü şeyler yaptım....ve çok ciddi kansızlık yaşadım..doktoruna iyice sor öle yap....sağlıcakla kal....

yaa kızlar bu doktorlara sinir oluyorum tip testi istediğimi söyledim tipini öğrenip ne yapacaksın zaten 6 ayda 1 smear vereceksin dedi bişey çıkarsa çıkar çıkmazsa çıkmaz dedi tut ki kötü bir tip çıktı o zaman sürekli tedirgin ve kanser olucam korkusuyla yaşıcaksın dedi zaten bunun tedavisi yok dedi tipin ne olursa olsun düzenli smear verceksin dedi ve yapmadı (((((((((((((((((((((((( normal smear aldı sadece çok kızgınım yaaaa ((((((((((( dışarda da çok pahalıymış test ben nasıl öğrenecem tipini şimdiii

Hiçbi fikrim yok maalesef ama bazı doktorlar cidden çok gıcık insanı hastaneye gitmekten soğutuyolar,yazmadan edemedim.

Son düzenleme:

Ama janım hata sende tıp yaptırmak ıstedıgını belırgın netnıfade etcektın kuzu gıbı gelmıssın baska bı doktora gıt o hastanede devlet karsılıo sonucta yanı kımene alallalalalala
Zoruna gıddıse nıeye doktor olmus doktor bozuntusu aml herıf
Baska bır hastane yada kadın dogum hastanesıne gıt dyzenlı altı ayda bır smear ver

Tıp testını patolojıye gıderken yapılması gerekıyordu sankı !!!!!!! Sımdı bısıler gectıkten sonra tıpınınbılmek ıcın ordan parca alınıcak gercı oda bı yerde haklı ya baska doktoora gıt hastanede yada

Ve ası ol muhakkak !!!!!

merhaba,
benim de bir arkadaşımın başına geldi onda bir tane çıkmıştı aldora krem kullandı bazen yan etkileri çok oluyordu bırakmadı daha 2.haftasında kuculme olmadıgını soyledi ama beraber doktora gittik ve doktor kesinlikle korkulacak bir durum değil çözümü var dedi!
korkmayın,stres yapmayın her şey cok güzel olacak !!!

Aynen koter olsun yada dondurtsun !!!!!!!
Ustunede ası olsun gardesıl yada cervalıx !!!!!!!!
Dırencıde hıc dusmesın meywe sebze tuketsısn dırencı dusmedı surece cıkmıyo cunku

Gunluk ortakal suyu tuketsın ve sıgıl olan yere pamuga sırke doksun onu bassın oraya ! Sırke dogal asıt oldugu ıcın kurutyor
Gecmıs olsn

mrb arkadaşlar kabus gibi yaşadığım son birkaç aydan sonra maalesef kendimi ben de bu başlıkta buldum... ben bekarım ve cinsel hayatı olmayan biriyim ya da biriydim diyelim... 2 ay öncesine kadar... erkek arkadaşımla nişanlanma arefesindeyken kendisi bana evlenmeden beraber olmak konusunda inanılmaz baskılar yaptı, tavır yaptı, küstü aptal saptal kaprislere girdi, ve birgün buna kalkıştı. çok korktuğum ve istemedğim için engel oldum, ama sürtünmeden kaynaklanan bir damla kan bulaştı çamaşırıma... ben olayın paniğiyle birkaç gün snra kadın doğum uzmanına gitiğimde kızlık zarımın yerinde olduğunu sürtünmeden kaynklı bi kan oldğunu endişe elicek bir durum olmadığını söyledi. bu arada ben bu yaşadıklarımızın verdiği psikolojik sıkıntılar ve ondan inanılmaz soğumam nedeniyle onla olan ilişkimi bitirdim. 2 ay sonda cinsel orgamında garip şeyler çıkıntılar çıkmaya başladı, ben zaten onla olurken onun penisindeki anormal kabarcıkları farketmiştim ve sürekli genital organımı inceliyordum bende de olacak mı diye ... ve korktuğum oldu :'( bu yaşıma kadar erkek arkadaşı bile olmayan, ben peynir ekmek gibi kadınlarla düşüp kalkan birinden pisi pisine bu virüsü kaptım :'( ben düzgün hayatı olan, evlenmek çocuk sahibi olmak isteyen bir insanım allahım ne olur bana yardım ettttttttttttt
haftasonu kriyo yaptırdım ama tekrar tekrar çıkacağını biliyorum, devlete gitmekten utandığım ve haftaiçi vaktim olmadığı için özel bi muayenehaneye gittim ve benden uçuk bi fiyat istedi param da yoktu kredi kartımdan çektirdim (((( ne vicdansız bu dr.lar fırsatçılar .. ben ağlayarak bir daha çıkarsa ne yapacığım dediğimde o kadar rahat bi şekilde yaktıracaksııın dedi ki allahııııııııııııııııııııııııııım sana yalvarıyorum beni eski mutlu ve sağlıklı günlerime götür ağlamaktan gözümde yaş kalmadı

çok teşekkür ederim ilgin için. umarım dediğin gibi vücuttan atılır ama işte rahim kanderi olup rahmini aldıranlar bile oluyormuş siğil olmasına rağmen. bilmiyorum bu test sonucları gelene kadar bu belirsizlikte götürü insanı. ama nolursa olsun yiyorum içiyorum. moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. yarın aşı olmaya gidicem. bir tane siğilim düştü. şu ara siğil olmayan yerlerime sirke suruyorum. yarın yine doktora göstercem iyi bakın lütfen diye. başka yemek içmek dışında şu anda elimden bişey gelmez. bnm doktorum inanılmaz rahat yada ben cok kokrtum dıye oyle davrandı. şu anda başka söyleyebileceğim ve teşekkür etmek dışında sizlere elimden bişey gelmiyor. bekleyip görücez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…